στην φωτο κωστα το οπλο ειναι ηδη λαδωμενο.Εχει λαδι εκει που πρεπειΤο έβρασες ρε θηρίο? Χώσε λαδάρα τώρα
στην φωτο κωστα το οπλο ειναι ηδη λαδωμενο.Εχει λαδι εκει που πρεπειΤο έβρασες ρε θηρίο? Χώσε λαδάρα τώρα
Εδώ για λαδωμα/γρασάρισμα του δικαννου:Καλησπερα ,
Μια και διαβασα λιγο πιο πισω για τον καθαρισμο με ψήσατε να αγορασω χαχαχα . Εσεις χιονι σε Εσκιμώο πουλατε ρε κουφαλες ..
1. Θελω κατι να φευγει η μαυριλα απο το ποτηρακι της καραμπινασ και να μην τριβω σαν μαμακας και με ποναει το χερι .
2. Καθαριστικο εσωτερικο κάννης και τον τροπο χρησης .
3. Ενα γρασο για τα τσοκ που λετε οτι κανει δουλεια μιας και μονο λαδι βαζω .
Και στο δικαννο σε ποια σημεια θελει γρασο και λαδι ?
Εχω το ΑΣ90 και το ballistol gunex
Δεν βάζεις ποτέ,μα ΠΟΤΕ,λάδι στο ποτηράκι όπως στον άξονα η αποθήκη πάνω στην οποία κινείται!1. Θελω κατι να φευγει η μαυριλα απο το ποτηρακι της καραμπινασ και να μην τριβω σαν μαμακας και με ποναει το χερι .
Ναι. Σήμερα καθάρισα δύο όπλα με το αριστερό κουτί της φωτογραφίας. Πάρα πολύ καλό αλλά και τα δύο μυρίζουν.Το baricade είναι από τα καλύτερα για προστασία από διάβρωση, σύμφωνα με την έρευνα μου. Μυρίζει έντονα όπως το gun oil Κώστα?
Μανταλάκι στη μύτη!Ναι. Σήμερα καθάρισα δύο όπλα με το αριστερό κουτί της φωτογραφίας. Πάρα πολύ καλό αλλά και τα δύο μυρίζουν.
Ναι αλλά με τι θα λιπανουμε το ελατήριο του μανταλακιου;;; Και τελικά, καθαρό και ξερό το ελατήριο ή καθαρό και καλά λιπασμενο;Μανταλάκι στη μύτη!
Δε παίζεσαι ρε.Ναι αλλά με τι θα λιπανουμε το ελατήριο του μανταλακιου;;; Και τελικά, καθαρό και ξερό το ελατήριο ή καθαρό και καλά λιπασμενο;
Ποσο έχει φτάσει ;Φανη δεν προστατεύει από την υγρασία, απλά την απομακρύνει.
Πχ τρως μια γερή βροχή ή σου πέφτει το όπλο μέσα στο βάλτο, τότε το λύνεις, ψεκάζεις τα πάντα, φεύγει το νερό, αφήνεις στεγνώνει και μετά λιπαινεις με λαδι.
Το G96 είναι clp τα κάνει όλα, απλώς σε ποναει πλέον στην τσέπη.
Το λαδωνεις το μανταλάκι;Ναι αλλά με τι θα λιπανουμε το ελατήριο του μανταλακιου;;; Και τελικά, καθαρό και ξερό το ελατήριο ή καθαρό και καλά λιπασμενο;
https://www.kalkantzakos.com/Product/778/gun-treatment-12oz-ladi-oplou-clp,-g96
26 ευρώ!
Την στιγμή που βρίσκεις clp μη κυνηγετικά στα 4,5-11 ευρώ...
https://www.skroutz.gr/s/18517646/SX90-Lipantiko-Sprei-Antidiavrotiko-400ml.html
Για να μην πω 4,5 ευρώ στα 500ml
https://www.skroutz.gr/s/18362302/Action-Can-AC-90-Antiskoriako-Sprei-500ml.html
Καλέ, ναιιιι....!!!!Το λαδωνεις το μανταλάκι;
(για να ήμαστε και επίκαιροι!)
Me too αλλά το γράσο για τσοκ που πρότεινε ο Γιάννης το τσεπωσα και μάλιστα δύο σωληνάρια, γιατί βαριέμαι σαν τον Κασσελακη να βιδωνω και να ξεβιδωνω τσοκ. Μια φορά το χρόνο θέλω να τα καθαρίζω αυτά, πριν την αποθήκευση. Όταν χρειάζομαι άλλο τσοκ τσακωνω άλλο όπλο.Εγώ πάλι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω μη "εξειδικευμένα" λαδοξυδα. Μαλακια, αλλά...
Με λίγο προσοχή και χωρίς βιασύνη μπορώ και αλλάζω τα τσοκ, ακόμα και τα έσω. Για τα έσω έξω δεν το συζητάμε είναι παιχνίδι.Me too αλλά το γράσο για τσοκ που πρότεινε ο Γιάννης το τσεπωσα και μάλιστα δύο σωληνάρια, γιατί βαριέμαι σαν τον Κασσελακη να βιδωνω και να ξεβιδωνω τσοκ. Μια φορά το χρόνο θέλω να τα καθαρίζω αυτά, πριν την αποθήκευση. Όταν χρειάζομαι άλλο τσοκ τσακωνω άλλο όπλο.
Εγώ όλα εσωτερικά τα έχω εκτός από ένα 2* έσω έξω που έχω πάρει για τη ρεμι. Γενικά δεν είχα ποτέ πάθος με τα τσοκ και δεν εννοώ με τίποτα να πάω καρτέρι με τσοκακια και τσοκοκλειδο. Έτσι κι αλλιώς μέχρι τα 35 που ρίχνω εγώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι στα 20-30 μέτρα, δεν μου φταίνε τα τσοκ όταν χάνω θήραμα, η Μ*λακια που με δέρνει φταίει.Με λίγο προσοχή και χωρίς βιασύνη μπορώ και αλλάζω τα τσοκ, ακόμα και τα έσω. Για τα έσω έξω δεν το συζητάμε είναι παιχνίδι.
Το εξειδικευμένα από που προκύπτει; Ποτέ δεν το κατάλαβα...Εγώ πάλι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω μη "εξειδικευμένα" λαδοξυδα. Μαλακια, αλλά...
Είναι ψυχαναγκαστικό. Can't help it. Το ψάχνω όμως. Χτες χτύπησα αυτό το degreaser 6 ευρώ τα 400 ml.Το εξειδικευμένα από που προκύπτει; Ποτέ δεν το κατάλαβα...
Παλιά θυμάμαι ένα μικρό μπουκαλάκι επώνυμης εταιρείας λιπαντικων που αγόραζες στα χρωματοπωλεια και είχε επάνω του τα σχήματα από εργαλεία, μια εξωλέμβια, μια μηχανή ραψίματος και ένα κυνηγετικό όπλο. Αυτό ήτανε εξειδικευμένο η όχι; Δεν είχε όμως μηχανάκι ψαρέματος, δηλαδή δεν έκανε για ψάρεμα; Αντίστροφα αν βάλεις G96 σε μια κλειδαριά η σε μια μηχανή ραψιματος η στους μεντεσέδες στις πόρτες ενός αυτοκινήτου, αυτά όλα θα χαλάσουν;
Ο Thalis είχε πει προ ημερών ότι η μηχανή του αυτοκινήτου δεν έχει καμμια σχέση με την λειτουργία ενός όπλου. Δεν απάντησα παρόλο που είναι εύκολη η απάντηση.
Και τα δύο μηχανικά συστήματα χρησιμοποιούν μια καυσιμη ύλη, της προκαλούν βίαιη καύση (έκρηξη) και με την ενέργεια που παράγεται κινούνται κινούμενα μέρη. Και στις δύο περιπτώσεις από την καύση παράγονται καυσαέρια και κατάλοιπα, καίγονται λάδια, φθείρονται από τις τριβές εξαρτήματα...
Όλα αυτά τα μελετά η ίδια Φυσική και Μηχανολογια και ασχολούνται οι ίδιοι μηχανικοί και μηχανολογοι. Θυμηθείτε ότι οι εμπνευστές και κατασκευαστές του συστήματος Benelli έφτιαχναν πρώτα βεσπες και μοτοποδήλατα!
Καλά έκανες και δεν του απάντησες, κωλόπαιδο είναι!Ο Thalis είχε πει προ ημερών ότι η μηχανή του αυτοκινήτου δεν έχει καμμια σχέση με την λειτουργία ενός όπλου. Δεν απάντησα ...
Απολιπαντικό !!!! Αααααχχχ! Μπράβο!!!!!! Θα γίνουμε φίλοι!!!Είναι ψυχαναγκαστικό. Can't help it. Το ψάχνω όμως. Χτες χτύπησα αυτό το degreaser 6 ευρώ τα 400 ml.
https://www.ehunter.gr/general-nano-protection-gun-degreaser-cleaner-400-ml-p-5469.html