Ιδανικό όπλο για μακροχρόνια διαβίωση στην ύπαιθρο.

Το να είναι κάποιος φίλος των όπλων δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυνηγάει ή να είναι σκοπευτής , γούστο του να τα έχει να τα κοιτάει .
Γιατί είπα εγώ το αντίθετο;

Σωστό

Αυτή τη λογική έχει κοινωνία στην Ελλάδα,όχι εγω, στις ειδήσεις δεν ακούς πυροβόλο όπλο αλλά κυνηγετικό όπλο. Προφανώς και είναι λάθος!!

Δε ζητάω τίποτα φιλαράκο, όπως υπάρχει η λογική ότι δε επιτρέπεται η διόπτρα και το ραβδωτό επειδή και ίσως και μπορεί, να γίνει εμφύλιος ή πραξικόπημα (οτι και καλά εκεί στηρίζεται ο νόμος για να μην έχουμε ένα ραβδωτό στο σπίτι μας) και να τα χρησιμοποιήσουμε υπάρχει και η ίδια ηλίθια λογική που ισχύει ότι, με πυροβόλο όπλο ,( αυτά που χρησιμοποιούμε οι κυνηγοί στην Ελλάδα) επιτρέπεται η κάθε κουτσή Μαρία να φέρει,ως βοήθεια σε περίπτωση εισβολής ή πραξικοπήματος . Γελάω! Δε βαφτιζω εγώ εγώ την ιδιότητα,τ κανάλια και η κοινωνία τριγύρω βαφτίζει την ιδιότητα μου εσφαλμένα και με το έτσι θέλω! Έχει δυστυχώς επικρατήσει η λογική του , <<φέρει όπλο άρα είναι κυνηγος>> και δυστυχώς του <<σκότωσε την γυναίκα του ,με κυνηγετικό όπλο>> . Αυτόματα γίνεσαι η πλεμπα της κοινωνίας, χωρίς λόγο σε κοιτούν κάπως, γιατί έχει δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση μείον σου.
Ως αποφυγή όλης αυτής της λάθος λογικής πρότεινα ο κάθε ένας που φέρει όπλο να έχει και ιδιότητα κατά την αγορά του. Δε θα βαφτίζομαι εγώ δολοφόνος γιατί υπάρχει ένα ηλίθιο κράτος που δίνει άδεια σε οποιαδήποτε τρελό να φέρει το ίδιο όπλο με εμένα και επειδή χρησιμοποιείται για κυνήγι το συγκεκριμένο τουφέκι,να με λένε και εμένα δολοφόνο !
Δεν ξέρω, το μόνο που θα ρωτήσω είναι, γιατί επιτρέπει το κράτος την αγορά όπλου ( κυνηγετικού) από οποιοδήποτε πολίτη;; Γιατί να έχει κάποιος δίκανο ή καραμπίνα στο σπίτι αφού δεν είναι κυνηγός ή σκοπευτής.

Το να είναι κάποιος φίλος των όπλων δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυνηγάει ή να είναι σκοπευτής , γούστο του να τα έχει να τα κοιτάει .

Δεν ξέρω, το μόνο που θα ρωτήσω είναι, γιατί επιτρέπει το κράτος την αγορά όπλου ( κυνηγετικού) από οποιοδήποτε πολίτη;; Γιατί να έχει κάποιος δίκανο ή καραμπίνα στο σπίτι αφού δεν είναι κυνηγός ή σκοπευτής.
Ρε συ Γιώργο καταλαβαίνεις ότι απαντώ στο παραλογισμό ,με την λογική τους ;; Δε μπορείς να λες ότι έχεις κυνηγετικό όπλο όταν δεν είσαι κυνηγός. Δε μπορεί να σε λένε δολοφόνο επειδή είσαι κυνηγός. Με την ίδια λογική να μην έχουμε εμείς ραβδωτα, να μην εχει και ο καθένας την πρόσβαση σε πυροβόλα- κυνηγετικα. Πρέπει να ξαναγράψω κατεβατο; Άστο ρε φίλε να πάει,δε μπόρεσα να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου ,δε κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω,πάμε παρακάτω! Καλή καρδιά!

Ρε συ Γιώργο καταλαβαίνεις ότι απαντώ στο παραλογισμό ,με την λογική τους ;; Δε μπορείς να λες ότι έχεις κυνηγετικό όπλο όταν δεν είσαι κυνηγός. Δε μπορεί να σε λένε δολοφόνο επειδή είσαι κυνηγός. Με την ίδια λογική να μην έχουμε εμείς ραβδωτα, να μην εχει και ο καθένας την πρόσβαση σε πυροβόλα- κυνηγετικα. Πρέπει να ξαναγράψω κατεβατο; Άστο ρε φίλε να πάει,δε μπόρεσα να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου ,δε κατάλαβες αυτό που ήθελα να πω,πάμε παρακάτω! Καλή καρδιά!
Κάτι δεν κατάλαβα σωστά μάλλον.

Φίλε δε ξέρω αν ισχύει αυτό που λες , δηλαδή να φοβούνται για εμφυλίους ή πραξικόπημα,με την έννοια ότι δε θα υπήρχε η εθνοφυλακή. Δε υπάρχει λόγος να μου δώσουν εμένα το g3 στο σπίτι μου και κάθε λίγο να πηγαίνουμε σε μετεκπαίδευση και παρουσιάσεις και συγχρόνως, επειδή φοβούνται για εμφύλιο, να μην επιτρέπουν τα ραβδωτα ή τις διόπτρες..
Τα έχετε στο σπίτι τώρα;

Το κάθε κράτος έχει τους δικούς του νόμους για τους δικούς τους λόγους .Τώρα τι οδηγεί το δικό μας κράτος είναι πολυπαραγοντικό το θέμα . Καθώς από πολιτικής άποψης δείχνουμε πολύ ελαστικοί σε πολλά ,έχουμε αποδεχτεί να γίνουμε σερβιτόροι,και το κέντρο διαμονής των πολιτών αυτού του κόσμου που δυστυχώς όλα αυτά δε συμβαίνουν σε ένα φυσιολογικό κλίμα μια γενικά δημοκρατικής πολιτικής προσέγγισης παγκόσμιας ,αλλά λόγο εξαναγκασμού των ανθρώπων από συνθήκες που άλλοι τους επιβάλουν .Έτσι έχουμε ένα εισαγόμενο συνοθύλευμα πολιτών που ο κάθε ένας ότι δηλώνει είναι,δεν γνωρίζω αν γίνετε επίτηδες δεν βλέπω όμως και σοβαρά μέτρα για την επίλυση του .Έτσι η κοινωνία έχει πάψει να είναι υγιής και οι αντιδράσεις εννοείται είναι πολλές καθώς οι εκλέγοντας είτε δε μπορούν είτε δε θέλουν να αλλάξουν κάτι .Άρα τώρα ο διορισμένος εκ των εκλεγμένων πάντα νομοθέτης θα νομοθετίσει με βάση την ασφάλεια και καλα της πλειοψηφίας των πολιτών .Εννοείται πως τη γενική ασφάλεια την υποστηρίζει το στράτευμα και η εθνοφυλακή ,συνοριοφυλακή κτλ σε ποιο κλειστό πλαίσιο η αστυνομία.Η λογική οτι δεν κατέχουμε ραβδωτα για κυνηγετικούς λόγους είναι λάθος βέβαια,η λογική που δεν αναφέρεται πόσοι κατέχουν όπλα στην Ελλάδα είναι σωστή γιατί να γνωρίζει ο κάθε ένας ?Αλλά άλλο το πλαίσιο που δεν μας επιτρέπει να έχουμε κάποιες κατηγορίες όπλων και άλλο να το συνδέουμε με την εθνική άμυνα ,έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία μόνο σε ντρουν μπορεί να ρίχνεις με το κυνηγετικό δεν είμαστε πλέον στο 1821 να γίνει μάχη με ξιφολενχες , ούτε εδώ είναι Ουκρανία που την καταλαμβάνουν με το γάντι είμαστε σε άλλο πλαίσιο, αν εμπλακούμε σε πόλεμο οι πολίτες δεν θα ξέρουν τι ερχετε και από πού εδώ πλέον .Το θέμα που έχει καταντήσει αηδία σκότωσε με το κυνηγετικό όπλο θέλει απλά μια διευκρίνιση που να λέει ότι ο κάτοχος δεν ήταν κυνηγός διότι τέτοια όπλα μπορεί βάση νομικού πλαισίου να κατέχουν σχεδόν όλοι ..Εδώ θα ήθελε μια στοχευμένη παρατήρηση από την ομοσπονδία να τονίζετε αυτό διότι είμαστε οι κυνηγοί μια μεγάλη ομάδα διαχείρισης της φύσης και της άγριας ζωής , γιατί κινούμαστε σε νομικό πλαίσιο και είμαστε και η μόνοι που πληρώνουμε (ομοσπονδιακή θηροφυλακη ) κάτι που θα έπρεπε να είναι κρατική υποχρέωση για την επιβολή του νόμου και την σύλληψη των παραβατών που μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα μας.

Last edited:
Back