Εδώ Μένιο!!!!Μίλαγα τις προάλλες με ενα φίλο που εχει ενα λυκόσκυλο, και μου εξηγούσε τα οφέλη απο την ωμή τροφή , κοινώς BARF, με την οποία ταΐζει τον σκύλο του...
Την χρησιμοποιεί κανείς απο τους φίλους στο forum ???
Καλησπέρα! Όχι δεν εννοούσα αυτού του είδους το μαγειρευτό...χμμμ για το πρώτο, χμμμ και για το δεύτερο.
Για το πρώτο. Εννοώ πως το χειρότερο μαγειρευτό είναι συνήθως κόκαλα και πέτσες (υπόλοιπα χασάπικου) μαγειρεμένα με ρύζι ή μακαρόνια ή/και αποφάγια. Ε αυτή η διατροφή δεν είναι καλύτερη από την Royal Canin.
Για το δεύτερο. Το καλύτερη έχει δύο σκέλη, να είναι όντως ποιοτική και να ανταποκρίνεται στην τιμή της. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν καλύτερες.
Για το δεύτερο. Το καλύτερη έχει δύο σκέλη, να είναι όντως ποιοτική και να ανταποκρίνεται στην τιμή της. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν καλύτερες.
Αυτή την εποχή ταΐζω φυσική τροφή. Πολύ καλές ξηρές τροφές που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε υψηλή τιμή είναι η Orijen λίγο φθηνότερα από τον ίδιο κατασκευαστή την Acana. Πιο πρόσφατα και ακόμη φθηνότερα 'έδινα την εξαιρετική για την τιμή της Forza 10. Αυτή την στιγμή δίνω στα κουταβάκια και την μάνα την starter puppy της Forza 10. Μεταξύ της εποχής που έδινα σε μερικούς σκύλους μου Orijen και σε άλλους Acana (ανάλογα με τις δραστηριότητές των) και της Forza10 για ένα μικρό χρονικό διάστημα δοκίμασα μία οικονομικότερη τροφή την Atletic dog (plus al cavallo) ικανοποιητική για την τιμή της.εε ριξε και την δικη σου αποψη να παρουμε και εμεις καμια συμβουλη. να εχουμε και την δικη σου εναλλακτικη..xm.
Χρήστο, τα συστατικά πρέπει να αναγράφονται με την σειρά ποσοστιαίας περιεκτικότητας. Αυτό που ρωτάς δείχνει πως υπερτερεί το κοτόπουλο (το υδρολυμένο) έναντι του ρυζιού (σε τι μορφήΘα ήταν καλή μια τροφή αν το πρώτο της συστατικό στη σύνθεση είναι το Υδρολυμένο κοτόπουλο, δεύτερο το ρύζι κ.τ.λ. ;
Χρήστο, τα συστατικά πρέπει να αναγράφονται με την σειρά ποσοστιαίας περιεκτικότητας. Αυτό που ρωτάς δείχνει πως υπερτερεί το κοτόπουλο (το υδρολυμένο) έναντι του ρυζιού (σε τι μορφή. Θα πρέπει να συνεκτιμήσεις και πόσους άλλους υδατάνθρακες αναφέρει, ίσως το σύνολο τους να υπερτερεί του κοτόπουλου, είναι και αυτό ένα τέχνασμα για να προέχουν τα ζωικά προϊόντα. Μια τίμια και σίγουρη τροφή όπως οι πρώτες που ανέφερα, Orijen και Acana γράφουν ξεκάθαρα το 60 - 65 'η 80% της τροφής είναι κρέας... ούτε μετρήσεις σε άλευρα ή νωπά ούτε τίποτα.
Τι θα λέγατε κ. Γιάννη και υπόλοιποι συνάδελφοι για τα παρακάτω χαρακτηρίστηκα μιας τροφής;
ΣΥΝΘΕΣΗ
ΠΡΩΤΕΙΝΗ: 29,00% ΛΙΠΑΡΑ: 16,00% ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ: 2,50% ΣΤΑΧΤΗ: 8,00% ΥΓΡΑΣΙΑ: 10,00% ΑΣΒΕΣΤΙΟ: 1,60% ΦΩΣΦΟΡΟΣ: 12,00%
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Υδρολυμένο κοτόπουλο, ρύζι, παράγωγα σιταριού, πρωτείνη καλαμποκιού, λίπος πουλερικών, λαχανικά, φυσικό άρωμα των πτηνών, προζύμι, ιχθυέλαιο, λιγνοκυτταρίνη, βιταμίνες και μέταλλα, mannan ολιγοσακχαρίτες, εκχύλισμα γιούκα και οξίνιση.