Ορθογραφία

Καλησπέρα στους φίλους κυνηγούς.
Θα ήθελα να προτείνω, πριν γράψουμε οτιδήποτε, να κάνουμε έναν έλεγχο για ορθογραφικά λάθη. Εντάξει, κανείς μας δεν είναι τέλειος και πρώτος εγώ. Μην σκοτώνουμε την ωραιότερη Γλώσσα του Κόσμου τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μας. Ευχαριστώ

Καλησπέρα στους φίλους κυνηγούς.
Θα ήθελα να προτείνω, πριν γράψουμε οτιδήποτε, να κάνουμε έναν έλεγχο για ορθογραφικά λάθη. Εντάξει, κανείς μας δεν είναι τέλειος και πρώτος εγώ. Μην σκοτώνουμε την ωραιότερη Γλώσσα του Κόσμου τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μας. Ευχαριστώ
Αίχις δοίκειο 🤣

εγω εαν προσεχω την ορθογραφια μου χανω την ροη της συζητησης , και μετα δεν θυμαμε τι ηθελα να γραψω, δεν κραταω μνημη σε λεξεις , ονοματα , ορθογραφια , και αριθμους , ενω τα αλλα τα θυμαμε για πολλα χρονια
Αφου γραψουμε οτι γραψουμε, πριν πατησουμε Υποβολη Απαντησης, διαβαζουμε τι γραψαμε και διορθωνουμε. Αν δεν ειμαστε σιγουροι για τη σωστη ορθογραφια μιας λεξης, μπορουμε να τη ψαξουμε στο google.

Η πιο σοφή απαντιση μεχρει τώρα .big smile.
σωστα εδω και 40 χρονια δεν μας χρειαστηκε η ορθογραφια πουθενα στην δουλεια μας , τωρα με την τεχνολογια μας χρειαζετε , αλλα ειναι λιγακι δυσκολο να διορθωθουμε , υποψιν ειμουν πολυ χειροτερος με την ορθογραφια , και που τρεχα γυρευε να τρως τον χρονο σου πως γραφετε καθε λεξη ,οταν εχουμε μεσανυχτα απο νεα τεχνολογια

Εδω ειναι κυνηγετικο forum ,γραφουν ατομα απο διαφορα μορφωτικα επιπεδα Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα εαν καποιος ειναι ανορθογραφος Αλωστε εδω δεν δινουμε εξετασεις ,εδω μοιραζομαστε την αγαπη για το κυνηγι ΠΙΣΤΕΒΩ ΝΑ ΕΓΕΙΝΑ ΚΑΤΑΝΩΕΙΤΩΣ

Για εμενα ειναι πολυ δυσκολο να πρεπει να τσεκαρω αν οτι εχω γραψει ειναι σωστο ορθογραφικα... Εχω δυσλεξια απο μικρος και σταματησα εντελως τα ελληνικα γιατι οταν δεν ηξερα πως γραφεται μια λεξη δεν μπορουσα να συνεχισω να μιλαω .. τοτε οι δικοι μου νομιζαν οτι βαριεμαι το διαβασμα και με φωνες και πανυγηρια καταντησα να σιχαινομαι τα ελληνικα... Δεν βαζω τονους πουθενα και γραφω ελληνικα μονο στο φορουμ. Παντου γραφω αγγλικα και greeklish .... Καμια φορα δεν ειναι κακο να κανουμε και λιγο τα στραβα ματια οταν καποιος κανει ορθογραφικα... Οι τσομπαναρεοι και οι παππουδες μας που μας κανανε κυνηγους δεν ξεραν ουτε το ονομα τους να γραφουνε . Για να γραψω αυτο χρειαστηκαν 20 λεπτα!

Τόνο σπανια βαζω οταν βλεπω οτι εχει καποια σημασια γιατι το βαριεμαι, ουτε με πειραζει που αρκετοι κανουν ορθογραφικα λαθη και οταν καποια λεξη δεν ειμαι σιγουρος πως γραφεται το ψαχνω στο google.Προσπαθω να ξαναδιαβαζω τι εγραψα γιατι μερικες φορες ξεχναω ολοκληρη λεξη και μπορει να μη βγαινει νοημα σ'αυτο που εγραψα.

Αφου γραψουμε οτι γραψουμε, πριν πατησουμε Υποβολη Απαντησης, διαβαζουμε τι γραψαμε και διορθωνουμε. Αν δεν ειμαστε σιγουροι για τη σωστη ορθογραφια μιας λεξης, μπορουμε να τη ψαξουμε στο google.
Kαλό είναι να γράφουμε σωστά.Όμως δε γράφουμε και Έκθεση στο σχολείο.Συνεπώς και κάποιο λάθος να κάνουμε,δεν τρέχει τίποτε...

Δυσλεξία έχει και ο τέως Αθηναίων Μπακογιάννης...Είπε κάποτε:''έχω δυσλεξία αλλά πήρα διδακτορικό!''.Εσύ πήρες;
Υ.Γ. Εγώ πάντως ΟΧΙ και χωρίς δυσλεξία...
;)😸
εχω την εντυπωση οτι και εγω εχω δυσλεξία ,χωρις να το εχω παρει χαμπαρι ουτε εγω ουτε κανενας τα χρονια εκεινα , γιατι οτι διαβαζα μαθητης πολυ δυσκολα το καταλαβενα, ενω εαν μου το ελεγαν προφορικα το καταλαβενα ,

εχω την εντυπωση οτι και εγω εχω δυσλεξία ,χωρις να το εχω παρει χαμπαρι ουτε εγω ουτε κανενας τα χρονια εκεινα , γιατι οτι διαβαζα μαθητης πολυ δυσκολα το καταλαβενα, ενω εαν μου το ελεγαν προφορικα το καταλαβενα ,
Kαι σήμερα ακόμη μπορείς αν πας σε ειδικούς να το ανακαλύψεις,αν σε ενδιαφέρει βέβαια πλέον...

Και εμένα με ενοχλεί η ακραία ανορθογραφία, κάποτε μάλιστα σκέφτηκα να κάνω την πρόταση στην ενότητα θηράματα να ανοίξουμε μια νέα "Ελληνική γλώσσα".
Όμως σέβομαι ότι κάποιοι από εμάς δεν έχουν την βασική εκπαίδευση και μπράβο τους που μπορούν και επικοινωνούν με τον σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο.
Θα έβαζα βέτο ορθογραφίας ΜΟΝΟ σε μία λέξη
ΚΥ-ΝΗ-ΓΟΣ

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να είμαστε αφοριστικοί με φίλους-συναδέλφους που κάνουν κατάθεση ψυχής στο forum για το αγαπημένο μας θέμα συζήτησης αλλά κάνουν ορθογραφικά λάθη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Άλλα πράγματα είναι αναγκαία σε μια κουβέντα και όχι γιατί έγραψε κάποιος με όμικρον κάτι που γράφεται με ωμέγα.....

Το επίπεδο, η ηθική,ο αλληλοσεβασμός η ειλικρίνεια αλλά και τόσα ακόμα στοιχεία συνθέτουν αυτο που λεμε άνθρωπο, σύνθετουν μετα αυτο που λέμε κοινωνική ομάδα, στη περίπτωση μας forum.Το οτι είμαστε κυνηγετικό forum εμενα προσωπικά δεν μου λεει απολύτως τίποτα οσον αφορα τους τρόπους, το σεβασμό συνεπώς και ολα τα στοιχεία που συνθέτουν μια γενικη εικονα!Αυτη ειναι και η γραφή ποσο μαλλον για μια καλύτερη εικονα του καθενός ξεχωριστά.Οσο μπορει ο καθενας να γράφουμε Ελληνικά και σωστα, τα μεσα τα κινητα και ολες οι συσκευες εχουν λυσεις και για ορθογραφία, οσο παράξενο και να φαίνεται ο τροπος γραφης και ορθογραφίας δείχνει τι κατασκευής ειναι ο καθένας.
Δεν κρίνεται κανένας καλοπροαίρετο ειναι το σχόλιο μου και πιστευω η ολη συζήτηση δεν γίνεται για να έρθει καποιος σε δυσκολη θεση.Το να προσπαθούμε για το καλύτερο θα φερει και καλυτερα αποτελέσματα.

Οχι φυσικα και δεν το κανει επίτηδες αλλα φαίνεται και κάποιοι που πειράζονται κανοντας το επίτηδες για χαβαλε... Δείχνοντας τη δυσαρέσκεια τους!
Απλα γράφω οτι ΟΣΟ μπορει ο καθένας...

Last edited:
Back