Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αφου εχουμε ορεξουλες για παπαρδελες περι covid-19 πισω απο πληκτρολογια
ας δουμε τι λενε τα κεφαλια που διαθετουμε αλλα δυστυχως τα στειλαμε εξω!

και κάπου εδώ....θα σταματήσω τις τοποθετήσεις που αφορούν την πανδημία!

Κλείνω λοιπόν..έχοντας ακούσει για το πετυχήμενο πείραμα της Σλοβακίας το οποίο αναλύει ο Κος Καθηγητής στο βίντεο!

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/

Να σημειώσω ότι η Σλοβακία έχει τον μισό πλυθησμό από την Ελλάδα....και σήμερα ανακοίνωσε 2.500 νέα κρούσματα ενώ εχτές 2.100 κτλ κτλ.
Έχει συνολικά περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα και πλυθυσμιακά είναι το 50% της Ελλάδας.

Δεν έχει παρά να ψάξει τα όσα ακούει ο καθένας να δει κατά πόσο είναι αληθινά!

ααα...να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι κυνήγι στην Σλοβακία επί της ουσίας δεν υπάρχει! Γίνεται μόνο σε ρεζέρβες και κοστίζει μια περιουσία! Δεν μου το είπαν...πήγα το 2018 να παρακολουθήσω κυνήγι αρκούδας!

Over and out....

Φίλοι μου το κυνήγι εδώ και κάποια χρόνια απαξιώνεται και από τον πολιτικό κόσμο και γενικά την κοινωνία και σε αυτό δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών και εμείς οι ίδιοι κυνηγοί. Μετατρέψαμε σιγά-σιγά αυτή την όμορφη δραστηριότητα ,ψυχαγωγία άθληση όπως θέλετε πέστε το σε αριθμούς. Αριθμοί προβάλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook με εκατόμβες θυμάτων δηλαδή βάλαμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να σώσει αυτή η δραστηριότητα είναι το συμπαγές μήνυμα που πρέπει από μας να φτάσει στους κυβερνώντες και στον κόσμο !!

Φίλοι μου το κυνήγι εδώ και κάποια χρόνια απαξιώνεται και από τον πολιτικό κόσμο και γενικά την κοινωνία και σε αυτό δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών και εμείς οι ίδιοι κυνηγοί. Μετατρέψαμε σιγά-σιγά αυτή την όμορφη δραστηριότητα ,ψυχαγωγία άθληση όπως θέλετε πέστε το σε αριθμούς. Αριθμοί προβάλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook με εκατόμβες θυμάτων δηλαδή βάλαμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας. Το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να σώσει αυτή η δραστηριότητα είναι το συμπαγές μήνυμα που πρέπει από μας να φτάσει στους κυβερνώντες και στον κόσμο . Και βέβαια να σταματήσει όλη αυτή η βλακεία που μας δέρνει !!

Παραθέτω ανάρτηση από fb για να καταλάβετε ότι απλά θέλουν να τελειώσουν το κυνήγι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!
Καλημερα κύριοι, σημερα συναντήθηκαμε με το δασαρχειο στο βουνό, είχα τα σκυλιά μου βόλτα μου είπαν να τα μαζέψω μου πήραν τα στοιχεία και αριθμούς πινακίδας, μου είπαν ότι απαγορεύεται να βγω με τα σκυλιά στο βουνό και τους ρώτησα ο άλλος που περνάει δίπλα βόλτα με τον σκύλο γιατί δεν απαγορεύεται και μου είπαν αυτός έχει σκύλο και όχι κυνηγόσκυλο εκεί απάντησα λίγο απότομα και με απείλησαν με πρόστιμο 1000 ευρώ και ότι θα έφερναν το 100 τους είπα να πάρουν και το 200 και μου είπαν ότι αν με ξανά δουν με τα σκυλιά μου βόλτα στο βουνό δεν το γλιτώνω το χιλιάρικο!!!
Ποιος νομιζει ότι τα δασαρχεια είναι μαζί μας γιατί κάπου έτσι διάβασα!!!! Οπότε παιδιά ήμαστε μόνοι μας μην στηρίχτηκε από κανέναν!!!!
Ψυχραιμια, απο αυτο δεν φαινεται με τιποτα οτι "θελουν να τελειωσουν το κυνηγι" , τον ιο θελουν να τελειωσουν

και κάπου εδώ....θα σταματήσω τις τοποθετήσεις που αφορούν την πανδημία!

Κλείνω λοιπόν..έχοντας ακούσει για το πετυχήμενο πείραμα της Σλοβακίας το οποίο αναλύει ο Κος Καθηγητής στο βίντεο!

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/

Να σημειώσω ότι η Σλοβακία έχει τον μισό πλυθησμό από την Ελλάδα....και σήμερα ανακοίνωσε 2.500 νέα κρούσματα ενώ εχτές 2.100 κτλ κτλ.
Έχει συνολικά περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα και πλυθυσμιακά είναι το 50% της Ελλάδας.

Δεν έχει παρά να ψάξει τα όσα ακούει ο καθένας να δει κατά πόσο είναι αληθινά!

ααα...να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι κυνήγι στην Σλοβακία επί της ουσίας δεν υπάρχει! Γίνεται μόνο σε ρεζέρβες και κοστίζει μια περιουσία! Δεν μου το είπαν...πήγα το 2018 να παρακολουθήσω κυνήγι αρκούδας!

Over and out....
Όχι κρούσματα...θετικούς στον ιό θες να πεις.

Καλησπέρα!

Αρχικά ό ιός να ξέρεις έχει ήδη μεταλλαχτεί! Αυτή την στιγμή την Ευρώπη την σαρώνει μια μετάλλαξη του ιού και όχι ο αρχικός ιός που ξεκίνησε στην Κίνα.

Η μετάλλαξη του ιού που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ευρώπη εκτιμάται ότι είναι 10 φορές πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό της Κίνας...αφού η κύρια μετάλλαξη του ιού αφορά το λέγομενο "αγκάθι" Δηλαδή...το μέσο με το οποίο ο ιός προσκολλά στα ανθρώπινα κύτταρα. Με απλά λόγια έχει βελτιωθεί το αγκάθι αυτό.

Σχετικά με το ερώτημα σου...το εμβόλιο που αναμένουμε είναι το ίδιο αποτελεσματικό τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στο μεταλλαγμένο που έχουμε στην Ευρώπη.

Ενδεικτικά θα σου πω....για να καταλάβεις...το εμβόλιο της γρίπης που κάθε χρόνο κάνουμε έχει αποτελεσματικότητα 60%.

Τέλος αυτό που αναμένουν όλοι είναι ότι όπως και το εμβόλιο της γρίπης το ανανεώνουμε κάθε χρόνο με το νέο στέλεχος που κυκλοφορεί...έτσι και το εμβόλιο κατά του covid αναμένεται να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Σε γενικές γραμμές αυτά μπορώ να σου πω.

Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που διαβάζω για Microchip και ηλεκτρονικές ταυτότητες....γιατί απλά θα σας πω...η παραγωγή του εμβολίου δεν θα γίνει σε μυστικά εργαστήρια...αλλά λόγο του μεγάλου όγκου παραγωγής θα γίνουν συνεργασίες με διάφορες εταιρίες στον κόσμο....ακόμα μαλλον και Ελληνικές.

Καλή δύναμη σε όλους...και ας ευχηθούμε να αδειοδοτηθούν όλα τα εμβόλια που τρέχουν αυτήν την περίοδο!
οντως φαινεται να εχει μεταλαχθει , αλλα υπαρχουν καποιες ασυμφωνιεςς επιστημονων ακομι. Επισης φαινεται να εχει ελαττωθει η θνητοτητα αλλα και για αυτο θελουμε λιγα ακομα στοιχεια.

Αυτό είναι το κλειδί,οτι είμαστε μόνοι μας( ο καθένας μόνος του) γιαυτό και μας χτυπάνε όπου μας βρούν.
Δεν έχουμε καμιά οργάνωση ( χωρις να θελω να θιξω την ΚΣΕ ) που να μαμαει και να δερνει με ατομα δραστηρια και επικοινωνιακα που να μπορουν να φερουν με το μερος μας κι αλλους ανθρωπους σε θεσεις κλειδια, πχ ΜΜΕ για να ακουγετε και η φωνη μας και οχι μονο οι κραυγες και τα ουρλιαχτα μας οταν μας βαρανε.
Αυτο θελει lobbing και το lobbing θελει χρηματα

οντως φαινεται να εχει μεταλαχθει , αλλα υπαρχουν καποιες ασυμφωνιεςς επιστημονων ακομι. Επισης φαινεται να εχει ελαττωθει η θνητοτητα αλλα και για αυτο θελουμε λιγα ακομα στοιχεια.
Η μετάλλαξη δεν ειναι τίποτα περισσότερο από λάθη στην αντιγραφή που κάνει ο ίδιος ο ιός όταν πολλαπλασιάζεται!

Φαντάσου το γονιδίωμα του ιού σαν ενα κείμενο από 30.000 λέξεις. Αυτό το κείμενο το αντιγράφει ο ιός καθέ φορά πολλαπλάσιαζεται. Είναι λογικό στην αντιγραφή αυτή...να κάνει και λάθη. Αυτά τα λάθη είναι οι λεγόμενες μεταλλάξεις.

Όσες φορές αντιγράφει ο ιός τον εαυτό του....τόσα (Χ) λάθη κάνει! όσα λάθη στην αντιγραφή κάνει...και είναι υπέρ του τα κρατάει. Όσα λάθη κάνει σε βάρος του τα απορρίπτει.

Η θνητότητα δεν ένδιαφερει....η νοσηρότητα είναι που δημιουργεί τα προβλήματα!

Στα αλλα νέα της ημέρας...

https://www.in.gr/2020/11/12/greece...asi-tis-karantinas-gia-toulaxiston-14-imeres/

Όπως κάποιος άλλος έγραψε.....Μάλλον τα χειρότερα είναι μπροστά μας!

Η μετάλλαξη δεν ειναι τίποτα περισσότερο από λάθη στην αντιγραφή που κάνει ο ίδιος ο ιός όταν πολλαπλασιάζεται!

Φαντάσου το γονιδίωμα του ιού σαν ενα κείμενο από 30.000 λέξεις. Αυτό το κείμενο το αντιγράφει ο ιός καθέ φορά πολλαπλάσιαζεται. Είναι λογικό στην αντιγραφή αυτή...να κάνει και λάθη. Αυτά τα λάθη είναι οι λεγόμενες μεταλλάξεις.

Όσες φορές αντιγράφει ο ιός τον εαυτό του....τόσα (Χ) λάθη κάνει! όσα λάθη στην αντιγραφή κάνει...και είναι υπέρ του τα κρατάει. Όσα λάθη κάνει σε βάρος του τα απορρίπτει.

https://www.in.gr/2020/11/12/greece...asi-tis-karantinas-gia-toulaxiston-14-imeres/

Το μονο θετικο που διαβασα σημερα ειναι ο,τι απο τα λυμματα στην Αθηνα φαινεται να πεσαμε απο τα 60000 κρουσματα των τελευταιων ημερων , στα 40000.

Άσχετα με όλα αυτά προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και πιστεύω ότι απλά το φετεινο είναι η αρχή του τέλους για το κυνήγι.πιστευει κάποιος γιατί πλέον μιλάμε για την επόμενη κυνηγετική χρόνια θα είναι η ίδια ?μακάρι να κάνω λάθος αλλά το κυνήγι θ αποτελέσει παρελθον.δειτε και το νόμο που πέρασε ο χρυσοχοιδης για τα κυνηγομαγαζα για να καταλαβετε
Μη φοβάσαι φίλε μου. Κυνήγι πάντα θα υπάρχει, απλά ίσως από του χρόνου να αλλάξουν τα... θηράματα.

Εγώ πάλι θα έλεγα οτι θυμίζεις κάποιον που ή έχει συμφέροντα απο όλο αυτό ή είσαι στην κατηγορία που τρως αμασητα ότι σου πλασαρουν... Κ ο Χαρδαλιας είναι αντικυνηγος σε πληροφορώ, κ πίσω απο το κυνήγι κρύβονται κι άλλα σε πληροφορώ κ μην θεωρείς ότι διαβάζεις μπούρδες κ όλα κ όλοι είναι ψευτες κ πειραγμενοι. Το αν κ που κ τάχα ξεκίνησε ο ιός, αν μεταλαχτηκε κ που οδευουμε δυστυχώς, εσύ μας αναφέρεις ότι σου λένε κ υποχρεωνουν οι φαρμακευτικες... Η μήπως κάνω λάθος?

Εγώ πάλι θα έλεγα οτι θυμίζεις κάποιον που ή έχει συμφέροντα απο όλο αυτό ή είσαι στην κατηγορία που τρως αμασητα ότι σου πλασαρουν... Κ ο Χαρδαλιας είναι αντικυνηγος σε πληροφορώ, κ πίσω απο το κυνήγι κρύβονται κι άλλα σε πληροφορώ κ μην θεωρείς ότι διαβάζεις μπούρδες κ όλα κ όλοι είναι ψευτες κ πειραγμενοι. Το αν κ που κ τάχα ξεκίνησε ο ιός, αν μεταλαχτηκε κ που οδευουμε δυστυχώς, εσύ μας αναφέρεις ότι σου λένε κ υποχρεωνουν οι φαρμακευτικες... Η μήπως κάνω λάθος?
Από εμένα έφαγε μπλοκ από την ώρα που έγραψε ότι "δεν ενδιαφέρουν οι θάνατοι..."
Καταλαβαινεις από εκεί και πέρα τι συμβαίνει στο "μυαλό" του.

Καλημέρα!

Έτσι για την ιστορία....γνωρίζεις την διαδικάσια ανάπτυξης ενός φαρμακευτικού σκευάσματος?

Γνωρίζεις μήπως τα επίπεδα μελετών που πρέπει να γίνουν πριν βγεί ένα φάρμακο/εμβόλιο στην αγορά? Γνωρίζεις μήπως τις διαφορές μεταξύ μελέτων φάσης Ι,ΙΙ,ΙΙΙ? Μήπως γνωρίζεις τα assesment reports και efficacy/safety results που πρέπει να έχει ένα σκεύασμα πριν αυτό καταθέσει φάκελο για άδεια αδειοδότησης?

Μήπως είσαι συνάδελφος σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία? Αν ναι...να το συζητήσουμε που στηρίζονται και το "λανσάρουν" ως 90% αποτελεσματικό όπως λες!

Φαντάζομαι όμως ότι μάλλον δεν έχεις ιδέα...για τι πράγμα μιλάμε...και ότι οι γνώσεις σου περι φαρμάκων και κλινικής ανάπτυξης σκευάσμάτων περιορίζονται μέχρι την χρήση DEPON για τον πονοκέφαλο!

Sorry για το ύφος μου αλλά...δεν μιλάμε για τσόκ...και φυσίγγια!
Οχι φιλε μου....Τεχν.Φαρμακων δεν ειμαι,ουτε καν αποθηκαριος σε φαρμακευτικη.
Ειμαι αποφοιτος ΕΜΠ Μηχανολογων Μηχανικων.Οταν ομως ο Ιωαννης Ιωαννιδης
με βιογραφικο 10 κιλων τυπωμενο σε χαρτι,αναφερει ξεκαθαρα οτι για να βρουν
απλα την "ασπιρινη" για το AIDS χρειατηκαν 4-5 χρονια,καλο ειναι και εσυ που
προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι επαγγελεσαι,να μιλας μονο για φυσιγγια και τσοκ.
Αν καιγεσαι για καποιο λογο να ερχεσαι σε προσωπικη αντιπαραθεση με μενος για
τα εμβολια και την αποτελεσματικοτητα τους τοτε ψωνισες απο σβερκο,ειδικα με εμενα!

Η μήπως κάνω λάθος?
Κάνεις λάθος!

Θα σε παρακαλέσω να μην αφήνεις μομφή ότι κάποιος έχει συμφέρον επειδή απλά λέει την γνώμη του, την απόψη του....

Και εγώ με SMS μετακινούμαι....και για κυνήγι δεν πάω...και βιώνω την ίδια άθλια κατάσταση που βιώνεις και εσύ. Ούτε πουλάω εμβόλια ούτε έχω μετοχές σε κάποια εταιρεία.

Ο κάθενας αν τρώει κάτι αμάσητο ή όχι είναι δικαίωμα του...απλά να προσέχει να μην πνιγεί. Δεν γνωρίζω το επάγγελμα σου ούτε την κατάρτηση σου...αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είσαι καλός και καταρτισμένος σε ότι κάνεις.

Δόξα τον Θεό...έχω ακόμα πολύ καλή "οδοντοστοιχία" και ξέρω πολύ καλά και να μασάω...αλλά και να δαγκώνω.

Κάνεις λάθος!

Θα σε παρακαλέσω να μην αφήνεις μομφή ότι κάποιος έχει συμφέρον επειδή απλά λέει την γνώμη του, την απόψη του....

Και εγώ με SMS μετακινούμαι....και για κυνήγι δεν πάω...και βιώνω την ίδια άθλια κατάσταση που βιώνεις και εσύ. Ούτε πουλάω εμβόλια ούτε έχω μετοχές σε κάποια εταιρεία.

Ο κάθενας αν τρώει κάτι αμάσητο ή όχι είναι δικαίωμα του...απλά να προσέχει να μην πνιγεί. Δεν γνωρίζω το επάγγελμα σου ούτε την κατάρτηση σου...αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είσαι καλός και καταρτισμένος σε ότι κάνεις.

Δόξα τον Θεό...έχω ακόμα πολύ καλή "οδοντοστοιχία" και ξέρω πολύ καλά και να μασάω...αλλά και να δαγκώνω.
Οκ κύριε overlord, με κάλυψε η απάντηση σας.

125175252_3741299219292093_3190797443508511800_o.jpg

Δε νομίζω να πέφτει κανείς απ'τα σύννεφα.
Και είναι λυπηρό να θέτουν ως ασπίδα στις αυθαίρετες αποφάσεις τους "απόψεις" της επιστημονικής κοινότητας, μετά από αφόρητες πιέσεις τους.
Γιατί πιστεύω ότι ο κύριος Τσιόδρας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει κυνήγι, μιας και ο ίδιος ως νεαρός κυνηγούσε κοτσύφια στο χωριό του στην Αργολίδα, σύμφωνα με σχετικό άρθρο που βρήκα στο ίντερνετ.
Να τα δεχτώ όλα αυτά και τη θέση που έχει στους οικολόγους πράσινους ο Νίκος χαρδαλιάς. Ας έρθουμε τώρα στους δικούς μας ΚΣΕ . Που προσπαθούν έστω και ένας ανά αυτοκίνητο να μπορούν να κυνηγήσουν μέσα στην Αττική, ανά Νομό. Ολα αυτά βέβαια για να χάσουμε το δικαίωμα το να ανανεωθεί αυτόματα η άδεια για τον καινούργιο χρόνο. Ενώ θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και αυτό το δικαίωμα αλλά δεν συμφέρει κάποιες τσέπες. Εμένα και κάποιους άλλους δεν μας ρώτησαν πώς καταφέρνουμε να βγάλουμε την άδεια να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε και να ενισχύσουμε το κυνήγι. Λυπάμαι για τη στάση τους απέναντι προς εμάς που τους χρηματοδοτούμε για να κάθονται στις καρέκλες τους. Και μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πήραν διαβεβαίωση από το κράτος ότι μα ότι και να συμβεί θα μπορούμε να κυνηγάμε. Λυπάμαι πολύ.

Αυτό που φταίει είναι ότι η δημοφιλία μας είναι στο ναδίρ ,δεν φτουραμε.Σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 απο τίς έξι.Σε ερώτηση συναδέλφου κυνηγού γιατί να μην κυνηγάμε αφού είμαστε μόνοι στο βουνό,ο δημοσιογράφος με δυσκολία ψιλοπαραδεχτηκε ,ναι έχουν κάποιο δίκιο οι κυνηγοί αλλά από την άλλη μπορεί να συναντηθούν με άλλους κυνηγούς και να γυρίσουν στην οικογένειά τους και να τους κολλήσουν.Αμεσως μετά έδειξαν εξωτερική σύνδεση με παραλία νότια προάστια.Ηλικιωμενους-νες να πηγαίνουν για μπάνιο , πηγαδάκια μέσα στη θάλασσα πηγαδάκια έξω.Σε συνέντευξη με κάποιον τους είπε ότι έρχονται και κάποιες ώρες είναι αρκετοί στη παραλία.Τελικο σχόλιο του ίδιου δημοσιογράφου ,ε τι να κάνουμε το έχουν συνήθεια έρχονται και κάποιοι για ιατρικούς λόγους.Οποτε τι δεν καταλαβαίνουμε;
Αυτο ακριβως λεω !

Status
Not open for further replies.
Back