Λεϊσμανίαση (kala-azar)

Άργος ειναι το όνομα του σκύλου
περαστικα δημητρη:(:( και εγω παθων πριν κανα χρονο καιιι,,, στην ποιντερινα, 30αντα ενεσης την εκανα καθε μερα απο μια τοκοστολογιο μαματα,,τελικα ολα πηγανε καλαααα και το σκυλακι ειναι ενταξη,,τωρα την δινω ενα zilapyr τη μερα εως φωρου ζωης

Αιματολογικές έκανε Χρύσανθε. Ειναι πολυ σχολαστικος και καλός. Αναγκαζομαι να κανω 45 λρπτα κ βάλε διαδρομη για να παω.γι αυτο το λογο.
Βρηκε ουρια ανεβασμενη και καποιες της αιμοσφερινης.
Μου εδωσε χάπια και άλλη τροφή και θέλει να του πάω ουρα . Επαναληψη εξετάσεων μαλλον σε 15 μερες..
Το απογευμα θα μιλησω παλι μαζί του.
Προς το παρον δεν βγηκαν ολες και μου εστειλε mail γι αυτες.

View attachment 96775
View attachment 96776
View attachment 96777
Alopron 300 Σου εδωσε σε χαπια;
Θα βγουν οι εξετασεις για το σε τι βαθμο εχει προχωρησει και υα σου πει αν θα βαλετε κ ενεσεις

Η ανεβασμενη ουρια τον ανυσηχει
Γιαυτο θα ξανακανει σε 15 μερες

Αιματολογικές έκανε Χρύσανθε. Ειναι πολυ σχολαστικος και καλός. Αναγκαζομαι να κανω 45 λρπτα κ βάλε διαδρομη για να παω.γι αυτο το λογο.
Βρηκε ουρια ανεβασμενη και καποιες της αιμοσφερινης.
Μου εδωσε χάπια και άλλη τροφή και θέλει να του πάω ουρα . Επαναληψη εξετάσεων μαλλον σε 15 μερες..
Το απογευμα θα μιλησω παλι μαζί του.
Προς το παρον δεν βγηκαν ολες και μου εστειλε mail γι αυτες.

View attachment 96775
View attachment 96776
View attachment 96777
Δημήτρη,σε ποιόν κτηνίατρο,τον πηγαίνεις;

Alopron 300 Σου εδωσε σε χαπια;
Θα βγουν οι εξετασεις για το σε τι βαθμο εχει προχωρησει και υα σου πει αν θα βαλετε κ ενεσεις

Η ανεβασμενη ουρια τον ανυσηχει
Γιαυτο θα ξανακανει σε 15 μερες
Ναι την ουρία θελει να δει . Προς το παρόν μου εδωσε Zylapour 300mg δυο φορες την ημέρα.
Ο γιατρός λεγεται Καραφυλλίδης και ειναι στο Καπανδρίτι

Σήμερα βγήκαν και οι Αιματολογικές απο το εργαστήριο .Το ποσοστό αρκετα υψηλό.
Αρχίσαμε χάπια zylapour και pronefra ,αλλαγη τροφής και σε 10 μερες αιματολογικές απο τα αποτελέσματα των οποιων θα καθοριστεί η θεραπεία.
Όσο κι αν προσπαθώ να το αντιμετωπίσω με ψυχραιμία δεν μπορώ.

1744223868216.jpeg
1744223892409.jpeg

Αρχίσαμε χάπια zylapour και pronefra ,αλλαγη τροφής και σε 10 μερες αιματολογικές απο τα αποτελέσματα των οποιων θα καθοριστεί η θεραπεία.

View attachment 96787
View attachment 96788
Δημήτρη,τρώει ο σκύλος;

Όσο κι αν προσπαθώ να το αντιμετωπίσω με ψυχραιμία δεν μπορώ
Εύχομαι ότι καλύτερο Δημήτρη...

View attachment 96787
View attachment 96788
θα γινη καλα ο σκυλακος φιλε δημητρη μην ανχωνεσαι,,και εγω ετσι ημουνα στην αρχη,,σχεδων της ιδιες μοναδες ειχε και η ποιντεριναμου,,,τωρα περνη το zilapyr και ειναι μπομπαααα ουτε κουραζεται στο κυνηγι ουτε τιποτεεεε,,ΥΓ απλα το διαστημα που την εκανα θεραπια το κυνηγι μου το απαγωρευσαι και εφυγε μια σεζων ετσιιιι

View attachment 96787
View attachment 96788
Θα γίνει καλά! Το πολύ να παίρνει ένα χαπάκι κάθε πρωί φίλε,θα γίνει συνήθεια στην καθημερινότητα και δεν θα το σκέφτεσαι καθόλου!
Το παιδί που πάμε για λαγό έχει μια σκυλίτσα 14 χρονών και παίρνει χαπάκι τώρα και 8 χρόνια αν θυμάμαι καλά και κυνηγάει ακόμα κανονικά όπως στα νιάτα τής.

Μεγαλη πληγη .Εμβολειο , σιτρονελα ,αμπουλα ,καιλιγο ποιο περα φωτιστικο για τις σκνιπες και συχνα ψεκασμα στο χωρο .Και κανεις και το Σταυρο σου .
Εγω τον εχω και μεσα στο σπιτι Νικο.
Την πατήσαμε στην αλεξανδρούπολη θα πήγα για την κηδεία της πεθεράς μου με πήγε πίσω ή όλη η κατάσταση και δεν πρόλαβα εγκαίρως να του κάνω εμβόλιο και να του βάλω αμπούλα.
Εν τω μεταξύ η πρώτη εξέταση ούρων έδειξε ουρολοίμωξη και ο γιατρός ζήτησε να τον πάω από κει για να του πάρει ούρα από την κύστη αλλά το σκυλί δεν θα άντεχε μέχρι τις 10:00 την επόμενη μέρα και έτσι επαναλάβαμε ξανά το δείγμα τος με έναν καθαρισμό με μπεντατίνο όπως μου είπε το βράδυ και το πρωί πριν του τα μαζέψω.
Μακάρι να βγει θετικό και το δεύτερο ως προς την ουρολοίμωξη ,ούτως ώστε να έχουν επηρεαστεί οι εξετάσεις της ουρίας και ότι έχει να κάνει με τα νεφρά από την ουρολοίμωξη και να μην είναι μόνο αποτέλεσμα του καλαζάρ.
Αύριο περιμένω τα νεότερα και την πέμπτη έχουμε αιματολογικό έλεγχο ξανά για να δούμε την κατάσταση μετά την αλλαγή της τροφής και τα φάρμακα που παίρνει.

Εγω τον εχω και μεσα στο σπιτι Νικο.
Την πατήσαμε στην αλεξανδρούπολη θα πήγα για την κηδεία της πεθεράς μου με πήγε πίσω ή όλη η κατάσταση και δεν πρόλαβα εγκαίρως να του κάνω εμβόλιο και να του βάλω αμπούλα.
Εν τω μεταξύ η πρώτη εξέταση ούρων έδειξε ουρολοίμωξη και ο γιατρός ζήτησε να τον πάω από κει για να του πάρει ούρα από την κύστη αλλά το σκυλί δεν θα άντεχε μέχρι τις 10:00 την επόμενη μέρα και έτσι επαναλάβαμε ξανά το δείγμα τος με έναν καθαρισμό με μπεντατίνο όπως μου είπε το βράδυ και το πρωί πριν του τα μαζέψω.
Μακάρι να βγει θετικό και το δεύτερο ως προς την ουρολοίμωξη ,ούτως ώστε να έχουν επηρεαστεί οι εξετάσεις της ουρίας και ότι έχει να κάνει με τα νεφρά από την ουρολοίμωξη και να μην είναι μόνο αποτέλεσμα του καλαζάρ.
Αύριο περιμένω τα νεότερα και την πέμπτη έχουμε αιματολογικό έλεγχο ξανά για να δούμε την κατάσταση μετά την αλλαγή της τροφής και τα φάρμακα που παίρνει.
Ευχωμε να μην ειναι κατι σοβαρο .Περαστικα να ειναι στο σκυλακι σου

Τελικα μετα και απο δεύτερη εξέταση και καλλιέργεια ούρων το αποτελεσμα ειναι και ουρολοιμωξη !
Αυτο βέβαια ειναι καλό γιατί η επιβάρυνση που φάνηκε στα νεφρά, φαίνεται οτι ειναι κατα μεγάλο μέρος απο την ουρολοίμωξη και όχι από το καλαζάρ.
Η πρωτεινουρία ειναι μεν αυξημένη αλλα πολυ πιο κατω απ οτι πριν μια βδομάδα και όπως μου είπε ο γιατρός σίγουρα θα πέσει πολύ ακόμη Από σήμερα προστέθηκε αντιβίωση οκμεντίν 625 και αύριο πάμε για αιματολογικές για να δούμε και τα υπόλοιπα μετά την αλλαγή τροφής και τα φάρμακα που ήδη παίρνει.
Η θεραπεία για το καλαζάρ δεν ξεκινάει ακόμη.
10 έρες στον Εβρο αρπάξαμε όλα τα κακά.

Τελικα μετα και απο δεύτερη εξέταση και καλλιέργεια ούρων το αποτελεσμα ειναι και ουρολοιμωξη !
Αυτο βέβαια ειναι καλό γιατί η επιβάρυνση που φάνηκε στα νεφρά, φαίνεται οτι ειναι κατα μεγάλο μέρος απο την ουρολοίμωξη και όχι από το καλαζάρ.
Η πρωτεινουρία ειναι μεν αυξημένη αλλα πολυ πιο κατω απ οτι πριν μια βδομάδα και όπως μου είπε ο γιατρός σίγουρα θα πέσει πολύ ακόμη Από σήμερα προστέθηκε αντιβίωση οκμεντίν 625 και αύριο πάμε για αιματολογικές για να δούμε και τα υπόλοιπα μετά την αλλαγή τροφής και τα φάρμακα που ήδη παίρνει.
Η θεραπεία για το καλαζάρ δεν ξεκινάει ακόμη.
10 έρες στον Εβρο αρπάξαμε όλα τα κακά.
Υπομονή και επιμονή...
Όλα καλά θα πάνε..

View attachment 96787
View attachment 96788
Περαστικά στον σκυλάκο! 😿

Back