Ο φίλος μου λέει,
να κυνηγάς όλα σου τα κυνήγια σαν να είναι η τελευταία μέρα της Σεζόν

Εκει κατω ειναι ακόμη οι καργιόλες του δάσους ;laptop and keyboard
Ο φίλος μου λέει,
να κυνηγάς όλα σου τα κυνήγια σαν να είναι η τελευταία μέρα της Σεζόν
ΕΠΙΣΤΡΟΦΙΑ
🏔
Του χρονου ειναι η χρονια της Ευβοιας για μπεκατσα !Με υγεία σε όλους του μπεκατσαδες ας ελπίσουμε η νέα χρονιά να είναι ακόμα καλητερη από αυτήν που πέρασε ( αν γίνεται βέβαια δύσκολο το βλέπω)![]()
Ναιαιαιαιαιαιαι....Του χρονου ειναι η χρονια της Ευβοιας για μπεκατσα !
Θα μας βγαλουν τα ματια με τις μυτες τους !
Αν θέλεις την συμβουλή μου, στα εκπαιδευτικά με το που βρει το πρώτο πουλί σήκω και φύγε δίνοντας κάποιο μεζέ μαζί με το μπράβο.Καλημέρα σε όλους .Η φετινή χρονιά για μένα ήταν η δεύτερη στην Μπεκάτσα . Το σκυλί και εγώ ακόμα μαθαίνουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε . Στα μείον της χρονιάς ότι λόγω αναβροχιάς τα πουλιά άργησαν να εμφανιστούν και κλασικά μέρη στην περιοχή μας (βόρειος 'Εβρος) δεν έβαλαν ποτέ ή έβαλαν ελάχιστα. Στα σύν ότι η σκυλίτσα ξέρει πλέον τι ψάχνει, το ψάχνει με πάθος και κατά βάση ακούει και εφαρμόζει αυτά που μάθαμε στην βασική υπακοή. Ανοίγετε λίγο παραπάνω για επανέλ αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλετε στην έλλειψη πουλιών . Από μέσα Δεκεμβρίου και μετά σχεδόν σε κάθε έξοδο είχαμε συνάντηση και άν ήμουν καλύτερος εγώ στην σκόπευση η κάρπωση θα ήταν σίγουρα καλύτερη. Συνέχιση με εκπαιδευτικά τώρα, όπου επιτρέπεται , επανάληψη μαθημάτων και αναμονή για την επόμενη κυνηγετική σεζόν Υγεία σε όλους και να ξαναβρεθούμε από Αύγουστο γεροί και δυνατοί στα κυνηγοτόπια της Ελλάδας μας.
μεγαλο πουλιι φιλε κωσταΤελευταία μέρα μας βρήκε και εμάς στο βουνό να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά.
Η μέρα έδειξε από νωρίς ότι θα είναι δύσκολη μιας και δεν εντοπιζε μυρωδιά καθολου στο πρώτο κομμάτι. Στο δεύτερο κομμάτι και μετά από ωραίες ενέργειες κατάφερε και εντόπισε το μοναδικό πουλί που βρήκαμε στο κομμάτι αυτό και το έκλεισε πάνω μου. Δυστυχώς εγώ έκανα τις χειρότερες δύο τουφεκιες της χρονιάς χάνοντας ένα πέναλτυ ανεπανάληπτο. Όλα χάνονται όπως λέμε ....
Στο τελευταίο κομμάτι κουρασμένοι και οι δύο βρήκαμε άλλο ένα πουλί ποτέ το πρώτο σήκωμα όσο και να την πίεσε κόντρα ο σκύλος αυτή έφυγε ανάποδα από μένα. Στο δεύτερο αν και έβαλε ότι κλαδί μπορούσε ανάμεσα μας δε στάθηκε στο ίδιο τυχερή.
Έτσι έκλεισε και για εμάς και αυτή η χρονιά. Μια δυνατή χρόνια για τα μέρη μου και σε μπεκάτσα και σε φάσα.
Του χρόνου θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη κοιλιά ... Έως τότε ξεκούραση ψαρεματακι και γέμισμα φυσίγγια για να είμαστε έτοιμοι.
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε στις 20/10....
View attachment 96110
Και έτσι κλείσαμε ...τα δυο μας πλέον
View attachment 96111
View attachment 96112
Υγεία παιδιά και για μας και για τα σκυλιά μας και καλή αντάμωση ξανά στις ράχες και τα ανήλια!
Τάσοοοοοοοο @Τάσος13μεγαλο πουλιι φιλε κωστα![]()
Το 2016 που είχε και βαρυ χειμώνα 5 ΜΑΪΟΥ σε εκπαιδευτικό πέρδικας σηκώσαμε μία το αργότερα που θυμάμαι συνήθως αρχές Απριλίου βρίσκω σε εκπαιδευτικό μπεκάτσας που έκανα σε κουτάβια..
Τα κουτάβια συνεχίζουμε τα βγάζουμε ή όχι;Το 2016 που είχε και βαρυ χειμώνα 5 ΜΑΪΟΥ σε εκπαιδευτικό πέρδικας σηκώσαμε μία το αργότερα που θυμάμαι συνήθως αρχές Απριλίου βρίσκω σε εκπαιδευτικό μπεκάτσας που έκανα σε κουτάβια..
Αλλά τα μεγαλύτερα επιστροφια από αναφορές βετεράνων που πρόλαβαν κυνήγι έως το 15 Μαρτίου ήταν από τέλος Φεβρουαρίου έως της 10 Μαρτίου είναι μέρες σαν Δεκεμβρίος.
Μέχρι τέλος Απριλίου σε μπεκατσα και μέχρι τέλος Μαρτίου σε πέρδικα. Μετά ούτως ή άλλως ξεκινά η απαγόρευση και μόνο εκπαίδευση σε συγκεκριμένες ζώνες εκπαίδευσηςΤα κουτάβια συνεχίζουμε τα βγάζουμε ή όχι;
Κανονικά οσπου να φύγουν τώρα θα είναι και ήρεμες κουδουνάκιΤα κουτάβια συνεχίζουμε τα βγάζουμε ή όχι;