Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εμένα Γιάννη δε με ικανοποίησαν τα mygra.... ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ρίξω πολλές δεύτερες τουφεκιές....χαχαχα....τα super felt τα έριχνα πολλά χρόνια σαν δεύτερο.... φέτος έριχνα όσα μου είχαν μείνει από ένα κουτί νούμερο 8 και ένα 7 που είχε περισσέψει από την πέρδικα.... είναι από τα παλιά με τον πράσινο κάλυκα....
Βασίλη κοίτα λίγο αυτά τα χαρτόνια με αυτά τα τρία φυσίγγια και τσοκ ίδιο με το d. Και όμως με αυτό που τα βρήκα καλύτερα μαζί του είναι το lambro feltro και ας δείχνει πιο αραιει τουφεκια.IMG_20211201_164246.jpgIMG_20211201_163536.jpg

Attachments

• IMG_20211201_165006.jpg
    IMG_20211201_165006.jpg
    83 KB · Προβολές: 20
Βασίλη κοίτα λίγο αυτά τα χαρτόνια με αυτά τα τρία φυσίγγια και τσοκ ίδιο με το d. Και όμως με αυτό που τα βρήκα καλύτερα μαζί του είναι το lambro feltro και ας δείχνει πιο αραιει τουφεκια.View attachment 43487View attachment 43488
Η πρώτη είναι καλή ,οι άλλες δύο έχουν αρκετά μέτρα ακόμη. Σε τι απόσταση είναι αυτές; Για μένα η καλύτερη είναι αυτή με το super felt. Έχει πολλά μέτρα ακόμη....το lambro θα κάνει πολλά κενά και το mygra θα χαλάσει την κατανομή

Η πρώτη είναι καλή ,οι άλλες δύο έχουν αρκετά μέτρα ακόμη. Σε τι απόσταση είναι αυτές;
Όλες είναι στα 15μετρα και η πρώτη είναι με το super felt. Ρε φίλε ξέρεις τι είναι να γεμίζει ο τόπος φτερά να χάνω 30λεπτο στο ψάξιμο γιατί έλεγα ότι αφού της έβγαλε φτερά κάπου εδώ γύρω είναι πεσμένη αλλά τίποτα.

View attachment 43489
Αυτή θεωρώ εγώ ως καλύτερη.... πυκνή για τα 15 μέτρα που λες αλλά για δεύτερη μέχρι τα 35 είναι μαύρος θάνατος..... για πρώτη δε θα επέλεγα καμία από τις τρεις... γνώμη μου πάντα.
Βασίλη με αυτήν την τουφεκιά έχασα πολλά πουλιά φέτος από και πουλία τα οποία είμαι σίγουρος ότι πέθαναν και έγιναν μπουκιες για τα κουνάβια. Αυτά μόνο για πρώτη τουφεκιά τα εχω μόνο το φελτρο αν και δεν δείχνει ικανό μου άφησε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Βασίλη με αυτήν την τουφεκιά έχασα πολλά πουλιά φέτος από και πουλία τα οποία είμαι σίγουρος ότι πέθαναν και έγιναν μπουκιες για τα κουνάβια. Αυτά μόνο για πρώτη τουφεκιά τα εχω μόνο το φελτρο αν και δεν δείχνει ικανό μου άφησε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα..... εγώ το ρίχνω πάντα για δεύτερο. Πρώτο θέλω πολύ πιο ανοιχτή τουφεκιά επειδή κυνηγάω πυκνά μέρη και συνήθως μόνος οπότε πάω πάνω στα σκυλιά....

Ότι σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα..... εγώ το ρίχνω πάντα για δεύτερο. Πρώτο θέλω πολύ πιο ανοιχτή τουφεκιά επειδή κυνηγάω πυκνά μέρη και συνήθως μόνος οπότε πάω πάνω στα σκυλιά....
Ακριβώς έτσι και εγώ μόνος μου καί είμαι συνέχεια στο ψάξιμο . Για αυτό φέτος βρήκα το τσοκ της μπενελι πού είναι σαν το diffusion και μπορώ να πω ότι βρήκα πολύ καλό συνδυασμό.

Σίγουρα πολλά από τα πουλιά που τουφεκαμε πέφτουν μακρύτερα και πάνε χαμένα....γι αυτό πρέπει να ψάχνουμε στην πορεία αν υπάρχει έστω και μικρή υποψία ότι πήρε σκάγια..... για δεύτερη τουφεκιά τι ρίχνεις; Και με τι τσοκ;

γιασας παιδεςςς,μια πρωινη βωλτουλα σημερα σε κατι γνωστες κυριες,,με το καλημερα της βρηκανε τα σκυλακια,η μια μας εφυγε πονηρα παρα μωνο την ακουσαααα,η δευτερη ψωφουσε για τουφεκια σηκωνονταστην δυο φωρεςςςς,,ταυτοχρονα ανοιξα και μερικα μωνοπατια με παλιουρες,την γλυτσα στο χερι σημερα και το κλαδευτηριιιι ;) upload image online

Σίγουρα πολλά από τα πουλιά που τουφεκαμε πέφτουν μακρύτερα και πάνε χαμένα....γι αυτό πρέπει να ψάχνουμε στην πορεία αν υπάρχει έστω και μικρή υποψία ότι πήρε σκάγια..... για δεύτερη τουφεκιά τι ρίχνεις; Και με τι τσοκ;
Καλημέρα Βασίλη για 2η έχω ένα 36γραμαρια νο7 και το έχω γιατί εδώ έχουμε πολύ πυκνά μέρη και θέλω να έχω λίγο πιο πολλές πιθανότητες να καρπωθω το πουλί.

Όλα αυτά κατά την γνώμη μου πάντα και ανάλογος τον τοπο
Όπως γράφεις ο τόπος ρυθμίζει και την διασπορά
Εγώ στα μέρη που κυνηγάω μπορεί να την δω στα δέκα μέτρα μπορεί να την δω και στα εικοσιπέντε και αυτομάτως να είμαι στο όριο ή και εκτός με ένα φυσίγγι με μεγάλη διασπορά

Όπως γράφεις ο τόπος ρυθμίζει και την διασπορά
Εγώ στα μέρη που κυνηγάω μπορεί να την δω στα δέκα μέτρα μπορεί να την δω και στα εικοσιπέντε και αυτομάτως να είμαι στο όριο ή και εκτός με ένα φυσίγγι με μεγάλη διασπορά
Γι αυτό το δίκανο είναι ιδανικό για το κυνήγι της.... έχεις δύο διαφορετικές επιλογές ανάλογα και τα φυσίγγια ή τα τσοκ.... εγώ κυνηγάω με τσοκ διασποράς και 3 άστρα....γι αυτό ακριβώς το λόγο... συνήθως η πρώτη τουφεκιά μου είναι στα 8-15 μέτρα και η δεύτερη αν μου δώσει μέχρι τα 30 είμαι καλυμμένος με τα 3 άστρα....

Status
Not open for further replies.
Back