Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα περπατώντας στα ελατα σήκωσα με τα πόδια 3 πουλια!!! Το ένα που τουφεκισα και πηρα ήταν σε μέρος που όπως έχει γράψει ο κύριος Τάσος πιο πάνω , φώναζε μπεκατσα. Καναλωμα με 3 πεσμένα ελατα στη μέση και τούφες με κοντοελατα και κεδρους. Σηκώθηκε ακριβώς ανάμεσα από τους πεσμενους κορμους. Δεν την προλαβα αλλά ακολουθησα την πορεία της και στο τέρμα του καναλιού ξανασηκωθηκε αλλά αυτή την φορά ένα Ρουμελιώτης 34αρι νο7 την ξέρανε στα 25 μέτρα. Έπεσε πάνω σε βράχους και ευτυχώς την βρήκα αμεσως! Πιο κάτω σηκώθηκαν αλλά δύο πουλιά από μια φτερολακα αλλά αρκετά μακρια!!! Όπως έχω ξαναπεί , όταν σέβεσαι ορισμένα πράγματα , οι θεοί του κυνηγιού αργα η γρήγορα σε ανταμειβουν!!!20211106_074517.jpg

Σήμερα περπατώντας στα ελατα σήκωσα με τα πόδια 3 πουλια!!! Το ένα που τουφεκισα και πηρα ήταν σε μέρος που όπως έχει γράψει ο κύριος Τάσος πιο πάνω , φώναζε μπεκατσα. Καναλωμα με 3 πεσμένα ελατα στη μέση και τούφες με κοντοελατα και κεδρους. Σηκώθηκε ακριβώς ανάμεσα από τους πεσμενους κορμους. Δεν την προλαβα αλλά ακολουθησα την πορεία της και στο τέρμα του καναλιού ξανασηκωθηκε αλλά αυτή την φορά ένα Ρουμελιώτης 34αρι νο7 την ξέρανε στα 25 μέτρα. Έπεσε πάνω σε βράχους και ευτυχώς την βρήκα αμεσως! Πιο κάτω σηκώθηκαν αλλά δύο πουλιά από μια φτερολακα αλλά αρκετά μακρια!!! Όπως έχω ξαναπεί , όταν σέβεσαι ορισμένα πράγματα , οι θεοί του κυνηγιού αργα η γρήγορα σε ανταμειβουν!!!View attachment 35472
Άξιος!!!

Άμα σέβεσαι όπως λες ο θεός θα σε σεβαστεί και θα στο δώσει απλόχερα!!!Όπως με τις καλές πράξεις και αν χαλάς λεφτά σου έρχονται στο πι και φι πάλι πίσω και περισσότερα!!
Επειδή έχω κυνηγήσει μπεκατσα με σκυλί ξέρω καλά τον κόπο που κάνεις για να πάρεις στα χέρια σου αυτό το υπέροχο πουλι. Με καργιοληδες που τις τουφεκανε στο καρτερι έχω σφαχτει δεκάδες φορες. Ειδικά με 2-3 που στις τζιπαρες τους είχαν σκυλοκουτα με πουλοσκυλα μέσα και τουφεκαγαν πουλιά στο σούρουπο είχαν πέσει και κάτι ψιλές ως να έρθει ο θηροφυλακας να τους μαζέψει. Κυνηγοί του φατσοβιβλιου οι τύποι αυτοί.

φιλεμου αποστωλη σφιξε το κωλαρακισου παρε και το σκυλακισου και ελα μαζιμαςςςς για να μην ειμαστε μοναχοφαγαδεςςςς .think.
;) ;) λεω εγω τωρααααα .yel.
.yel.
Γιατί φίλε Σάκη πήρες κανα τηλ. να με καλέσεις και δεν ήρθα?;)

Σήμερα στα 600 μέτρα ξεκίνησα στις 07:30 με 13ο C και στις 11:30 το θερμόμετρο έγραψε 22ο C! Παιδευτήκαμε (εγώ και η σκύλα) με 3 κυρίες που δεν καθόταν στον πισινό τους, αλλά η μια έκανε το μοιραίο λάθος. Άλλες 3 λευκές φέρμες σε φευγάτα πουλιά. Η προσμονή για μετά την Πέμπτη που φαίνεται ότι αλλάζει ο καιρός μπας και κάνουμε κανένα αξιόλογο κυνήγι...εικόνα_Viber_2021-11-07_21-04-10-900.jpgεικόνα_Viber_2021-11-07_21-04-06-880.jpg

καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε.
ζεστη πολυ εχθες ...αφορητη πολλες στιγμες....παρολα αυτα δεν το βαλαμε κατω και απολαυσαμε τη μερα με τα σκυλακια μου απο το πρωι εως το απογευμα στα βουνα...
ποδια και χερια πονεσαν αλλα οπως καλα ξερετε αυτος ειναι γλυκος πόνος χαχαχαχχα
0-02-05-75aba6d5163241ced4bef203d1bd265644a355e9b26d9546495e314fda948f4f_85c0bf4dc338322.jpg

υπομονη τωρα μεχρι την αλλη κυριακη...

ζεστη πολυ εχθες ...αφορητη πολλες στιγμες....παρολα αυτα δεν το βαλαμε κατω και απολαυσαμε τη μερα με τα σκυλακια μου απο το πρωι εως το απογευμα στα βουνα...
ποδια και χερια πονεσαν αλλα οπως καλα ξερετε αυτος ειναι γλυκος πόνος χαχαχαχχα
View attachment 35590

Συγχαρητηρια
Φόρτισες για την βδομάδα

View attachment 35590

Καλημέρα. Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για το τσοκάκι που έχεις στη Maxus; (Εντυπώσεις και με τι φυσίγγια διασποράς σου δουλεύει).

Εχτές δεν προλάβαινα να ανέβω ψηλά για πέρδικες αφού σχόλασα στις 9 το πρωί και πήγα για μια γρήγορη πρώτη βόλτα για μπεκάτσα στο Βερτίσκο. Το μέρος ήταν μούσκεμα και πολύ ντυμένο.Δύο πουλιά συναντήσαμε αλλά ήταν παντελώς ακατάδεχτα...

Καλημέρα. Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για το τσοκάκι που έχεις στη Maxus; (Εντυπώσεις και με τι φυσίγγια διασποράς σου δουλεύει).
το ανακοντα mid ειναι το τσοκάκι και ειναι το μονο τσοκ που κυνηγαω πλέον σε ολα πλην ορτυκιου.
Φυσιγγι πρωτο ειναι διασπορας ιδιογομωση με σιπε σε Νο8 33γραμμαρια.
Το ανακοντα το εχω βρει σκοπευτικα πολυ καλα και μου αρεσει να κυνηγω τσοκαρισμενος γιατι εχει διαφορες εκπληξεις στα κομμάτια που κυνηγώ φασες, παπιά, λαγους, γουρουνια και ετσι αποφασισα να βαλω 3 αστρα πανω και να αλλαζω μονο φυσιγγια αναλογα το θηραμα. Στην μπεκατσα παρολο που βαζω πρωτο διασπορας συνεχιζει να ειναι αυστηρη η βολη παντως ...αν δεν εισαι καλα πανω αστοχησες. Περισσοτερο το δισπορας το βαζω για να μην τις κανει κιμα.

Status
Not open for further replies.
Back