Λαγός Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι λαγοι που πηρε ο παππους μου με φυσίγγια 28-32 γρ μια ζωη δεν τους χτυπαω.
Οχι ομως σε κυνηγια διωξης.
Καβαλα στα σκυλια.

Κ γω στον λαγό πισοκωλι τα φτια εχω σαν σημειο αναφοράς.
Αυτο με τον εξοστρακθσμο το ξερω κ υο καναμε σε πειραμα μαλιστα σε τραβερσες.
Σε ισιο έδαφος εαν κατσει χαμηλά η βολη τα σκάγια θα τον παρουν λογο εξοστρακισμου.
Δοκιμαστε με ενα τενεκε.
Ρίχτε μπροστα του στο μισό μέτρο κ θα βρείτε διαμπερή τρύπηματα.
Ωστοσο αυτο δεν το κανει κ πρακτικη βολής.
Απλα σου καλυπτει τυχον χαμηλό παιξιμο.
Ο λαγος στο κωλο κ στα ντερα αντεχει την ριξια.

Γιατί; το εριχνα χρόνια με το S. Posse και ήταν φωτιά! Μέχρι τα 30 -35 μέτρα
Ετσι το εχω στο μυαλό μου. Ειναι πιο πολυ ψυχολογικο το θέμα. Προτιμω φυσιγγια πιο σταθερα για ενα τέτοιο θηραμα. Εξάλλου κυνηγω σε αλπικα οπου υπάρχει υγρασία, οπότε θελω φυσιγγι με διβασικες μπαρουτες οπως καφέ lambro kai express. Ειμαι καλυμενος με το δικαννακι.

Οι λαγοι που πηρε ο παππους μου με φυσίγγια 28-32 γρ μια ζωη δεν τους χτυπαω.
μήπως και παλαιότερα που κυνηγούσαν με μπροστόγιομα- που το 95% ήταν 16άρια και 20αρια-περισσότερα σκάγια βαζαν?
Βέβαια οι αποστάσεις που ντουφεκούσαν και οι απαιτήσεις που είχαν απο το ντουφεκι-γιομωσή τους καμμια σχέση με αυτές που έχουμε σημερα

5ye0hy.jpg

Λοιπον σήμερα το πρωι που πήγαινα στο Ηράκλειο πανω στην εθνική και στα δεξια μου κατα τις 9 παρα είχα συνάντηση με εναν ωραιότατο αυτιά.ο οποίος τρόμαξε όταν άκουσε το αυτοκίνητο αλλά αμέσως μετα έτρεξε κι εξαφανίστηκε στα βράχια και δεν μπόρεσα να τον φωτογραφησω.μύρο εξω απ το φοδελε.ξέρεις εσύ

Αλουπα καλη μονο...... Πουτ@νεεςςςς.... Αμα επιτρεποταν το κυνηγι τους απο αυγουστο,στησιμο το χαραμα στην ποταμια εκει που μαζευει νερο..
Α! Και παγωμενη φραπα
Έχει γεμίσει ο τόπος με τις κυρίες να σουλατσαρουν ανενοχλητες

Έχει γεμίσει ο τόπος με τις κυρίες να σουλατσαρουν ανενοχλητες
Εχω πετυχει και μερα μεσημερι να βόλταρει αφοβα... Χρεος του καθενος μας να τις κυνηγαει... Μια αλεπου μπορει το χρονο να θηρευσει εναν σεβαστο αριθμο λαγοων

Εχω πετυχει και μερα μεσημερι να βόλταρει αφοβα... Χρεος του καθενος μας να τις κυνηγαει... Μια αλεπου μπορει το χρονο να θηρευσει εναν σεβαστο αριθμο λαγοων
Έτσι ακριβώς και να καταστρέψει δεκαδες άπειρα λαγοσκυλα ;)

Καλο ειναι οσοι ξεκιναν σκυλο για λαγο να προτιμουν ανοιχτες περιοχες και με μεγαλο υψομετρο. Εκει ο πληθυσμος τους ειναι μικροτερος. Αργοτερα θα ερθουν και τα πυκνοτερα μερη ;)

Εδω στην Αττικοβοιωτια δεν υπάρχει αυτή ή πολυτέλεια δυστυχώς
Σφιχτά μέρη με πολύ πυκνουρα και πετρωτα με πολλά βράχια ή καλύτερη κρυψώνα για τις κυρίες
Θέλει πολύ προσοχή και ειδικά τα κουτάβια γιατί ποιο πολλές αλούπες συναντάμε το πρωί στο χάραμα παρά λαγούς
Έχουν εμφανιστεί και οι λύκοι την τελευταία πενταετία
και όπως δείχνει το πράγμα
πολύ λαγοκυνηγοι θα το παρατήσουν το άθλημα
Πολλές απώλειες από λαγοσκυλα

Αυτη κ αν ειναι φωτογραφια.
Ευχαριστούμε Γισννη που την μοιραστηκες φιλε.
Ειναι θυσαυρος αυτες οι στιγμες φιλε μου.
Να του χαριζει Ο Θεος χρονια κ υγεια να πηγαινει να ομορφιζει το λαγό κυνήγι κ σενα για να τον σύντροφευεις.

Καλο μεσημερι στους λαγαδες αλλα και σε ολους! Ο μπαρμπας με το κανονι του και τα σκυλια του,στην καθια που εφτιαξε ο ιδιος και πιαστηκε ο συγκεκριμενος λαγος!
VaHnzut.jpg
Λεβεντης ο Μπαρμπας παντα τετοια .congrats..congrats.
Γιαννη αν μπορεις και σε ακουσει κιολας γιατι δεν και πολλες συμβουλες :D
ενημερωσε τον να φοραει πορτοκαλι γιλεκο και για την ασφαλεια του αλλα και να μην τον ζωγραφισουν ειναι κριμα ;)

Αυτη κ αν ειναι φωτογραφια.
Ευχαριστούμε Γισννη που την μοιραστηκες φιλε.
Ειναι θυσαυρος αυτες οι στιγμες φιλε μου.
Να του χαριζει Ο Θεος χρονια κ υγεια να πηγαινει να ομορφιζει το λαγό κυνήγι κ σενα για να τον σύντροφευεις.
Χρύσανθε σε ευχαριστω για τα καλα λογια! Ο μπάρμπας εχει σοβαρό προβλημα και με την όραση και με τα ποδια του,κοντεύει 80 χρ,αλλα δεν το βάζει κατω..ηταν αντράρα στα νιάτα του εχει περασει κακουχίες δεν μασάει ευκολα.. εχει μεγάλο παθος δεν θα σταματήσει ποτε το κυνηγι..μονο αν ειναι εντελώς κατάκοιτος..εισαι λαγόκυνηγος και καταλαβαινεις τι παει να πει παθος λαγοκυνηγου..πραγματικα ο λαγός παθιάζει πολυ το βλεπω αυτο σε λαγό κυνηγούς εδω.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back