Και μετά θες να τον χώσεις κι εσύ;Καλά παιδιά μέχρι και πάνω από παγωτό καϊμάκι το Ρίχνω! Μιλάμε για κόλαση!
Και μετά θες να τον χώσεις κι εσύ;Καλά παιδιά μέχρι και πάνω από παγωτό καϊμάκι το Ρίχνω! Μιλάμε για κόλαση!
Εμένα δεν πιάνει ρε φίλε δεν ξέρω!Και μετά θες να τον χώσεις κι εσύ;
Ρίξε κανένα καρύδι τότε!Εμένα δεν πιάνει ρε φίλε δεν ξέρω!
Και στο γλυκό η ξινή επιγευση μένει όπως και στον καρπο πάρα τη ζάχαρη. Αλλά αυτό είναι που το κάνει θελκτικο σε cheesecake, παγωτά, πάστα φλωρες κτλ... Σε όποιον δεν αρέσει βάζει κάποιο από τα φρούτα που είπα πιο πάνω συνδυαστικά και γίνεται όλο ομοιόμορφα γλυκό.Αυτό είναι γλυκιά γεύση με λίγο ξινό στο τέλος...
Τα αλλα που είναι ίδια και έχει πολλά σε εμάς τα κίτρινα πορτοκαλί είναι αρκετά ξινά..
Και στο γλυκό η ξινή επιγευση μένει όπως και στον καρπο πάρα τη ζάχαρη. Αλλά αυτό είναι που το κάνει θελκτικο σε cheesecake, παγωτά, πάστα φλωρες κτλ... Σε όποιον δεν αρέσει βάζει κάποιο από τα φρούτα που είπα πιο πάνω συνδυαστικά και γίνεται όλο ομοιόμορφα γλυκό.
ναι και ο καρπός και το φύλλο μοιάζει με άγριο δαμάσκηνο. Μοιάζει μάλιστα με τα κίτρινα δαμάσκηνα της Σαμοθράκης που είναι γνωστά ως πράουστα ή πραούστια...
Έγινε ευχαριστώναι και ο καρπός και το φύλλο μοιάζει με άγριο δαμάσκηνο. Μοιάζει μάλιστα με τα κίτρινα δαμάσκηνα της Σαμοθράκης που είναι γνωστά ως πράουστα ή πραούστια...
Θα σου πρότεινα να τις κόψεις τώρα και τον Σεπτέμβριο να κεντρωσεις,οτι μάτι προτιμάς, σε βλαστάρια που θα πετάξουν μέχρι τότε.Kυριοι την βοηθεια σας , εχω κοψει 15 πορτοκαλιες 100 χρονων περιπου απο τα σταυρωματα , γιατι ειναι παλια ποικιλια , και τωρα τα τελευτεα χρονια με το ζορι μου κανει το δεντρο 10 και 20 κιλα πορτοκαλια , ασε που ειναι τεραστια σε υψος , και κουραστικα στο κοψιμο των πορτιοκαλιων , για αυτο τα εκοψα , λεω να τα μπολιασω με κεντρωμα , σε καινουρια ποικιλια , μερλι , η λανελειτ πορτοκαλια ,και οχι με ματι , για να κερδισω χρονο , τι λετε για αυτο
Γιατί δε λες να τα κάνει ο μπαμπάς;ενωεις με ενοφθαλμισμο , και οχι με σφηνες , εγω θα ελεγα τωρα με σφηνες , για να κερδισω χρονο
Καλησπέρα συνέδελφε. Mε μπέρδεψες μπορώ να πω... Πάντα είχαν μικρή παραγωγικότητα οι πορτοκαλιές ή αφού τις έκοψες; αν ήταν πάντα οκ δικαιολογείται η πλήρης αλλαγή ποικιλίας, αν είναι μετά είναι λογικά θέμα περιποίησης και θρέψης που δεν θα αλλάξει δραματικά κάτι με το κέντρωμα. Επίσης το μεγάλο ύψος και πριν και μετά είναι θέμα κλαδέματος... Εφόσον είναι ήδη πορτοκαλίες θα κέντρωνα μισό δέντρο, θα έβλεπα πως πήγαινε η νεά ποικιλία πάνω στο υποκείμενο και στο συγκεκρινο μέρος και χωράφι και μετά η θα έκοβα το μισό προηγούμενο ή θα το κέντρωνα.Kυριοι την βοηθεια σας , εχω κοψει 15 πορτοκαλιες 100 χρονων περιπου απο τα σταυρωματα , γιατι ειναι παλια ποικιλια , και τωρα τα τελευτεα χρονια με το ζορι μου κανει το δεντρο 10 και 20 κιλα πορτοκαλια , ασε που ειναι τεραστια σε υψος , και κουραστικα στο κοψιμο των πορτιοκαλιων , για αυτο τα εκοψα , λεω να τα μπολιασω με κεντρωμα , σε καινουρια ποικιλια , μερλι , η λανελειτ πορτοκαλια ,και οχι με ματι , για να κερδισω χρονο , τι λετε για αυτο
Αν είναι τόσο νεά τα βλαστάρια δεν ξέρω αν θα έχουν "ψωμώσει" αρκετά για οποιοδήποτε κέντρωμα. Θα προτιμούσα να είναι τουλάχιστον ενός έτους...Θα σου πρότεινα να τις κόψεις τώρα και τον Σεπτέμβριο να κεντρωσεις,οτι μάτι προτιμάς, σε βλαστάρια που θα πετάξουν μέχρι τότε.
Ακριβώς το ίδιο θα κάνω σε δύο πορτοκαλιές στον κήπο του χωριού.
είναι βασικό σε τι κατάσταση είναι οι κορμοί πάνω στους οποίους θα κεντρώσεις...Επίσης με σφήνες και πλήρη κατατόμηση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σκάσει όλο το ήμερο μέρος και να πετάξει άγριο...ενωεις με ενοφθαλμισμο , και οχι με σφηνες , εγω θα ελεγα τωρα με σφηνες , για να κερδισω χρονο
Το έχω δει να εφαρμόζεται κυρίως σε αμπέλια και φυλλοβόλα με ξυλώδη μοσχεύματα νωρίς την άνοιξη. Σε πράσινα μοσχεύματα με αρκετή ζέστη θα είναι πολύ σημαντικό αν γίνει έτσι να μονωθεί και να σταθεροποιηθεί καλά η ένωση.κυριοι αυτο το εργαλειο , και με αυτη την μεθοδο κανει για πορτοκαλιες https://mint-ocean.com/gr/cutter_v2...yn9UMUTybgSg39d_pWpxcPAqxXoFGi1pHOFpT1GV9xo6I
Εννοείται ότι πρέπει να έχουν"φτιαχτεί"για να σηκώσουν μπολιασμα!Αν είναι τόσο νεά τα βλαστάρια δεν ξέρω αν θα έχουν "ψωμώσει" αρκετά για οποιοδήποτε κέντρωμα. Θα προτιμούσα να είναι τουλάχιστον ενός έτους...