Καλή επιτυχία, τα φύλλα δεν τα έκοψες;Αν και τα πιεζω αρκετα -ειναι μικρα- μηπως κερδισουμε εναν χρονο.
View attachment 48120
View attachment 48121
View attachment 48127
Καλή επιτυχία, τα φύλλα δεν τα έκοψες;Αν και τα πιεζω αρκετα -ειναι μικρα- μηπως κερδισουμε εναν χρονο.
View attachment 48120
View attachment 48121
View attachment 48127
Καλή επιτυχία και από εδώ!Καλή επιτυχία! Άμα σηκώνουν ακόμα μια χαρά. Μετά από Μεσσηνια και Αρκαδία, αυτό το ΣΚ ρίξαμε αυλαία στην Αττική σε περιβόλι με μεγάλα δέντρα για αλλαγή ποικιλίας αφού αρχίζουν να σφίγγουν σιγά σιγά οι κορμοί...
View attachment 48123
View attachment 48124
View attachment 48125View attachment 48126
Αυτό το χαράκωμα σε νερατζιά μπορείς να το εξηγήσεις.Μπολιασμένη από μέσα Μαρτίου, βιάστηκα να την ξεσκεπάσω(Μ. Εβδομάδα) από το αλουμινόχαρτο και δεν έπιασε. Μπόλι λεμονιάς.Αν ήταν κάνω σε νερατζια θα σου έλεγα να την κοψοκεφαλιαζες, αλλά αφού είναι το υποκείμενο μανταρινιά, αραιώσε λίγο τα κλαριά της ώστε να χτυπά να μπολια αέρας και ήλιος και ποτισε και ρίξε λίπασμα και πότισμα να φορτσαρει το δέντρο... Αν ανταποκριθει το υποκείμενο με νέα βλάστηση αλλά όχι τα μπολια κάνε χαρακωμα..
Αυτό το χαράκωμα σε νερατζιά μπορείς να το εξηγήσεις.Μπολιασμένη από μέσα Μαρτίου, βιάστηκα να την ξεσκεπάσω(Μ. Εβδομάδα) από το αλουμινόχαρτο και δεν έπιασε. Μπόλι λεμονιάς.
Ακριβώς αυτό που ανέφερε και επεξήγησε ο Παναγιώτης... Αν το πιασμένο, πράσινο ακόμα, μόσχευμα δεν ανταποκρίνεται να βλαστήσει, προσπαθούμε να κατευθύνουμε τους χυμούς πάνω του με κλαδέματα, χαρακώματα, γδαρσίματα μήπως και αλλάξει η κατάσταση...Το χαρακωμα το κανεις για να μειωσεις τους χυμους προς τα ακρα και να τους αναγκασεις να πανε στο εμβολιο ωστε τα πεταξει.
Ολα αυτα, με δεδομενο οτι το μπολι εχει πιασει πρωτα.
Ποτέ δεν έχω βάλει ταινίες κολλητικές και τέτοια.Εκτός αν την βάλεις πρώτα ανάποδα δέσιμο και μετά από πανώ από αυτήν την γυρνάς με την κόλλα για να σφίξει καλά.Θα έχεις ως πατούρα την ταινία χωρίς την κόλλα δηλαδή!Σίγουρα παίζει και το χρώμα ρόλο, διάφανη άσπρη θέλει και κάλυμμα και το υποκείμενο από πάνω στην καρατόμηση ώστε να λειτουργήσει ως θερμοκήπιο και να κρατά υγρασία.Εχει χρησιμοποιησει κανεις μονωτικη ταινια στο μπολιασμα?
Το εχω κανει και εχω παρατηρησει μια αυξηση των αποτυχιων.
Ισως η κολλα που εχει?
Εχει χρησιμοποιησει κανεις μονωτικη ταινια στο μπολιασμα?
Το εχω κανει και εχω παρατηρησει μια αυξηση των αποτυχιων.
Ισως η κολλα που εχει?
Για μάτι;Η κολλα της χαρτοταινιας δεν κανει ζημια?
Εγω τωρα δενω με ζελατινα.
Και για καλέμια που δεν έχω πειραματιστεί επαρκώς.Θα βάζω αυτήν ή σπάγγο πχ εσύ γερό δέσιμο.Και από πάνω μετά ταινία κολλητική να πατήσει πάνω σε αυτά! Θα γίνει τσιμέντο!!!Εγω τον φυσικο σπαγκο.
Γενικως δοκιμαζω διαφορα...
Εμεις παντα με σπαγκο, σφικτα και στρωτα τυλιγμενο και με το ματι ελευθερο να αναπνεει.Και για καλέμια που δεν έχω πειραματιστεί επαρκώς.Θα βάζω αυτήν ή σπάγγο πχ εσύ γερό δέσιμο.Και από πάνω μετά ταινία κολλητική να πατήσει πάνω σε αυτά! Θα γίνει τσιμέντο!!!
Τις γκορτσιές παππούς και πατέρας σε μεγάλες με άγριο κορμό έδεναν με σύρμα...
Το μάτι αν δεν είναι σχεδιασμένο κοιμώμενο, πχ ελιά, εσπεριδοειδή το κλείνω και αυτό μέσα όλο γερό δέσιμο και λύνω στις 15 μέρες.Εμεις παντα με σπαγκο, σφικτα και στρωτα τυλιγμενο και με ο ματι ελευθερο να αναπνεει.
Τι ανερχόμενος.....Φτασμένος μπολιαστής !Το μάτι αν δεν είναι σχεδιασμένο κοιμώμενο, πχ ελιά, εσπεριδοειδή το κλείνω και αυτό μέσα όλο γερό δέσιμο και λύνω στις 15 μέρες.
κανένα απολύτως πρόβλημα είτε σε φλοίδα,είτε σε χυμούς, είτε στα μοσχεύματα... όπως έχω δείξει σε διάφορες φωτογραφίες και περιγραφές μουΗ κολλα της χαρτοταινιας δεν κανει ζημια?
Εγω τωρα δενω με ζελατινα.