Ορτύκια

Καλησπερα σε όλους...
Κόντρα στο κατεστημένο σήμερα.. 😅
Εξοχικό μόνος μου...
Έψαξα τριφύλλια - μπαμπακια - καλαμπόκια...
Σήκωσα 2 πουλιά αλλά με την θύελλα που επικρατούσε, μια που σηκώθηκαν μια που βρέθηκαν Λάρισα... 😅
Γιατί πήγα;;;
Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη πήγα για μπεκατσα και ούτε που είδα... 🤔🤔

Attachments

• IMG_20241123_070846.jpg
    IMG_20241123_070846.jpg
    331,1 KB · Προβολές: 23
  • IMG_20241123_065328.jpg
    IMG_20241123_065328.jpg
    156,6 KB · Προβολές: 23
Καλησπερα σε όλους...
Κόντρα στο κατεστημένο σήμερα.. 😅
Εξοχικό μόνος μου...
Έψαξα τριφύλλια - μπαμπακια - καλαμπόκια...
Σήκωσα 2 πουλιά αλλά με την θύελλα που επικρατούσε, μια που σηκώθηκαν μια που βρέθηκαν Λάρισα... 😅
Γιατί πήγα;;;
Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη πήγα για μπεκατσα και ούτε που είδα... 🤔🤔
Αύριο σπίτι αρκετά πεδευτηκες

Μακάρι όσοι ασχολούμαστε με τη θήρα και το κυνήγι να είμαστε ωραίοι !
Μεγάλε, εάν συνεχίζεις να γράφεις τέτοιες αερολογιες, καλύτερα να αποχωρήσεις από το forum. Λογαριασμό θα σου δώσει ο άνθρωπος γιατί έτρεξε προς το λύκο; Μάλλον για να τον εξημερώσει και να σου τον κάνει δώρο τα Χριστούγεννα!!!

Μεγάλε, εάν συνεχίζεις να γράφεις τέτοιες αερολογιες, καλύτερα να αποχωρήσεις από το forum. Λογαριασμό θα σου δώσει ο άνθρωπος γιατί έτρεξε προς το λύκο; Μάλλον για να τον εξημερώσει και να σου τον κάνει δώρο τα Χριστούγεννα!!!
Να γράφεις πιο συχνα στο φόρουμ. Έχεις πολλά να δώσεις στην κυνηγετική οικογένεια.

• Sad
Reactions: jnp
Το ξέρεις ότι αν σε πιάσουν επαυτοφορο να σκοτώνεις λύκο, την γάμησες ποικιλοτρόπως???
Γιάννη καταρχήν ποιος σου είπε ότι θα τον σκότωνε.Οταν έχεις σκυλιά (αν έχεις) και δεις τον λύκο στα 100 μέτρα δεν είναι τυχαίο λογικά έρχεται βόλτα βόλτα να βρει ευκαιρία οπότε μπορεί να στα αρπάξει.Αντανακλαστηκα καλά έκανε και πήγε κατά πάνω του για να τον φοβησει.Και μενα μου είχαν επιτεθεί στην σκύλα 4 τσοπανόσκυλα και ήρθε από πίσω μου τρέχοντας και ενστικτωδος πέταξα το όπλο και τους έκανα πανω..
Φυσικά για να σώσεις το σκυλί σου θα κάνεις τα πάντα δεν θα το αφήσεις να το φάνε όπως δεν θα άφηνες να στο κλέψουν κτλπ.
Εσύ άμα έβλεπες λύκο στα 100 μέτρα ενώ είχες τα σκυλιά αμολητα τι θα έκανες θα τον έβγαζες φωτογραφία?
Δεν είπε ο άνθρωπος περί θανάτωσης του εσύ το ανέφερες και πήγε το μυαλό σου εκεί.
Και σπίτι σου αν μπει κάποιος να κλέψει και τον τραυματισεις και εκεί την γάμησες ποικιλοτρόπως όπως είπες.
Αλλά δεν θα τον αφήσεις...
Άλλο τι είναι νόμιμο και άλλο τι είναι ηθικό σε αυτήν την χώρα ειδικά με αυτούς τους νόμους.

Γιάννη καταρχήν ποιος σου είπε ότι θα τον σκότωνε.Οταν έχεις σκυλιά (αν έχεις) και δεις τον λύκο στα 100 μέτρα δεν είναι τυχαίο λογικά έρχεται βόλτα βόλτα να βρει ευκαιρία οπότε μπορεί να στα αρπάξει.Αντανακλαστηκα καλά έκανε και πήγε κατά πάνω του για να τον φοβησει.Και μενα μου είχαν επιτεθεί στην σκύλα 4 τσοπανόσκυλα και ήρθε από πίσω μου τρέχοντας και ενστικτωδος πέταξα το όπλο και τους έκανα πανω..
Φυσικά για να σώσεις το σκυλί σου θα κάνεις τα πάντα δεν θα το αφήσεις να το φάνε όπως δεν θα άφηνες να στο κλέψουν κτλπ.
Εσύ άμα έβλεπες λύκο στα 100 μέτρα ενώ είχες τα σκυλιά αμολητα τι θα έκανες θα τον έβγαζες φωτογραφία?
Δεν είπε ο άνθρωπος περί θανάτωσης του εσύ το ανέφερες και πήγε το μυαλό σου εκεί.
Και σπίτι σου αν μπει κάποιος να κλέψει και τον τραυματισεις και εκεί την γάμησες ποικιλοτρόπως όπως είπες.
Αλλά δεν θα τον αφήσεις...
Άλλο τι είναι νόμιμο και άλλο τι είναι ηθικό σε αυτήν την χώρα ειδικά με αυτούς τους νόμους.
Εγώ φίλε μου στάθηκα, στη φράση του "όσο και αν έτρεξα, δεν τον πρόφτασα".
Εσύ, που θα ήθελες να τον τρομάξεις, δε θα σε απασχολούσε να τον φτάσεις. Ο άλλος φίλος που θα ήθελε να τον φταρωσει με μια τουφεκιά στον αέρα, δεν θα τον απασχολούσε να τρέξει πίσω από το λύκο.
Ο λύκος τη γλίτωσε, τα σκυλιά του Δεκατρία την γλίτωσαν. Όλα καλά.

Εσύ, που θα ήθελες να τον τρομάξεις, δε θα σε απασχολούσε να τον φτάσεις. Ο άλλος φίλος που θα ήθελε να τον φταρωσει με μια τουφεκιά στον αέρα, δεν θα τον απασχολούσε να τρέξει πίσω από το λύκο.
Το ότι σε κράζουν όλοι για το σχολιασμό σου (είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο) θα πρέπει τουλάχιστον να σε προβληματίζει. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη διάσταση που έχει πάρει η ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού του λύκου. Όπως και εγώ περισυ έσωσα το σκυλί μου μακελεμενο από λύκο, έτσι και χιλιάδες συνάδελφοι άλλοι κυνηγοί αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτό τον κίνδυνο. Άσε λοιπόν τις αβάσιμες θεωρίες σου περί αντίδρασης του κάθε κυνηγού όταν βλέπει το λύκο να πλησιάζει τα σκυλιά του.

antares saidΣήμερα η έξοδος τελείωσε νωρίς και απρόσμενα, αφού στο πρώτο 20λεπτό η σκύλα ήρθε σε επαφή με έναν από τους "σπάνιους". Τυχερή πάνω στην ατυχία της, αφού βρισκόμουν κοντά της σε απόσταση λιγότερη από 100 μέτρα, οπότε την γλιτώσαμε με μια δαγκωματιά (2 οπές στο τέλος της κοιλιάς - αρχή των πίσω ποδιών, ένα ράμμα έκαστη). Η κατάσταση φέτος με τους λύκους φαίνεται να έχει ξεφύγει, προσωπικά είναι ο δεύτερος που συναντάω μετά από 8 εξόδους, σε περιοχές στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης - Σερρών, ο δε νομός Κιλκίς έχει αποδειχτεί σφαγείο. Κάνουμε τον σταυρό μας κάθε φορά που λύνουμε τα σκυλιά και λέμε δόξα τον Θεό όταν τα μαζεύουμε για να φύγουμε από τον κυνηγότοπο...

Αντίστοιχο post συναδέλφου

Εδω τι θα καναμε παιδια αν τον βλεπαμε?

Μην δίνεται σημασία στον φαντασμένο με το τι φαντάζεται πως θα έκανε ο συνάδερφος ΑΝ τον προφταινε, ΑΝ τον πυροβολούσε, ΑΝ τον εγδερνε , ΑΝ οτιδήποτε κατεβάζει το μυαλό ενός φαντασμενουμε...

Το ζήτημα είναι να προσέχουμε και να προστατεύουμε τα σκυλάκια μας αλλά και την ύπαρξη μας πλέον με τόσους που μας γυροφερνουν.

Χθες έγραψε ο Κώστας (antares) για λύκο που επιτέθηκε στην σκυλίτσα του 100 μέτρα από αυτόν ..... σήμερα το μεσημέρι εμείς στις 12:30 είδαμε έναν σπάνιο να διασχίζει την άσφαλτο....... στην βόρεια Ελλάδα και ειδικά στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Σερρών είναι πλέον πολύ συνηθισμένο φαινόμενο η συνάντηση με λύκους...... για κάποιους που δε έχουν σκυλιά ή δεν αισθάνονται απειλή είναι εύκολο να κρίνουν ή να σχολιάζουν.....ο λύκος είναι απολύτως προστατευόμενο είδος..... απαγορεύεται δια ροπάλου η θανάτωση του....... τελεία και παύλα. Ο καθένας μας έχει την ευθύνη των γραφομενων και των πράξεών του.......

Λόγο ωραίας μερας με λιακάδα σήμερα, έκανα μια 2ωρη βολτα στον κάμπο με την κουταβούλα!!
Τα 2 πρώτα ορτυκάκια, εντοπισμένα απο τα ρουθούνια της Jana!!!

Screenshot_20241219-174135_Gallery.jpg
Screenshot_20241219-174207_Gallery.jpg

Υ.Γ. Τόσα μπεκατσίνια, είχα να δω απο το 2016 @Darkness & @ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΣ αν ειχα τη Ρία οπου εχει κ εμπειρία, θα καίγαμε φυσίγγια κ θα ειχα χορτασει φέρμες!!
Κυριολεκτικά, τραβούσα τα μαλλια μου....φρέσκα μπεκατσίνια ήρεμα & τουλαχιστο 60 πουλια διασπαρτα σε ενα χωραφι 5-6 στρέμματα....o_Oo_O

Λόγο ωραίας μερας με λιακάδα σήμερα, έκανα μια 2ωρη βολτα στον κάμπο με την κουταβούλα!!
View attachment 94367

Υ.Γ. Τόσα μπεκατσίνια, είχα να δω απο το 2016 @Darkness & @ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΣ αν ειχα τη Ρία οπου εχει κ εμπειρία, θα καίγαμε φυσίγγια κ θα ειχα χορτασει φέρμες!!
Κυριολεκτικά, τραβούσα τα μαλλια μου....φρέσκα μπεκατσίνια ήρεμα & τουλαχιστο 60 πουλια διασπαρτα σε ενα χωραφι 5-6 στρέμματα....o_Oo_O
Στο είχα πει από τον Οκτώβριο ότι η χρονιά στα υδρόβια είναι εξερετικα καλή .....έβγαλα και εγώ ένα ορτυκι πριν 3 μέρες αλλά το έκανα κιμά με 34 γρ .που το βαρεσα ( είχα πάει για νεροκοτες) .....

View attachment 94366
View attachment 94367

Μπράβο Κώστα σε σένα και στη μικρή είσαι σε καλό δρόμο θέλει υπομονή. Καλές γιορτές με υγεία και καλή χρονιά.

Σε ευχαριστω Βασίλη.
Θελει υπομονη το ξερω.....καλες γιορτές με υγεία!!
Ποιο εύκολο σκύλο από το Γκόρντον δεν είχα ποτέ μου δεν με δυσκόλεψε καθόλου μόνος βγήκε.....απλά θέλουν βγάλσιμο αν έχεις χρόνο καθημερινά

Ποιο εύκολο σκύλο από το Γκόρντον δεν είχα ποτέ μου δεν με δυσκόλεψε καθόλου μόνος βγήκε.....απλά θέλουν βγάλσιμο αν έχεις χρόνο καθημερινά
Εχω πουληθει στις βενζινες φετος....χε χε..
Χαλάλι ομως....!!
Όλα στην ώρα τους!!

View attachment 94366
View attachment 94367

Ωραίος. Βρήκες το μέρος λοιπόν για την επόμενη επίσκεψη για τα μακρομυτικα.
Κράταγε νερά η περιοχή ή ήταν μέσα στη βλάστηση;

Εγώ να πω την αλήθεια ποτέ δεν πήγα με την σκύλα για μπεκατσινια, πάντα τα ξεπεταγα μόνος μου 😅😅😅 γιατί στα μέρη που πάω παίζει πολύ φόλα και πάντα το φοβόμουν. Φίλος έχασε 3 σκυλιά σε κυνήγι ορτυκιού την ίδια στιγμή.

Back