Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα στη παρέα, μετά το κυνήγι είχε εργασίες στο πατρικό σπίτι στο χωριό, πριν λίγο τελειωσα και η ανταμοιβή σε λίγο βγαίνει από το φούρνο, χοιρινό με πατάτες...........eat.
Το απόγευμα έχει σινεμά με τον μικρό μου στο παιδικό"ψάχνοντας τη Ντόρη" .sarcastic.
Καλά να περνάτε φιλαράκια μου.
photo uploader

ποτίζοντας τις ελιές
IMG_1650.jpg

IMG_1651.jpg

Καλησπέρα στη παρέα, μετά το κυνήγι είχε εργασίες στο πατρικό σπίτι στο χωριό, πριν λίγο τελειωσα και η ανταμοιβή σε λίγο βγαίνει από το φούρνο, χοιρινό με πατάτες...........eat.
Το απόγευμα έχει σινεμά με τον μικρό μου στο παιδικό"ψάχνοντας τη Ντόρη" .sarcastic.
Καλά να περνάτε φιλαράκια μου.
photo uploader

Ω ρε κάτι μάσες! Καλά να περνάς και εσύ Γιάννη!!

ποτίζοντας τις ελιές
IMG_1650.jpg

IMG_1651.jpg

Πες του ότι θα ποτίσεις ξανά το επόμενο Σάββατο .sarcastic..hunter.

Καλησπέρα μάγκες μου!!!!
Την βδομάδα που μας πέρασε είχε πάει η γυναίκα μου με την πεθερά μου στην Πρέβεζα για κάποιες υποθέσεις με κληρονομικά και επ' ευκαιρίας να δει και η πεθερά μου τα αδέλφια της ...
Έμαθα ιστορίες για την προγιαγιά, για το πως ήταν τα πράγματα τότε , για το πως ζούσαν και κράτησα κάτι που μου έκανε εντύπωση και σας το λέω να κάνετε τις συγκρίσεις σας με τις σημερινές γυναίκες:)
Η προγιαγιά λοιπόν μαζί με τον άνδρα της ζούσαν σε μεγάλη φτώχεια , δεν είχαν ούτε τα βασικά.¨Ηταν η εποχή που όλη η Ελλάδα ζούσε μεγάλη πείνα με κάποιες περιοχές να περνούν ακόμα χειρότερα .Η Ηπειρος ήταν μία από αυτές.
Σε αυτές όμως τις συνθήκες , κατάφερε και έκανε 10 παιδιά.fff..fff..fff..fff..
Το αξιοσημείωτο δεν ήταν ότι έκανε 10 παιδιά αλλά ότι υιοθέτησε άλλα δύο ορφανά .fff..fff. στα οποία έδωσαν την ίδια αγάπη και την ίδια φροντίδα όπως και στα υπόλοιπα 10.
Μάλιστα το ένα από τα δύο είναι ακόμα εν ζωή .:)
Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ.
Η προγιαγιά επειδή μονίμως ήταν έγκυος , είχε μόνιμα γάλα με συνέπεια εκτός των παιδιών της να ταϊζει και πέντε έξι ακόμα της περιοχής που είτε οι μανάδες τους δεν είχαν γάλα είτε ήταν ορφανά κλπ .Για αγοραστό γάλα ούτε λόγος βέβαια:)

Καλησπέρα σε όλους :)

ναι αλλά τον έδιωξα, δεν ήθελε να δουλέψει, σε μερικές μέρες θα τον ναι γδάρω

Παλιότερα ειχα φάει αρκετές φορές απο τον κουμπάρο μου εκεί στον Αγιο Νικόλαο και μετά στη Σητεία ,λαγό βρασμένο σε κρασί ντόπιο ,ένα κόκκινο κρασί ,το οποίο νομίζω έβραζε μέχρι που τελείωνε και στην ουσία τηγανιζόταν στο τέλος΄.
Μου άρεσε παρα πολύ

Σήμερα και στα τρυγόνια μείωση είδα συνολικά 6 πουλιά και χωρίς ιδιαιτερο πέρπάτημα στο χαλαρό μαζί με ψάξιμο στα ορτύκια συνδιασμός 1 τρυγόνι σηκώθηκε και το πήρα 1 τρυγόνι ο Γιώργος που κάναμε 2 ώρες να το βρούμε και ο ειδικός των τρυγονιών Πανούτσος μόνο δοκάρια σήμερα .

ΑΕΚτζης δεν είναι ;......εμπρός της ΑΕΚ παλληκάρια ,σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια .... .sarcastic.

Καλησπέρα μάγκες μου!!!!
Την βδομάδα που μας πέρασε είχε πάει η γυναίκα μου με την πεθερά μου στην Πρέβεζα για κάποιες υποθέσεις με κληρονομικά και επ' ευκαιρίας να δει και η πεθερά μου τα αδέλφια της ...
Έμαθα ιστορίες για την προγιαγιά, για το πως ήταν τα πράγματα τότε , για το πως ζούσαν και κράτησα κάτι που μου έκανε εντύπωση και σας το λέω να κάνετε τις συγκρίσεις σας με τις σημερινές γυναίκες:)
Η προγιαγιά λοιπόν μαζί με τον άνδρα της ζούσαν σε μεγάλη φτώχεια , δεν είχαν ούτε τα βασικά.¨Ηταν η εποχή που όλη η Ελλάδα ζούσε μεγάλη πείνα με κάποιες περιοχές να περνούν ακόμα χειρότερα .Η Ηπειρος ήταν μία από αυτές.
Σε αυτές όμως τις συνθήκες , κατάφερε και έκανε 10 παιδιά.fff..fff..fff..fff..
Το αξιοσημείωτο δεν ήταν ότι έκανε 10 παιδιά αλλά ότι υιοθέτησε άλλα δύο ορφανά .fff..fff. στα οποία έδωσαν την ίδια αγάπη και την ίδια φροντίδα όπως και στα υπόλοιπα 10.
Μάλιστα το ένα από τα δύο είναι ακόμα εν ζωή .:)
Η ιστορία όμως δεν σταματάει εδώ.
Η προγιαγιά επειδή μονίμως ήταν έγκυος , είχε μόνιμα γάλα με συνέπεια εκτός των παιδιών της να ταϊζει και πέντε έξι ακόμα της περιοχής που είτε οι μανάδες τους δεν είχαν γάλα είτε ήταν ορφανά κλπ .Για αγοραστό γάλα ούτε λόγος βέβαια:)

Καλησπέρα σε όλους :)

Διονύση αυτέ τις ιστορίες της έχω μαθει απέξω, απο την μάνα μου αλλά και απο τον πατέρα μου που πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια.Ειδικά η μάνα μου η οποία απο πολύ μικρή έκανε πολύ βαριές δουλειές για να ζήσουν τα αδέρφια της μια και ήταν η μεγαλύτερη.Απο 8-9 παιδιά η κάθε οικογένεια ,με πολέμους ,με καμένα σπίτια απο τους Γερμανούς ,με κυνηγητό στα βουνά ,στις σπηλιές τις ρεματιές και τα ποτάμια .Πολύ δυστυχία .
Τα έχω ακούσει τόσες φορές κι όμως ,οταν ακόμη και τώρα αρχίζει να τα λεει καμιά φορά μου γίνεται η τρίχα κάγκελο.
Το θέμα είναι οτι απ όλα αυτά πρέπει διδάσκεσαι πολλά πράγματα και να μην τα ακούς μόνο σαν παραμύθια.

Παλιότερα ειχα φάει αρκετές φορές απο τον κουμπάρο μου εκεί στον Αγιο Νικόλαο και μετά στη Σητεία ,λαγό βρασμένο σε κρασί ντόπιο ,ένα κόκκινο κρασί ,το οποίο νομίζω έβραζε μέχρι που τελείωνε και στην ουσία τηγανιζόταν στο τέλος΄.
Μου άρεσε παρα πολύ

Δημήτρη βραστό λαγό δεν έχω φάει ποτέ και ούτε θέλω. Εμείς τον φτιάχνουμε στιφάδο με λίγα κρεμμύδια στο τέλος με ενα ποτήρι κρασί παλιό σε σιγανή φωτιά. Έτσι το εκανε ο παππούς και έτσι συνεχίζουμε και εμείς.
Βέβαια το γούστο ειναι προσωπικό, αλλα ειμαι σίγουρος αν έρθεις στο Άγιο Νικόλαο θα φας τον ωραιότερο λαγό απο εμένα σίγουρα λογο μαγειρέματος.

Τα βραστά κυνήγια με κρασιά και με μπαχάρια τα ειδα στο Urbino (μαριναρισμένα) προφανώς γιατί μύριζαν (ελάφι γουρούνι)

Status
Not open for further replies.
Back