Νομοθεσία για την Σκοποβολή

• Thread starter Thread starter elshrin
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σπόιλερ νέου νομοσχεδίου!
Απ' ότι συζητιέται στις σελίδες σκοποβολής του φατσοβιβλίου, δεν θα επιτρέψουν εντέλει την ιδιογόμωση στα -εκτός κυνηγετικών- πυρομαχικά... :( .no.

Παλι πως θα κονομησει η αγορά σκέφτηκαν…

Τι έχεις βάλει στο μάτι Γιώργο; Εγώ ονειρεύομαι ένα MP 5 ( πολιτική έκδοση) ή ένα Beretta storm .love.(Να δούμε και τιμές βέβαια...)
Τα πάντα όλα!! Αλήθεια!!! δεν ξέρω.... όλα μ' αρέσουν. Sig, H&K, CZ, KRISS VEKTOR, RUGER, BERETTA, CHIAPPA, κλπ κλπ Ευτυχώς σκάνε τελευταία κάτι λεβέντες στο σκοπευτήριο και φέρνουν κάτι καλά παιχνίδια (νόμιμα εννοείται - για τους πονηρούς...) και καμιά φορά, παράωρα, μ' αφήνουν να παίξω ένα γεμιστήρα να μου φύγει η ...τάβλα! σκέτη παιδική χαρά!!!

Αλλά ξέρεις τι λέω; λέω να κάνουμε κράτει -γιατί στην Ελλάδα ζούμε και ποτέ δεν ξέρεις- και την Τρίτη πρώτα ο Θεός, όταν δημοσιευθεί ο αναθεματισμένος ο ΦΕΚ κι έχουν πάει κι όλα κατ' ευχήν, θα σου ανοίξω ένα θέμα PCC ναααααααα στην Σκοποβολή μέσα, που θα γίνει ο τρελός χαμός .exciting. bbq2.drunk..sex hard..sarcastic.

...και πάνω που ήμουν έτοιμος να πάρω ένα colt python, μας έβαλαν σε γλυκές περιπέτειες... αν και μάλλον θα είναι και περισσότερες οι θέσεις όπλων στην άδεια οπλοκατοχής! υπομονή... 2+σήμερα

Τα πάντα όλα!! Αλήθεια!!! δεν ξέρω.... όλα μ' αρέσουν. Sig, H&K, CZ, KRISS VEKTOR, RUGER, BERETTA, CHIAPPA, κλπ κλπ Ευτυχώς σκάνε τελευταία κάτι λεβέντες στο σκοπευτήριο και φέρνουν κάτι καλά παιχνίδια (νόμιμα εννοείται - για τους πονηρούς...) και καμιά φορά, παράωρα, μ' αφήνουν να παίξω ένα γεμιστήρα να μου φύγει η ...τάβλα! σκέτη παιδική χαρά!!!

Αλλά ξέρεις τι λέω; λέω να κάνουμε κράτει -γιατί στην Ελλάδα ζούμε και ποτέ δεν ξέρεις- και την Τρίτη πρώτα ο Θεός, όταν δημοσιευθεί ο αναθεματισμένος ο ΦΕΚ κι έχουν πάει κι όλα κατ' ευχήν, θα σου ανοίξω ένα θέμα PCC ναααααααα στην Σκοποβολή μέσα, που θα γίνει ο τρελός χαμός .exciting. bbq2.drunk..sex hard..sarcastic.

...και πάνω που ήμουν έτοιμος να πάρω ένα colt python, μας έβαλαν σε γλυκές περιπέτειες... αν και μάλλον θα είναι και περισσότερες οι θέσεις όπλων στην άδεια οπλοκατοχής! υπομονή... 2+σήμερα
Για να δούμε, τι θα δούμε! Αναμένουμε!

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τη Σκοποβολή, μόλις φουρνίστηκε και το σερβίρω ζεστό ζεστό -για να πάω κι εγώ να το διαβάσω ... έχει να πέσει πολύ ανάλυση!! Με τις υγείες μας .cofee.

---> ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (ΦΕΚ) για τη ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ <---

Λίγα πράγματα για τη νέα ΚΥΑ περί αθλητικής σκοποβολής -μέχρι να βγει διευκρινιστική από την Αστυνομία για κάποια θέματα που θα αναφέρω παρακάτω...

Δική μου εκτίμηση είναι ότι με τη νέα ΚΥΑ, πολύ προοδευτική για τα εγχώρια δεδομένα, ο αθλητής που θέλει και μπορεί να πάει μπροστά, κερδίζει ΧΡΟΝΟ (απο γραφειοκρατία), ΧΡΗΜΑ (από φυσίγγια) και περισσότερες ΠΑΡΟΧΕΣ (οπλισμός)…
Με την πρώτη ανάγνωση έχω να πω ότι πρόκειται για μια καλογραμμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις παθογένειες της προηγούμενης ΚΥΑ, η οποία εμφανώς μας ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια.
Παρατηρώ λεπτομέρειες που τονίζει, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και αλλαγές, μέσω ερμηνευτικών εγκυκλίων και διαταγών -εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Κατ' αρχάς, χαίρομαι ιδιαίτερα για το άνοιγμα όλων των διαμετρημάτων τυφεκίων, όμως το ολικό μήκος των 60 εκ. ίσως εμποδίζει τα pcc...
Θα περιμένω την διευκρινιστική της ΕΛΑΣ προς τα τμήματα, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Δεν χαίρομαι που τα σκοπευτικά βοηθήματα (πχ ρεντ ντοτ) συνεχίζουν να έχουν την αντιμετώπιση "ραβδωτού όπλου" και θέλουν όλη αυτήν τη γραφειοκρατία για να τα αποκτήσεις... επίσης, άφησαν πάλι έξω τους σιγαστήρες...

Χαίρομαι πααααρα πολύ που οι θέσεις ραβδωτού στην άδεια οπλοκατοχής έγιναν από 7 (2 κεντρικής πυρ. ΣΥΝ 5 περιφερειακής) σε 8 (ασχέτου διαμετρήματος και τρόπου πυροδότησης).

Δεν χαίρομαι καθόλου με ένα "περίεργο" άρθρο της νέας ΚΥΑ: τον "αναγκαστικό" διαχωρισμό του λειόκανου σε σκοπευτικό Ή κυνηγετικό!!! Δηλαδή τι; Με αυτό που κυνηγάω, δεν μπορώ να ρίξω σε αγώνα και τούμπαλιν; Και το σκοπευτικό θα καταλαμβάνει θέση ραβδωτού στην άδεια οπλοκατοχής και θα το ανανεώνω κάθε 5 χρόνια; ίσως και να χρειάζομαι και μινιμουμ αγώνες ανά έτος για την ανανέωση; ΑΛΛΟΠΡΌΣΑΛΛΟ! Εις αναμονή διευκρινιστικής εγκυκλίου από ΕΛΑΣ & ΣΚΟΕ!!!

Οι αποθήκες σφαιρών των αθλητών διπλασιάζονται σε χωρητικότητα!
Οι Θεωρήσεις και οι ανανεώσεις των αδειών οπλοκατοχής γίνονται αντίστοιχα απο 6 μήνες σε 12, και από 3 χρόνια σε 5!!

Για τέλος σε αυτήν την ανάρτηση άφησα άλλο ένα "αμφιλεγόμενο" θέμα της νέας ΚΥΑ...
Δυστυχώς-δυστυχώς-δυστυχώς. συνεχίζει να ΜΗΝ επιτρέπεται η αναγόμωση-ιδιογόμωση σκοπευτικών σφαιρών, παρά μόνο αν είναι εργοστασιακά. Το διαβάσατε αυτό; ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ! Οχι εισαγωγής... ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ!!! Αυτό, πέραν του πρωφανές, σκεφτείτε!! Ουσιαστικά επιτρέπει σε ΕΓΧΩΡΙΕΣ βιοτεχνίες να αναγομώσουν σκοπευτικές, με ότι σημαίνει αυτό!!!!!

Εις αναμονή νέων εξελίξεων, θα' θελα να διαβάσω και τη γνώμη σας...

Last edited:
Αυτη η αρνητική στάση απέναντι στα σκοπευτικο βοηθήματα όπως red dot ή διοπτρες 1x πως δικαιολογειται ; Η ΚΣΕ έχει κάνει κάτι για να επιτραπούν ; Για την ιδιογομωση ραβδωτων σκοπευτικων να υποθέσω ότι ο συνομιλητής των αστυνομικών που έστειλε η ΚΣΕ ήταν και πάλι κάποιος βιοτεχνης με συντεχνιακη λογική και εχθρικός απέναντι στους ιδιογομωτές ;

θα θέλει ξεχωριστούς αγώνες για κάθε ραβδωτό πυροβόλο όπλο και τα ανάλογα παράβολα να φανταστώ ; ( σε περίπτωση κατοχής ανω του ενος ραβδωτού πυροβόλου όπλου )

θα θέλει ξεχωριστούς αγώνες για κάθε ραβδωτό πυροβόλο όπλο και τα ανάλογα παράβολα να φανταστώ ; ( σε περίπτωση κατοχής ανω του ενος ραβδωτού πυροβόλου όπλου )
οχι Γιώργο, οι αγώνες για την ανανέωση της 5ετής (πλέον) άδειας των ραβδωτών (ασχέτως πλήθος όπλων), είναι όσοι ήταν, ήτοι 5 αγώνες/χρόνο...

Άλλαξε ο τρόπος απόκτησης 2ου (και πάνω) ραβδωτού που έγινε ως εξής:

- Για την απόκτηση δεύτερου και κάθε επόμενου ραβδωτού πυροβόλου όπλου, πρέπει ο ενδιαφερόμενος
αθλητής να έχει λάβει μέρος σε δύο (2) επιπλέον επίσημους αγώνες πριν από την ημερομηνία που υποβάλλει
τη σχετική αίτηση, με όπλο του τύπου που πρόκειται να προμηθευτεί και με τις ίδιες προϋποθέσεις δύναται να
αποκτήσει μέχρι οκτώ (συνολικά ραβδωτά πυροβόλα όπλα οποιουδήποτε τύπου ή κατηγορίας). Οι σχετικές
βεβαιώσεις αγώνων εκδίδονται σε κάθε περίπτωση από
την ΣΚ.Ο.Ε.

Τι μας λέει στην τελευταία φωτό ;
Μήπως ότι θα απαγορεύεται πλέον η κατοχή και χρήση σε κυνήγι λειόκανων με προέκταση αποθήκης ( ή δυνατότητα ) ;
Και όσοι έχουν τέτοια να τα δηλώσουν σαν σκοπευτικα ;

Τι μας λέει στην τελευταία φωτό ;
Μήπως ότι θα απαγορεύεται πλέον η κατοχή και χρήση σε κυνήγι λειόκανων με προέκταση αποθήκης ( ή δυνατότητα ) ;
Και όσοι έχουν τέτοια να τα δηλώσουν σαν σκοπευτικα ;
Ωωω ναι , τώρα που το ξαναδιαβάζω.* και να παραδώσουν την ΑΚΚΟ , άδεια κατοχής κυνηγετικού*
Ναι σε σκοπευτές αναφέρεται , αλλά μήπως έρχεται και στην κυνηγετική χρήση ;
Τώρα γίνεται ο πρώτος διαχωρισμός , ο τελικός μετά τις εκλογές

Σωστός ο συλλογισμός σου !
Με τη νέα ΚΥΑ, το λειόκανο πλέον διαχωρίζεται σε κυνηγετικό (με 10ετή ΑΚΚΟ κ δυνατότητα άδειας θήρας) ή σκοπευτικό (με 5ετή άδεια οπλοκατοχής και σκοπευτική ταυτότητα). Αυτό το 10ετή άδεια απ τη μία και 5ετή απ την άλλη, δεν προμηνύει καλά πράγματα για την κυνηγετική κατοχή... Και ο "προάγγελος" των χειροτέρων δείχνει να είναι η κατοχή των - αποκλειστικά - εργοστασιακών σκοπευτικών φυσιγγίων (ασχέτου διαμετρήματος) με άδεια αγοράς απ' την αστυνομίας και ποσότητα μέχρι 1000 τεμάχια ανά διαμέτρημα...

Ότι αφορά την αποθήκη ειδικότερα, αυτο που εννοεί - συν τοις άλλοις - είναι ότι δε θα χρειάζεται πλέον ο μειωτήρας βάλε-βγάλε στα σκοπευτικά λειόκανα.
Αν έχεις αγορασμένο λειόκανο μαμίσιο με πχ 8+1 αποθήκη με τον μειωτήρα του και το θες για κυνήγι, δεν αλλάζει κάτι.

Υπομονή μέχρι τη διευκρινιστική...

Last edited:
Ψυχραιμία κύριοι..... Αν επιθυμεί ο κάτοχος λέει.... Αν εγώ έχω 7+1 και με τον μειωτηρα κυνηγάω γιατί να πάω να το δηλώσω?? Συνεχίζω με 2+1 κάνω τη δουλειά μου και όλα καλά.... Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας.... Αυτό που θα έπρεπε να δούμε είναι το αντίστροφο δηλαδή μπορώ πλέον με δηλωμένο κυνηγετικό να μπαίνω στο σκοπευτήριο ή σε αγώνα πρακτικής?

Ψυχραιμία κύριοι..... Αν επιθυμεί ο κάτοχος λέει.... Αν εγώ έχω 7+1 και με τον μειωτηρα κυνηγάω γιατί να πάω να το δηλώσω?? Συνεχίζω με 2+1 κάνω τη δουλειά μου και όλα καλά.... Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας.... Αυτό που θα έπρεπε να δούμε είναι το αντίστροφο δηλαδή μπορώ πλέον με δηλωμένο κυνηγετικό να μπαίνω στο σκοπευτήριο ή σε αγώνα πρακτικής?
Σε προπόνηση στο σκοπευτήριο με ανανεωμένη σκοπευτική άδεια, μπαίνει το κυνηγετικό κ ρίχνει, αλλά για να ριξει αγώνα, πρέπει να περαστεί σαν σκοπευτικό τους επόμενους 6 μήνες που σημαίνει ότι χάνει την ακκο του κ την κυνηγετική του ιδιότητα...

Back