Κυνηγετικές Ειδήσεις-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε περιπτωση μετακομισης ιουλιο μηνα τι γινεται με το κυνηγετικο οπλο μπορεις να μου πεις
απλούστατο ( που έλεγε και η Βουγιουκλάκη )

-- δεν μετακομίζεις Ιούλιο......... περιμένεις να περάσει η 20 η Αυγούστου......... .yel. .yel. .yel. .yel.

τους ψάχνω να δω τι είναι το έργο , αλλά δεν βλέπω τίποτα .
ξέρεις κάτι παραπάνω ???
Όχι δυστηχώς!

Προφανώς είναι μια ακόμη φωτοβολίδα! Κάπου πήρε το μάτι μου ότι το σήμα τους είναι μια Σπαρτιατική Ασπίδα και μια περικεφαλαία!. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τίποτα το σοβατό!

Σε περιπτωση μετακομισης ιουλιο μηνα τι γινεται με το κυνηγετικο οπλο μπορεις να μου πεις
Αυτό ακριβώς που είπε και ο προλαλήσαντας!

Ζητάς μια άδεια από το ΑΤ της περιοχής σου αν θες να το μεταφέρεις. Και να μην ξέρουν τι είναι....εσύ ζήτα την για να μπορέσεις να το μεταφέρεις.

Αλλιώς βάλτο σε μια κούτα....μαζί με τις πορσελάνες.

Παιδιά εγώ είχα ρωτήσει στο ΑΤ της περιοχής μου πριν μετακομίσω ιούλιο και μου παν αρκεί να ναι λυμένο στη θήκη του και να χω μαζί μου την άδεια κατοχής του όπλου για να το μεταφέρω.
Βεβαια η ελλην αστυνομια δεν μπορώ να πω ότι ειναι αξια εμπιστοσύνης . Το 18 μου κλέψαν ένα κυνηγόσκυλο και το 19 ο σκύλος βρέθηκε νεκρός και μετά δέχτηκα μήνυση για εγκατάλειψη και κακοποίηση σκύλου και ενώ το είχα δηλώσει κατευθείαν στο ΑΤ σαν απώλεια , στο βιβλίο συμβάντων δεν υπήρχε η δήλωση μου . Βέβαια φταίω επειδή δε ζήτησα ένα αποδεικτικό ότι το δήλωσα . Θέλω να πω ότι δεν κάνουν όλα τα όργανα σωστά τη δουλειά τους

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι το σήμα τους είναι μια Σπαρτιατική Ασπίδα και μια περικεφαλαία!. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τίποτα το σοβατό!
Γτ ρε μάστορα;
Άμα είχε μια σούβλα και ένα κατρουτσο θα ήταν σοβαρό το εγχείρημα;
Δεν έχει και εμοτικον να σταυροκοπιεται Μ αυτά που διαβάζουμε να ουμε

Υποθέτω ( εγώ πάντως θα το έκανα γιατί έχω μάθει να λειτουργώ για το χειρότερο σενάριο) θα επερνα ένα χαρτί από το αρμόδιο ΤΑ. Φαντάσου να είσαι τόσο τυχερός και να πέσεις σε κάποιον πολύ τυπικό και να εφαρμόσει κατά γράμμα το νόμο. Όπως θα επερνα μια απλή απόδειξη με την σφραγίδα του οπλουργού.Να φανταστείς εδώ στη νησί μου ( όταν χρειάστηκε να μεταφέρω το όπλο για επισκευή) πήρα τηλ και ενημέρωσα...

Υποθέτω ( εγώ πάντως θα το έκανα γιατί έχω μάθει να λειτουργώ για το χειρότερο σενάριο) θα επερνα ένα χαρτί από το αρμόδιο ΤΑ. Φαντάσου να είσαι τόσο τυχερός και να πέσεις σε κάποιον πολύ τυπικό και να εφαρμόσει κατά γράμμα το νόμο. Όπως θα επερνα μια απλή απόδειξη με την σφραγίδα του οπλουργού.Να φανταστείς εδώ στη νησί μου ( όταν χρειάστηκε να μεταφέρω το όπλο για επισκευή) πήρα τηλ και ενημέρωσα...
Μαλλον θα παρω τηλεφωνο τον Νοτη αυτος σιγουρα θα ξερει .sarcastic.

ΚΣΕ : Αλήθειες και ευθύνες για τον αποκλεισμό των κυνηγών​

από IHunt Team 30 Νοεμβρίου, 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας που εκπροσωπεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, είχαν την ελπίδα ότι κάποια στιγμή, μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση θα διευθετούσε και θα ρύθμιζε επί το ορθότερο τον άδικο και μονομερή αποκλεισμό που υφίστανται οι κυνηγοί από τα μέτρα της καραντίνας, έναντι όλων των άλλων πολιτών που μετέχουν σε δραστηριότητες βουνού και υπαίθρου (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανό, καγιάκ, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός, ορειβασία, αναρρίχηση).
Αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε, παρά τις συνεχείς επαφές και υπεύθυνες ενημερώσεις που όλο αυτό το διάστημα παρέχει η Κ.Σ.Ε, σε ένα πλήθος Υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία, η Κ.Σ.Ε. υπέδειξε έγκαιρα στους αρμόδιους Υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς παράγοντες, τον τρόπο που οι κυνηγοί θα μπορούσαν να μετακινούνται χωρίς να παραβιάζεται ο νόμος και χωρίς να δημιουργούνται όροι διακινδύνευσης σε συνθήκες πανδημίας.
Η κυβέρνηση, ωστόσο, επέλεξε να αρνηθεί και να περιφρονήσει κάθε λογικό επιχείρημα, αρνήθηκε καν να συζητήσει ή να αφουγκραστεί τον κόσμο των κυνηγών και τις Οργανώσεις του.

Αυτή η στάση, δεν μπορεί παρά να αποτιμηθεί. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιουνίου μέχρι τα νησιά του Αρχιπελάγους, παντού όπου οι κυνηγοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους κάνει… υποδεέστερους ή πιο επικίνδυνους για τη διασπορά του ιού, από τους ορειβάτες, ποδηλάτες, πεζοπόρους, ιστιοπλόους, τοξοβόλους, κωπηλάτες, θαλάσσιους σκιέρ, ιππείς, δικυκλιστές και αναρριχητές.
Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να ισχύσει γενικό «σιωπητήριο». Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» δεν μπορεί να ενοχοποιεί αδίκως τους πάντες, να παρακάμπτει κάθε κριτική, ή να κατακεραυνώνει κάθε δίκαιη διεκδίκηση, όπως είδαμε να γίνεται τις προηγούμενες ημέρες.
Η Κ.Σ.Ε. δεν μπορεί να μην ευχαριστήσει τα κόμματα, τους παράγοντες του δημόσιου βίου και όσους βουλευτές και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στάθμισαν με τρόπο ψύχραιμο, δίκαιο και αντικειμενικό το αίτημα και τις ενστάσεις της. Και το έχει κάνει, ήδη, με επιστολές που έστειλε προς τον καθένα ξεχωριστά…
Επίσης, δεν μπορεί παρά να δηλώσει την απογοήτευσή της για την απουσία οποιαδήποτε παρέμβασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο υπάγεται η κυνηγετική δραστηριότητα.
Για τους κυνηγούς και τις Οργανώσεις τους, το θέμα δεν έχει λήξει. Η ΚΣΕ συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα τις προσπάθειες της για άρση των περιορισμών μετακίνησης των κυνηγών, καλώντας τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

Μαλλον θα παρω τηλεφωνο τον Νοτη αυτος σιγουρα θα ξερει .sarcastic.
Ο Κούγιας πριν λίγο είπε ότι ο Νότης είχε άδεια οπλοφορίας για ένα μικρό πιστόλι των 9mm, η οποία είχε λήξει και δεν είχε μπορέσει να την ανανεώσει λόγω του κορονοϊού ... Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν !!!;)
Όσο για την κόκα (2 γρ.), λέει ότι δεν ήταν δική του ... Αλλά και δική του να ήταν (λέω εγώ) σιγά τα ωά !!! Είδηση θα ήταν ποιος από τους "διάσημους" ΔΕΝ παίρνει ... όχι ποιος παίρνει !!! :rolleyes::cool:

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας που εκπροσωπεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, είχαν την ελπίδα ότι κάποια στιγμή, μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η κυβέρνηση θα διευθετούσε και θα ρύθμιζε επί το ορθότερο τον άδικο και μονομερή αποκλεισμό που υφίστανται οι κυνηγοί από τα μέτρα της καραντίνας, έναντι όλων των άλλων πολιτών που μετέχουν σε δραστηριότητες βουνού και υπαίθρου (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κανό, καγιάκ, θαλάσσιο σκι, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός, ορειβασία, αναρρίχηση).
Αυτό, δυστυχώς, δεν έγινε, παρά τις συνεχείς επαφές και υπεύθυνες ενημερώσεις που όλο αυτό το διάστημα παρέχει η Κ.Σ.Ε, σε ένα πλήθος Υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία, η Κ.Σ.Ε. υπέδειξε έγκαιρα στους αρμόδιους Υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς παράγοντες, τον τρόπο που οι κυνηγοί θα μπορούσαν να μετακινούνται χωρίς να παραβιάζεται ο νόμος και χωρίς να δημιουργούνται όροι διακινδύνευσης σε συνθήκες πανδημίας.
Η κυβέρνηση, ωστόσο, επέλεξε να αρνηθεί και να περιφρονήσει κάθε λογικό επιχείρημα, αρνήθηκε καν να συζητήσει ή να αφουγκραστεί τον κόσμο των κυνηγών και τις Οργανώσεις του.

Αυτή η στάση, δεν μπορεί παρά να αποτιμηθεί. Αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Ιουνίου μέχρι τα νησιά του Αρχιπελάγους, παντού όπου οι κυνηγοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους κάνει… υποδεέστερους ή πιο επικίνδυνους για τη διασπορά του ιού, από τους ορειβάτες, ποδηλάτες, πεζοπόρους, ιστιοπλόους, τοξοβόλους, κωπηλάτες, θαλάσσιους σκιέρ, ιππείς, δικυκλιστές και αναρριχητές.
Στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να ισχύσει γενικό «σιωπητήριο». Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» δεν μπορεί να ενοχοποιεί αδίκως τους πάντες, να παρακάμπτει κάθε κριτική, ή να κατακεραυνώνει κάθε δίκαιη διεκδίκηση, όπως είδαμε να γίνεται τις προηγούμενες ημέρες.
Η Κ.Σ.Ε. δεν μπορεί να μην ευχαριστήσει τα κόμματα, τους παράγοντες του δημόσιου βίου και όσους βουλευτές και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στάθμισαν με τρόπο ψύχραιμο, δίκαιο και αντικειμενικό το αίτημα και τις ενστάσεις της. Και το έχει κάνει, ήδη, με επιστολές που έστειλε προς τον καθένα ξεχωριστά…
Επίσης, δεν μπορεί παρά να δηλώσει την απογοήτευσή της για την απουσία οποιαδήποτε παρέμβασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο υπάγεται η κυνηγετική δραστηριότητα.
Για τους κυνηγούς και τις Οργανώσεις τους, το θέμα δεν έχει λήξει. Η ΚΣΕ συνεχίζει σε όλα τα επίπεδα τις προσπάθειες της για άρση των περιορισμών μετακίνησης των κυνηγών, καλώντας τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

Να κανουν μια διακαναληκη συνέντευξη Τύπου ...και να τα πουν τα πραγματα ως εχουν. Να δηξουν φωτο....απο τα αλλα αθλήματα. Με επιστολες δεν γίνεται δουλεια

Μου ανοιξε η ορεξη να γραψω αν και δεν ειναι καταλληλη ωρα τι εκανε η ομοσπονδοια οταν για να παω σκοπευτηριο στο σχιστο που ειναι του συλογου θελω να πληρωσω για αδεια σκοπευτη τιποτα οταν παω στο χωριο εποχη μη κυνηγιου βαση νομου απαγορευεται να παρω το οπλο μαζι μου και πρεπει να το αφηνω σπιτι κλειδαμπαρωμενο μη τοο κλεψει και κανενας και βρω το μπελα μου τιποτα που ο καθε ασχετος εχει γινει γουρουνας λογω της αυξησης του αγριοχοιρου και σκοτωνονται καθε χρονο καμια δεκαρια και τουλαχιστον δεν απογορευει ολους τους αλλους τυπους φυσιγγιων εκτος τα μονοβολα να μειωσει τις πιθανοτητες παρα θελουμε και ραβδωτο για να σκοτωνονται στο χιλιομετρο μετα και οι παρεες εχουν γινει λοχος και κλεινουν ολοκληρες περιοχεες λες και κανει ασκηση ο στρατος τιποτα και για αυτο που οι θηροφυλακες τρεχουν ολη τη νυχτα κυνδυνευοντας να τουφεκιστουν απο ανεγκεφαλους για να παρουν το κραχτη και δεν ελενχουν τα αυτοκινητα στο κυνηγοτοπο γι υπεραριθμα θηραματα τιποτα που δεν αλαζουν θεση οι θηροφυλακες με αποτελεσμα να γινετε το εργο ο γνωστος του γνωστου και κυνυγατε τους ξενους λες και εμεις ειμαστε απο αλλο κρατος εχοντας πληρωσει και γενικη αδεια και το εχω ζησει αυτοπροσωπις αυτο επειδη ειχα πιασει καρτερι ντοπιων και παραλιγο αν το καταλαβαιναν θα τους εσπαγα τα κεφαλια απο τις μπουνιες να κυνηγανε 10 γνωστοι γυρω γυρω και να τους ακουω να κουβεντιαζουν και να ρχονται να μου λενε οτι απαγορευται το κυνηγι να φυγω λογω χιονιου και ιο δικοι τους να κυνηγανε στην κορφη με ενα μετρο χιονι που πανε καποιοι και κατασηνωνουν βαζουν το αυτικι νητο στα καρτερι και καθονται δεκα μερες ενω απαγορευται βαση νομου η αφηνουν τις καρεκλες και πανε οποτε γουσταρουν σα καρτερια που βλεπουμ κομενα δεντρα στο πουθενα και να ξεπεταγονται σπιτια οπουδηποτε τι καναμε σαν ομοσπονδοια τιποτα και μετα προσπαθεις να πεισεις οτι ολα καλα παπαρια που ο καθε βοσκος αφηνρει οτι σκυλι γουσταρει κλεινει οποιο βουνο θελει και κυνδυνευουνε και τα σκυλια και εσυ να σκοτωσεις κανα τσοπανοσκυλο και να τραβιεσαι μετα παπαρια καναμε για ολα αυτα πιο περιμενουμε να τα κανει οι αυτοκαλουμενοι φυσιλατρες η το δασαρχειο με 5 υπαλληλους αυτοι θα μας παρουν και τουφεκια στο τελος
χωρίς σημεία στίξης, δεν βγαίνει άκρη στο τι θέλεις να πεις

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΤ. ΤΡΑΚΑΚΗΣ

Να το έχουν υπόψιν τους αυτό το γράψιμο και όταν κόψουν πίτα να μην καλέσουν ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς που έχουν καρέκλες ή στηρίζουν αυτούς με τις καρέκλες.
Ειδικά εκείνη τον Άδωνι
Στο στομάχι μου καθεται.
Όχι τα άλλα τα καλόπαιδα είναι καλά.

Να το έχουν υπόψιν τους αυτό το γράψιμο και όταν κόψουν πίτα να μην καλέσουν ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς που έχουν καρέκλες ή στηρίζουν αυτούς με τις καρέκλες.
Ειδικά εκείνη τον Άδωνι
Στο στομάχι μου καθεται.
Αυτες η επηστολες ειναι για τα ματια του κ. κόσμου....της γράφουν κανονικα οι κουλιδες......

Ειδικά εκείνη τον Άδωνι
Στο στομάχι μου καθεται.
Ποιος σου είπε ότι θα επιτρέπεται το κόψιμο της πίτας;

Κύριοι μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.Μπορούμε να πάμε για εκπαίδευση/άθληση των σκυλιών με παράλληλη άθληση δική μας(ορειβασία) σε κάποιο κοντινό βουνό(π.χ σχιστό)χωρίς πρόβλημα?Τα σκυλάκια θα λαλήσουν απ την κλεισούρα.
Έχουν γεμίσει τα βουνά της Αττικής με ποδηλάτες,ορειβάτες κτλ.
Εγώ θα είμαι απόλυτος ή βγαίνουν όλοι στο βουνό ή κανείς...Τι πάει να πει ορειβασία, ποδηλασία,κοκ να επιτρέπεται...και όχι το κυνήγι, άθλημα είναι και αυτό ,το λέει και ο νόμος.
Λυπάμαι για τους ανθρώπους που χάσαν την ζωή τους και εύχομαι να περάσει γρήγορα αυτή η πανδημία αυτό που δεν θα περάσει όμως είναι η αντικυνηγετική νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία μας με αποτέλεσμα να βαλλόμαστε συνεχώς και χωρίς λόγο.

Status
Not open for further replies.
Back