Εξορμήσεις με ψαροτούφεκο

Τι τα θες τα παλιοφαγκριά και τις παλιοσυναγρίδες αν υπάρχει σφυρίδα ή ροφός ? .very funny.
Όλα δεκτά είναι Βασιλη απο αθερίνα μέχρι συναγρίδα όλα τα αλέθει ο μύλος
Στην αρχή καραβίδες με τσιπουράκι και μετά σφυρίδα με άσπρο κρασάκι

Μετά από εννέα μήνες αποχής πήγαμε χτες ένα απογευματινό με το ψαρευτικό ζευγάρι μου για πελαγίσια!!!
Τα μαγιάτικα δεν μας έκαναν τη χάρη ούτε οι παλαμίδες που συνήθως κάνει ο τόπος οπότε την πλήρωσαν τα καρβούνια και μία μπάφα η οποία σήμερα έχει γίνει ψαρόσουπα για τον μπέμπη του φίλου!!

Last edited:
Μετά από εννέα μήνες αποχής πήγαμε χτες ένα απογευματινό με το ψαρευτικό ζευγάρι μου για πελαγίσια!!!
Τα μαγιάτικα δεν μας έκαναν τη χάρη ούτε οι παλαμίδες που συνήθως κάνει ο τόπος οπότε την πλήρωσαν τα καρβούνια και μία μπάφα η οποία σήμερα έχει γίνει ψαρόσουπα για τον μπέμπη του φίλου!!

Μπραβο ρε φιλε, ωραια καρβουνια!
Πως τα μαγειρευεις αληθεια? Δεν εχω πιασει- μαγειρεψει ποτέ τονοειδες
Κοψιμο βραγχια-ουρα για να ματωσει (αυτο εχω διαβασει...) κ σασιμι?

Τα τονοειδη....κοψιμο σε φετες 2 εκατοστων....Ελαιολαδο - λεμονι - μουσταρδα....ανακατεμα καλο...βαζεις
τις φετες σε ενα ταψι....τις σκεπαζεις με το μειγμα....μετα τουλαχιστον απο τρεις ωρες....ψηνεις στα καρβουνα...
και ''δωσε και μενα μπαρμπα''....
Οσο περισσοτερο μεινουν μεσα στο μειγμα τοσο ποιο νοστιμο γινεται το ψαρι !!

ΥΓ. Στο κεντρικο κοκαλο εχει δυο μικρες τρυπες....καθαρισμα με οδοντογλυφιδα ...η μια τρυπα εχει τις
ακαθαρισιες του ψαριου και η αλλη τον νωταιο μυελο....θελουν καθαρισμα για να μην πικρισει το ψαρι !!

Μπραβο ρε φιλε, ωραια καρβουνια!
Πως τα μαγειρευεις αληθεια? Δεν εχω πιασει- μαγειρεψει ποτέ τονοειδες
Κοψιμο βραγχια-ουρα για να ματωσει (αυτο εχω διαβασει...) κ σασιμι?
Τα φτιάχνει η μάνα μου πλακί!!!
Εγώ δεν τα τρώω...ο αδερφός μου τα τσακίζει!!!!
Την ώρα που τα πιάνουμε ευθανασία και κόψιμο στα βράγχια για να φύγει το αίμα!Στην ουρά παρόλο που κάνω τομή από συνήθεια δεν ματώνει εκεί.
Κόψιμο ροδέλες και αφαιρώ το κεντρικό κόκαλο ή φιλετάρισμα!!!

Τα τονοειδη....κοψιμο σε φετες 2 εκατοστων....Ελαιολαδο - λεμονι - μουσταρδα....ανακατεμα καλο...βαζεις
τις φετες σε ενα ταψι....τις σκεπαζεις με το μειγμα....μετα τουλαχιστον απο τρεις ωρες....ψηνεις στα καρβουνα...
και ''δωσε και μενα μπαρμπα''....
Οσο περισσοτερο μεινουν μεσα στο μειγμα τοσο ποιο νοστιμο γινεται το ψαρι !!

ΥΓ. Στο κεντρικο κοκαλο εχει δυο μικρες τρυπες....καθαρισμα με οδοντογλυφιδα ...η μια τρυπα εχει τις
ακαθαρισιες του ψαριου και η αλλη τον νωταιο μυελο....θελουν καθαρισμα για να μην πικρισει το ψαρι !!
Θα την προτείνω την μαρινάδα σε ένα φιλαράκι που του έδωσα μερικές φέτες να μου πει εντυπώσεις!!!

Eντυπωσιακές οι ψαρούκλες σου!!.RESPECT.

3.3 και 5 Σπύρο
Τουλαχιστον πετυχα το ενα.
Στο μαγιατικο με μπερδεψαν τα δαχτυλα σου. Ενω φαινεται μεγαλο το ψαρι, οπως το κρατας το κεφαλι του δειχνει λιγο μεγαλυτερο απο τη γροθια σου..
Δες πως ενα 7αρι δειχνει για 15αρι πλας 😄
μαγιατικο.jpeg

p.s.

Αγορασα aqua scooter κ αυριο παω για δοκιμη!!

Αγαπημένο ψαρεμα το μαγιάτικο!Πλησιαζει,υπεροπτικα κι αλαζονικά τις περισσότερες φορές! Δυστυχώς εδώ (Κορινθιακός) αυτά τα ψάρια έχουν ,σχεδόν ,εξαφανιστεί,ειδικά σε μεγάλα βάρη....Τα μαζεύουν με σόναρ;;Τα κρατάει η γέφυρα;Ποιος ξέρει...

Ναι.
Δεν εχω βαρκα. Ημουν αναμεσα σε φουκωτακι κ σε αυτο.
Τελικα πηρα το scooter.Το 90% των ψαρεματων μου ειναι κολυμπητα. Το χειμωνα ειμαστε καλα, καλοκαιρι ομως δεν παλευεται...
Μια χαρά είναι!Θα βραχωνεις και κανά σαργο....

Στο μαγιατικο με μπερδεψαν τα δαχτυλα σου. Ενω φαινεται μεγαλο το ψαρι, οπως το κρατας το κεφαλι του δειχνει λιγο μεγαλυτερο απο τη γροθια σου..
Ναι δεν έχεις αδικο οτι μπερδευει. Σε αυτη τη φωτο φαινεται καλύτερα το μέγεθος.
Αγορασα aqua scooter κ αυριο παω για δοκιμη!!
Καλορίζικο, μεγαλη βοήθεια στο κολυμπητό, να το χαρείς!

Attachments

• IMG-ee2737d55c1f0d2599c3ec9a33be69d1-V.jpg
    IMG-ee2737d55c1f0d2599c3ec9a33be69d1-V.jpg
    239,4 KB · Προβολές: 36
Back