Πάντως από το να τρωγόμαστε μεταξύ μας, προτιμώ να κάνω χάζι κάποια στιγμή ο ένας να ξεμπροστιάζει τον άλλο...
Επίθεση Τρεμόπουλου σε Τσιρώνη για τη νέα ρυθμιστική
Επίθεση Τρεμόπουλου σε Τσιρώνη για τη νέα ρυθμιστική
απόφαση και θέληση για να ξεφύγει η κοινωνία των κυνηγών από την απομόνωση στην οποία είναι χρόνια τώρα.......Ο Chris-Kaz είχε γράψει, μεταξύ άλλων, παλαιότερα ''κάθε σύλλογος και μία ΜΚΟ'', και έτσι να μη γίνει, δεν νομίζω να είναι δύσκολο η ΚΣΕ να ιδρύσει μια ΜΚΟ διεκδικώντας κοινοτικά και κρατικά κονδύλια, έχοντας ήδη στη διαθεσή της 200.000 κυνηγούς μέλη, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, οχήματα περιπολίας, οχήματα δασοπυρόσβεσης, ταχύπλοα σκάφη κ.α, με σκοπό την εκπόνηση μελετών και δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος (δεντροφυτευσεις, καθαρισμούς περιοχών), την αειφορία των ειδών (σπορές εγκαταλελειμμένων ορεινών χωραφιών, ταϊσμα υδροβίων στις ακρίες καιρικές συνθήκες), τη δασοπυρόσβεση, τη φύλαξη του οικοσυστήματος, δράσεις προς όφελος της δημόσιας υγείας (συλλογή δειγμάτων λύσσας, Η1Ν1), ότι δηλαδή κάνουμε και τώρα εθελοντικά, πληρώνοντας τα εξ΄ολοκλήρου από την τσέπη μας, μέσω των συνδρομών μας στις κυν. οργανώσεις.
Πιστεύεται οτι υπάρχουν πολλές ΜΚΟ στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν μια δική μας ΜΚΟ με το επιστημονικό προσωπικό, τα υλικά τα μέσα καθώς και τους εθελοντές ''χρηματοδοτες'' όπως ήμαστε εμείς?
Πιστευεται ότι δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε κονδύλια από τις σχεδόν ''ανύπαρκτες'' ΜΚΟ, που υπάρχουν εξαιτίας της χρηματοδοτησης τους από τα δικά μας ευρώ του πράσινου ταμείου?
Στη ζωή όλα είναι ''δούνεν και λαβείν'' μέχρι τώρα δίναμε ''ξεστό'' χρήμα στον κρατικό κορβανά, χωρίς να παίρνουμε τίποτα, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε και εμείς να ''λαβαίνουμε''?
Μήπως οι κυν. οργανώσεις θα πρέπει να ''εκσυχρονίσουν'' τον τρόπο σκέψης και δράσης τους?
τηλ. σήμερα στο δασαρχείο Καπανδριτίου και ερώτηση αν βγάζουν άδειες
απάντηση του υπαλλήλου ήταν ότι:
ανανέωση στο σύλλογο που ανήκεται
καινούργια άδεια στο δασαρχείο
ξέρει κάποιος πως ανανεώνεται άδεια στο δασαρχείο και άν γίνεται;;;;;
αυτό ψάχνω φίλε και όχι να γλυτώσω 10-15 ευρώΑγαπητέ Πατσαβουράκια, δυστηχώς μεμονωμένα δεν βγαίνουν άδειες στα κατατόπους δασαρχεία. Υπάρχει ένα παραθυράκι όταν συγκεντρωθούν πάρα πολλλές άδειες με την ανάλογη γραφειοκρατία , κάτι μπορεί να γίνει! Να ξέρεις όμως φίλε ότι το σωστό είναι να πας στο σύλλογο σου και να μην σκεφτείς τα λίγα ευρώ παραπάνω και να βρεις έναν σύλλογο στον οποίο τα χρήματα σου θα πάνε εκει που πρέπει και δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχουν αρκετοί που κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά και αν θέλεις να σου προτίνω κάποιον πάρε με τηλέφωνο.
Αν μαζευτούμε αρκετά άτομα (>30) η τιμή που θα σου κάνει η ασφαλιστική θα συμφέρει. Σαν ασφάλεια θα πληρώσεις περισσότερο αλλά θα γλυτώσεις άλλα. Το θέμα είναι να μπορείς να βγάζεις την άδεια στο σύλλογο που θες. Εγώ την βγάζω στον 1ο Αθηνών αλλά θέλω να την βγάζω στον σύλλογο Αλεξανδρούπολης. Γίνεται????Έστω ότι κάνεις την ανανέωση στο Δασαρχείο, την ασφάλεια που υποχρεούμαστε να φέρουμε....σε ποιόν ασφαλιστή θα τη κάνουμε ;;;
Ο σύλλογος παίρνει "ομαδική" τιμή, εμείς πώς να πάρουμε γενναία εκπτωση ;;;
Και γω επάνω θέλω να βγάζω άδεια αλλά πως να γίνει που πρέπει να υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας; Πρέπει να κάνεις ψευδή δήλωση και αν συμβεί κάτι και κινηθεί κάποια διαδικασία, θα βρεθείς κατηγορούμενος. Είναι καλά στημένο το μαγαζάκι, δυστυχώς .Εγώ την βγάζω στον 1ο Αθηνών αλλά θέλω να την βγάζω στον σύλλογο Αλεξανδρούπολης. Γίνεται????
Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει κατά την γνώμη μου επιτακτικά να τεθεί προς συζήτηση.Και γω επάνω θέλω να βγάζω άδεια αλλά πως να γίνει που πρέπει να υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας; Πρέπει να κάνεις ψευδή δήλωση και αν συμβεί κάτι και κινηθεί κάποια διαδικασία, θα βρεθείς κατηγορούμενος. Είναι καλά στημένο το μαγαζάκι, δυστυχώς .
Εμείς λόγο κατοικίας από παππού, πατέρα και μένα στον δήμο Δάφνης στην Αθήνα, βγάζαμε 3 γενιές άδειες στον 3ο Αθηνών. Αφού μετακόμισα στα νότια προάστια υποχρεώθηκα να βγάζω άδεια στον 1ο Πειραιά, φέτος ειδικά μετά τα γεγονότα με το σκοπευτήριο του Σχιστού, δεν ήθελα με τίποτα να βγάλω άδεια εκεί, αλλά τι να κάνω; Το φέρνω βαρέως να υπογράψω ψευδή δήλωση, αφού κάθε χρόνο σε βάζουν και υπογράφεις για την μόνιμη κατοικία.Όταν θες να βγάλεις σε έναν σύλλογο για πρώτη φορά άδεια σου ζητάν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας επικυρωμένη από τον δήμο.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σύρο και θέλω να βγάζω άδεια εκεί. Δυστυχώς όταν τους το είχα πει μου είπαν ότι μπορώ να κάνω ψευδή δήλωση κλπ κλπ... Δεν θα το έκανα ποτέ γιατί θα φοβάμαι μη γίνει κάτι. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω σε ποιον πρέπει να στραφώ για να πιέσω όσο μπορώ καταστάσεις. Επίσης, τα λεφτά που δίνω στον 1ο πώς μπορώ να μάθω που ξοδεύονται? Με αποδείξεις φυσικά όχι στο μιλητό...Εμείς λόγο κατοικίας από παππού, πατέρα και μένα στον δήμο Δάφνης στην Αθήνα, βγάζαμε 3 γενιές άδειες στον 3ο Αθηνών. Αφού μετακόμισα στα νότια προάστια υποχρεώθηκα να βγάζω άδεια στον 1ο Πειραιά, φέτος ειδικά μετά τα γεγονότα με το σκοπευτήριο του Σχιστού, δεν ήθελα με τίποτα να βγάλω άδεια εκεί, αλλά τι να κάνω; Το φέρνω βαρέως να υπογράψω ψευδή δήλωση, αφού κάθε χρόνο σε βάζουν και υπογράφεις για την μόνιμη κατοικία.
Στον 2ο Καλλιθέας έπρεπε να βγάζεις και όχι στον Πειραιά.Εμείς λόγο κατοικίας από παππού, πατέρα και μένα στον δήμο Δάφνης στην Αθήνα, βγάζαμε 3 γενιές άδειες στον 3ο Αθηνών. Αφού μετακόμισα στα νότια προάστια υποχρεώθηκα να βγάζω άδεια στον 1ο Πειραιά, φέτος ειδικά μετά τα γεγονότα με το σκοπευτήριο του Σχιστού, δεν ήθελα με τίποτα να βγάλω άδεια εκεί, αλλά τι να κάνω; Το φέρνω βαρέως να υπογράψω ψευδή δήλωση, αφού κάθε χρόνο σε βάζουν και υπογράφεις για την μόνιμη κατοικία.
Κάνουν και τέτοια οι σύλλογοι??Πήγαινε σε μια εκλογοαπολογιστική συνέλευση και θα μάθεις.
Ο ΚΣ Χαλκίδας ενημερώνει για τα πάντα με smsΚάνουν και τέτοια οι σύλλογοι??