Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Εγώ την έψαχνα 2 χρόνια και μου την βρήκε ο καλός μου φίλος χομπίστας στο Facebook . Αν δω κάποια άλλη θα ενημερώσω
Εγώ την ψάχνω πολλά χρόνια, αλλά δεν ..σε τι τιμή την βρήκες; Στο περίπου τουλάχιστον να έχω μια εικόνα
 
Thalis έχω βάλει χρόνια τρίτο και μαχαιρι στην υπάρχουσα lee που έχω...
Θέλω άλλη μια να την κρατήσω εργοστασιακή.. καλησπέρα θα μπορούσες να μας πεις πως πέρασες το τρίτο στάδιο και αν υπάρχουν και φωτογραφίες θα βοηθήσουν πολύ έχω δύο μια που κλείνει 67.40 και μια άλλη που κλείνει κανονικά της έχω αγοράσει από Αμέρικα πριν χρόνια το 2004 της είχα πάρει μια μια
 
Thalis έχω βάλει χρόνια τρίτο και μαχαιρι στην υπάρχουσα lee που έχω...
Θέλω άλλη μια να την κρατήσω εργοστασιακή...
Εξαιρετική τοποθέτηση. Μπράβο!
Εγώ ήθελα να βάλω το τρίτο στο 8άστερο κλείσιμο αλλά τελικά αποφάσισα να το διατηρήσω το 8άστερο και αγόρασα μία Λαναρά στην οποία έβαλα ένα τρίτο για το 12άρι και ένα για το 20άρι.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί άλλαξες το μαχαίρι της Lee. Έχει εξαιρετικό μαχαίρι, καλύτερο απο τα περισσότερα.
 
Εξαιρετική τοποθέτηση. Μπράβο!
Εγώ ήθελα να βάλω το τρίτο στο 8άστερο κλείσιμο αλλά τελικά αποφάσισα να το διατηρήσω το 8άστερο και αγόρασα μία Λαναρά στην οποία έβαλα ένα τρίτο για το 12άρι και ένα για το 20άρι.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί άλλαξες το μαχαίρι της Lee. Έχει εξαιρετικό μαχαίρι, καλύτερο απο τα περισσότερα.
Ισχύει πως έχει εξαιρετικό πλαστικό μαχαίρι,πολύ ανώτερο από αυτό της mec,αλλά εδώ βάζω ότι μαχαίρι θέλω και το ρυθμίζω και σε όποιο ύψος θέλω (πολύ βασικό)...
 

Καινούριο κλείσιμο με ρέλι αλλά να μην γυρίζει προς τα μέσα.
Μάλλον για περισσότερο φόρτωμα!
Με θύμισε παλιό ντοκιμαντέρ για τα μακαρόνια στην Ιταλία =
Τα βγάζανε σε πολλά σχέδια για να νομίζει ο κόσμος ότι τρώει διαφορετικό φαΐ,
αλλά όλα βγαίναν από την ίδια πάστα.
 

Καινούριο κλείσιμο με ρέλι αλλά να μην γυρίζει προς τα μέσα.
Μάλλον για περισσότερο φόρτωμα!
Με θύμισε παλιό ντοκιμαντέρ για τα μακαρόνια στην Ιταλία =
Τα βγάζανε σε πολλά σχέδια για να νομίζει ο κόσμος ότι τρώει διαφορετικό φαΐ,
αλλά όλα βγαίναν από την ίδια πάστα.
Εντάξει το κλεισιμο μπορεί να είναι ότιδήποτε αρκεί να κρατάει τα σκάγια να μην φύγουν. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του. Τα υπόλοιπα τα ρυθμίζεις με την προοδευτικότητα την ποσότητα της πυρίτιδας και το βάρος της γόμωσης ώστε να πετύχεις τις επιθυμητές πιέσεις και ταχύτητες στο φυσίγγι σου. Απλά όταν ξεφεύγεις από τα γνωστά στησίματα και κλεισίματα αλλάζοντας την προοδευτικότητα της πυρίτιδας πέρα από τα γνωστά που δίνει ο κατασκευαστής παρεκλινοντας πολύ από τις standard δοσολογίες και απο αυτά που ξέρουμε από την εμπειρία μας , τότε χρειάζεται πολύ πειραματισμός ή ακόμη καλύτερα κανονάκι με χρονογράφο όπως και ο ιταλος στο video για να μπορέσεις να ελέγξεις τις πιέσεις και τις ταχύτητες ώστε να είναι σε ασφαλή επίπεδα και ταυτόχρονα να είναι αποδοτικό το φυσίγγι. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσβαση σε κανονάκι δοκιμών για να μετράμε πιέσεις και ταχύτητες ταυτόχρονα.
 
Εντάξει το κλεισιμο μπορεί να είναι ότιδήποτε αρκεί να κρατάει τα σκάγια να μην φύγουν. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του. Τα υπόλοιπα τα ρυθμίζεις με την προοδευτικότητα την ποσότητα της πυρίτιδας και το βάρος της γόμωσης ώστε να πετύχεις τις επιθυμητές πιέσεις και ταχύτητες στο φυσίγγι σου.
Στις ταχύκαυστες πυρίτιδες ίσως να ισχύει.
Αν όμως θέλεις να φορτώσεις σε σκάγια ή θέλεις ταχύτητα (με υποφερτές πιέσεις) και πας σε πιο προοδευτικές, τότε χρειάζεται κάποια αντίσταση ξερελιάσματος ώστε να έχεις ολική καύση ή έστω τη μεγαλύτερη δυνατή.
Και το συγκεκριμένο κλείσιμο δεν νομίζω ότι δεν αφήνει άκαυστη πυρίτιδα
Αυτά από προσωπικές δοκιμές.
 
Back
Top