Μπεκάτσα

Έβγαλα το δρομολόγιο σήμερα, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!!!

1ον, να προλάβω να βγω απο την Πάτρα, λογο της συγκέντρωσης και 2ον να βγαλω τα σκυλια αλλη μια γυρα με οπλο ανα χείρας...

Απο τις 12.30 μεχρι τις 17.30 με ζέστη (17°C) με Ρία & Jana στο τερέν, ψαξαμε 2 μεροι....
Στο 1ο κομματι βρείκαμε ενα πουλι,
(ίσως το προχθεσινό που μάδησα) το οποιο ηταν πολυ ακατάδεκτο...2 φορες το σηκώσαμε κ μαλιστα τη 2η μολις ειχε φυγει, διοτι 2 φορες η σκυλα, φερμαρε και πονταρε κ στη συνεχεια, ηρθε η κορη της να μου κανει μια λευκή φερμα διπλα στη μαμα της....μια ομορφιά η κουταβούλα...τελικα τιποτα.

Στο 2ο κομματι, γυρω στα 10km απόσταση κ προς το φιναλε της ημερας, βρείκαμε αλλη μια κυρα, την οποια, την σφηνωσε η Ρία στα πουρναροκισσούδια, δεν ηταν τοσο δεκτηκή, οστοσο προλαβα να της ανάψω 2 σμπάρα καρφωτά ενδιαμεσα στα κλαδιά κ ευτυχως ετυχε να ημουν κοντα στα σκυλιά....βρόντιξε ο τοπος να βγει επανω απο τα πυκνά...νομισα πως δεν την πηρα, αλλα η Ρία, ειχε αλλη γνώμη, φέρνοντάς την μπροστά μου κοψόφτερη μεσα απο το ρυάκι με νερό...τελευταία έξοδο, τελευταία μπεκάτσα!!!
Θρεμένο πουλί, τίγκα στο λίπος!!

Μια φοβερή μπεκατσοχρονιά, με πολύ χιλιόμετρο, πολλές φέρμες και αρκετό καρδιοχτύπη η οποια εδωσε αρκετα μαθηματάκια στα κουτάβια μου για του χρόνου, μια χρονιά που θα τη θυμαμαι.!!
Εις το επανιδήν!!! 🌳🪶🌲🍂🍁

Screenshot_20250228-203818_Gallery.jpgScreenshot_20250228-204047_Gallery.jpgScreenshot_20250228-204105_Gallery.jpg

Γλυκιές τουφεκιές οι FSF στα 31gr με Drago & No8½!!

Άλλη μια σεζόν έφτασε στο τέλος της.
Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε υγεία και δύναμη να βγαίνω στα βουνά και τα λαγκάδια.
Πολλές συναντήσεις με τις βασίλισσες φέτος μιας και μας προτίμησαν σε μεγάλους αριθμούς, βέβαια δεν υπήρχε η ανάλογη συνεχεία μετά τις γιορτές αλλά παραπονεμένοι δε πρέπει να είμαστε. Η καρπωση δυσανάλογη με τις συναντήσεις αλλά είναι κάτι που το έχω συνηθίσει πλέον λόγω του τόπου και τα πυκνά του. Πλέον δεν είναι αυτοσκοπός η καρπωση αλλά όλο το ταξίδι στην ανεύρεση της βασίλισσας. Όσο αφορά τη σκυλίτσα, τη Βίνα , μου χάρισε πολλές αξέχαστες στιγμές, δείχνοντας ακόμα μια φορά ότι το μέλλον της ανήκει.
Εύχομαι υγεία για όλους μας καθώς και στα σκυλάκια μας. Γεροί να είμαστε τη νέα σεζόν να ανταμώσουμε με τις βασίλισσες της καρδιάς μας στα βουνά και τα λαγκάδια.

Με υγεία σε όλους του μπεκατσαδες ας ελπίσουμε η νέα χρονιά να είναι ακόμα καλητερη από αυτήν που πέρασε ( αν γίνεται βέβαια δύσκολο το βλέπω)🤣
Του χρονου ειναι η χρονια της Ευβοιας για μπεκατσα !
Θα μας βγαλουν τα ματια με τις μυτες τους !

Άλλη μια κυνηγετική σαιζόν έφτασε στο τέλος της. Μια κακή χρονιά όσον αφορά την μπεκάτσα (και όχι μόνο) για την κεντρική Μακεδονία. Προσωπικά δεν πτοήθηκα, συνέχισα να την αναζητώ στα ίδια μέρη που άλλες χρονιές μου χάρισε ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Ευχαριστώ τον Θεό που τόσο εμένα με κράτησε γερό και ασφαλή στην αναζήτησή της στα βουνά και στα πυκνά λαγκάδια, όσο και το μοναδικό σκυλί μου που το γλίτωσε το Νοέμβρη από του χάρου (λύκου) τα δόντια. Ο Οκτώβρης δεν θα αργήσει να ξανάρθει. Μέχρι τότε να είμαστε όλοι υγιής και ελαφρώς ρομαντικοί και ονειροπόλοι για την βασίλισσα της καρδιάς μας...

Να πω και εγώ την άποψή μου για την μπεκάτσα φέτος αν και δεν έχω σκύλο. Κάθε χρόνο σε συγκεκριμένα χωράφια με φτέρες από τις 4 η ώρα και μετά πάντα πετάγονταν πουλιά καθώς περπατούσες. Φέτος ούτε μία.

Καλημέρα σε όλους .Η φετινή χρονιά για μένα ήταν η δεύτερη στην Μπεκάτσα . Το σκυλί και εγώ ακόμα μαθαίνουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε . Στα μείον της χρονιάς ότι λόγω αναβροχιάς τα πουλιά άργησαν να εμφανιστούν και κλασικά μέρη στην περιοχή μας (βόρειος 'Εβρος) δεν έβαλαν ποτέ ή έβαλαν ελάχιστα. Στα σύν ότι η σκυλίτσα ξέρει πλέον τι ψάχνει, το ψάχνει με πάθος και κατά βάση ακούει και εφαρμόζει αυτά που μάθαμε στην βασική υπακοή. Ανοίγετε λίγο παραπάνω για επανέλ αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλετε στην έλλειψη πουλιών . Από μέσα Δεκεμβρίου και μετά σχεδόν σε κάθε έξοδο είχαμε συνάντηση και άν ήμουν καλύτερος εγώ στην σκόπευση η κάρπωση θα ήταν σίγουρα καλύτερη. Συνέχιση με εκπαιδευτικά τώρα, όπου επιτρέπεται , επανάληψη μαθημάτων και αναμονή για την επόμενη κυνηγετική σεζόν Υγεία σε όλους και να ξαναβρεθούμε από Αύγουστο γεροί και δυνατοί στα κυνηγοτόπια της Ελλάδας μας.

Καλημέρα σε όλους .Η φετινή χρονιά για μένα ήταν η δεύτερη στην Μπεκάτσα . Το σκυλί και εγώ ακόμα μαθαίνουμε και προσπαθούμε να βελτιωθούμε . Στα μείον της χρονιάς ότι λόγω αναβροχιάς τα πουλιά άργησαν να εμφανιστούν και κλασικά μέρη στην περιοχή μας (βόρειος 'Εβρος) δεν έβαλαν ποτέ ή έβαλαν ελάχιστα. Στα σύν ότι η σκυλίτσα ξέρει πλέον τι ψάχνει, το ψάχνει με πάθος και κατά βάση ακούει και εφαρμόζει αυτά που μάθαμε στην βασική υπακοή. Ανοίγετε λίγο παραπάνω για επανέλ αλλά αυτό πιστεύω ότι οφείλετε στην έλλειψη πουλιών . Από μέσα Δεκεμβρίου και μετά σχεδόν σε κάθε έξοδο είχαμε συνάντηση και άν ήμουν καλύτερος εγώ στην σκόπευση η κάρπωση θα ήταν σίγουρα καλύτερη. Συνέχιση με εκπαιδευτικά τώρα, όπου επιτρέπεται , επανάληψη μαθημάτων και αναμονή για την επόμενη κυνηγετική σεζόν Υγεία σε όλους και να ξαναβρεθούμε από Αύγουστο γεροί και δυνατοί στα κυνηγοτόπια της Ελλάδας μας.
Αν θέλεις την συμβουλή μου, στα εκπαιδευτικά με το που βρει το πρώτο πουλί σήκω και φύγε δίνοντας κάποιο μεζέ μαζί με το μπράβο.
Για μπεκάτσα μιλάμε.

Τελευταία μέρα μας βρήκε και εμάς στο βουνό να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά.
Η μέρα έδειξε από νωρίς ότι θα είναι δύσκολη μιας και δεν εντοπιζε μυρωδιά καθολου στο πρώτο κομμάτι. Στο δεύτερο κομμάτι και μετά από ωραίες ενέργειες κατάφερε και εντόπισε το μοναδικό πουλί που βρήκαμε στο κομμάτι αυτό και το έκλεισε πάνω μου. Δυστυχώς εγώ έκανα τις χειρότερες δύο τουφεκιες της χρονιάς χάνοντας ένα πέναλτυ ανεπανάληπτο. Όλα χάνονται όπως λέμε ....
Στο τελευταίο κομμάτι κουρασμένοι και οι δύο βρήκαμε άλλο ένα πουλί ποτέ το πρώτο σήκωμα όσο και να την πίεσε κόντρα ο σκύλος αυτή έφυγε ανάποδα από μένα. Στο δεύτερο αν και έβαλε ότι κλαδί μπορούσε ανάμεσα μας δε στάθηκε στο ίδιο τυχερή.
Έτσι έκλεισε και για εμάς και αυτή η χρονιά. Μια δυνατή χρόνια για τα μέρη μου και σε μπεκάτσα και σε φάσα.
Του χρόνου θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη κοιλιά ... Έως τότε ξεκούραση ψαρεματακι και γέμισμα φυσίγγια για να είμαστε έτοιμοι.

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε στις 20/10....
IMG-01463cc26c0cc1d9789796e5f2f6877d-V.jpg

Και έτσι κλείσαμε ...τα δυο μας πλέον
IMG-64545cf03891aab9459579de7f27af9d-V.jpg

IMG-26da8483330e3c823e180c21fca2139f-V.jpg

Υγεία παιδιά και για μας και για τα σκυλιά μας και καλή αντάμωση ξανά στις ράχες και τα ανήλια!

Τελευταία μέρα μας βρήκε και εμάς στο βουνό να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά.
Η μέρα έδειξε από νωρίς ότι θα είναι δύσκολη μιας και δεν εντοπιζε μυρωδιά καθολου στο πρώτο κομμάτι. Στο δεύτερο κομμάτι και μετά από ωραίες ενέργειες κατάφερε και εντόπισε το μοναδικό πουλί που βρήκαμε στο κομμάτι αυτό και το έκλεισε πάνω μου. Δυστυχώς εγώ έκανα τις χειρότερες δύο τουφεκιες της χρονιάς χάνοντας ένα πέναλτυ ανεπανάληπτο. Όλα χάνονται όπως λέμε ....
Στο τελευταίο κομμάτι κουρασμένοι και οι δύο βρήκαμε άλλο ένα πουλί ποτέ το πρώτο σήκωμα όσο και να την πίεσε κόντρα ο σκύλος αυτή έφυγε ανάποδα από μένα. Στο δεύτερο αν και έβαλε ότι κλαδί μπορούσε ανάμεσα μας δε στάθηκε στο ίδιο τυχερή.
Έτσι έκλεισε και για εμάς και αυτή η χρονιά. Μια δυνατή χρόνια για τα μέρη μου και σε μπεκάτσα και σε φάσα.
Του χρόνου θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη κοιλιά ... Έως τότε ξεκούραση ψαρεματακι και γέμισμα φυσίγγια για να είμαστε έτοιμοι.

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε στις 20/10....
View attachment 96110

Και έτσι κλείσαμε ...τα δυο μας πλέον
View attachment 96111

View attachment 96112

Υγεία παιδιά και για μας και για τα σκυλιά μας και καλή αντάμωση ξανά στις ράχες και τα ανήλια!
μεγαλο πουλιι φιλε κωστα :oops::oops:

Οι κύριες συνεχίζουν να είναι εδώ....

Το 2016 που είχε και βαρυ χειμώνα 5 ΜΑΪΟΥ σε εκπαιδευτικό πέρδικας σηκώσαμε μία το αργότερα που θυμάμαι συνήθως αρχές Απριλίου βρίσκω σε εκπαιδευτικό μπεκάτσας που έκανα σε κουτάβια..
Αλλά τα μεγαλύτερα επιστροφια από αναφορές βετεράνων που πρόλαβαν κυνήγι έως το 15 Μαρτίου ήταν από τέλος Φεβρουαρίου έως της 10 Μαρτίου είναι μέρες σαν Δεκεμβρίος.

Το 2016 που είχε και βαρυ χειμώνα 5 ΜΑΪΟΥ σε εκπαιδευτικό πέρδικας σηκώσαμε μία το αργότερα που θυμάμαι συνήθως αρχές Απριλίου βρίσκω σε εκπαιδευτικό μπεκάτσας που έκανα σε κουτάβια..
Αλλά τα μεγαλύτερα επιστροφια από αναφορές βετεράνων που πρόλαβαν κυνήγι έως το 15 Μαρτίου ήταν από τέλος Φεβρουαρίου έως της 10 Μαρτίου είναι μέρες σαν Δεκεμβρίος.
Τα κουτάβια συνεχίζουμε τα βγάζουμε ή όχι;

Μέχρι τέλος Απριλίου σε μπεκατσα και μέχρι τέλος Μαρτίου σε πέρδικα. Μετά ούτως ή άλλως ξεκινά η απαγόρευση και μόνο εκπαίδευση σε συγκεκριμένες ζώνες εκπαίδευσης

Κανονικά οσπου να φύγουν τώρα θα είναι και ήρεμες κουδουνάκι 😉 εγώ πέρσι που ειχα την ποιντερ πήγαινα κανονικά και πριόνι στο χέρι για μονοπάτια 😉 χωριά ότι μπορεί να βρεις και πολλά πουλιά καμία μέρα από αυτές όπως εγώ την τελευταία μέρα

Last edited:
Back