D
DrV
Καταλαβαίνω τι λέτε. Αλλά μην νομίζετε ότι δεν συνέβαινε το ίδιο και παλιότερα. Ή ότι δεν μαθεύονταν τέτοιες εικόνες. Μην έχετε στο μυαλό σας ότι χωριό > όλοι είναι χωρικοί/χωριάτες > άξεστοι και αγροίκοι. Πάνε ανεπιστρεπτί οι εποχές (πριν 40-50 χρόνια, μην λέω και λίγα) που ο κυνηγός έχαιρε εκτίμησης από την κοινωνία και μπορούσε να κυκλοφορεί με το δίκαννο στην πλάτη στο χωριό και να μην τον κοιτάνε σαν εξωγήινο. Αυτό χάθηκε γιατί ακριβώς άρχισε να γίνεται η προβολή κακών εικόνων και σίγουρα δεν υπήρχε facebook για να γίνει η ζημιά!Καλησπέρα φίλε!
Επέτρεψε μου να σου γράψω μερικές διαφορές που τις έχω πρόχειρες μέσα στο μυαλό μου!
1ον....Σε αντίθεση με τα καφενεία όπου οι φωτογραφίες "έμεναν" στο καφενειό...οι φωτογραφίες του facebook έγιναν βορά σε κάθε πολέμιο του κυνηγίου και στολίζουν τα 100δες γκρούπ αντικυνηγών και οχι μόνο!
2ον...Το facebook... και τα γκρούπ που έχουν τέτοιες φωτογραφίες χώρισαν του κυνηγούς σε διάφορες ομάδες και κατηγορίες. Ενδεικτικά αναφέρω τους "οικολογούντες κυνηγούς" τους "ζηλιάρηδες κυνηγούς" τους "'άσχετους κυνηγούς" τους "κυνηγαράδες" κτλ κτλ
3ον...Το facebook...τόσο με τα γκούπ όσο και με τις αγγελίες και τις διαφημήσεις ανέδειξε πολλά κακά....όπως την αγοροπωλησιά παρανόμων κυνηγετικών εργαλείων όπως τους κράχτες! Αυτό για μια ακόμα φορά μαζί με τις φωτογραφίες γίνεται εργαλείο στα χέρια των αντικυνηγών.
4ον... Το facebook έφερε τους κυνηγούς σε άμεση αντιπαράθεση με τον "έξω κόσμο" Πριν από το facebook το να συναντήσεις κάποιον αντικυνηγό και να ανοίξεις κουβέντα μαζί του ήταν τουλάχιστον σπάνιο. Τώρα διαδικτυακά... ίσως και καθημερινά συναντάς 10δες άτομα που έρχεσαι σε άμεση αντιπαράθεση!
Δεν χρειάζεται να επεκταθώ άλλο...όσοι παρακολούθησαν την ομιλία στην προηγούμενη έκθεση με Θέμα το κυνήγι και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σίγουρο ότι κατάλαβαν την διαφορά και την δύναμη που έχουν τα μέσα αυτά...σε σχέση με το καφενείο του χωριού!
Ναι λοιπόν...δεν τα δαιμονοποιούμε όλα...συμφωνώ!
Λέω ναι στις όμορφες φωτογραφίες...που όπως λες περιέχουν συμπυκνωμένη την επιτυχία και την χαρά! Λέω όμως όχι στις φωτογραφίες με τα αιματοβαμένα γουρούνια σε καρότσες...τα "κόκκινα" καπό με τους λαγούς..και τα δεκάδες στραπατσαρισμένα πουλιά τόσο στο χώμα όσο και στο καπό.
Φιλικά,
Εγώ μόνο για τον χώρο αυτό μπορώ να πάρω θέση και πιστεύω ότι όλα βαίνουν καλώς. Όντως στο facebook υπάρχουν και παρατράγουδα, αλλά από όσο αντιλαμβάνομαι και αλληλεπιδρώ τα πολλά και τα χοντρά έχουν κοπεί και εκεί!
Σέβομαι και εκτιμώ κάθε νόμιμο κυνηγό, είτε βγάζει φώτος, είτε όχι. Και είτε τις ποστάρει κάπου, είτε όχι.
Απλά δεν θέλω να περάσει κάποιο "μήνυμα" ότι εδώ μέσα δεν πρέπει να ανεβαίνουν φώτος. Ίσα ίσα για μένα πρέπει να συνεχίσουν να ανεβαίνουν και να τς χαιρόμαστε όλες μαζί. Φωτος που έχω περιγράψει στο προηγούμενό μου μήνυμα.