Ιστορίες, γεγονότα & περιπέτειες επιβίωσης που εχουμε ζήσει στο βουνό και στη θάλασσα.

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ μην αγνοήσετε κλήση στο κυνήγι-ψάρεμα κανενός και ειδικά της οικογένειας
15 Σεπτεμβρίου αρχή του λαγού,10:27 το πρωί,πέρσι.
Μεγάλη βαμπακιά και το σκυλί μόλις τον σήκωσε και κλαφουνίζει με το σπαραχτικό που κάνει όταν τον σηκώνει και τον έχει μπροστά του.
Εγώ στον δρόμο με το όπλο σημαδευτό προς την σειρά που ακούγεται το γαύγισμα.
Και χτυπάει το τηλέφωνο για να με ρωτήσει φίλος αν βάρεσα λαγό.
Ο λαγός δεν βγήκε από την βαμπακιά(μάλον μικρός και τρόμαξε) και το σκυλί γαϊτανάκι(ανάσα δεν μπορούσε να πάρει), το έμασα 12:30 και έφυγα ατουφέκιστος.
Ηθικό δίδαγμα : να κλείνεται πάντα τον ήχο από το κινητό στο κυνήγι.

Έχω μπει στο βάλτο απόγευμα και σε κάποια φάση ξεκινάει να πιάνει ομίχλη. Εχω παρκάρει το αυτοκίνητο κοντά σε αμαξι συναδέλφων που έχουν μπει νωρίτερα, στα 200 μετρα λοξά πισω μου. Λέω...του φουστη...θα κάνω μεταβολή και θα πάω διαγώνια "προς τα εκει", έβαλα δυο σημάδια και δεν έδωσα άλλη σημασία. Παπαρια, όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής δεν ήξερα που πάταγα. Έκανα κάμποσα βήματα και αντί τα νερά να ρηχαινουν το μπατακι βαθαινε.
Λέω δεν θα πνίγω σήμερα, το πολύ πολύ να περιμένω να σπάσει η ομίχλη και ας ξημερωσω στο βάλτο. Περίμενα μπας και ακούσω τους άλλους και για καλή μου τύχη μετά από λιγο έπιασα ομιλίες. Το ποδια στην πλάτη μέχρι που σχεδόν έπεσα πάνω τους. Την επόμενη μέρα παρήγγειλα ένα Garmin και έκτοτε το έχω σχεδόν παντα μαζί μου.

Βαριέμαι να γράψω όλη την περιπέτεια που παραλίγο να μου κοστίσει ακριβά αλλά ποτέ σε άγνωστο τόπο με ξερολες συγκυνηγους.
Αν για την ασφάλεια σας θέλετε ασύρματο, σχοινιά, νερά, φαγητό κτλ πάρτε τα και γραφτε τους στα τέτοια σας.

15 Σεπτεμβρίου αρχή του λαγού,10:27 το πρωί,πέρσι.
Μεγάλη βαμπακιά και το σκυλί μόλις τον σήκωσε και κλαφουνίζει με το σπαραχτικό που κάνει όταν τον σηκώνει και τον έχει μπροστά του.
Εγώ στον δρόμο με το όπλο σημαδευτό προς την σειρά που ακούγεται το γαύγισμα.
Και χτυπάει το τηλέφωνο για να με ρωτήσει φίλος αν βάρεσα λαγό.
Ο λαγός δεν βγήκε από την βαμπακιά(μάλον μικρός και τρόμαξε) και το σκυλί γαϊτανάκι(ανάσα δεν μπορούσε να πάρει), το έμασα 12:30 και έφυγα ατουφέκιστος.
Ηθικό δίδαγμα : να κλείνεται πάντα τον ήχο από το κινητό στο κυνήγι.
Αλεπού ήταν Στέφανε 😂

Back