Ηθικοί κανόνες και κυνήγι

Διαφωνω!!!
Απο τα γραφομενα σου και την ενοια σου για το γενικο καλο τουλαχιστον δεν δειχνεις να εισαι τετοιος με την σημασια που εχει παρει η λεξη αυτη
Ο παλιανθρωπος εχει αλλαξει σημασια δεν ειναι οποιος δεν πιστευει
Ο Αγιος Ευσταθιος δεν πιστευε αλλα ο Θεος του φανερωθηκε επειδη λειτουργιυσε καλυτερα και απο καποιους που πιστευαν
Μπορω να σου πω πολλους παλιανθρωπους που σταυροκοπιουνται αλλα καθε αλλο παρα προσπαθουν να ακολουθουν οσα λεει η θρησκεια μας
Προσπαθουμε!
Δεν ειμαστε Αγιοι οι καθημερινοι ανθρωποι
Σε καμια ομως περιπτωση δεν κανει παλιανθρωπο με την κακη ενοια της λεξης καποιον που δεν πιστευει
Αλλα τον κανουν
Και δεν εννοω οτι επειδη δεν πιστευει και δεν εχει φοβο Θεου κανει τα εσχατα
Καποιος που κανει τα εσχατα ειναι παλιανθρωπος σε οποια θρησκεια και αν υπαγεται
Ο Γράμμος εννοεί ότι προτιμά την Ελλάδα ,ως Ελλάδα φιλοσόφων‼️ κ όχι ορθοδόξων....εννοεί ότι η ορθοδοξία ευθύνεται για την κατρακύλα της ελλαδας.κ όχι μόνο ο φίλος Γράμμος‼️
*θα χαρώ ιδιαίτερα να έχω πέσει έξω‼️

Με συγχωρείς πολύ.... αλλά δεν γνώρισα από το 1993 μέχρι σήμερα κανένα κυνηγό που να πηγαίνει κάθε μέρα στο κυνήγι και να χτυπάει 10 μπεκάτσες με τα σκυλιά...... κάνοντας και καρτέρι μπορεί..... αλλά 10 μπεκάτσες με τα σκυλιά συνεχόμενα..... έστω και για 3-4 μέρες συνεχώς δεν έχω δει.....
Έχω δεί... σε μια εβδομάδα 70 μπεκάτσες πάνω σε κούτσουρα, κάτω από κούτσουρα, κρεμασμένες,αλφαδιασμενες,στοιχισμενες, ξαπλωμένες.Η ημερομηνία ήταν ίδια μόνο.

Ο Γράμμος εννοεί ότι προτιμά την Ελλάδα ,ως Ελλάδα φιλοσόφων‼️ κ όχι ορθοδόξων....εννοεί ότι η ορθοδοξία ευθύνεται για την κατρακύλα της ελλαδας.κ όχι μόνο ο φίλος Γράμμος‼️
Αν είναι Ελληνορθόδοξοι,όπως ο Μηνιάτης,δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Πιστεύω ότι όποιος βγαίνει εκεί έξω κρατώντας όπλο για να συμπληρώσει κάτι που του λείπει είναι εχθρός του κυνηγιού γενικώς.Δεν έχει όρια και ηθικούς φραγμούς,λειτουργεί με ματαιοδοξία.Τωρα...υπαρχουν κυνηγοί που θα αφήσουν μικρούς λαγούς, υπάρχουν και κυνηγοί που θα τους κρεμάσουν κομπολόι.Νομιμοι και οι δύο αλλά με διαφορετικά μυαλά και αξίες.

Οι ηθικοί κανόνες είναι ατομικοί.
Κανένας δεν μπορεί να τους επιβάλει στον άλλο.

Δεν ερμηνεύεται η ηθική.
Ειναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε.

Μπορούμε να επηρρεάσουμε τον άλλο και αν καταφέρουμε να πείσουμε, αλλά δεν μπορούμε να την επιβάλλουμε.
Αυτό γίνεται δίνοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα και αντιδρώντας καταρχήν στις ακραίες αποκλίσεις.
Μα αν είναι να υπάρξει,ηθική, δια της επιβολής,χάνεται και η ίδια, η έννοια της.

Έχω δεί... σε μια εβδομάδα 70 μπεκάτσες πάνω σε κούτσουρα, κάτω από κούτσουρα, κρεμασμένες,αλφαδιασμενες,στοιχισμενες, ξαπλωμένες.Η ημερομηνία ήταν ίδια μόνο.
Μπορεί να είχε κολλήσει η ημερομηνία στο κινητό και να μην άλλαζε, μην είσαι τόσο καχύποπτος :rolleyes:

Όλα ξεκινούν και σταματούν στην ΑΓΑΠΗ που έχουμε για το θήραμα.
Ακούγεται οξύμωρο,είναι όμως αλήθεια.
Το θήραμα θα το νοιαστεις,θα το προσέξεις,θα σεβαστείς τις ανάγκες του, θα φροντίσεις για το ΑΥΡΙΟ του,ακριβώς επειδή το αγαπάς και θέλεις να το ξανασυναντήσεις,το ίδιο η μέσα από τους απογόνους του.
Ο νόμος,που εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει,δεν μπορεί να φυτέψει αυτή την αγάπη μέσα μας.
Την έχουμε η δεν την έχουμε!
Ο νόμος ορίζει όρια και τρόπους,δε μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω!
Είναι νόμιμο να χτυπήσω το τελευταίο ζευγάρι πέρδικες,πλην όμως δεν είναι σωστό επειδή έτσι τις αφανιζω!
Όπως συμβαίνει και με το λαγό...
Μιλάω για ενδημικό επειδή αυτό υπάρχει ΕΔΏ!
Σε ότι αφορά το αποδημητικό,το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα όρια και να σεβαστούμε το θήραμα όταν παλεύει να επιβιώσει από μεγάλες κακοκαιρίες.
Αν τα θερίσουμε,δεν θα ταξιδέψουν,δεν θα αναπαραχθούν,δεν θα ξανάρθουν αυτά η οι απόγονοί τους.

Θυμάμαι πιτσιρικάς που σήκωνα 3 πέρδικες,τις τελευταίες σε κείνη την περιοχή....
Τις έβαζα στις μπούκες του Ισπανού,τις ακολουθούσα και...δεν παταγα....
Μετά από κάποιες μέρες τις βρήκε ένας από γειτονικό χωριό και τις ξεπαστρεψε....
Όταν τον ρώτησα ΓΙΑΤΙ χτύπησε τις τελευταίες, μου απάντησε πως αν δεν τις χτυπούσε αυτός θα το έκανε κάποιος άλλος...
Του απάντησα ότι κι αυτός είναι κάποιος άλλος!

Αν είναι Ελληνορθόδοξοι,όπως ο Μηνιάτης,δεν έχω κανένα πρόβλημα.
https://www.apolytrosis.gr/index.php/component/k2/item/902-mhniatis
Το λάθος που κάνει ο κόσμος είναι ,να θεωρεί ορθοδοξία την ορθοδοξία του ιερωνυμου-βαρθολομαιου κ λοιποί ΜΑΣΟΝΟΙ ανάξιοι ΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ Κ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ, προδοτες ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ‼️
*αναφαιρετο όμως δικαίωμα τους,διότι ,αυτό εστί ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ‼️

Μα απο φιλοσοφους και μη ορθοδοξους η απο ορθοδοξους μονο σαν ονομασια ειμαστε γεματοι σημερα οι ανθρωποι

Παντου γυρω μας και αναμεσα μας και εμεις οι ιδιοι

Και αυτο ειναι και μια απο τις αιτιες που περναμε οτι τραβαμε!!!(κατ εμενα)

Λογια πολλα και φιλοσοφιες ειμαστε πρωτοι!!!

Θεος μας το χρημα
Εχθρος μας να μοχθησουμε
Κολληταρι μας το καθισιο
Λατρεια μας η ευκολια
Και κριση για ολα πλην του εαυτου μας

Ινφκουενσερ και λαιφ κοτσερς και ενα σορο φιλοσοφοι και ψυχιατροι

Αρα αν εννοει αυτο ο Δημητρης επρεπε να ειναι χαρουμενος γιατι αυτο μαλλον εχουμε!

Παντως ορθοδοξια πολυ λιγη εχουμε(και δεν εννοω τους παπαδες και τις αρχιεπισκοπες)

Εννοω την απλη χριστιανικη και σωστη πιστη και προσΠαθεια

Εαν ειχαμε μεσα μας την Ορθοδοξια δεν θα ειμασταν τοσο επηρέπεις σαν ανθρωποι σε τοσα κακα και ασχημας καταστασεις που εχουμε υιοθετησει

Εν Παση περιπτωση τον Δημητρη τον εκτιμω πολυ απο τα γραφωμενα του(δεν τον ξερω καθολου τον ανθρωπο προσωπικα) -ο καθε ενας μπορει να πιστευει οτι θελει- απλα λεω το δικο μου σκεπτικο

Μα απο φιλοσοφους και μη ορθοδοξους η απο ορθοδοξους μονο σαν ονομασια ειμαστε γεματοι σημερα οι ανθρωποι

Παντου γυρω μας και αναμεσα μας και εμεις οι ιδιοι

Και αυτο ειναι και μια απο τις αιτιες που περναμε οτι τραβαμε!!!(κατ εμενα)

Λογια πολλα και φιλοσοφιες ειμαστε πρωτοι!!!

Θεος μας το χρημα
Εχθρος μας να μοχθησουμε
Κολληταρι μας το καθισιο
Λατρεια μας η ευκολια
Και κριση για ολα πλην του εαυτου μας

Ινφκουενσερ και λαιφ κοτσερς και ενα σορο φιλοσοφοι και ψυχιατροι

Αρα αν εννοει αυτο ο Δημητρης επρεπε να ειναι χαρουμενος γιατι αυτο μαλλον εχουμε!

Παντως ορθοδοξια πολυ λιγη εχουμε(και δεν εννοω τους παπαδες και τις αρχιεπισκοπες)

Εννοω την απλη χριστιανικη και σωστη πιστη και προσΠαθεια

Εαν ειχαμε μεσα μας την Ορθοδοξια δεν θα ειμασταν τοσο επηρέπεις σαν ανθρωποι σε τοσα κακα και ασχημας καταστασεις που εχουμε υιοθετησει

Εν Παση περιπτωση τον Δημητρη τον εκτιμω πολυ απο τα γραφωμενα του(δεν τον ξερω καθολου τον ανθρωπο προσωπικα) -ο καθε ενας μπορει να πιστευει οτι θελει- απλα λεω το δικο μου σκεπτικο
Όταν ο Παύλος άρχισε το κήρυγμα στην Αθήνα....ο φιλόσοφος κόσμος ,δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον τροπο, για να πιστέψει σε έναν ΘΕΟ πατέρα ΠΑΑΑΑΑΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ο οποιος δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του‼️κ απ' την άλλη ,έχεις τους δώδεκα μαθητές,που ενώ είδαν τα ΠΑΝΤΑ ,όταν ο ΚΥΡΙΟΣ τους ρώτησε ,ποιος θεωρούν ότι είναι,αυτοί αμολαγαν αιτο‼️μόνο ο Πέτρος ομολόγησε‼️

Θυμάσαι τι έγραψα?Ότι το σπορ κυνήγι είναι ανήθικο από μόνο του.Αλλα τώρα παω γιατί έχω ραντεβού με ένα φιδαετός να ποζάρει,θα τα λέμε εδώ σε αυτό το τοπικ.
Και θα το βαθυνω ακόμα περισσότερο,στο πνευματικό κομμάτι.Ο άνθρωπος πήρε το κυνήγι,την ανεύρεση τροφής.Και δημιούργησε το σπορ κυνήγι,που έχει θηρευτικο νόμο,και σύμφωνα με αυτόν το νόμο,οποιοσδήποτε πολίτης της χώρας,αφού διαθέτη της προϋποθέσεις περνει την άδεια του και ασκεί αυτό το νόμιμο δικαίωμα.Το οποίο κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον κυνηγό την στιγμή που είναι νομιμος.Στην Αμερικη,μάλιστα οποίος τολμήσει να εμποδίσει κυνηγό να ασκήσει αυτό το δικαίωμα,θα έχει ασχημα ξεπερδεματα με την εκεί θηροφυλακη.Πνευματικα όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι,πάντα ισχύει το κυνήγι για ανεύρεση τροφής.Και όταν έχεις κρέας στο
τραπέζι σου,δεν πρέπει να θηρευσεις περισσότερο από της ανάγκες σου .Αυτή είναι και η διαφορά του ανθρώπου,αυτά που διδάχτηκε από τον ευσπλαχνω Χρήστο μας και το Ευαγγελιο.Να ελέγχει τα ένστικτα του,και να μην φέρεται σαν τα ζωα..Κατι που η αρχαίοι ότι αμαρτία ήθελαν να κάνουν,και χαζή δεν ήταν,το καταλάβαιναν, την θεοποιουσαν.

Κατά βάθος όμως δεν θα θέλαμε να ήταν αλλιώς ;
Μιλαω για τον ορισμο του του "παλιανθρωπου" οπως δοθηκε απο το παρακατω μηνυμα:
Που σήμερα δυστυχώς ο άνθρωπος ενώ διδάχτηκε τη Καινή Διαθήκη,όλο και απομακρύνεται.Και γίνεται πάλι σαν τους αρχαίους "παλιάνθρωπος".

Back