Λεφτέρη, εγώ είμαι απλά μέλος στον ομάδα που λέει το μακρύ και το κοντό τηςΘεόδωρε, με την ρύθμιση που προωθείς υπάρχει πρόνοια και για την (συν)διαχείριση των 10+ εκταρίων, ή μόνο για την εκμετάλλευση ;

Παράδειγμα τα μεγάλα ελαφοειδή, αν και θηρεύτικαν πάνω από 75.000 το 2021, εχουν πολλαπλασιασθεί αρκετά, σημερινός πληθυσμός πανω από 250.000, τα αγριογούρουνα είναι πάνω από 2,5εκ. Ο υπέρεμετρος πληθυσμός αυτών των θηραμάτων θεωρείται αρνητικος παράγοντας για την εξυγίανση και ανάπτυξη του δάσους. Η μεγάλη ανάπτυξη των αριθμών τους προέρχεται κυρίως από την εκτροφή των επαγγελματιών κυνηγών, που θέλουν να έχουν πολλά και εύκολα θηράματα - λόγω εκτροφής συνηθίζουν τον άνθρωπο και δεν φεύγουν - και έτσι να μπορούν να πουλάνε "κυνήγι" σε κυνηγούς τροπαίων.
Με την αλλαγή του νόμου, οι ιδιοκτήτες δασών και χωραφιών, θα μπορούν να ασκήσουν πίεση στη διαχείρηση και εκμετάλλευση των θηραμάτων από τους επαγγελματίες κυνηγούς, μιά και θα μπορούν ως ιδιώτες με νόμιμο ενδιαφέρον να ασκούν νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα - με τον παλιό νόμο δεν μπορούσες να κυνηγήσεις μέσα στο δικό σου χωράφι ή δάσος! οπότε τα αγριογούρουνα μπορούσαν κάλλιστα να σου καταστρέψουν την σοδειά σου μέχρι να δεηθεί ο επαγγελματίας κυνηγός να περάσει να δει αν, και πότε, και με ποιό κέρδος θα διοργανωνε μία εξόρμηση με καμμιά 20αριά "καλεσμένους" για να κυνηγήσουν τους χοίρους. Μέχρι να γίνει αυτό, δεν θα σου 'χε μείνει ούτε άχυρο στο χωράφι!
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα με τα γραφόμενά μου. Αν όχι, συνεχίζουμε την συζήτηση.
ΥΓ: Υπάρχει δυστυχώς και μια αρνητική εξέλιξη, όχι μόνο για το κυνήγι, όχι μόνο για την Γερμανία, αλλά για όλους μας: η ιδιοκτησία αγροτικής γης και δάσους περνά στα χέρια διεθνών καρχαριών, οι οποίοι στοχεύουν στο γρήγορο και μεγάλο κέρδος. Γνωρίζω αγρότες εδώ που για να μπορέσουν να επιβιώσουν ως αγρότες, ψάχνουν να βρουν γη να αγοράσουν ή να νοικιάσουν, αλλά δεν μπορούν! Ιδιαίτερα τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανια και τις κυρώσεις στην Ρωσία, φοβάμαι οτι θα πούμε το ψωμί ψωμάκι!
Last edited: