και εγω εχω μαζεμα απο βδωμαδα αλα λιγα δεντρα εχουνε πανω ελιες ,λαδακι εχω μπωλικο απο περσυ ,οτι παρουμε τωραααα ΥΓ ωραια ελια εχηςςςςΜαζέψαμε και τις αγριελιές μας.Φάρμακο!!!View attachment 36281View attachment 36282View attachment 36283
Χρήστο καλοφαγωτο.! ωραίος καρπός, αλλά αν ήθελες να κρατήσεις σε καλύτερα επίπεδα τα οργανοληπτικα του χαρακτηριστικά ήθελαν νωρίτερα μαζεμα να είνα και λίγο πράσινες ή μελιτζάνί... Μαύρος καρπός σημαίνει μεγαλύτερη ποσότητα αλλά κάποια πτώση στην ποιότητα του λαδιου...Μαζέψαμε και τις αγριελιές μας.Φάρμακο!!!View attachment 36281View attachment 36282View attachment 36283
Ποσο τσίπα να μην εχει καποις αραγε? Ηρθα στο χωριο μου πριν 2 εβδομάδες να δω τις ελιές και ήταν φορτωμένα τα δέντρα και πήγα σήμερα να τις μαζέψω και μου τις ειχε μαζέψει κάποιος άλλοςθα βγάζαμε το λάδι της χρονιας και δεν έμεινε τιποτα ούτε αυτο δεν θα βγει και κανανε ζημια και στα δέντρα ολο σπασμένα κλαδιά βρήκαμε και τα ραβδιά και τα νερα που πίνανε Συγνωμη αλλα ηθελα καπου να πω τον πόνο μου.
Δε μπορω να καταλαβω πως θα ελεγξει ο ελαιοτριβιαρης τη ποσοτητα του καρπου σε καποιον αγνωστο!Πιο αισχρός και απαράδεκτος και από το βρωμιαρη που τις μάζεψε είναι ο ελαιοτριβεας που τις έβγαλε. Όλοι οι κλέφτες θα ήταν ανίσχυροι χωρίς τους κλεπταποδοχους. Έχω πει πολλές φορές στην ένωση σε εμας να γίνει υποχρεωτικό ο κάθε ένας που πηγαίνει να βγάζει ελιές να δηλώνει από που είναι ακόμα και αν εχει δικά του χωράφια και αν δεν έχει και μαζεύει άλλου να πηγαίνει υπεύθυνη δήλωση ο ιδιοκτήτης.
Δεν είναι δυνατόν ένα χωράφι που μπορεί να βγάλει 40 σακιά ελιές ο άλλος να εμφανίζει 80 βουτωντας οποίες βρίσκει στο δρόμο, ούτε κάποιος που δεν έχει ελιά να κρεμαστεί να πηγαίνει ελιές και να λέει αόριστα τις μάζεψα κάπου μισακιες...
Αλλά βολεύει πολλούς αυτή η φάμπρικα...
Υπάρχει ελαιοκομικό μητρώο και είναι όλα δηλωμένα. Μέχρι και αριθμός δέντρων. Και άγνωστος να είναι κάποιος δεν μπορεί με 40 ελιές να βγάλει 800 κιλά...
Επίσης αν ξέρει κάποιος ότι καταγράφονται το από πού και το ποσα θα σκεφτεί πολύ καλά τι θα κάνει... Ούτε θα πήγαινε αλλού ως άγνωστος γιατί θα ήταν ο πρώτος ύποπτος...
Αλλα αυτό το χάος με ποσότητες, παραγωγές, απόβλητα κτλ επαναλαμβάνω βολεύει πρωτίστως τους ελαιοτριβεις...
[/QUOTEΕχει τόσα πολλα ελαιοτριβεία εδω γύρω που και στον δικο μας να μην παει θα παει σε αλλον οποτε παλι θα την κανει την δουλειά του....Πιο αισχρός και απαράδεκτος και από το βρωμιαρη που τις μάζεψε είναι ο ελαιοτριβεας που τις έβγαλε. Όλοι οι κλέφτες θα ήταν ανίσχυροι χωρίς τους κλεπταποδοχους. Έχω πει πολλές φορές στην ένωση σε εμας να γίνει υποχρεωτικό ο κάθε ένας που πηγαίνει να βγάζει ελιές να δηλώνει από που είναι ακόμα και αν εχει δικά του χωράφια και αν δεν έχει και μαζεύει άλλου να πηγαίνει υπεύθυνη δήλωση ο ιδιοκτήτης.
Δεν είναι δυνατόν ένα χωράφι που μπορεί να βγάλει 40 σακιά ελιές ο άλλος να εμφανίζει 80 βουτωντας οποίες βρίσκει στο δρόμο, ούτε κάποιος που δεν έχει ελιά να κρεμαστεί να πηγαίνει ελιές και να λέει αόριστα τις μάζεψα κάπου μισακιες...
Αλλά βολεύει πολλούς αυτή η φάμπρικα...
Μωρε εμεις καλα τα λεμε αλλα για να γίνουν ολα αυτά εχουμε πολύ δρόμο και αμφιβάλω αν γίνουν και πότεΓια αυτό είπα για να βγαίνει το λάδι μόνο εφόσον επιδεικνύει κάποιος υπεύθυνη δήλωση ή ιδιοκτησία.
Αν ήταν οι εργάτες που αναφέρονται για παράδειγμα δεν θα μπορούσαν να τις βγάλουν πουθενά καθώς το ελαιοτριβείο θα ήταν συνυπευθυνο. Αν χρησιμοποιούσαν τη δήλωση από άλλο χωράφι που θα μάζευαν αργότερα ή νωρίτερα στο ίδιο η και σε άλλο ελαιοτριβείο πως θα εμφανιζόταν ξανα με την ίδια δήλωση και με αθροιστική ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από το δυναμικό των δέντρων;
Με το που θα έκανες την καταγγελία και θα ελέγχονταν όλοι σε μια λογική ακτίνα αμέσως θα βρίσκονταν άμεσα ή σε λίγο διάστημα... Θα δυσκόλευε πολύ ή θα φαινόταν πολυ πολύ γρήγορα το ποιος διάβολος πουλά τυρί διχως αρνιά και γίδια
Εδώ άνθρωπος μου είπε μάζεψε τις ελιές και είχε βγάλεο κλαρί για τα ζώα του μέσα στο φραχτό.Την άλλη μέρα δεν υπήρχε.Έχουμε ξεφύγει τελείως δεν αφήνουν τίποτα....Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω εδω πριν μερικά χρόνια ένας θείος μου ειχε ενα χωράφι διπλα στον δρόμο τις μαζεψε τις ειχε στα τσουβαλια και περασαν και του πήραν τα τσουβάλια με τις ελιες
Καλα εδω χωριανος και συγγενής μου εβαλε τα πρόβατα του μεσα στο περιφραγμένο χωράφι και εφαγαν κατι μικρά δεντρα που ειχαμε φυτέψει και δεν το παραδεχόταν κιολαςΕδώ άνθρωπος μου είπε μάζεψε τις ελιές και είχε βγάλεο κλαρί για τα ζώα του μέσα στο φραχτό.Την άλλη μέρα δεν υπήρχε.Έχουμε ξεφύγει τελείως δεν αφήνουν τίποτα....
Ουυυ καλα είσαι από τέτοια.Εδώ ο άλλος πέρυσι μαζεύαμε ελιές τα αφήνουμε εκεί και πετάγομαι να πάρω με το αμάξι ένα τσουβάλι επειδή ξεμείναμε από γείτονα.Γυρίζω το αφήνω πιο κάτω δεν φαινόταν μαζεύαμε χαμάδα να είμαστε έτοιμοι για την αυριανή μέρα και ήταν σχεδόν νύχτα.Σκάει ένας με τα πρόβατα μέσα και τον αγρίεψε ο πατέρας μου χάθηκε δεν ήξερε κατα που να κάνει....Καλα εδω χωριανος και συγγενής μου εβαλε τα πρόβατα του μεσα στο περιφραγμένο χωράφι και εφαγαν κατι μικρά δεντρα που ειχαμε φυτέψει και δεν το παραδεχόταν κιολας