Μπεκάτσα

Βγήκα προχθές 1-1.5 ωρίτσα μετά την ίωση...... χαλαρά ξεκίνησα αλλά στη πορεία ανέβασα παλμούς,......η Βίνα ξεκούραστη πήγαινε τούρμπο..... επέλεξα ένα ρέμα με βελανιδιές και αραιό χαμηλό πουρνάρι που είχα αφήσει μέσα 2-3 πουλιά...... εκεί ήταν αλλά βρήκα και άλλες δύο έξω από το ρέμα....... φτερό και περπάτημα του χαμού τα πουλιά...... μπερδεύτηκαν τα πουλιά μέσα στο ρέμα και όπου πήγαινε η σκυλίτσα έπιανε μυρωδιά... 4 σηκωματα έγιναν μπροστά μου στα 9-10 μέτρα, καμιά δεν είδα, ούτε σκιά......πως κατάφερναν και σηκωνόταν αόρατες ακόμα να το καταλάβω..... καλά ήταν αν και ζορηστικα λίγο στο τέλος....... ακόμα και φεύγοντας έβρισκε τα πουλιά η Βίνα αλλά δεν ασχολήθηκα να ξανά κατέβω......δεν είχα δυνάμεις για την ανάβαση μετά...... βαστούσε καλά φερμα, 3 φορές έμεινα εκεί μήπως γυρίσει κάποια κατά πάνω αλλά μάταια..... είδα 2 μπεκάτσες μακριά να ξαναμπαίνουν στο ρέμα.......μια άλλη φορά ίσως είμαι ποιο τυχερός......

Πιάσαμε το πεντάωρο σήμερα με σχημο καιρό , γιατί το χθεσινό μου δημιούργησε κάποιες ελπίδες .
Πέντε ώρες με ψιλόβροχο , με χιονόνερο με βροχή ,αέρα, ομίχλη απ ολα είχαμε είχαμε , πουλιά δεν είχαμε.
Μόνο μία μπεκάτσα σηκώσαμε την πρώτη ώρα αλλά δεν βγήκε καν σε ορίζοντα έφυγε μέσα στο πυκνό χαμηλά . Οσο κι αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να την ξαναβρούμε.
Τώρα απο τις 3 ,30 προσπαθούμε να ξαναστεγνώσουμε τα βρεγμένα μας :)

4ωρη έξοδος σήμερα σε πουρνάρι. Ευτυχώς μέχρι τις 12:00 είχε συννεφιά γιατί οι 14 βαθμοί δεν παλευόταν. 4 πουλιά βρήκα, εκ των οποίων 2 δέχτηκαν φέρμα και μου βγήκαν βολικά, ένα το άκουσα και ένα το χαιρέτησα από μακριά...

εικόνα_Viber_2025-01-30_19-37-22-950.jpg

4ωρη έξοδος σήμερα σε πουρνάρι. Ευτυχώς μέχρι τις 12:00 είχε συννεφιά γιατί οι 14 βαθμοί δεν παλευόταν. 4 πουλιά βρήκα, εκ των οποίων 2 δέχτηκαν φέρμα και μου βγήκαν βολικά, ένα το άκουσα και ένα το χαιρέτησα από μακριά...

View attachment 95442
εαν βλεπω καλα μια κοκκινη και μια σκουρα ;) νωμιχω η κοκκινες ερχωντε απο αγγλια.think.

Πιάσαμε το πεντάωρο σήμερα με σχημο καιρό , γιατί το χθεσινό μου δημιούργησε κάποιες ελπίδες .
Πέντε ώρες με ψιλόβροχο , με χιονόνερο με βροχή ,αέρα, ομίχλη απ ολα είχαμε είχαμε , πουλιά δεν είχαμε.
Μόνο μία μπεκάτσα σηκώσαμε την πρώτη ώρα αλλά δεν βγήκε καν σε ορίζοντα έφυγε μέσα στο πυκνό χαμηλά . Οσο κι αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να την ξαναβρούμε.
Τώρα απο τις 3 ,30 προσπαθούμε να ξαναστεγνώσουμε τα βρεγμένα μας :)
Αδιόρθωτος

Back