Και εμείς ακόμα κόβουμε ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες!!!Παρόλο που φυτευτηκαν τον Απρίλη τα κηπευτικα συνεχίζουν ακαθεκτα στην καρποφορία και μάλιστα λόγω κακοκαιρίας διφοριζουν και αναγεννωνται...
View attachment 35475
Που τα βρήκες όλα αυτά ρε μαμουνι???? Καλοφαγωτα!!! Έχεις και φιρικια στις σακουλες!
Δικά μας πατρίδα!!! Και πόσα τρώνε τα αρνάκια και τα γουρουνάκια!!!Που τα βρήκες όλα αυτά ρε μαμουνι???? Καλοφαγωτα!!! Έχεις και φιρικια στις σακουλες!
Το γρουνι το δικο μου τρωει κολοκυθα!!! 500 κιλά του έχω μαζέψει και τους αλλάζει τα φωτα!!!Δικά μας πατρίδα!!! Και πόσα τρώνε τα αρνάκια και τα γουρουνάκια!!!
Γιώργο είναι διαφορετικο και το φύλλωμα αν βλέπω καλα.Έχω δει αρκετές φορες. Είναι ίσως δύο διαφορετικοι θαμνοι...Είναι δεύτερη φορά που βλέπω σχίνο να έχει πολύ καρπό σε ένα μέρος του και το υπόλοιπο καθόλου!
Έχει κάποιος άποψη πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γρηγόρη και Χρήστο τι λέτε; έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο;View attachment 35552
Χρήστο, μιας και ειπες γουρουνάκια τόχεις δοκιμάσει μαγειρευτό με κυδώνια;Δικά μας πατρίδα!!! Και πόσα τρώνε τα αρνάκια και τα γουρουνάκια!!!
Είναι δεύτερη φορά που βλέπω σχίνο να έχει πολύ καρπό σε ένα μέρος του και το υπόλοιπο καθόλου!
Έχει κάποιος άποψη πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γρηγόρη και Χρήστο τι λέτε; έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο;View attachment 35552
Μπορεί και αυτό που λέει η πατρίδα αλλά αυτό συμβαίνει ακόμα και σε ελιές κάτι πιο αδύναμο κλαρί ή να είχε γεμίσει πέρυσι και φέτος να μην έχει ή λόγω καύσωνα στο δέσιμο.Πολλοί παράγοντες λάβετε υπόψιν όπως οι ελιές.Φούντες φούντες ή όπως φέτος δεξιά όλες μαύρες και αριστερά πχ όλες πράσινες ή παρδαλές.Γιώργο είναι διαφορετικο και το φύλλωμα αν βλέπω καλα.Έχω δει αρκετές φορες. Είναι ίσως δύο διαφορετικοι θαμνοι...
Δυστυχώς όχι.Χρήστο, μιας και ειπες γουρουνάκια τόχεις δοκιμάσει μαγειρευτό με κυδώνια;
Για μένα ένα από τα ωραιότερα φαγητά.Άγνωστο σε μας τους νότιους,αλλά παραδοσιακή συνταγή της δυτικής νομίζω Μακεδονίας.Βρες τη στο διαδίκτυο.Δυστυχώς όχι.
Ευχαριστώ!Για μένα ένα από τα ωραιότερα φαγητά.Άγνωστο σε μας τους νότιους,αλλά παραδοσιακή συνταγή της δυτικής νομίζω Μακεδονίας.Βρες τη στο διαδίκτυο.
ς
Νίκο δεν έχω βαλει τις ελιές της Θάσου στις φωτογραφίες που γίνονται θρούμπες. είχα ξεμείνει από μπαταρία πια... Όπως είπα και στο post της συνταγής με τις ελιές δεν μου αρέσει το πολύ αλμυρό οπότε προσωπικά δεν τις φτιάχνω και οικογενεικά το αποφευγουμε γιατί οι γονείς λόγω ηλικίας και πίεσης δεν κάνει να τις καταναλώνουν. Έχω όμως ιδιώτες πελάτες που τις αγοράζουν από εμένα σε ποσότητες γιατί τους αρέσουν και τις φτιάχνουν αυτοί φανατικα και μου τις ζητάνε και για αυτό τις κέντρωσα όπως και όποιες άλλες έχω εκτός από τις Καλαμών. Προσφορά και ζήτηση...Γρηγόρη , οι θρουμπες σε ποια φωτογραφία είναι?
Τις φτιάχνεται εσείς?
Γιώργο είναι δυο διαφορετικές ρίζες. Ο πίσω χωρίς καρπό είναι ο αρσενικός που ανθίζει,αλλά δεν καρπίζει, ενώ ο μπροστά είναι ο θηλυκός που λόγω τόσο κοντινής απόστασης με τον αρσενικό είναι κατάφορτος καθώς γονιμοποιήθηκαν όλα τα άνθη και έγιναν καρποί. Επίσης συνήθως λόγω του ότι ο αρσενικός δεν κάνει καρπό έχει μεγαλύτερη βλάστηση και έκταση, ενώ ο θηλυκός λόγω καρποφορίας εξαντλείται και είναι μικρότερος.Είναι δεύτερη φορά που βλέπω σχίνο να έχει πολύ καρπό σε ένα μέρος του και το υπόλοιπο καθόλου!
Έχει κάποιος άποψη πως μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γρηγόρη και Χρήστο τι λέτε; έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο;View attachment 35552
Γρηγόρη ευχαριστώ, με έπεισες 100% ότι είναι έτσι!Γιώργο είναι δυο διαφορετικές ρίζες. Ο πίσω χωρίς καρπό είναι ο αρσενικός που ανθίζει,αλλά δεν καρπίζει, ενώ ο μπροστά είναι ο θηλυκός που λόγω τόσο κοντινής απόστασης με τον αρσενικό είναι κατάφορτος καθώς γονιμοποιήθηκαν όλα τα άνθη και έγιναν καρποί. Επίσης συνήθως λόγω του ότι ο αρσενικός δεν κάνει καρπό έχει μεγαλύτερη βλάστηση και έκταση, ενώ ο θηλυκός λόγω καρποφορίας εξαντλείται και είναι μικρότερος.