Κυνηγετική Γωνιά Αρχείο

  • Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
...
Τωρα ο πυλος δεν ρυπαινει το περιβαλλον φιλε ασχετα εαν ειναι κοκκινος.
...
Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι μόνο και μόνο επειδή ονομάζονται «πήλινα πιάτα» είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένα από πηλό και επομένως είναι βιοδιασπώμενα.

Τα παραδοσιακά ή τυπικά πήλινα πιάτα κατασκευάζονται από δύο διαφορετικούς τύπους υλικών.Το πρώτο είναι πίσσα πετρελαίου / συνθετική ρητίνη, η οποία προέρχεται από αργό πετρέλαιο. Αυτό χρησιμεύει ως συνδετικό υλικό. Το δεύτερο υλικό είναι πούδρα δηλ. τριμμένος ασβεστόλιθος (ανθρακικό ασβέστιο) που χρησιμοποιείται ως "πληρωτικό". Στην κατασκευή του παραδοσιακού ή τυπικού πήλινου δίσκου, χρησιμοποιούνται βιομηχανικά μπλέντερ για την ανάμειξη της πίσσας πετρελαίου/ρητίνης με την ασβεστολιθική πουδρα/ταλκ και χρώμα σε υψηλές θερμοκρασίες για να γίνει μια πάστα. Η προκύπτουσα πάστα τοποθετείται στη συνέχεια σε μια μηχανή μορφοποίησης, η οποία την διαμορφώνει καθώς κρυώνει στο τελικό σχήμα.

Ωστόσο, η πίσσα/ρητίνη και το χρώμα δεν είναι πάντα βιοδιασπώμενα και μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβή για το περιβάλλον ακόμα κι αν τα σωματίδια δεν είναι ορατά.

Χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για να αποσυντεθεί ένα μέσο πήλινο πιάτο κατά 95%. Ενώ ο υγρός καιρός μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διάλυσης, μόνο το βιοδιασπώμενο πήλινο πιάτο θα αποσυντεθεί πλήρως.

Μερικά πήλινα πιάτα που είναι μαύρα παράγονται από υποπροϊόντα αργού πετρελαίου όπου χρησιμοποιείται η βιοδιασπώμενη χρωστική ουσία πίντα (χρωστική ουσία με βάση κάποιο πέτρωμα, χρησιμοποιείται για tatoos σε κάποιες φυλές του Αμαζονίου).

Από πηλό (άργιλο), ούτε δείγμα...
 
Ανατολική Αττική ,προς Λαύριο

Τέτοια τους έριξα .big smile.

Άγνωστο. Ειναι ενα οίκημα που εγκαταλείφθηκε και για κάποια χρόνια έμεναν κάτι Αλβανοί που δούλευαν στην κατασκευή του. Τωρα δεν υπαρχει κανεις. Περυσι ειδα απο μακρια ρνα ΙΧ που πηγε ,κατέβηκαν 2 και έφυγαν μετα απο ωρα.
Τα πιτμπουλ απλά φυλάνε την αποθήκη....
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top