Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σας.
Γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιο προϊόν που να μπορει να καθαρίσει σε βάθος ένα όπλο που δεν καθαρίζεται και τοσο συχνά?Κύριως με ενδιαφέρει να μπορεί να απομακρύνει τα κατάλοιπα που έχει μέσα η κανη καθώς και τα πιστόνια του όπλου.Δεν ξέρω αν ένα απλό λαδί μπορεί να διασπάσει κατάλοιπα που έχουν μείνει καιρό και έχουν σκληρύνει...Ίσως χρειάζεται κάτι ποιο ενισχυμένο.
Χρήστο , εξαιρετική δουλειά για την περίπτωση που αναφέρεις κάνει το Σπρέι καθαρισμού φρένων που έχω αναφέρει και παλαιότερα εδώ: #365 #307
Εγώ το χρησιμοποιώ στάνταρ .

Για πολύ σκληρές βρωμιες και μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί η κάννη τότε σπρέι καρμπυρατέρ με μεγάλη προσοχή στο εξωτερικό της καννης και στα ξύλα εννοείτε! Εγώ καθαρίζω με το bright bore της Remington.. ρίχνουμε αφήνουνε κανα 10 λεπτό να ποτιστούν και να μαλακώσουν οι βρομιές και καθαρίζουμε.. έπειτα περνάω με CLP (το χρησιμοποιούν στον ελληνικό αλλά και στον αμερικανικό στρατό εδώ και πολλά χρόνια.. από τα καλύτερα αν και λίγο ακριβό) και τέλος για εξωτερική προστασία ένα σπρέι σιλικόνης g96 ή και ένα πανί εμποτισμένο με σιλικόνη πάλι g96 με το όπιο μπορείτε να το περνάτε και μετά από κάθε κυνηγι εάν πχ βράχηκε..wd40 οι οπλουργοι δεν το συνιστούν.. άλλωστε δεν είναι για όπλα αλλά για βίδες..

Θα ψάξω για αυτό το G96, έχω και το Rem Oil, για αυτό τι λέτε;
Το rem Βασίλη δεν μ'άρεσε τόσο πολύ εξατμίζεται αμέσως, ευχαριστημένος έχω μείνει με το break free clp για εξωτερική προστασία και με το σπρέι της ίδιας εταιρείας για το εσωτερικό της κάνης.

Σε αυτο το σημειο της βασης οπου "σερνεται" το αυτι του απλου εξολκεα τι ειναι προτιμοτερο;το λαδι ή το γρασο;
για μένα είναι προτιμότερο το λάδι . διάλεξε ενα λάδι που να μην πήζει και κάνει πέτσα με τον καιρό .
ένα απο αυτά που λένε οτι δεν πήζουν ειναι και αυτό που χρησιμοποιώ εγω , το hoppes 9.
δεν εχω δει μέχρι τώρα να κάνει κρουστα
http://www.ionex.gr/index.php?act=viewProd&productId=330
ενα facom γενικής χρήσης που έβαζα παλαιότερα ειδα οτι έκανε κρουστα

Οι μεσαιες ριγες των κανων ειναι ενιαιες χωρις κενα για αερισμο,εχουν μονο ενα ανοιγμα ακτιβως μετα τα κλειδια,εβαζα αντισκουριακο μετα απο προτροπη καποιου σχεδον καθε 10 μερες,αλλα σημερα παρατηρησα πως εμφανιστηκε σκουρια σε εκεινο το σημειο,τι να βαζω για να μην εχω τετοια αποτελεσματα;το καθαριστικο-λιπαντικο του οπλου κανει καλη δουλεια για εκεινη την περιοχη;

για μένα είναι προτιμότερο το λάδι . διάλεξε ενα λάδι που να μην πήζει και κάνει πέτσα με τον καιρό .
ένα απο αυτά που λένε οτι δεν πήζουν ειναι και αυτό που χρησιμοποιώ εγω , το hoppes 9.
δεν εχω δει μέχρι τώρα να κάνει κρουστα
http://www.ionex.gr/index.php?act=viewProd&productId=330
ενα facom γενικής χρήσης που έβαζα παλαιότερα ειδα οτι έκανε κρουστα
Σ' ευχαριστω πολυ,εχεις αποψη για να με νοηθησεις κ για το επομενο ερωτημα μου;

Το ιδιο παθαινα κ εγω στην benelli μου,απο τοτε ομως που εκανα λειανση κ με brasso κ με glanol στο baikal s.p δεν βρωμιζει ευκολα κ οταν το καθαριζω με τον παρακατω τροπο οι κανες ειναι σαν καθρεφτης
Περναω 4-5 φορες την καθε κανη με την τριχινη βουρτσα απο ορειχαλκο για να αγριεψουν οι βρωμιες κ μετα ψεκαζω ενα δικο μου μιγμα ( ασετον με λεπτορευστο λαδι αυτοκινητου για σασμαν σε αναλογια 1:1,θελει προσοχη στα ξυλα κ στο εξωτερικο της κανης για την βαφη ) το αφηνω 15 λεπτα κ μετα ξανα περναω 4-5 φορες την ιδια βουρτσα,επειτα βαζω την ορειχαλκινη στην βεργα κ απο κανη καποιο πανακι ή χαρτι ωσττε να περναει με δυσκολια απο τις κανες κ με 3-4 πανακια-χαρτι στην καθε κανη γινεται λαμπικο,επειτα τις λαδωνω με το ιδιο λαδι κ ειναι τζι-τζι
Απο τοτε που εκανα την λειανση ειδα τρομερη αλλαγη στην ευκολια καθαρισμο,το ιδιο γινεται κ με την κρεμ flitz,αλλα δεν το βρηκα σε κοντινο καταστημα κ ετσι χρησιμοποιησα το brasso κ την κρεμα glanol,το μπρασο λειαινε πιο ευκολα, αλλα η glanol καθαριζει πολυ καλυτερα τις κανες την 1η φορα
Μόνος σου την έκανες την λείανση Μανώλη ; Πως ;

Σε αυτο το σημειο της βασης οπου "σερνεται" το αυτι του απλου εξολκεα τι ειναι προτιμοτερο;το λαδι ή το γρασο;
Σε μέταλλα που υπάρχει τριβη μεταξύ τους πχ αυτό που λες η το κάτω μέρος του κλείστρου στις καραμπίνες που σέρνεται στην βάση καλό θα ήταν (κατά την γνώμη μου) να χρησιμοποιείται γράσο.. πολύ καλό είναι της g96 που έχει ο καλκατζακος και δεν αλλοιώνεται σε ακραίες θερμοκρασίες.. μια μικρή ποσότητα και είσαι κομπλέ.. για το άλλο ερώτημα σου θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα break free clp απο λάδι.. ακριβό αλλά ότι καλύτερο κυκλοφορεί για πολλούς οπλουργους και από τον στρατό!!

Last edited:
Μόνος σου την έκανες την λείανση Μανώλη ; Πως ;
Το κανεις αφου η κανη-ες ειναι πεντακαθαρες.Την πρωτη φορα την εκανα με brasso,εριξα λιγο στις κανες κ μετα εβαλα στην βεργα την ελικοειδη ορειχαλκινη βουρτσα κ απο πανω ενα πανακι-χαρτι ποτισμενο με brasso ωστε να περναει σφιχτα μεσα απο την κανη κ μετα θελει πολλες κινησεις περα-δωθε σε ολο το εσωτερικο της κανης,οσο κ καθαρη να ειναι η κανη να ξερεις οτι με το brasso θα βγαλουν μαυριλα τα πανακια,μολις στεγνωσει καπως το πανακι ή μαυρισει πολυ,βαζεις αλλο καινουριο ποτισμενο παλι κ ξανα απο την αρχη,αυτο πρεπει να γινει το λιγοτερο 40 φορες αφου σταματησουν να βγαζουν μαυριλα τα πανακια.Την 2η φορα εκανα λειανση με το brasso κ αμεσως μετα με την κρεμα glanol,οπου με αυτη βγαινει περισσοτερη μαυριλα,εχεις καλυτερη λειανση,αλλα κ πιο δυσκολη,γιατι θελει πιο συχνα να βαζεις κρεμα σε ολο το πανακι γυρω-γυρω κ πηγαινει λιγο πιο δυσκολα,επειδη η βουρτσα μου ειναι για 12 δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω πανακι κ εβαζα χαρτι,το οποιο μολις μαυριζε πολυ ή σκιζοταν το αλλαζα.Αν εχεις βουρτσα απο 20αρι θα σε βολεψουν τα πανακια.Επειση η βουρτσα μου δεν ηταν καποιας εταιρειας με ποιοτητα,οπως Napier κ αλλες στο τελος απο την πολυ χρηση στρανωναν λιγο στην περιφερεια τα σιρματακια,αλλα τα γυρνουσα προς την αναποδη φορα απο την εισοδο της κανης κ ερχοντουσαν ξανα στην αρχικη τους θεση κ ολα καλα.Αν εχεις κανη με τσοκ κανε την λειανση στο πιο ανοιχτο,για να μην σε δυσκολεψει.Εμενα ειναι με σταθερα κ μετα που εκανα δοκιμη με με 6αρια-7αρια φυσιγγια ειχε καλυτερη κατανομη,αλλα μεγαλυτερο οφελως ειδα στο καθαρισμα.Ειδικα αν το αφηνα για να το καθαρισω την επομενη μερα μολις εβλεπα τις κανες,ακομη κ μετα απο 4-6 ωρες γυαλιζαν σαν να ηταν καθαρες

Last edited:
Σε μέταλλα που υπάρχει τριβη μεταξύ τους πχ αυτό που λες η το κάτω μέρος του κλείστρου στις καραμπίνες που σέρνεται στην βάση καλό θα ήταν (κατά την γνώμη μου) να χρησιμοποιείται γράσο.. πολύ καλό είναι της g96 που έχει ο καλκατζακος και δεν αλλοιώνεται σε ακραίες θερμοκρασίες.. μια μικρή ποσότητα και είσαι κομπλέ.. για το άλλο ερώτημα σου θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα break free clp απο λάδι.. ακριβό αλλά ότι καλύτερο κυκλοφορεί για πολλούς οπλουργους και από τον στρατό!!
Ευχαριστω πολυ,τωρα για να φυγει η σκουρια να ριξω παλι αντισκουριακο κ μετα να βαλω λαδι;

Ευχαριστω πολυ,τωρα για να φυγει η σκουρια να ριξω παλι αντισκουριακο κ μετα να βαλω λαδι;
Τίποτα .shake.! Καθάρισε το όσο μπορείς να φύγει η σκουριά και μετά καλό σκούπισμα και λάδι να πιάσει ένα λεπτό φιλμ για προστασία!

Τίποτα .shake.! Καθάρισε το όσο μπορείς να φύγει η σκουριά και μετά καλό σκούπισμα και λάδι να πιάσει ένα λεπτό φιλμ για προστασία!
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το σκουπισω,κ το μονο που μπορω να βαλω ειναι σε σπρεϊ,εχει μονο μια μικρη υποδοχη μεγεθους οσο το κεφαλι απο 2 πατονετες.δεν μπορω να βαλω χαρτι ή πανι,γιατι απο την αλλη μερια ειναι κλειστο κ δεν θα μπορω να το τραβηξω πισω μετα

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να το σκουπισω,κ το μονο που μπορω να βαλω ειναι σε σπρεϊ,εχει μονο μια μικρη υποδοχη μεγεθους οσο το κεφαλι απο 2 πατονετες.δεν μπορω να βαλω χαρτι ή πανι,γιατι απο την αλλη μερια ειναι κλειστο κ δεν θα μπορω να το τραβηξω πισω μετα
ειναι ενα θέμα εκείνο το σημείο Μανόλη .. όπως στα ειπα κ ο Γιώργος. προσπάθησε πάντως να αφαιρέσεις όσο και όπως μπορείς περισσότερο την σκουριά .. ψέκαζε το και αφήσετε όρθιο όπως την φωτο που έβαλες να στάζει .. φτάσε όπου μπορείς ενα πανί και να το έχεις στο νου σου γιατι μάλλον εχει αποκτήσει ευαισθησία εκεί και η σκουριά πολύ πιθανό να υποβόσκει ανάμεσα στις ρίγες ..
**πριν βάλεις προστατευτικό λάδι προστασίας να βεβαιωθείς οτι έχεις αφαιρέσει την σκουριά γιατι διαφορετικά θα την εγκλωβίσεις

Status
Not open for further replies.
Back