Ευχαριστώ για την απάντηση Γιώργο.
Εκτός από τους αμόρφωτους οικολόγους, υπάρχει κάποιος σοβαρός επιστήμονας που να έχει μιλήσει για υβρίδια λύκου;
Θα ήθελα να ρίξω μια ματιά αν υπάρχει κάπου κάτι επιστημονικό για αυτά τα υποτιθέμενα ιβρίδια γιατί πρώτη φορά το ακούω.
Υβρίδια λύκων που έχουν ζευγαρώσει με αδέσποτα σκυλιά ή και τσοπανόσκυλα τα οποία θεωρούνται άκρως επικίνδυνα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την φύση. Για τον άνθρωπο, γιατί μπορεί να εμφανίσουν περισσότερο τη συμπεριφορά του λύκου, είτε τα ίδια είτε οι απόγονοί τους, ενώ παράλληλα χάρη στην πρόσμιξη με τον σκύλο τείνουν να γίνονται περίεργα, επιθετικά και άφοβα προς τον άνθρωπο. Επικίνδυνα και για τη φύση διότι μπορεί μέσα από αυτή τη διαδικασία να αλλοιωθούν τα γνήσια γενετικά χαρακτηριστικά και ένστικτα του λύκου.
Στην περιγραφή διαβάζουμε ότι ολόκληρη η αγέλη (με κάποιο τρόπο) συνελήφθη, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι 5 από τα ζώα είναι υβρίδια με σκύλους. Αυτά τα 5 ζώα στειρώθηκαν, τους φόρεσαν κολάρα Gps για να τα παρακολουθούν και έπειτα όλη η αγέλη αφέθηκε ξανά ελεύθερη !!! Αναφέρεται επίσης ότι το Άλφα θηλυκό της αγέλης είναι έγκυος ( άγνωστο με τι και ποιόν ζευγάρωσε και πως θα είναι τα νέα κουτάβια ). Στο βίντεο μετράμε 7 ζώα διαφόρων χρωμάτων (από πολύ ανοιχτόχρωμα μέχρι κατάμαυρα) ενώ το τρίτο αριθμητικά ζώο που φαίνεται στην κάμερα , δηλαδή το πρώτο μαύρο, έχει άσπρα ή κρεμ “καλτσάκια” στα πόδια του. Προς το τέλος του βίντεο, χαμηλά στον δρόμο ακολουθούν άλλα 2 κατάμαυρα ζώα, σύνολο αγέλης 9 ζώα !!!
Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα στην γειτονική μας Ιταλία που έχει προ πολλού αναγνωρίσει και αποδεχτεί το πρόβλημα του υβριδισμού των λύκων με σκυλιά !!! Επιστρέφοντας στην χώρα μας εκτός από μια ξερή αναφορά σε μια μελέτη της Μ.Κ.Ο Αρκτούρος, (με τίτλο δημοσίευσης στο διαδίκτυο “Γενετικά εύρωστος ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα” ), δεν βρίσκουμε άλλο διαθέσιμο υλικό !!! Η παραπάνω έρευνα είχε θέμα την γενετική ποικιλότητα του λύκου στην Ελλάδα και η σχετική αναφορά που τονίσαμε νωρίτερα είναι η εξής : “Για την έρευνα μελετήθηκαν δείγματα από 48 ζώα, είτε ζωντανά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Αρκτούρου ή νεκρά (δηλητηριασμένα ή πυροβολημένα), κατά την τελευταία 15ετία και σε μία γεωγραφική περιοχή που προσδιορίζεται από την κεντρική Ελλάδα μέχρι τον Έβρο.
Σημειώνεται ότι από τα δείγματα που ελήφθησαν, διαπιστώθηκε ότι οχτώ προέρχονταν από διασταυρώσεις λύκων με σκύλους, φαινόμενο που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω.”