Μαγκάλια και Σούβλες

Όχι Σάκη δε ξέρω τα μέρη σου καθόλου.Η παράγκα που σιγά σιγά έγινε στέκι και είχε μέχρι και τζάκι στο τέλος ήταν στις στροφές για Αγιά Σωτήρα στον παλιό της Θήβας.
με βαζης ιδεαααα λεςςςς ;; το καναμε και καλαμπουρι σημερα επανω στο βουνοοο μπααα το κιοσκι ειναι για ολους τους φιλους που ανεβαινουνε στο βουνο περιπατιτες κτλ αρκη να το προσεχουνεεεε και να μην εχουμε ζημιες ;) ;)
 
Αντρέα, όταν μπορέσεις γράψε την συνταγή. Όντως φαίνεται λουκούμι.
2 βδομάδες τουλάχιστον κατάψυξη... Ξεπάγωμα, νερό με ξύδι καμία ώρα, μαρινάρισμα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπουκοβο, λεμόνι, λάδι, κόκκινο κρασί, πιπεριές και δεντρολίβανο και το αφήνεις να τραβήξει κανένα 2ωρο. Βάζεις λίγο νερό στην γάστρα και στο φούρνο στους 200 για περίπου ένα 2ωρο... Δοκίμασε και θα με θυμηθείς... Ειδικά αν είναι και μικρό σχετικά το γουρούνι είναι όλα τα λεφτά!
 
2 βδομάδες τουλάχιστον κατάψυξη... Ξεπάγωμα, νερό με ξύδι καμία ώρα, μαρινάρισμα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπουκοβο, λεμόνι, λάδι, κόκκινο κρασί, πιπεριές και δεντρολίβανο και το αφήνεις να τραβήξει κανένα 2ωρο. Βάζεις λίγο νερό στην γάστρα και στο φούρνο στους 200 για περίπου ένα 2ωρο... Δοκίμασε και θα με θυμηθείς... Ειδικά αν είναι και μικρό σχετικά το γουρούνι είναι όλα τα λεφτά!
Το σκουπίζεις από την μαρινάδα πρίν το βάλεις στην γάστρα? Την μαρινάδα την πετάς ή την βάζεις μαζί με το κρέας στην γάστρα?
 
Εβιβα Χρυσανθε

Προχθές άκουσα τους μαγκαλους να τους ονομάζουν και "χωστές"
Εβιβα φιλε μου
Οχι Αντρεα
Καμια σχεση
Ειναι εντελως διαφορετικα φυτα
Μοιαζουν οταν ειναι μικρα αλλα ξεχωριζουν παρα πολυ οταν ολοκληρωθουν
Οι χωστες γινονται βραστες και απογειωνουν τα φασολια
Δεν γινονται ομως ξυδατες-τουρσι
Οι μαγγαλοι γινονται βραστοι αλλα απογειωνονται ξυδατοι-τουρσι

Χωστες εχει μονο ενα ειδος
Μαγκαλους εχει δυο

Οι χωστες θελουν καθαρισμα απο το αγκαθι
Οι μαγκαλοι οχι

Εαν παμε καμια φορα κυνηγι σε τοπο που εχει να σου δειξω να τα ξεχωριζεις
 
Last edited:
Εβιβα φιλε μου
Οχι Αντρεα
Καμια σχεση
Ειναι εντελως διαφορετικα φυτα
Μοιαζουν οταν ειναι μικρα αλλα ξεχωριζουν παρα πολυ οταν ολοκληρωθουν
Οι χωστες γινονται βραστες και απογειωνουν τα φασολια
Δεν γινονται ομως ξυδατες-τουρσι
Οι μαγγαλοι γινονται βραστοι αλλα απογειωνονται ξυδατοι-τουρσι

Χωστες εχει μονο ενα ειδος
Μαγκαλους εχει δυο

Οι χωστες θελουν καθαρισμα απο το αγκαθι
Οι μαγκαλοι οχι

Εαν παμε καμια φορα κυνηγι σε τοπο που εχει να σου δειξω να τα ξεχωριζεις
Έχεις δίκιο Χρυσανθε, είδα τα κομμένα σε κομματια και καθαρισμενα και πέρασα τους για το ιδιο . Επαραξενεψε με γιατί προορίζονταν για φασολάδα και κράτησα το όνομα τούς...
 
Back
Top