Λάδια καθαρισμού και συντήρησης

Βάση από γκρά πυροβολικού, σωστά ;
Ο πατέρας μου λέει ότι είναι ένα πάντρεμα της γαλλικής με την γερμανική σχολή όπλων. Η βάση παλινδρόμησης είναι στημένη σαν τον γαλλικό Gra (γιατί λόγω σχήματος ήταν πιο εύκολο να κατεργαστεί το μέταλλο) το τμήμα όμως του κλείστρου που παλινδρομεί είναι από την γερμανική αξιόπιστη σχολή, που είχε δει στα Mouser.

Απλή και φθηνή λύση για λίπανση με ακρίβεια ακόμη και των πιο δύσκολων σημείων για κάθε είδους όπλο.
1. Μπουκαλάκι πλαστικό με βελόνα για υγρό σε ηλεκτρονικό τσιγάρο (Skroutz) 0.50 €
2. Λάδι Singer 1 Lt (Skroutz) 5.50 €
και έχετε ένα super λαδικό.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    32,4 KB · Προβολές: 30
  • 2.jpg
    2.jpg
    30,9 KB · Προβολές: 30
  • 3.jpg
    3.jpg
    88,1 KB · Προβολές: 30
Η εταιρία Beretta μας έκανε απίστευτη προσφορά για το όπλο, για να το βάλει σαν έκθεμα στο μουσείο της στην Ιταλία. Ο πατέρας μου τους ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε και το έκανε δώρο στον εγγονό του (γιό μου). Εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός και εργάζομαι στο εξωτερικό.
Γι αυτό θα δώσω κάποιες τεχνικές πληροφορίες για το όπλο απαντώντας και στον φίλο που μου έστειλε προσωπικό μήνυμα.
Το όπλο φτιάχτηκε όλο στο χέρι με "πρωτόγονα εργαλεία" - (Πριόνι, λίμα, σφυρί, φωτιά κ.α.) Το βάρος του όπλου είναι 2,800 Kg. Την κάνη (που είναι από χαλύβδινη σωλήνα) την ενίσχυσε με ρακόρ στο τμήμα της θαλάμης των (70mm) για να αντέχει στην πυροδότηση. Μετά την έβαψε 2 φορές (Η βαφή του χάλυβα είναι μια θερμική κατεργασία κατά την οποία ένας χάλυβας, αφού θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να σχηματιστεί ωστενίτης (γ-Fe), κατόπιν ψύχεται απότομα έτσι ώστε να σχηματιστεί μαρτενσίτης και το κράμα να αποκτήσει μεγάλη σκληρότητα.) . Την 1η φορά ψύξη σε "ζεστό αίμα" από ζώο που έσφαξε για να φάνε και την 2η φορά ψύξη σε λάδια κινητήρα από κατεστραμμένα οχήματα μετά τον εμφύλιο. Το κλείστρο είναι φτιαγμένο με εξαρτήματα από τα κατεστραμμένα οχήματα (Λεβιές ταχυτήτων, κολόνα και οδηγός κολόνας τιμονιού, γλίστρα κιβωτίου ταχυτήτων, θήκη - οδηγός ημιαξονίου κ.α.) επεξεργασμένα με λίμα και πριόνι. Τα σκοπευτικά τα έφτιαξε με καλάι. Το κοντάκι από καρυδιά στα Τζουμέρκα, γυαλισμένο με λάδι Singer, όπως και όλο το όπλο. Για αποσβεστήρα στο κοντάκι είχε στην αρχή σόλα από στρατιωτικό άρβυλο και μετά σόλα κρεπ για πιο μαλακό υλικό.
Προσωπικά θα ήθελα να ήταν έκθεμα σε ένα μουσείο, με στοιχεία και πληροφορίες για τον κατασκευαστή και την διαδικασία κατασκευής .Όπως και σε βιβλία για τις οπλοκατασκευες.Μεσα σε μια ντουλάπα τι αξία έχει άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο. Σαν να είχες ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό και να το είχες κρατήσει για τον εαυτό σου.

Κύριοι καλημέρα. Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τα συγκεκριμένα φυσίγγια mini slug Cal.12 για αγριογούρουνο?

Attachments

• Federal-12-mini-slugs1.webp
    Federal-12-mini-slugs1.webp
    78,9 KB · Προβολές: 16
  • Federal-12-mini-slugs2.webp
    Federal-12-mini-slugs2.webp
    10,6 KB · Προβολές: 17
  • Aquila-12-mini-slugs1.jpg
    Aquila-12-mini-slugs1.jpg
    113,2 KB · Προβολές: 16
  • Aquila-12-mini-slugs1.jpeg
    Aquila-12-mini-slugs1.jpeg
    122 KB · Προβολές: 17
Κύριοι καλημέρα. Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τα συγκεκριμένα φυσίγγια mini slug Cal.12 για αγριογούρουνο?
Για να τους τινάζεις τα τσιμπούρια καλά είναι. ( Καλοπροαίρετα μην παρεξηγηθώ)
Δοκίμασε τα lambro palla ή τα club του κύργια, αν ψάχνεις κάτι οικονομικό.
Edit: Τα συγκεκριμένα είναι για αυτοάμυνα και κοντινές αποστάσεις, δεν κάνουν για κυνήγι, άσχετα που θα βρείς και τον μπελά σου με τα συγκεκριμένα αν πηγαίνεις με καραμπίνα.

Παλικάρια, θέλω τα φώτα σας.

Στο καθαρισμό του δίκανου, πρέπει να λύνουμε και να καθαρίζουμε και τον πύρο που κρατάει τις κάνες στη βάση και το μέταλλο στο πίσω μέρος της πάπιας που "δένει" με το όπλο;

Αν ναι, μετά περνάμε με κλασσικό λάδι συντηρήσεως ή με γράσο;

Στο καθαρισμό του δίκανου, πρέπει να λύνουμε και να καθαρίζουμε και τον πύρο που κρατάει τις κάνες στη βάση και το μέταλλο στο πίσω μέρος της πάπιας που "δένει" με το όπλο;

Σκούπισμα με χαρτί κουζίνας και ανανέωση γράσου πυρο -γάντζο με ένα πινελάκι ζωγραφικής, το ίδιο και σε ολες τις επαφές.

Γρασσο στα κλειδιά και τον πυρο ,γιατί το λάδι θα ποτίσει λίγο λίγο τα ξύλα.

Back