Σχετικά με το θέμα των τσοκ και την τοποθέτηση γράσσου στο σπέιρωμά τους, είχα μια ευχάριστη επικοινωνία μετά από πολύ καιρό, με μέλος που αποφάσισε να αποσυρθεί από το φόρουμ για δικούς του προσωπικούς λόγους. Ο Γιάννης (@jnp) μου σύστησε το γράσσο της colonial arms το οποίο πλέον δεν έρχεται στην Ελλάδα. Το δούλευε επί 20 χρόνια απροβλημάτιστα . Έβαζες γύρω από τις βόλτες αλλά και στο υπόλοιπο τσοκ που έμπαινε μέσα στην κάννη απλώνοντας το με το δάκτυλο, το βίδωνες, τουφέκαγες χιλιάδες φυσίγγια όλη τη σεζόν και μετά ξεβίδωνε σαν να μην είχε χρησιμοποιηθεί!
Υπάρχει όμως και το
https://www.clayandhunt.com.au/brands/liqui-moly/Keramik-Paste-Choke-Thread-Lubricant-p59941369
Το δουλεύουν λοιπόν Άγγλοι και Αυστραλοί σε ακριβά όπλα όπως το Krieghof εδώ και χρόνια, είναι λοιπόν ασφαλές υλικό και το απλώνεις με ένα μικρό πινελάκι που έχεις για αυτή τη δουλειά . Αντέχει έως 1400C και πολύ υψηλές πιέσεις, το βάζουν πχ σε βίδες στις δισκόπλακες των φρένων για να μην κολλάνε και σε σπειρώματα μηχανημάτων σε κλιβάνους κλπ. Κάνει και για τα κλειδιά του δίκαννου ή τη ράγα του κλείστρου στην καραμπίνα. Είναι αρκετή ποσότητα και αν θέλει κάποιος το μοιράζεται με ένα φίλο για οικονομία.
Γιάννη, χάρηκα που τα είπαμε μετά από τόσο καιρό. Να είσαι καλά...
Διαμαντή πρόχειρα το βρήκα εδώ ..Πού τα βρίσκουμε Χρήστο και το ένα και το άλλο;
Διαμαντη, δες ενδεικτικα:Πού τα βρίσκουμε Χρήστο και το ένα και το άλλο;
Γιατι να το ψαχνουμε τοοοσο πολυ με το υλικο?
Το εν λογω γρασσο της colonial το εχω απο οταν πρωτοεβαλα τα thin wall.
Ειναι πραγματικα,παρα μα παρα πολυ καλο!
Το εφαρμοσα 2-3 φορες...
Μετα το παράτησα....
Αφού μετα απο καθε χρηση του οπλου,καθομαι και το καθαριζω!
Δε μου εκανε καρδια να ΜΗΝ καθαρίσω και τα τσοκακια!
Οποτε,καθαρισμα-λίπανση με απλο λαδακι και ....παμε στην επομενη!
Καλυτερα βενζίνη καθαρισμού(βρίσκεις εύκολα στα σούπερ μάρκετ)..Για τον άπολυτο καθαρισμο της κάννης μπορω να ριξω βενζίνη που δεν αφεινει τίποτα.... Ή θα κανει ζημιά?
ΕυχαριστώΚαλυτερα βενζίνη καθαρισμού(βρίσκεις εύκολα στα σούπερ μάρκετ)..
Αυτή σίγουρα δεν δημιουργεί πρόβλημα,για την άλλη δεν είμαι σίγουρος..
Γιαννη, ειμαστε κι εμεις, οχι οι πλεον τακτικοι στο καθαρισμα...Γιατι να το ψαχνουμε τοοοσο πολυ με το υλικο?
Το εν λογω γρασσο της colonial το εχω απο οταν πρωτοεβαλα τα thin wall.
Ειναι πραγματικα,παρα μα παρα πολυ καλο!
Το εφαρμοσα 2-3 φορες...
Μετα το παράτησα....
Αφού μετα απο καθε χρηση του οπλου,καθομαι και το καθαριζω!
Δε μου εκανε καρδια να ΜΗΝ καθαρίσω και τα τσοκακια!
Οποτε,καθαρισμα-λίπανση με απλο λαδακι και ....παμε στην επομενη!
Super lube....μούφα, λιώνει και τρέχει για πλάκα .
Έχει δει κανένας κάποιο γρασο πράσινο;
Για τον άπολυτο καθαρισμο της κάννης μπορω να ριξω βενζίνη που δεν αφεινει τίποτα.... Ή θα κανει ζημιά?
Αν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιο καλό καθαριστικό πολλές φορές απλά μοιράζουμε ομοιόμορφα στην κάνη, μολύβι λιωμένα πλαστικά και βρωμιές παρά καθαρίζουμε...