χρησιμοποιώ το novatec της compoΜάκη το λίπασμα που ρίχνεις 4-5 φορές το χρόνο είναι διαλυμενο σε νερό η είναι κοκκοι βραδειας αποδεσμευσης;
αγαπητέ Χρήστο συζήτησα το θέμα σου και έδειξα τις φωτό στον εργοδότη μου τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους γεωπόνους που έχω γνωρίσει 22 χρόνια στην δουλειά αυτή και έχω μάθει πάρα πολλά απ αυτόνΝα βάλω και μερικές φωτό. Οι 4 πρώτες είναι από το δέντρο με το πρόβλημα και η τελευταία το ξεραμένο λεμονοκυπάρισσο:
View attachment 398 View attachment 400 View attachment 401 View attachment 402 View attachment 403
αγαπητέ Χρήστο συζήτησα το θέμα σου και έδειξα τις φωτό στον εργοδότη μου τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους γεωπόνους που έχω γνωρίσει 22 χρόνια στην δουλειά αυτή και έχω μάθει πάρα πολλά απ αυτόν
μου είπε:
1)για μύκητας φαίνεται και συνέστησε να βάλεις χαλκό σε πετραδάκια 2-3 σε κάθε δένδρο να λιώσουν σιγά σιγά με την υγρασία και τα ποτίσματα
ας κάνεις και aliette ψεκασμό κακό δεν είναι και πρέπει να δείς βελτίωση αργά αλλά θα δείς
2)μπορεί να είναι όμως και ξυλοφάγος οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα μη ανατρέψιμη η κατάσταση και θα χαθούν όλα σιγά σιγά
Μακη σε ενα ώριμο οπωροφορο πόσα κιλά λίπασμα βάζεις κάθε φορά; Ή πόσες χεριες;χρησιμοποιώ το novatec της compo
στις λιπάνσεις με δροσιά αυτό που είναι πλούσιο σε άζωτο 24-5-5 και πάνω από 20 βαθμούς το classic 12-8-16
κάθε 4-5 χρόνια βάζω στις πρώτες λιπάνσεις οργανικό λίπασμα για να ξεκουράζω το χώμα και τις ρίζες από τα άλατα
το 4 η 5 χρόνια εξαρτάται από τον χειμώνα....αν είναι πολύ βροχερός και έχουν ξεπλυθεί οι ρίζες ξεκινάω πάλι με novatec
τα κανες πλεξούδες τελικά;;;;;
Ρε συ Κώστα μήπως τρως πότε-πότε και κανά κρεμμύδι; .ha ha ha. .ha ha ha.
τα κανες πλεξούδες τελικά;;;;;
αν είναι μόνο αυτά ρίξε λίγο σκόνη για μυρμήγκια γύρω από την βάση του δένδρου σε απόσταση 10 πόντων από τον κορμό γιατί από κει ανεβαίνουνΜάκη για πες μια γνώμη. Μικρούλι ξινό μετά την ανθοφορία, τα λουλούδια ξεράθηκαν αλλά δεν έπεσαν. Μόλις τα έπιασα με τα χέρια μου διαπίστωσα ότι μέσα έχουν γεμίσει μυρμήγκια. Τι να κάνω; Να το ραντίσω κάτι;
Ναι, ναι, υπάρχουν και από αυτά ...μιά μαυρίλα σαν κάπνα
ένα εντομοκτόνο σε 2 δόσεις 15μέρουΝαι, ναι, υπάρχουν και από αυτά ...
Τι κάνω;
Δεν έχει καρπό, είναι μικρούλι, νομίζω πέρσι το φύτεψε ο πατέρας και είναι πορτοκαλιά ... νομίζω .xm.
Έχει δέσει όμως καρπό.