Περσινό; Αυτό το έκανες με Η.(παράθυρο)
Περσινό; Αυτό το έκανες με Η.(παράθυρο)
Λοιπόν μάγκες, πήγε αδερφός σήμερα χωριό και του είπα να μου τραβήξει φώτο τα μπολιάσματα πως πάνε.Δεν ξέρει γενικά αλλα τα βρήκε όλα!Πιάσανε όλα αυτά που είχαν μείνει και πέταξαν ειδικά ένα μάτι περγαμόντου που το είχα ξεγραμμένο!Σήμερα πήγα χωριό ξαφνικά με θείο για υποχρεώσεις! Πήγα και στον κήπο να δω την τύχη των εμβολιασμών! 3 μάτια χάσαμε, 2 έχουν πετάξει λίγο και δύο ακόμα πράσινα χωρίς να έχουν δώσει, αλλά το δέντρο ήταν άκοπο από πάνω! Έχασα και τα 3 μάτια της μανταρινιάς...View attachment 49619View attachment 49620View attachment 49621
Δέντρο άκοπο ήταν και κόπηκε σήμερα με τα αποκαλυπτήρια!Πρώτη φώτο μάτι πορτοκάλι πράσινο, δεύτερη μάτι περγαμόντο με 2 μάτια που το ένα έχει πετάξει λίγο και το άλλο φουσκωμένο πάει να δώσει και τρίτη πάλι πορτοκάλι ίδια ποικιλία με πρώτη φώτο έχει δώσει και από κάτω ένα μάτι περγαμόντου που ακόμα κρατάει αλλά δύσκολα το βλέπω να δίνει!
Δηλαδή, μανταρινιά ΛΑΟΤΚΙ, ρε τί σου κάνει η επιστήμη σήμεραΛοιπόν μάγκες, πήγε αδερφός σήμερα χωριό και του είπα να μου τραβήξει φώτο τα μπολιάσματα πως πάνε.Δεν ξέρει γενικά αλλα τα βρήκε όλα!Πιάσανε όλα αυτά που είχαν μείνει και πέταξαν ειδικά ένα μάτι περγαμόντου που το είχα ξεγραμμένο!View attachment 50438View attachment 50439View attachment 50440View attachment 50441
Δύο πρώτες φώτο μάτια περγαμόντο και οι δύο μετά πορτοκάλι.Δίπλα το πιο σκουρόχρωμο είναι πορτοκαλιά περσινή άλλο σόι που το είχα πει.Και από την άλλη πλευρά που δεν φαίνεται ένα κλωνάρι μανταρινιά που ήταν στην αρχή.Δηλαδή η μανταρινιά έγινε δύο κλαδιά περγαμόντο,2 πορτοκάλι,ένα πορτοκάλι άλλο σόι και ένα μανταρινιά που ήταν το αρχικό δέντρο, έμεινε ως έχειν!
από δέντρα φρανκεστάιν γεμάτοι είμαστε... τα ξινά (εσπεριδοειδή) ειδικά με τη στενή τους συγγένεια και τις πολλές παραλλαγές σε φυτά και ποικιλίες προσφέρονται για τετοια πολλαπλά "ετερογενή" μπολιάσματα... Είπαμε αν κάποιος μάθει να κεντρώνει η φυση του δίνει άπειρες δυνατότητες και όριο είναι μετά η φαντασία και το μεράκι τουΔηλαδή, μανταρινιά ΛΑΟΤΚΙ, ρε τί σου κάνει η επιστήμη σήμερα
Άψογα! Απαιτητικό δέντρο στο μπόλιασμα η καρυδιά.Αφού πολλοί λένε πως είναι το μόνο δέντρο που δεν κεντρώνεται.. Βλέπω και σχιστό;Και τα κεντράδια καρυδιάς πάνε παραπάνω απο καλά...
View attachment 50535View attachment 50536View attachment 50537View attachment 50538View attachment 50539
Οντως Χρήστο! Στο χωριό του πατέρα μου το ίδιο πίστευαν και πιστεύουν πολλοί ακόμα! Και όντως είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο κεντρωμα από όλα σε δέντρο και γιατί το δέντρο έχει πολλούς χυμούς και πνίγει ή σαπίζει το μόσχευμα και γιατί το μόσχευμα ειναι κούφιο μέσα και θέλει προσοχή και τεχνική πόσο να το κόψεις και πόσο να το αφήσεις... Είχα φάει κάτι πανωλεθριες στην αρχή μέχρι να το βρω που ακόμα τις θυμαμαι... Τώρα πια όμως μου ειναξ το ίδιο σαν να κέντρωνω ελιές που θεωρώ το πιο εύκολο και δεκτικο δέντρο από όλα...Άψογα! Απαιτητικό δέντρο στο μπόλιασμα η καρυδιά.Αφού πολλοί λένε πως είναι το μόνο δέντρο που δεν κεντρώνεται..
Όλα με καλεμι ειναι και πλάγιο σκισιμο φλοιδας για να συρταρωσει μέσα η πένα... Εκτός απο 1-2 διαφορετικά τεχνικά πράγματα στο καλεμι, και 1-2 χαραγματα χαμηλά στον κορμό για εκτονωση των περισσευουμενων χυμών όλα τα άλλα ειναι ίδια με το κεντρωμα της ελιάς που κάνω και έχω δειξειΒλέπω και σχιστό;
Ηθελε ο παπους καποτε να μπολιασει μια καρυδιαΟντως Χρήστο! Στο χωριό του πατέρα μου το ίδιο πίστευαν και πιστεύουν πολλοί ακόμα! Και όντως είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο κεντρωμα από όλα σε δέντρο και γιατί το δέντρο έχει πολλούς χυμούς και πνίγει ή σαπίζει το μόσχευμα και γιατί το μόσχευμα ειναι κούφιο μέσα και θέλει προσοχή και τεχνική πόσο να το κόψεις και πόσο να το αφήσεις... Είχα φάει κάτι πανωλεθριες στην αρχή μέχρι να το βρω που ακόμα τις θυμαμαι... Τώρα πια όμως μου ειναξ το ίδιο σαν να κέντρωνω ελιές που θεωρώ το πιο εύκολο και δεκτικο δέντρο από όλα...
Όλα με καλεμι ειναι και πλάγιο σκισιμο φλοιδας για να συρταρωσει μέσα η πένα... Εκτός απο 1-2 διαφορετικά τεχνικά πράγματα στο καλεμι, και 1-2 χαραγματα χαμηλά στον κορμό για εκτονωση των περισσευουμενων χυμών όλα τα άλλα ειναι ίδια με το κεντρωμα της ελιάς που κάνω και έχω δειξει
ΣεΔεν είναι εποχή ακόμη για καρπούζι και πεπόνι.
Θα σου πω χωρις να ειμαι ειδημων...Εμας ειναι αλλιως Παναγιωτη
Εντελως αλλο κλιμα
Μεχρι και στην ωρα εχουμε διαφορα και ας μην ειναι αυτο σε εφαρμογη
Σε
Εμας νγαινουν πιο νωρις
Οι αγριοκερασιές πώς βρέθηκαν εκεί; προυπήρχαν ή τις φύτεψες εσύ;Κατεβασμα στο χωριό για δουλειές...
Κεράσια βυσιννα πολλα παντού και πολύ καλά όλα από κεντραδες μου πάνω σε αγριοκερασιες...
View attachment 50531View attachment 50532View attachment 50533View attachment 50534
Φτιάξε κάνα γλυκό!Κατεβασμα στο χωριό για δουλειές...
Κεράσια βυσιννα πολλα παντού και πολύ καλά όλα από κεντραδες μου πάνω σε αγριοκερασιες...
View attachment 50531View attachment 50532View attachment 50533View attachment 50534