Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα παλικαρια. Πολύ αέρας σήμερα αλλά από αύριο ανάβει το καμίνι για τα καλα.
Άρχισα το χαλασμα των ζώων που εκτρεφω. Δεν με συμφαιρει οικονομικά πλεον. Το δέμα το τριφύλλι πάει για 10€!!! Έλεγα να κρατήσω 4 μανες αλλά θα μου στοιχίζει η εκτροφή τους τόσο όσο όταν είχα 14!!! Τα αρσενικά πανε σήμερα λοιπόν και όταν τελειώσουν το γάλα θα φύγουν και τα θηλυκά. Μόνο 15 κοτούλες και 2-3 χοιρινά τον χρόνο θα εχω.
Έτσι,ασυμφωρο‼️μόνο για κότες,πάπιες,φραγκοκοτες καμία γαλοπούλα αμερικανική που φτάνει τα 50 κιλά‼️για τίποτα άλλο δεν είναι,ούτε πρόβατα ούτε γελαδια ούτε μοσχάρια‼️

Καλησπερα σε όλους....

Καλησπέρα παλικαρια. Πολύ αέρας σήμερα αλλά από αύριο ανάβει το καμίνι για τα καλα.
Άρχισα το χαλασμα των ζώων που εκτρεφω. Δεν με συμφαιρει οικονομικά πλεον. Το δέμα το τριφύλλι πάει για 10€!!! Έλεγα να κρατήσω 4 μανες αλλά θα μου στοιχίζει η εκτροφή τους τόσο όσο όταν είχα 14!!! Τα αρσενικά πανε σήμερα λοιπόν και όταν τελειώσουν το γάλα θα φύγουν και τα θηλυκά. Μόνο 15 κοτούλες και 2-3 χοιρινά τον χρόνο θα εχω.
Τι να πω ρε Δημήτρη...
Όλο ευχάριστα ακουμε τελευταία........
Και ποσα έχουμε να δουμε ακόμα..........

Οτι χειροτερο ακουσα σημερα....
Αυτο για μενα σημαινει οτι μας εχουν δεσει χειροποδαρα...
Και ειναι η απαντηση σε οσους μου λενε ¨δεν με νοιαζει θα παω στο χωριο και θα εχω τα ζωντανα μου¨
Ποια ζωντανα θα εχεις βρε μαυρε?? με τι θα τα ζησεις??
Έτσι ακριβώς Παναγιωτη. Πλέον και στο χωριο δύσκολα τα πραγματα. Αν βαλω κάτω τροφές και καύσιμα σε ορίζοντα έτους για τα 4-5 ζώα που ήθελα να κρατήσω αγοράζω κρέατα και γαλακτοκομικά όχι για ένα αλλά για 3 χρονια. Τις κότες και τα γουρούνια θα τα κρατήσω μόνο και μόνο για να πάω και να μην πάθω κατάθλιψη. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου φρόντιζα ζωα. Μου έχει πέσει λίγο βαρυ. Άσε που ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με την κτηνοτροφία μου λένε κάθε μερα ότι θα τα σφάξουν ολα.

Ρίξε και σε κανένα χωράφι γύρω τον χρόνο 2-3 αρνιά να το κάνουν γήπεδο.Λίγο καρπό, ό,τι φλούδια από μαγειρική, από κήπο,σύκα, λίρες,βελάνια κτλ.Το αρνί δεν ζητάει πολλά απλά μην έχεις δέντρα,όσο μαθαίνουν τον χώρο και δεν υπάρχει και χορτάρι, τα αφήσεις πολύ να μεγαλώσουν και ξύνονται στις ελιές μετά....Κρίμα πατρίδα...
Το μόνο που λέω να κάνω είναι να παίρνω 2-3 απογαλακτισμενα αρνιά η κατσίκια και να τα θρεφω 30-40 μερες χορτάρια και κλαρί (τζάμπα είναι αυτά ) και να γεμίζω τον καταψυκτη.Ίσα που να ξεβρωμιζουν απο τα φυραματα και κλαδεμα.

Το χωριατικο σπιτικο ειχε ως τωρα κρατησει μια καποια αυταρκεια.
Λιγα ζωα, λιγα ζαρζαβατικα, ηταν μια ανασα!
Θα καταφερουν τελικα να μας τα κοψουν ολα....
Θα γινουμε απλοι καταναλωτες των μη ποιοτικων τροφιμων τους...

Έτσι,ασυμφωρο‼️μόνο για κότες,πάπιες,φραγκοκοτες καμία γαλοπούλα αμερικανική που φτάνει τα 50 κιλά‼️για τίποτα άλλο δεν είναι,ούτε πρόβατα ούτε γελαδια ούτε μοσχάρια‼️
Μέσα στο μυαλό μου εισαι! Γαλοπούλες , φιλεταρισμα, κιμάς και ανάμιξη με χοιρινο! Βγαίνουν κάτι μπιφτεκαρες σπεσιαλ!!!

Το χωριατικο σπιτικο ειχε ως τωρα κρατησει μια καποια αυταρκεια.
Λιγα ζωα, λιγα ζαρζαβατικα, ηταν μια ανασα!
Θα καταφερουν τελικα να μας τα κοψουν ολα....
Θα γινουμε απλοι καταναλωτες των μη ποιοτικων τροφιμων τους...
Το περιβόλι το κρατάνε σχεδόν όλοι! Είναι μια ανάσα όπως σωστά λες! Τα ζώα όμως είναι πλέον ειναι εξαιρετικά ασυμφορα. Από τον Φλεβάρη και μετά κάθε φορά που πάω για καρπούς το σακί είναι 1€ πανω. Και τα ρίχνουν στον πόλεμο με τα σιλο τους γεμάτα από τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης πουλανε το περσινό τριφύλλι από 3,5€ το δέμα στα 8-9€ τωρα. Το επηρέασε και αυτο ο πόλεμος μέσα στις αποθήκες.
Επίσης χθες στο σούπερ-μάρκετ που πήγα δεν υπήρχε ούτε γραμμάριο ζαχαρη!!! Στον υπεύθυνο που εκανα μια ερώτηση η ίδια καραμέλα , ο πόλεμος!!! Στη Σερβία , του είπα , από όπου έρχεται η ζάχαρη που πουλάς τόσα χρόνια ο πόλεμος έχει τελειώσει σχεδόν 20 χρονια. Σαν χανος κοίταγε αλλά τι φταίει και αυτος?

Το μόνο που λέω να κάνω είναι να παίρνω 2-3 απογαλακτισμενα αρνιά η κατσίκια και να τα θρεφω 30-40 μερες χορτάρια και κλαρί (τζάμπα είναι αυτά ) και να γεμίζω τον καταψυκτη.Ίσα που να ξεβρωμιζουν απο τα φυραματα και κλαδεμα.
Στο τελος δεν θα μας συμφερει, ουτε ζωα να εχουμε, ουτε περιβολι να βαζουμε ,ουτε τις ελιες να μαζευουμε...
Ασε που οταν σταματα μια δραστηριοτητα, αυτοματως γινεται αγνωστη για την νεα γενεια και τελικα χανεται...
Παραδειγμα το μεγαλωμα και η σφαγη ζωων...
Εμεις το μαθαμε σαν μια οικογενειακη δραστηριοτητα.
Τωρα ποιο παιδι το μαθαινει και το ξερει?

Στο τελος δεν θα μας συμφερει, ουτε ζωα να εχουμε, ουτε περιβολι να βαζουμε ,ουτε τις ελιες να μαζευουμε...
Ασε που οταν σταματα μια δραστηριοτητα, αυτοματως γινεται αγνωστη για την νεα γενεια και τελικα χανεται...
Παραδειγμα το μεγαλωμα και η σφαγη ζωων...
Εμεις το μαθαμε σαν μια οικογενειακη δραστηριοτητα.
Τωρα ποιο παιδι το μαθαινει και το ξερει?
Κανενα! Άσε που θεωρούν ότι ενασχόλησή με ζώα σημαίνει αυτόματα και κοροϊδία από τους συνομηλίκους τους.

Μέσα στο μυαλό μου εισαι! Γαλοπούλες , φιλεταρισμα, κιμάς και ανάμιξη με χοιρινο! Βγαίνουν κάτι μπιφτεκαρες σπεσιαλ!!!
Είχα 3 αμερικανικές ,45 ,50,55 κιλά ‼️ δεν μπόρεσα όμως να ξαναβρώ,αφασιες ήταν ,ψωφουσαν για παρέα,όπου πήγαινα από κοντά‼️(άσπρες)

Φράουλες βρηκες? Και αν ναι , πόση ώρα έκανες να μαζέψεις μισό κιλο????
Βρήκα πολλές, γεμάτο είναι αλλά της έτρωγα επιτόπου και μάζεψα ένα ποτήρι για τον μικρό. (Μια σταλιά είναι η αγριοφραουλες θέλεις πολλές Για να κάνεις κιλό, θα την θες την ωρίτσα σού. )

Είχα 3 αμερικανικές ,45 ,50,55 κιλά ‼️ δεν μπόρεσα όμως να ξαναβρώ,αφασιες ήταν ,ψωφουσαν για παρέα,όπου πήγαινα από κοντά‼️(άσπρες)
Εγώ είχα κάτι γαλια απο τα κανονικά και ήταν μεγάλοι πουστηδες. Έκαναν ντου κανονικά μέχρι που έγιναν κιμάς και στιφαδο!!!

Βρήκα πολλές, γεμάτο είναι αλλά της έτρωγα επιτόπου και μάζεψα ένα ποτήρι για τον μικρό. (Μια σταλιά είναι η αγριοφραουλες θέλεις πολλές Για να κάνεις κιλό, θα την θες την ωρίτσα σού. )
Μικρές αλλά πεντανοστιμες!

Για αυτες εχω ακουσει οτι ειναι παραξενο υβριδιο...δεν ξερω αν ισχυει.

Καλησπέρα σε όλους !!!
Πήγα το πρωί να ποτίσω τον κήπο, και περνώντας από τη στέρνα πήρε κάτι το μάτι μου λίγο παραπάνω, πήγα κοντά να δω, και ήταν αυτό !!! Φαίνεται απίστευτο, σε τί κλαδάκι πήγε και κρεμάστηκε !!! ... :oops:
IMG_20220619_073945.jpg
Υπολογίζω ότι δεν πρέπει να ήταν πάνω από 2 μέρες, γιατί δεν είχε μυρίσει πολύ. Πιο έντονη ήταν η τραγίλα, παρά η βρώμα του ψόφιου.
Πήρα τηλέφωνο το βοσκό και του το είπα, ελπίζω να πάει να τον πάρει ... Μην τον αφήσει να λιώσει εκεί, να μαγαρίσει το νερό που μπαίνει στη στέρνα και ποτίζουμε ...

Status
Not open for further replies.
Back