"Ψαροντούφεκο" τύπου Χαβάης.
Ενας λεπτός σωλήνας με λάστιχο σαν κουλούρι στην πίσω άκρη του.
Περνάς το λάστιχο στον αντίχειρα, το τεντώνεις φέρνοντας το μπροστα και πιάνεις το χέρι στον σωλήνα λίγο πριν την μύτη.
Το έφερε ξάδερφος απο Καλιφορνια το 1972 με δελφινιέρα μπροστα και νόμιζε οτι μπορούσε να χτυπήσει ελληνικό ψάρι.
Γελάγανε οι σπάροι και οι ...καραγκιόζηδες μαζι μας.
Βάστα Τούρκο να γεμίσω και μείνε ακίνητος μέχρι να ρίξω (έξ επαφής)
Με αμερικανικό σπυρωμα, δεν ταίριαζε ουτε τρίαινα.
Το εξαιρετικο ειναι πως ο σωλήνας ήταν απο ελαφρό μέταλλο με φάιμπεργκλας απέξω, αθάνατο.
Σημερα το εχω ως ...αμφίβιο εργαλείο.
Με 2 πιρούνια στην άκρη (σε Χ) το εχω για μάζεμα αχινών στην θάλασσα (έχω στριμώξει και μερικά χταποδακια) και στην στεριά για να τραβάω προς τα κάτω τα κλαδιά της συκιάς (με την διχάλα που κάνει η άκρη του εξω πιρουνιού) για μάζεμα σύκων.
Βοηθάω με τον τροπο μου στην παρασκευη των συκομαήδων απο την μάνα μου.
Όσοι έχουν κυνηγήσει μαζι μου έχουν δοκιμάσει αυτη την ...super food με τσίπουρο ή κονιάκ στην επιστροφή στο αυτοκίνητο.
Οι λοιποί, οταν κοπιάσετε
Ενας λεπτός σωλήνας με λάστιχο σαν κουλούρι στην πίσω άκρη του.
Περνάς το λάστιχο στον αντίχειρα, το τεντώνεις φέρνοντας το μπροστα και πιάνεις το χέρι στον σωλήνα λίγο πριν την μύτη.
Το έφερε ξάδερφος απο Καλιφορνια το 1972 με δελφινιέρα μπροστα και νόμιζε οτι μπορούσε να χτυπήσει ελληνικό ψάρι.
Γελάγανε οι σπάροι και οι ...καραγκιόζηδες μαζι μας.
Βάστα Τούρκο να γεμίσω και μείνε ακίνητος μέχρι να ρίξω (έξ επαφής)
Με αμερικανικό σπυρωμα, δεν ταίριαζε ουτε τρίαινα.
Το εξαιρετικο ειναι πως ο σωλήνας ήταν απο ελαφρό μέταλλο με φάιμπεργκλας απέξω, αθάνατο.
Σημερα το εχω ως ...αμφίβιο εργαλείο.
Με 2 πιρούνια στην άκρη (σε Χ) το εχω για μάζεμα αχινών στην θάλασσα (έχω στριμώξει και μερικά χταποδακια) και στην στεριά για να τραβάω προς τα κάτω τα κλαδιά της συκιάς (με την διχάλα που κάνει η άκρη του εξω πιρουνιού) για μάζεμα σύκων.
Βοηθάω με τον τροπο μου στην παρασκευη των συκομαήδων απο την μάνα μου.
Όσοι έχουν κυνηγήσει μαζι μου έχουν δοκιμάσει αυτη την ...super food με τσίπουρο ή κονιάκ στην επιστροφή στο αυτοκίνητο.
Οι λοιποί, οταν κοπιάσετε
Last edited: