Καραμπίνα ή δίκαννο

Διαφορετικότητα απόψεων υπάρχει και θα υπάρχει και είναι φυσιολογικό και υγιές. Κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο δεν ζει με τον ίδιο τρόπο, δεν έχει ίδια γούστα, ανάγκες, συνήθειες, δυνατότητες, περιβάλλον και χίλια άλλα πράγματα.
Για αυτό σε όλα τα προϊόντα επιβιώνουν άπειρες ποικιλίες.
Ούτε σουβλάκι δεν τρώμε όλοι το ίδιο....
Για αυτό νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε με ηπιότητα και σεβασμό του καθενός τη γνώμη. Και τέτοια ανταλλαγή απόψεων μόνο κέρδος μπορεί να επιφέρει.
Εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω και κάνω....
Λίγοι το βλέπουν όπως εσύ.
Βλέπεις ανθρώπους εδώ που προσπαθούν να πιαστούν έστω κι από μια λέξη για να πουλήσουν εξυπνάδα.

Θλιβερό.

Υπάρχει ένα κόλπο.

Να μιλάς στους άλλους όπως θα μιλούσες στον εαυτό σου.

Μιλάμε για γρήγορη επαναγεμιση που σημαίνει συνήθως άλλη φάση και κάποιοι το συγκρίνουν με το γιατί να μην παίρνει 5 φυσίγγια ή καραμπινα.
Και μάλιστα άτομο το οποίο έχει στα 50 φυσίγγια 50 πουλιά.

Μα αφού είχαμε τρία φυσίγγια και πήγαμε στο δικαννο θα υποστηρίξουμε τα 5;

Και μετά λες αφού δεν υποστηρίζουμε τα 5 γιατί δεν πάμε στο ένα.
Κάποιοι λίγοι πάνε.

Αλλά δεν πάει έτσι γιατί αν πήγαινε θα Πήγαιναμε στο κανένα.

Πάντα θα υποστηρίζω τι μου αρέσει και πάντα θα καταλαβαίνω γιατί αρέσει κάτι άλλο σε κάποιος άλλους.

Μια χαρά είναι οι καραμπινες.
Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει αμφισβήτηση επιχειρημάτων.

Χρειάζεται κατανόηση και ο καθένας ακολουθεί το δρόμο του.

Άλλος έχει διαφορετική άποψη και λέει ούτε στον ύπνο σας.

Last edited:
Μονοκαννα, πλαγιοκαννα, ποζε, αυτογεμη επαναληπτικα, όλα μα όλα έχουν πλεονεκτηματα κ μειονεκτήματα, κ δεν νομίζω να χρειάζεται να τα αριθμησουμε γιατί όλοι μας τα γνωρίζουμε......
Άρα κ επειδη τιποτα δεν ειναι τέλειο ο καθένας βρίσκει αυτό η κ αυτά που του αρέσουν κ τον εκφράζουν....

Ταχυβολια κ γρήγορη επαναγεμιση, ναι μεν αλλά...
..Να μου πειτε ποιος το λέει για να σας πω....
Έτσι λοιπόν, κάλιστα ο κυνηγός του μονοκαννου, μπορεί να είναι απείρως καλυτερος απο αυτον που κρατάει μια καραμπίνα...
Το θέμα δεν είναι η γρηγοράδα αλλά η "αφοσίωση" στην τουφεκιά...

Οσο για την τρίτη βολή(της καραμπίνας) ναι σε κάποιες περιπτωσεις κ κυνήγια μπορεί να είναι από χρήσιμη έως απαραίτητη κ ολα τα θηράματα έχουν εγκατάλειψη τα εγκόσμια από μια τρίτη βολή, έστω κ αν αυτη ήταν "τυχερή"...
Ωστόσο είναι αστείο να "τσακώνονται" οι τσιχλαδες για το αν είναι καλυτερα τα δυο η τα τρία φυσίγγια, κ είπαμε τι είναι αυτό που μετράει...
Και ας δοκιμάσει κάποιος που κυνηγάει με καραμπινα την επόμενη σεζον να βγει για κυνήγι βάζοντας μόνο 2 φυσίγγια, και στο τέλος να κάνει την σουμα κ να δει τι ήταν αυτά που κέρδισε κ τι αυτά που εχασε συγκρίνοντας με τα προηγουμενα χρόνια που κυνηγουσε με 3 φυσιγγια...

Εγώ έχω σχηματίσει άποψη εδώ κ πολλά χρόνια, δεδομένου ότι κυνηγουσα εναλλαξ με πλαγιοκαννο κ καραμπίνα..
Αλλα φέτος μου την βάρεσε κ την καραμπίνα την έβγαλα μόνο μια μέρα στα μπασιματα, ρίχνοντας μια τουφεκιά...

Προσωπικη άποψη...
Αν μιλάμε για κυνηγετικο όπλο η σκέψη κ η καρδιά μου παει κατευθείαν στο πλαγιοκαννο....
οι καραμπίνες σαν εικόνα θεωρώ ότι έχουν δανειστεί στοιχεία που θυμίζουν περισσοτερο πολεμικα όπλα παρά κυνηγετικά.....

όσο για αυτό που αναφέρθηκε παραπανω το είπε ο Αιγίνητης:
Ενας προπονημένος στο χειρισμό του δίκανου με αυτόματους εξολκείς, μπορεί να ρίξει έξι φυσίγγια γρηγορότερα από έναν με καραμπίνα που θα ρίξει τρεις και θα ξαναγεμίσει για να ρίξει άλλες τρεις

Ερώτηση.
Αν το επιτρεπόμενο για την καραμπίνα ήταν 2 φυσίγγια ποιός θα την έπαιρνε κ γιατί?
Για την ευκολία προσαρμογής λόγο φλατζων , ευκολία συντήρησης -επισκευης αδράνεια , ανταλλακτικά χωρίς φιταρισμα,ποιότητας σε ίδιας αξίας όπλα, χρήσης μια κάννη.

Μιλάμε για γρήγορη επαναγεμιση που σημαίνει συνήθως άλλη φάση και κάποιοι το συγκρίνουν με το γιατί να μην παίρνει 5 φυσίγγια ή καραμπινα.
Και μάλιστα άτομο το οποίο έχει στα 50 φυσίγγια 50 πουλιά.
Εγώ είμαι αυτός :)

Λοιπον εχω καταληξει λογο οικονομικου να παρω ενα μπαικαλακι σταθερο τσοκαρισμα 1-3* δισκανδαλο με απλους εξωλκεις πρωτα ο θεος με το δωρο πασχα αν ειχα λεφταδακια παραπανω θα χτυπαγα ενα 525 αλλα δεν

Λοιπον εχω καταληξει λογο οικονομικου να παρω ενα μπαικαλακι σταθερο τσοκαρισμα 1-3* δισκανδαλο με απλους εξωλκεις πρωτα ο θεος με το δωρο πασχα αν ειχα λεφταδακια παραπανω θα χτυπαγα ενα 525 αλλα δεν
Να κάνεις υπομονή και να πάρεις αυτό που θέλεις.
Οτι άλλο είναι depon... και πάλι απ την αρχή..τζάμπα λεφτά.

Μονοκαννα, πλαγιοκαννα, ποζε, αυτογεμη επαναληπτικα, όλα μα όλα έχουν πλεονεκτηματα κ μειονεκτήματα, κ δεν νομίζω να χρειάζεται να τα αριθμησουμε γιατί όλοι μας τα γνωρίζουμε......
Άρα κ επειδη τιποτα δεν ειναι τέλειο ο καθένας βρίσκει αυτό η κ αυτά που του αρέσουν κ τον εκφράζουν....

Ταχυβολια κ γρήγορη επαναγεμιση, ναι μεν αλλά...
..Να μου πειτε ποιος το λέει για να σας πω....
Έτσι λοιπόν, κάλιστα ο κυνηγός του μονοκαννου, μπορεί να είναι απείρως καλυτερος απο αυτον που κρατάει μια καραμπίνα...
Το θέμα δεν είναι η γρηγοράδα αλλά η "αφοσίωση" στην τουφεκιά...

Οσο για την τρίτη βολή(της καραμπίνας) ναι σε κάποιες περιπτωσεις κ κυνήγια μπορεί να είναι από χρήσιμη έως απαραίτητη κ ολα τα θηράματα έχουν εγκατάλειψη τα εγκόσμια από μια τρίτη βολή, έστω κ αν αυτη ήταν "τυχερή"...
Ωστόσο είναι αστείο να "τσακώνονται" οι τσιχλαδες για το αν είναι καλυτερα τα δυο η τα τρία φυσίγγια, κ είπαμε τι είναι αυτό που μετράει...
Και ας δοκιμάσει κάποιος που κυνηγάει με καραμπινα την επόμενη σεζον να βγει για κυνήγι βάζοντας μόνο 2 φυσίγγια, και στο τέλος να κάνει την σουμα κ να δει τι ήταν αυτά που κέρδισε κ τι αυτά που εχασε συγκρίνοντας με τα προηγουμενα χρόνια που κυνηγουσε με 3 φυσιγγια...

Εγώ έχω σχηματίσει άποψη εδώ κ πολλά χρόνια, δεδομένου ότι κυνηγουσα εναλλαξ με πλαγιοκαννο κ καραμπίνα..
Αλλα φέτος μου την βάρεσε κ την καραμπίνα την έβγαλα μόνο μια μέρα στα μπασιματα, ρίχνοντας μια τουφεκιά...

Προσωπικη άποψη...
Αν μιλάμε για κυνηγετικο όπλο η σκέψη κ η καρδιά μου παει κατευθείαν στο πλαγιοκαννο....
οι καραμπίνες σαν εικόνα θεωρώ ότι έχουν δανειστεί στοιχεία που θυμίζουν περισσοτερο πολεμικα όπλα παρά κυνηγετικά.....

όσο για αυτό που αναφέρθηκε παραπανω το είπε ο Αιγίνητης:
Ενας προπονημένος στο χειρισμό του δίκανου με αυτόματους εξολκείς, μπορεί να ρίξει έξι φυσίγγια γρηγορότερα από έναν με καραμπίνα που θα ρίξει τρεις και θα ξαναγεμίσει για να ρίξει άλλες τρεις
Οπως τα λες!!!

Βρε τενεκεδες ειναι αλλα κατι απο την ντουλαπασου θα το περνα ανετα αν ειχα λεφτα ενοω σαν αυτα που προτιμας και συ μη παρεξυγηθουμε αχαχαψαψ

Το θεμα ειναι οτι μου τεριαζει στα μετρα το παλιο ussr τα καινουρια δε ξερω ουτε με ενδιαφερουν να παρω μπερεττα και αλλα ποσα για κοντακι δε λεει ασε που δε πρωκειτε να τα δωσω και τοσα

Βρε τενεκεδες ειναι αλλα κατι απο την ντουλαπασου θα το περνα ανετα αν ειχα λεφτα ενοω σαν αυτα που προτιμας και συ μη παρεξυγηθουμε αχαχαψαψ
Για τα λεφτά τους είναι καλά τα baical αλλά αν γουστάρεις κάποιο άλλο αυτό πρέπει να πάρεις και όχι υποκατάστατο.

Για τα λεφτά τους είναι καλά τα baical αλλά αν γουστάρεις κάποιο άλλο αυτό πρέπει να πάρεις και όχι υποκατάστατο.
Χιουμορ κανω θα παρω ενα μπικαλακι για να κανω τα κυνηγια μου να κανω στην ακρη και καμια βατσινια αν χρειαστει τανκς ειναι το ατιμο ειχα και παλιοτερα για λιγο ομως χρονικο διαστιμα το μονο που με ενωχλουσε ηταν οτι πεταγε και το γεματο φυσιγηι αν εριχνα μονο μια και στο γκιαουραντα ηταν χαμενο το φυσιγγιο οποτε ενα απλο τελειος θα νε μια χαρα παντως απο το breda β4 ειναι κλασεις ανωτερο

To SP μου με έχει αφήσει σύξυλο στον κυνηγότοπο 2-3 φορές διότι έριχνε με τη μία σκανδάλη και τα δύο φυσίγγια και δεν μπορούσα να συνεχίσω.
Επίσης, έχω ακούσει μονοσκάνδαλα δίκαννα να κάνουν και αυτά εμπλοκές και να αφήνουν σύξυλο όπως λες τον κυνηγό στον κυνηγότοπο.
α δεν μας τα πες αυτά;
κανα μπετινσόλι είχες;

Investarm Ιταλίας παλιό αλληλεπίθετο.
οκ τωρα το ειδα
Και σε τι οφειλεται η διπλοτουφεκια?
χαμηλή ποιότητα κατασκευής
το παθαίνουν και όπλα καλής ποιότητας - σπάνια όμως (έχει τυχει και σε Μερκελ)

Back