Δυστυχώς Φίλιππε το κυνήγι στην Αττική είναι υπό διωγμόν από χίλιες δυό αιτίεςΚαλησπερα σε ολη την παρεα. Πρωινη βολτουλα σημερα στα Δερβενοχωρια για καφεδακι-δροσουλα-εικονες. Στοχος ν'ακουσουμε τον πρωτο κοκκινολαιμη. Τζιφος, ισως την επομενη εβδομαδα. Ειδα ομως 2 πραγματα που με ξενερωσαν πολυ. 1ον κοντευουν να γεμισουν καθε κορυφη με ανεμογεννητριες και 2ον στο μερος που πηγαινω κινδυνευει να μην μεινει πευκο για πευκο. Το δασαρχειο δεινει καποιες αδειες καθε χρονο για να κοπουν καποια δεντρα. Ποτε δεν εχω δει εναν ανθρωπο να κανει εναν ελεγχο για το αν ισχυουν αυτες οι αδειες, το τι πευκα κοβουν, το ποσα κοβουν. Ολοι απων.
Μακη μου ευτυχως η δυστηχως απο μικρος ημουν ''αναγκασμενος'' να μαθω τους κυνηγοτοπους κοντα στην Αθηνα. Ο πατερας μου κι ο θειος μου εργατες βλεπεις δεν ειχαν την δυνατοτητα για μακρινες αποστασεις. Ετσι απο τα μεσα Σεπτεμβρη μεχρι μεσα Νοεμβρη θα βρισκομασταν στην Χασια, στο επιτρεπομενο τοτε μερος. Εκει πανω στα ελατα η ομορφια ηταν φανταστικη. Τα πουλια πολλα και ευκαιριες για κατι καλο (φασσεσ, λαγο κ.α.) πολλες. Απο μεσα Νοεμβρη και μετα κυνηγουσαμε κυριως στον Ασπροπυργο και Αυλωνα. Εχω παει στον Ασπροπυργο καβαλα στο μηχανακι με την Παρνηθα χιονισμενη μεχρι κατω ντυμενος σαν κρεμμυδι, ημουν δεν ημουν 8-9 χρονων. Κι ομως τοτε σε αυτα τα μερη υπηρχαν πολλα θηραματα. Τωρα στον Ασπροπυργο δεν μπορεις να κυνηγισεις, στην Αυλωνα απο τοτε που η Παρνηθα καεικε κραταει πολυ λιγα πουλια. Η Χασια απαγορευτηκε και στο Κρυο Πηγαδι και στα Δερβενοχωρια γινονται αυτα που προαναφεραμε. Σε πιανει ενα σφυξιμο, μια θλιψη. Τοσες αναμνησεις, τοσες εικονες, τοσα μερη, διαγραφονται ενα ενα.Δυστυχώς Φίλιππε το κυνήγι στην Αττική είναι υπό διωγμόν από χίλιες δυό αιτίες
Eγω σημερα ανεβαινοντας στα Δερβενοχωρια κατα τις 05.30 το πρωι πριν την Πηγη συναντηθηκα με ενα ελαφιΜακη μου ευτυχως η δυστηχως απο μικρος ημουν ''αναγκασμενος'' να μαθω τους κυνηγοτοπους κοντα στην Αθηνα. Ο πατερας μου κι ο θειος μου εργατες βλεπεις δεν ειχαν την δυνατοτητα για μακρινες αποστασεις. Ετσι απο τα μεσα Σεπτεμβρη μεχρι μεσα Νοεμβρη θα βρισκομασταν στην Χασια, στο επιτρεπομενο τοτε μερος. Εκει πανω στα ελατα η ομορφια ηταν φανταστικη. Τα πουλια πολλα και ευκαιριες για κατι καλο (φασσεσ, λαγο κ.α.) πολλες. Απο μεσα Νοεμβρη και μετα κυνηγουσαμε κυριως στον Ασπροπυργο και Αυλωνα. Εχω παει στον Ασπροπυργο καβαλα στο μηχανακι με την Παρνηθα χιονισμενη μεχρι κατω ντυμενος σαν κρεμμυδι, ημουν δεν ημουν 8-9 χρονων. Κι ομως τοτε σε αυτα τα μερη υπηρχαν πολλα θηραματα. Τωρα στον Ασπροπυργο δεν μπορεις να κυνηγισεις, στην Αυλωνα απο τοτε που η Παρνηθα καεικε κραταει πολυ λιγα πουλια. Η Χασια απαγορευτηκε και στο Κρυο Πηγαδι και στα Δερβενοχωρια γινονται αυτα που προαναφεραμε. Σε πιανει ενα σφυξιμο, μια θλιψη. Τοσες αναμνησεις, τοσες εικονες, τοσα μερη, διαγραφονται ενα ενα.
Εισαι 100 χρονια μπροστάΚαλησπέρα στην παρέα. Επιστροφή στην Αθήνα μετά από ένα όμορφο ΣΚ στο χωριό. Γέμισα τα φυσιγγάκια μου για τα περάσματα
Καλο δρομο μαγκαΚαληνυχτίζω την παρέα και από αύριο θα τα λέμε από Βόρια.
.xm.Ρε Χρήστο ,εχει αεροδρόμιο η Κομοτηνή ; π0ως θα ρθω εκεί πάνω ;
Εσύ μόνο με πλοίο θα έπρεπε να ταξιδεύεις ρε φίλε!!!Καληνυχτίζω την παρέα και από αύριο θα τα λέμε από Βόρια.
.xm.Ρε Χρήστο ,εχει αεροδρόμιο η Κομοτηνή ; π0ως θα ρθω εκεί πάνω ;
Τ όνομα του πλοιου? Να μαντεψω? Μήπως Τιτανικός?Εσύ μόνο με πλοίο θα έπρεπε να ταξιδεύεις ρε φίλε!!!
Καλό ταξίδια Μητσάρα. Θα τα πούμε από κοντά φίλε.
Θα έρθω μέσω Καβάλας γιατί θέλω α ποτιστεί ο κάμπος και θα φύγω την Παρασκευή απο Αλεξ/πολη για να πλημμυρίσει το Δ.Εσύ μόνο με πλοίο θα έπρεπε να ταξιδεύεις ρε φίλε!!!
Καλό ταξίδια Μητσάρα. Θα τα πούμε από κοντά φίλε.