Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για το brunox τι λέτε? Είναι αποτελεσματικό στο καθάρισμα κάννης? Αν και νομίζω πιο πολύ σημασία έχει η τριβή με την ορειχάλκινη βούρτσα
Όπως το είπες είναι. Τη καλή δουλειά την κάνει η βούρτσα με ότι και να βάλεις. Όσον αφορά το brunox δε με ενθουσίασε και του έδωσα 2 ευκαιρίες (σπρευ και μπουκάλι). Συμβουλεύω να μη το πάρεις. Ποια άλλα λάδια βρίσκεις στην Πάρο?

Αυτα τα μιγματα που προτεινουν στα βιντεο αυτα δεν κανουν για καθαρισμο οπλων ιδιαιτερα αυτα που εχουν μεσα υγρο φρενων(ακρως διαβρωτικο...) πιο πολυ κανουν για κολλημενες σκουριασμενες βιδες... αλλο το υγρο φρενων και αλλο το καθαριστικο φρενων... το υγρο φρενων ξαναλεω ειναι ακρως διαβρωτικο...βεβαια μπορεις να φτιαξεις χωρις αυτο με λαδι μηχανης λεπτορευστο, καθαρη βενζινη, καθαρο πετρελαιο και white spirit που πιστευω κανει και για καθαρισμο οπλου...Το καθαριστικο φρενων μπορει να δοκιμασθει για αφαιρεση υπολειμματων μπαρουτης σαν υποκαταστατο του hoppes 9...
Πενία τέχνας κατεργάζεται…

Όπως το είπες είναι. Τη καλή δουλειά την κάνει η βούρτσα με ότι και να βάλεις. Όσον αφορά το brunox δε με ενθουσίασε και του έδωσα 2 ευκαιρίες (σπρευ και μπουκάλι). Συμβουλεύω να μη το πάρεις. Ποια άλλα λάδια βρίσκεις στην Πάρο?
Απ' το ιντερνετ λέω να το παραγγείλω με κάτι άλλα πραγματάκια. Το είχα βρεί παλιότερα στο χωριό μου, αλλά δεν το φέρνει πια. "Ούτε κρύο, ούτε ζέστη" μου έκανε κι εμένα, αλλά ένα λαδάκι, που να κάνει και καθαρισμό κάννης, θα το "χτυπήσω".

Για το brunox τι λέτε? Είναι αποτελεσματικό στο καθάρισμα κάννης? Αν και νομίζω πιο πολύ σημασία έχει η τριβή με την ορειχάλκινη βούρτσα
Το χρησιμοποιω χρονια
Προσωπικα ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος

Το έχω πει ξανά, αν η τσιγκουνιά σε καταντάει να ρίχνεις πανω στο όπλο σου οτι χημικό υπάρχει στην αγορά σε μεγαλη ποσότητα και φθηνια , τοτε είσαι τραγικός... δεν σέβεσαι το κόστος του όπλου σου , δεν σέβεσαι την υγεία σου , δεν σέβεσαι ουτε τον εαυτό σου ... μάγκας δεν είναι ο πιο τσιγκούνης στην τελική... για μερικούς πονηρούς που θα αρχίσουν για περίσσευμα χρημάτων και σπατάλες και τις λοιπές ...κιες τους , τους προτείνω ( με αγάπη πάντα) να κόψουν δυο καφέδες ή δυο τσίπουρα το τρίμηνο και ας πάρουν ενα καθαριστικό λάδι της προκοπής αλλιώς ας την κόψουν τελείως την ασχολία...
Katantia καταντια GIF - Katantia Καταντια Tzima - Discover ...

Ο κύριος λόγος χρήσης αυτού του σχοινοκαθαριστηρα είναι για πρόχειρο και γρήγορο καθάρισμα κυρίως της θαλαμης του όπλου όταν έχεις ρίξει πολλά φυσίγγια, έχει λερωθεί η θαλαμη πολύ και δισκολευεται η εξωλκευση των καλυκων. Οι Αμερικανοί τα χρησιμοποιούν κυρίως στο σκοπευτήριο όταν έχουν εμπλοκές στα αυτογεμη.
Πήρα έναν και περιμένει ποτε θα αρχίσουν εμπλοκές...!

καλημερα,η ορειχαλκινη βουρτσα η ελικοειδης ειναι καλη?μου εχουν πει να μην τη χρησιμοποιω γιατι κανει ζημια.αληθευει?εχω απο την αλλη της ναπιερ.

καλημερα,η ορειχαλκινη βουρτσα η ελικοειδης ειναι καλη?μου εχουν πει να μην τη χρησιμοποιω γιατι κανει ζημια.αληθευει?εχω απο την αλλη της ναπιερ.
Σε άρθρο του ο Αιγινητης είχε γράψει ότι αν κοπεί ένα τέτοιο σύρμα μπορεί να χαράξει την κάννη. Δεν διευκρινιζε αν εννοούσε χρωμιωμενες ή αχρωμειωτες κάννες. Σίγουρα πάντως η τριχινη βούρτσα δεν χαράζει καμμια κάννη.

Συνήθως η ελικοειδής είναι ατσάλινη (δεν έχω δεί ποτέ ορειχάλκινη), και τότε έχουν δίκιο οτι μπορεί να κάνει ζημιά. Αν είναι όντως ορειχάλκινη δεν έχεις θέμα!

Αυτή χρησιμοποιώ σε χρωμιωμένη και αχρωμίωτη ... ορειχάλκινη όμως όχι ατσάλινη.
Λαδάκι πρώτα μέσα και δεν παθαίνουν τίποτα.

Αν θέλεις να κάνεις δουλίτσα χωρίς να διαθέσεις μισή μέρα μπαινοβγαζωντας την τριχοειδη βούρτσα,ρίξε λάδι στο κοίλο, άσε λίγη ώρα και πέρασε την ελικοειδή βούρτσα.
Να περνάει μέχρι να βγει από την αντίθετη μεριά και πάλι πίσω.
Βασική προϋπόθεση,να την έχεις δοκιμάσει στην παλάμη σου για να εξασφαλίσεις ότι δεν έχει σπάσει κάποια σπείρα!

Αν θέλεις να κάνεις δουλίτσα χωρίς να διαθέσεις μισή μέρα μπαινοβγαζωντας την τριχοειδη βούρτσα,ρίξε λάδι στο κοίλο, άσε λίγη ώρα και πέρασε την ελικοειδή βούρτσα.
Να περνάει μέχρι να βγει από την αντίθετη μεριά και πάλι πίσω.
Βασική προϋπόθεση,να την έχεις δοκιμάσει στην παλάμη σου για να εξασφαλίσεις ότι δεν έχει σπάσει κάποια σπείρα!
Κιαν σου σπάσει την ώρα που την βάζεις πως θα το καταλάβεις; Έχεις κάποιο ρίσκο...
Για εμένα το φάρμακο είναι : παλιά πυκνή βούρτσα τυλιγμένη με ψιλό ατσαλομαλλο. Καθαρίζει τα πάντα.

Έχω και ατσάλινη και ορειλχάλκινη ελικοειδή. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Μια πολυ τίμια βεργα με καλά βουρτσάκια είναι αυτή που βγάζει ο αραπκουλες.
Θα συμφωνήσω για τις ελικοειδης.
Του Αραπκουλε έχεις καμμια φώτο;

Status
Not open for further replies.
Back