Καθαρισμός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σχετικά με το θέμα των τσοκ και την τοποθέτηση γράσσου στο σπέιρωμά τους, είχα μια ευχάριστη επικοινωνία μετά από πολύ καιρό, με μέλος που αποφάσισε να αποσυρθεί από το φόρουμ για δικούς του προσωπικούς λόγους. Ο Γιάννης (@jnp) μου σύστησε το γράσσο της colonial arms το οποίο πλέον δεν έρχεται στην Ελλάδα. Το δούλευε επί 20 χρόνια απροβλημάτιστα . Έβαζες γύρω από τις βόλτες αλλά και στο υπόλοιπο τσοκ που έμπαινε μέσα στην κάννη απλώνοντας το με το δάκτυλο, το βίδωνες, τουφέκαγες χιλιάδες φυσίγγια όλη τη σεζόν και μετά ξεβίδωνε σαν να μην είχε χρησιμοποιηθεί!
Υπάρχει όμως και το
https://www.clayandhunt.com.au/brands/liqui-moly/Keramik-Paste-Choke-Thread-Lubricant-p59941369
Το δουλεύουν λοιπόν Άγγλοι και Αυστραλοί σε ακριβά όπλα όπως το Krieghof εδώ και χρόνια, είναι λοιπόν ασφαλές υλικό και το απλώνεις με ένα μικρό πινελάκι που έχεις για αυτή τη δουλειά . Αντέχει έως 1400C και πολύ υψηλές πιέσεις, το βάζουν πχ σε βίδες στις δισκόπλακες των φρένων για να μην κολλάνε και σε σπειρώματα μηχανημάτων σε κλιβάνους κλπ. Κάνει και για τα κλειδιά του δίκαννου ή τη ράγα του κλείστρου στην καραμπίνα. Είναι αρκετή ποσότητα και αν θέλει κάποιος το μοιράζεται με ένα φίλο για οικονομία.
Γιάννη, χάρηκα που τα είπαμε μετά από τόσο καιρό. Να είσαι καλά...

ωραίο προϊών Χρήστο :).
η αντοχή του προϊόντος σε υψηλή θερμοκρασία ειναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικο που προσέχω κ εγώ για χρίση σε τσόκ ...
Είχα γράψει και παλαιότερα οτι είχα δει να πετρώνει γράσο στα σπειρώματα του στοκ και το έβγαζα με καρφίτσα:( !! Το γράσο ήταν γενικής χρήσης
ένα κεραμικό προϊών σε λογική τιμή είναι το παρακάτω . παχύρρευστο λάδι με ιδιότητες γράσου. βρομάει λίγο αλλα ειναι καλό !
https://www.waffenpflege-shop.de/guncer-waffenoel-mit-keramik-additiven.html

Πού τα βρίσκουμε Χρήστο και το ένα και το άλλο;
Διαμαντή πρόχειρα το βρήκα εδώ ..
https://www.ebay.co.uk/itm/Liqui-Mo...amik-Paste&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313

Γιατι να το ψαχνουμε τοοοσο πολυ με το υλικο?
Το εν λογω γρασσο της colonial το εχω απο οταν πρωτοεβαλα τα thin wall.
Ειναι πραγματικα,παρα μα παρα πολυ καλο!
Το εφαρμοσα 2-3 φορες...
Μετα το παράτησα....
Αφού μετα απο καθε χρηση του οπλου,καθομαι και το καθαριζω!
Δε μου εκανε καρδια να ΜΗΝ καθαρίσω και τα τσοκακια!
Οποτε,καθαρισμα-λίπανση με απλο λαδακι και ....παμε στην επομενη!

Το εφαρμοσα 2-3 φορες...
Μετα το παράτησα....

Χρόνια τώρα αυτό ακριβώς κάνω... Πότε δεν είχα θέμα και καλό καθάρισμα κάθε φορά που καθαρίζω το όπλο. .well done.

Για τον άπολυτο καθαρισμο της κάννης μπορω να ριξω βενζίνη που δεν αφεινει τίποτα.... Ή θα κανει ζημιά?
Καλυτερα βενζίνη καθαρισμού(βρίσκεις εύκολα στα σούπερ μάρκετ)..
Αυτή σίγουρα δεν δημιουργεί πρόβλημα,για την άλλη δεν είμαι σίγουρος..

Το εφαρμοσα 2-3 φορες...
Μετα το παράτησα....
Γιαννη, ειμαστε κι εμεις, οχι οι πλεον τακτικοι στο καθαρισμα... .big smile.

Super lube....μούφα, λιώνει και τρέχει για πλάκα :(.
Έχει δει κανένας κάποιο γρασο πράσινο;

Σε αυτά που πουλάνε στα κυνηγομάγαζα δεν θυμάμαι κάποιο να είναι πράσινο... Πράσινο γράσσο έχω δει μόνο για κεφαλές χορτοκοπτικών και γενικά για ρουλεμαν. Μια φορά ένα πράσινο λιθίου της petronas με είχε εντυπωσιάσει σε αντοχή ... Δεν σκέφτηκα ποτέ να το δοκιμάσω στο όπλο... Βλακεία...

Για τον άπολυτο καθαρισμο της κάννης μπορω να ριξω βενζίνη που δεν αφεινει τίποτα.... Ή θα κανει ζημιά?

Η καθαριστική βενζίνη (αυτή που βρίσκεται στα super market όπως ειπώθηκε) είναι πάρα πολύ καλή για τον καθαρισμό της κάνης, ειδικά αν μέσα έχουν μείνει κομμάτια που μοιάζουν κολλημένα... ένα πέρασμα με εμπλοτισμένο πανί, μια με την ορειχάλκινη και μια με στεγνό και γίνεται καθρέφτης... Δεν φαντάζεται κάποιος τι βγαίνει στο στεγνό πανί μετά τη βενζίνη ενώ πριν φαίνεται καθαρή η κάνη... Αν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιο καλό καθαριστικό πολλές φορές απλά μοιράζουμε ομοιόμορφα στην κάνη, μολύβι λιωμένα πλαστικά και βρωμιές παρά καθαρίζουμε...

Επίσης η καθαριστική βενζίνη είναι πολύ καλός οργανικός διαλύτης οπότε τη χρησιμοποιώ για καθαρισμό και απολίπανση μερών του όπλου, αφού μετά από χρήση τα παλιά λάδια και γράσσα πρέπει να φύγουν και επειδή ενώνονται με τα υπολείματα της καύσης, αυτό χωρίς διαλύτη δεν είναι πάντα εύκολο... Έχω ένα σαν μπολ το γεμίζω με βενζίνη και βυθίζω σε αυτό το πιστόνι, το κλείστρο, το τσοκ, ελατήρια και το καθάρισμά τους γίνεται πανεύκολο μετά... Πολλές από τις βρωμιές μένουν ήδη στο μπολ...

Προσοχή όμως!!! Η βενζίνη είναι καυστική και διαλύτης των οργανικών ενώσεων οπότε ερεθίζει τα χέρια, χαλάει το λούστρο, τα ξύλα και τα πλαστικά! Ακόμα και το buffer μέσα στη βάση μπορεί να καταστρέψει...

Φυσικά είναι υπερεύλεκτη και εκρηκτική οπότε αποφύγετε οποιαδήποτε πηγή φωτιάς και άμεσης θερμότητας, συνήθως είναι χειμώνας και είναι εύκολο να ξεχαστούμε και να καθίσουμε κοντά σε τζάκια, καλοριοφέρ και θερμάστρες ενώ δεν πρέπει...

https://postimg.cc/image/4hqrj72yp/
Η πρωταση μου για τον καθαρισμο αυτον των τσοκς. Μια απλη ορειχαλκινη βουρτσα, καθαρη βενζυνη και περιστροφικες κινησεις αρκουν για να καθαρισουν τα αυλακια. Η βενζυνη κανει πολυ καλη δουλεια. Δε μπορεσα να βρω κι ετσι τα καθαρισα με λαδι, αρκει να μην μεινει τιποτα στις αυλακωσεις μετα

Δοκιμαζοντας επισης το καθαριστικο πιατων ειδα οτι δεν αποδιδει. Βενζινη ή ενα καλο σπρει για να φυγουν ολα και μετα καθαρισμα καλο εσωτερικα με πανι μεχρι να φυγουν ολα. Το μερος που αρχιζουν τα αυλακια ειναι αρκετα ζορικο

όταν λέμε να καθαρίσουμε τα όπλα το κάνουμε καλά .sarcastic.
40034287_243899642981795_4592083993846874112_n.png

Για τις maxus sx2 sx3 sx4 που εχουν το ιδιο συστημα σκανδαλης.
Απο χθες αντιμετωπησα προβλημα πυροδοτησης στο σπιτι κατα τον καθαρισμο, οταν πατησα την σκανδαλη πανω στο φυσιγγι αδρανειας. Ελυσα το οπλο και παρατηρησα πως πατοντας την σκανδαλη η σφυρα εμενε σφινωμενη μεσα στην σκανδαλοθηκη. Ο νους μου πηγε κατευθειαν σε σημεια που δεν φαινονται αν δε λυθει. Λυθηκε ολη η σκανδαλοθηκη (πραγμα που ειχα κανει παλια μονο μια φορα) και καθαριστηκε. Επανασυναρμολογηθηκε με ακριβεια. Το προβλημα εντοπιστηκε αναμεσα σε δυο εφαρμωγες, σαν γαντζακια, που εχουν να κανουν με το κρατημα της σφυρας κατα την οπληση
Το βιντεο αυτο βοηθαει σαν οδηγια στην αποσυναρμολογηση (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ 1:02.ο τυπος κανει λαθος. Προσπαθει να βγαλει με ενα μυτερο εξαρτημα το μικρο ελατηριακη που κρατα την σκανδαλη στο σωμα της σκανδαλωθηκης και μετα λιγη ωρα βγαζει το πυρακι που απο μονο του βγαζοντας το απλα, μπορει να χαλαρωσει το ελατηριο και να βγει χωρις κανενα προβλημα, ευκολα και γρηγορα.
Το θεμα τελικα, μεχρι στιγμης, ηταν πως απο μερους μου ο μηχανισμος δεν ειχε καθαριστει καλα. Εμενα μοναχα στο επιφανιακο καθαρισμα των καταλοιπων βαζοντας ξανα λαδι. Δεν ειχα καθαρη βενζινη μαζι μου που θα εκανε δουλεια.
Προταση μου ειναι να μην χρησιμοποιουμε στο σημειο παχυ λαδι πχ α2 που εβαλα εγω.

Status
Not open for further replies.
Back