Κρητικός Λαγωνικος

Κρητικός Λαγωνικός: Γιατί οι Γερμανοί υιοθετούν τη συγκεκριμένη φυλή σκύλων

https://www.topetmou.gr/skylos/krit...manoi-yiothetoun-ti-sygkekrimeni-fyli-skylon/
Όπως διάβασα τον τίτλο νόμιζα ότι τους χρησιμοποιούσαν για το κυνήγι στην Γερμανία και λέω αδύνατον....για την Κρήτη και πολλά από τα νησιά μας είναι άψογα αλλά στη Γερμανία..μόνο για σόου, συντροφιά κτλ...

Ο κρητικός λαγωνικος είναι τόσο έξυπνο σκυλί που πιστεύω μπορεί να κυνηγήσει σε κάθε έδαφος. Τα χαρακτηριστικά που έχει στο κυνήγι του δίνουν αυτό το πλεονέκτημα. Το δύσκολο είναι στα βραχωδη μέρη που δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά οι ιχνηλάτες. Στα άλλα εδάφη είναι πολύ πιο εύκολο. Όμως εδώ στην Κρήτη δεν έχουμε μόνο βραχώδη μέρη όπως φαίνεται στα dvd με τα κυνήγια του κρητικού λαγωνικου. Έχουμε και δασώδη περιοχές που και εκεί μια χαρά τα καταφέρνουν.

Καλησπέρα σε όλους .
Μπήκα εδώ για να βρω καθαρό κουτάβι.
Δεν είμαι κυνηγός,αν κ έχω βιώσει κάποια κυνήγια.
Λατρεύω τις αυτόχθονες Ελληνικές φυλές και πρέπει να συνεχίσουν στους αιώνες.
Πριν 1,5 χρόνο έχασα τον σκύλο μου Ελληνικός ιχνηλάτης ημίαιμος 14ετων.
Είναι η ώρα να μπει καθαρόαιμο κουτάβι Κρητικού λαγωνικου.στην οικογένεια.
Οποιαδήποτε ενημέρωση καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλους .
Μπήκα εδώ για να βρω καθαρό κουτάβι.
Δεν είμαι κυνηγός,αν κ έχω βιώσει κάποια κυνήγια.
Λατρεύω τις αυτόχθονες Ελληνικές φυλές και πρέπει να συνεχίσουν στους αιώνες.
Πριν 1,5 χρόνο έχασα τον σκύλο μου Ελληνικός ιχνηλάτης ημίαιμος 14ετων.
Είναι η ώρα να μπει καθαρόαιμο κουτάβι Κρητικού λαγωνικου.στην οικογένεια.
Οποιαδήποτε ενημέρωση καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ
Screenshot_20231113-110554~2.png

Τα 100% γνήσια κρητικά είναι λίγα άλλοι έβαλαν διάφορα αίματα για να βγάλουν κάτι που έμοιαζε με τον αρχαίο κρητικό άλλοι έχουν κάτι σκυλιά με περίεργα χρώματα κάτω αυτιά ουρά από ντόμπερμαν και τα βαφτίζουν κρητικά άλλοι λένε πως στη Σητεία είναι τα γνήσια άλλοι λένε πως στα Χανιά είναι τα γνήσια πραγματικά υπάρχει μια σωρεία απόψεων. Το θέμα είναι να βγουν πεντιγκρι στα σκυλιά να βγει ένα εργασιακό στάνταρ όχι να κάνει ο καθένας ότι θέλει για ανά αρχίσει η φυλή να εξελίσσεται και να έχει ένα μέλλον γτ όπως πάει το πράμα δεν θα βγει έξω από το νησί και θα χαθεί
Τα γνησια ειναι στην ανατολικη Κρητη και κυριως στην Σητεια που αυτη βασικα΄ συντελεσε στο να σιασωθει η καθαροαιμια της φυλης, στα χανια μεχρι και πριν λιγα χρονια σχεδον δεν υπηρχαν γνησια δειγματα κρητικου λαγωνικου και οσα γνησια υπαρχουν εκει τα τελευταια χρονια ειναι φερμενα απο ανατολικη κρητη.

1. Ένας πολύ καλός μου φίλος κυνηγάει με κρητικό λαγωνικό στην Αθήνα. Πριν χρόνια είχαμε και εδώ στα μέρη μου ένα με το οποίο κυνήγησα πολλές φορές.

2. Υπάρχουν τουλάχιστον 3 διαφορετικές παρατάξεις που ασχολούνται με τον ΚΛ... Όποιος κατάλαβε κατάλαβε....

3. Είναι σίγουρα ξεχωριστός σκύλος που δεν είναι ούτε ιχνηλάτης ούτε μόνο οράσεως. Έχει δικό του σύνθετο τρόπο.

4. Υπάρχουν κάποια σκυλιά και στην Κύπρο. Για τον φίλο Χρύσανθο αυτό.

5. Όποιος θεωρεί τον κρητικό λαγωνικό καθαρόαιμη φυλή σίγουρα δεν έχει ασχοληθεί σε βάθος με τις ελληνικές φυλές. Εδώ κάποιοι έφεραν ποντενκο απ' την Ισπανία για τον σώσουν υποτίθεται.

6. Αν έπρεπε να διαλέξω μάλλον από την γραμμή του σπυριδό θα έπαιρνα.

Είπα να μην γράψω στο παρόν θέμα αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται.
Ο κρητικός λαγωνικός είναι μια γνήσια φυλή αλλά τα γνήσια γνήσια δύσκολα θα τα δει κανείς στις εκθέσεις, για λόγους ασφαλείας οι ιδιοκτήτες τους δεν τα εμφανίζουν παρά μόνο στον στενό τους κύκλο και για αυτό τον λόγο επειδή δεν τα δίνουν πόλοι που έχουν στην κατοχή τους σκυλιά που φέρουν στοιχεία δυνατά του κρητικού λαγωνικού ίσως θελουν να βάλουν αίμα ποτεγκο για να κρατήσουν την φυλή. Επίσης ο κρητικός λαγωνικός δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνες ιχνηλασίας γιατί η ράτσα αυτή δεν πηγαίνει σε όλα τα στάδια της ιχνηλασίας παρά μόνο στα 50 τελευταία μέτρα περίπου που κάνει ο λαγός πριν κάτσει στην κοιμιτια του όπως το λέμε εμείς στην Κρήτη δηλαδή στο γιατακι του. Για αυτό τον λέμε και λαγωνικό και όχι ιχνηλάτη.

Back