Ημερολόγιο ιδανικών ημερών ψαρέματος

Όπως είπα και σε άλλη συζήτηση, όλα τα χρόνια ψάρευα καθετή με καρούλι (και παλαιότερα φελλό, ναι να σέβεστε, τόσο αρχαίος είμαι) αλλά τα τελευταία 4-5 χρόνια εκμοντερνίσθηκα με καλάμια, μηχανισμούς, νήματα και λοιπά.
Δεν συγκρίνεται η αίσθηση κ το παλεμα του ψαριού στο χέρι με κανένα...γιαπωνέζικο καλάμι....
Βέβαια σε πολλες περιπτωσεις το καλάμι επιβάλλεται....

Βέβαια απέχω παρασάγγας από επιστήμονες σαν και σένα :D
Τι επιστήμονας???? :oops:
Σιγά να μην ειμαι κ πτυχιούχος....
Είπαμε ότι με τα παιδια της θάλασσας δεν βρίσκεις άκρη......
Απλως το παλευουμε κ οτι γίνει....

Για εμενα δεν υπαρχουν ιδανικες μερες για ψαρεμα.
Ή μαλλον υπαρχουν, οταν εχεις χρονο κ διαθεση να πας.
Ειναι τοσες πολλες οι μεταβλητες που μπορουν να επηρεασουν που δεν μπορεις να τα υπολογισεις.
Τα μεγαλυτερα λαυρακια μου τα εχω παρει 10-11 το πρωι με μπουνατσα... Ουτε ξημερωμα ουτε κυμα.

Εγώ φίλε έγραψα για συγκεκριμένες ημερομηνίες όπως για 15-16-17 του Νοέμβρη γιατι για κάποιο λόγο τα τελευταία 5 + χρόνια που πάω σε συγκεκριμένη παραλία , ανεξαρτήτως φεγγαριού,παίρνω καλά ψάρια...δε ξέρω πως να το εξηγήσω αυτό,αλλά πραγματικά μου συμβαίνει! (Δε λέω πως το έγραψες για εμένα το από πάνω μύνημα) Αφού το έχουνε με το γαμπρό μου σαν παράδοση εκείνο το τριήμερο να πηγαίνουμε,έστω και μια φορά ολονύκτιο! Κάθε χρόνο βγάζουμε ψάρια,πως να μην ξαναπάς! Αυτό δε σημαίνει πως αν πας εκείνες τις ημέρες εσύ ,στα μέρη σου ,ότι θα βγάλεις,επειδή βγάζω εγώ! Ο κάθε τόπος και τα δικά του ! Εγώ από την εμπειρία μου πλέον πάω . Με δυτικό ,νοτιοδυτικό να με πληρώνεις την ταλαιπωρία του ολονύκτιου ,δε ξαναπαω.. είναι βολα για εμένα τέλος!
Η παρατήρηση φέρνει το αποτέλεσμα το ίδιο συμβαίνει και με το κυνήγι έχω φίλο που έχει γράψει τόμο ολόκληρο με παρατηρήσεις περασμάτων καιρών και θηραμάτων σπάνια πέφτει έξω ασχολείται 40 χρόνια με σημειώσεις με τις τσίχλες έχει πέσει έξω μια χρονιά ,όλες τις άλλες φορές κάνει εξορμήσεις με μεγάλες επιτυχίες εκεί που δε το περιμένεις.

Για εμενα δεν υπαρχουν ιδανικες μερες για ψαρεμα.
Ή μαλλον υπαρχουν, οταν εχεις χρονο κ διαθεση να πας.
Ειναι τοσες πολλες οι μεταβλητες που μπορουν να επηρεασουν που δεν μπορεις να τα υπολογισεις.
Τα μεγαλυτερα λαυρακια μου τα εχω παρει 10-11 το πρωι με μπουνατσα... Ουτε ξημερωμα ουτε κυμα.
Όταν υπάρχει απόλυτη νηνεμία σε αποζημιώνει η θάλασσα σχεδόν όλες τις εποχές.

Μια μερα μετά την ανακοίνωση ότι κλείνει.....

Για τον Χάρη λες , αλλά και εσύ δεν πας πίσω !!!!

Έβγαλα το σκυλί για προπόνηση ή κανένα ορτύκι εδώ κοντά και έδιωξα από κάτι πεύκα 5-6 τρυγόνια ...
που σημαίνει πως στα καλά μέρη κοντά στη θάλασσα θα είχε πέρασμα ...:eek:

Για τον Χάρη λες , αλλά και εσύ δεν πας πίσω !!!!

Έβγαλα το σκυλί για προπόνηση ή κανένα ορτύκι εδώ κοντά και έδιωξα από κάτι πεύκα 5-6 τρυγόνια ...
που σημαίνει πως στα καλά μέρη κοντά στη θάλασσα θα είχε πέρασμα ...:eek:
Κοιτα που επεσα μεσα! Αλλα ημερομηνία δεν ειχα πει! Είχε πέρασματιαρικα πρώτη μέρα για φέτος εδώ. Είδε ο ξάδερφος το πρωί στα πεύκα. Είδαν οι δικοί μου στα γουρούνια και είδα και εγώ πριν λίγο 5-6 στα σύρματα.

Back