Πιστευω οτι σιγα σιγα θα τις εξελιξουν τις μπαταριες τοσο που να μην χρειαζεται επαναφορτιση για να κανεις ενα μεγαλο ταξιδι με μια ταχυτητα 120-130χλμ/ωρα, θα ειναι μικροτερες ελαφρυτερες και φτηνοτερες. Τωρα για το space εσωτερικο, εξαρταται το αυτοκινητο, καποια ευρωπαικα μοντελα ειναι πιο ''γηινα".Το Σαββατο ειχα την ευκαιρια να δω απο κοντα ενα Tesla model Y.
Εξωτερικα, εχουμε να κανουμε με ενα ιδιαιτερα ασχημο συνολο, υποκειμενικα βεβαια.
Καλη ποιοτητα κατασκευης, τεραστιοι χωροι, που θα βολεψουν ολους με τα μπαγκαζια τους ανετα.
Στο εσωτερικο, διακρινεις μια ακομα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης στα υλικα που υπαρχουν, ταμπλω - καθισματα κλπ.
Μια τεραστια οθονη στο κεντρο κυριαρχει, σε σημειο να αναρωτιεσαι αν βρισκεσαι σε αυτοκινητο και κατα ποσο εξυπηρετει....
Μαλλον μικρη η διαμετρος του τιμονιου, με το λεβιεδακι κινησης στο πισω μερος.
Παρα πολυ γρηγορο, αθορυβο, δεν μου εδωσε αισθηση οτι βρισκομαι σε αυτοκινητο....
Λογω ηλικιας, ισως το βλεπω με μια μικρη προκαταληψη...
Δυσκολα θα το αγοραζα, συνεχιζω να πιστευω οτι τα ηλεκτρικα ειναι πολυ καλα για χρηση μεσα στην πολη, δουλεια - σπιτι και
γυρω γυρω δουλειες, μεχρι εκει...
Γι αυτο εγραψα για την εξελιξη των μπαταριων,πρεπει να γινουν, μικροτερες,ελαφρυτερες,φθηνοτερες,με μεγαλυτερη αυτονομια και φορτιση αντε σε 10 λεπτα, μονο τοτε θα μπορουν να "κοντραρουν" τα συμβατικα αυτοκινητα σε χρηστικοτητα, για να μην πω για την ανακυκλωση των παλιων μπαταριων, αλλο κεφαλαιο πολυ μεγαλο αυτο.Εγω παλι απορω πως καταφεραν να πεισουν εστω και 10 ατομα σε ολο τον πλανητη, να δωσεις 50-70-100 χιλιαδες ευρω
για να παρεις ενα οχημα το οποιο δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις ανα πάσα στιγμη, δλδ στο δευτερολεπτο που το θελω, αντε το πολυ-πολυ με μια καθυστερηση 5 λεπτων στο βενζιναδικο για γεμισμα.
Πεισαν δλδ τοσο κοσμο σε ολο τον πλανητη να προγραμματιζει τις διαδρομες του.....ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
Μιλανε για ηλεκτροκινητα φιλοι και ακους συζητησεις του τυπου "...ε ενταξει...εχει αυτονομια τοσο, με ενα γεμισμα φτανω θεσσαλονικη"
Και ?
Μετα ?
Αν θελω σε μιση ωρα να παω Καβαλα, και μετα Φλωρινα και μετα Καλαματα ?
Τι θα πει προγραμματισμός στην μετακινηση ?
Κι αν μες τη νυχτα πρεπει να πας εκτακτως καποιον στο νοσοκομειο ξερω γω...θα εξαρτασαι απο το αν φορτισε ?
Μεχρι να υλοποιήσουν φορτιση σε ιδια χρονο με την πλήρωση υγρου καυσιμου....το μελλον θα ανηκει στα Υβριδικα.
Οτιδηποτε αλλο ειναι ψωνιο και κουταμαρα κατα την αποψη μου.
Υ.Γ.
Μου θυμιζει εποχες, που πριν βγει το ψηφιακο σημα της Digea, αγοραζαν ολοι τηλεορασεις, και βλεπαν ταινιες σε stretched μορφη 16:9
κι ας φαινοντουσαν οι ηθοποιοι παραμορφωμενοι....αρκει να ειχαν 16:9 οθονη.Κλαμα.