Επιβλαβή

Κατέβηκα μετά την δουλειά για κάνα 2ωρακι στον καμπο για λίγο περπάτημα και να χωνέψω τους γίγαντες. 5 ψαρονια είδα και κάτι κορακες. Ειδικά από τις 5 και μετά δεν πετούσε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε μια τσίχλα, ούτε κοτσυφι, ούτε τα μικροπουλια τίποτα. Αποκοσμο. Και εκτός κάτι μακρινά αυτοκίνητα δεν ακούγονταν και τίποτα. Μιλάμε 1 ώρα τίποτα. Πριν τις 5 βέβαια οι 2 αυτοί τραμπουκοι δεν γλύτωσαν. Ειδικά τον έναν τον έπιασε ο "μπεμπης" με 7 1/2 σε απίστευτη απόσταση. Δεν το πίστευα. Το κάναμε το καθήκον και σήμερα

Attachments

• 20250212_172530.jpg
    20250212_172530.jpg
    469,1 KB · Προβολές: 75
View attachment 95739

Για περιστέρια πηγα σήμερα και τελικά έριξα 8 τέτοιες καριολιτσες κατω και ένα περιστέρι

Μια χαρά ήταν

Φωτιά το ντιανα 9αρι
View attachment 95739

Για περιστέρια πηγα σήμερα και τελικά έριξα 8 τέτοιες καριολιτσες κατω και ένα περιστέρι

Μια χαρά ήταν

Φωτιά το ντιανα 9αρι
Πρέπει ο καθένας από εμάς να αφιερώνει τουλάχιστον μία τέτοια εξόρμηση κάθε χρόνο. Για το λαγό, τις ντοπιαρες φασσες, αγριοπεριστερα, ορτυκια, νησιωτικές και πεδινές πέρδικες...

Πρέπει ο καθένας από εμάς να αφιερώνει τουλάχιστον μία τέτοια εξόρμηση κάθε χρόνο. Για το λαγό, τις ντοπιαρες φασσες, αγριοπεριστερα, ορτυκια, νησιωτικές και πεδινές πέρδικες...
Δεν τα αφήνω εγώ αν περνάει τσίχλα και καρακάξα στην καρακάξα ρίχνω πρώτα

Επειδη ειμαι εκπαιδευτης ενηλικων σας πληροφορω οτι διατιθονται μεγαλα κονδυλια για την εκπαιδευση τους οπως και για τους φυλακισμενους και τους μεταναστες.
Παροτι υπαρχει μεθοδος πως θα τους διδαξεις, στην ουσια ειναι χρηματα που πανε σε ενα αδειο βαρελι γιατι δεν αποδιδουν τα σεμιναρια και γινονται για να αποροφησουν τα κονδυλια οι δομες που τα διοργανωνουν.
Ενα μικρο ελαχιστο ποσοστο απο αυτες τις ομαδες που παρακολουθουν τα μαθηματα θα θελησουν να εργαστουν.
Θα ηταν πολυ χρησιμο για την κοινωνια να μπορουσαμε να μετασχηματισουμε αυτα τα ¨επιβλαβη¨οπως τα λετε, σε ¨ωφελιμα¨.

Επειδη ειμαι εκπαιδευτης ενηλικων σας πληροφορω οτι διατιθονται μεγαλα κονδυλια για την εκπαιδευση τους οπως και για τους φυλακισμενους και τους μεταναστες.
Παροτι υπαρχει μεθοδος πως θα τους διδαξεις, στην ουσια ειναι χρηματα που πανε σε ενα αδειο βαρελι γιατι δεν αποδιδουν τα σεμιναρια και γινονται για να αποροφησουν τα κονδυλια οι δομες που τα διοργανωνουν.
Ενα μικρο ελαχιστο ποσοστο απο αυτες τις ομαδες που παρακολουθουν τα μαθηματα θα θελησουν να εργαστουν.
Θα ηταν πολυ χρησιμο για την κοινωνια να μπορουσαμε να μετασχηματισουμε αυτα τα ¨επιβλαβη¨οπως τα λετε, σε ¨ωφελιμα¨.
Έχεις δίκιο. Δύο είναι οι λύσεις. Ή τα βάζεις στον πίνακα κυνηγιου Ή τα εντάσεις στην κοινωνία.

Θα πω μόνο αυτό που βλέπω σε κτήμα δίπλα από το δικό μου . Έχουν έρθει κάποιες κυρίες και έχουν βάλει μέσα σε περιφραγμένο κτήμα μερικούς μάλλον αδέσποτους σκύλους . Κανένα θέμα για αυτό , έρχονται όμως , χωρίς να συνεννοούνται μεταξύ τους και τους ταΐζουν . Όλες , σε διάφορες άσχετες ώρες .Επειδή όμως φαίνεται να κοντράρονται στο ποια είναι ποιο φιλόζωη ρίχνουν πολύ μεγάλες ποσότητες από κροκέτες .Τα ζωντανά δεν μπορούν να τα φάνε όλα , και αυτά που μένουν προσελκύουν τα κορακοειδή με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να έχει αυξηθεί υπερβολικά . Τα κορακοειδή με την σειρά τους σχεδόν εξαφάνισαν όλα τα άλλα πτηνά της περιοχής . Στην περιοχή απαγορεύετε το κυνήγι. Φιλόζωες μεν καταστροφείς δε των υπόλοιπων πτηνών . Ειδικά για τα αηδόνια που ήταν γεμάτη η περιοχή και έχουν πλέον εξαφανιστεί στεναχωρήθηκα περισσότερο .

Στα τελευταία καρτερακια πριν κλείσει ειχα πάει λίγο νωρίς καθώς πιάνω το πόστο άκουγα καμια 50 μέτρα πολύ κλάμα καρακαξας από πολλά πουλιά , μπροστά μου ειχα τοίχος από κυπαρίσσια οπότε πηγα μέχρι εκεί να δω τι γίνετε

Ηταν μια αμυγδαλιά νομίζω και γύρω γύρω βάτα που είχαν ύψος σχεδόν ίδιο με το δέντρο μεσα γινόταν το έλα να δεις σου έπαιρναν τα αφτιά τουλάχιστον 15 ριολεςκα παίζανε ειχα το 20αρι δίκανο μαζί βαζω μια b&p classic 7αρι στην κάνη με το 4* είμαι σε απόσταση πλέον 20 μέτρα δεν με έχουν δει επωμιζω και περιμένω... κάποια στιγμή είναι 3 κολλητά πατάω πατσαβούρα οι 2 η μία σπαρταρουσε!

με το μπαμ δεν φύγαν όλες από μέσα αν είναι δυνατόν λέω τι γίνετε και βλέπω άλλη καθιστή μπαμ κατω και αυτή

με τα 2 μπαμ πρέπει να φύγανε σύνολο 10-12 πουλιά ίσως και παραπάνω από πίσω δεν έβλεπα καλά

Back