Ορτύκια

3η έξοδος σήμερα, από την αρχή της σαιζόν, στο ίδιο μέρος με τις προηγούμενες. Από τα 4-5 πουλιά που έβρισκα πριν, σήμερα βρήκα 10 (το ένα δεν δέχτηκε φέρμα). Τοπική μετακίνηση.

View attachment 90836
Το σκυλι ολα τα λεφτα!
Φτου σκορδα!

3η έξοδος σήμερα, από την αρχή της σαιζόν, στο ίδιο μέρος με τις προηγούμενες. Από τα 4-5 πουλιά που έβρισκα πριν, σήμερα βρήκα 10 (το ένα δεν δέχτηκε φέρμα). Τοπική μετακίνηση.

View attachment 90836
Φίλε να χαίρεσαι το σκύλο σου! Πιο μοντέλο της Φράνκι είναι αυτό;

Φίλε να χαίρεσαι το σκύλο σου! Πιο μοντέλο της Φράνκι είναι αυτό;
Ευχαριστώ! Είναι η 612 VS (συνθετικά μέρη) αγορά το 2001. Έναρξη και μέχρι μέσα Οκτώβρη πορεύομαι μ΄αυτή λόγω πολύ χαμηλού λακτίσματος. Μετά αναλαμβάνει η ES 100...

Σήμερα με Avra & Max στην αναζήτηση στον κάμπο πάντα σε ποτιστικά λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας διάσπαρτα τα πουλιά 8 συναντήσεις 4 τουφεκισα κράτησα τα 3.. Να επισημάνω ότι εδώ και 10 μέρες πάντα βρίσκω 2 με 3 ορτυκομανες (ορτυκοσούρτες) σε τριφύλλια... Τα περάσματα άρχισαν, μαθαίνω για περιοχές που έπεσαν...

Καλημέρα σε όλους ξεκίνησα και γω την προετοιμασία μου για την βασίλισσα 2η έξοδος σήμερα ένα δυωρο όπως πέρσυ έτσι και φέτος 10 Σεπτεμβρίου συνάντησα τα πρώτα μου ορτύκια από τα οποία δεν τουφεκισα κανένα καθώς το πρώτο προ σήκωσα εγώ με τα πόδια και το δεύτερο ενώ ξεκίνησε να το ανεβάζει η σκύλα αυτό πετάχτηκε, χόρτασα όμως φέρμες καθώς οι γέννες στις πεδινές πήγαν καλά 7 κοπαδακια από 20+ πουλιά το καθένα
InShot_20240910_090531095.jpg

Καλημέρα . Στην ίδια περιοχή προχτές τρία σηκώματα , δυο πυροβολήθηκαν ένα έπεσε . Το σκυλί έχει μπει στο νόημα ψάχνει συνεχωσ τα ανεβάζει ωραία αλλά δεν του μένουν για πολύ ώρα φερμαριστα με αποτέλεσμα οι τουφεκιές να γίνονται από μακριά . Το θέμα είναι ότι κάτι βρίσκουμε σε σχέση με τις πρώτες μέρες . Είδα και καμία 20 άρια τρυγόνια ψηλά να πεταν προς νότο . Ο καιρός συννεφιασμένος ευνοούσε το περπάτημα .

Attachments

• IMG_0725.jpeg
    IMG_0725.jpeg
    477,2 KB · Προβολές: 65
  • IMG_0721.jpeg
    IMG_0721.jpeg
    1,1 MB · Προβολές: 65
Καλημέρα σε όλους ξεκίνησα και γω την προετοιμασία μου για την βασίλισσα 2η έξοδος σήμερα ένα δυωρο όπως πέρσυ έτσι και φέτος 10 Σεπτεμβρίου συνάντησα τα πρώτα μου ορτύκια από τα οποία δεν τουφεκισα κανένα καθώς το πρώτο προ σήκωσα εγώ με τα πόδια και το δεύτερο ενώ ξεκίνησε να το ανεβάζει η σκύλα αυτό πετάχτηκε, χόρτασα όμως φέρμες καθώς οι γέννες στις πεδινές πήγαν καλά 7 κοπαδακια από 20+ πουλιά το καθένα
View attachment 90912
Γνώμη για το alpha 10 είναι καλό δουλεύει και με τα tt με το ρεύμα και αν ναι πως;Έχει και εφαρμογή με χάρτες αν ναι και δεν σου είναι δύσκολο βάλε screenshot να δούμε πως είναι Ευχαριστώ

Συνάδελφε και φίλε από μένα δεν θα δει κανείς φώτο ,το έχω σαν αρχή είτε ξέρω να ανεβάζω είτε όχι άκρως σπάνια που και που μπορεί σε κανένα φίλο να στείλω μερικές
Και πολύ καλά πράττεις φίλε!!!! Συνέχισε έτσι και παρέα με τις όμορφες αφηγήσεις σου!!

Γνώμη για το alpha 10 είναι καλό δουλεύει και με τα tt με το ρεύμα και αν ναι πως;Έχει και εφαρμογή με χάρτες αν ναι και δεν σου είναι δύσκολο βάλε screenshot να δούμε πως είναι Ευχαριστώ
Φίλε μου καλησπέρα,το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα 2 φορές δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Καλημερα από το πεδίο της μάχης...
Αποτέλεσμα μάχης...
Ο εχθρός μας είδε που κατεβήκαμε το πρωί από το αμάξι και εξαφανίστηκε τελείως από το πεδίο...
Μόνο ένας έμεινε που λαλουσε και ξαναλαλουσε αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ...
Αύριο πάλι να είμαστε καλά...

Καλημέρα . Επιστροφή από έξοδο . Λίγα τα θηράματα πολλές οι συγκινήσεις από την σύντροφο μου . Με το που κατεβαινει από το αμάξι φεύγει απευθείας στο σημείο που σηκώσαμε προχτές 2 ορτύκια . Αν και με τσατίζει γιατί έχει φύγει γρήγορα περίπου 150 μετρα αφήνοντας αψαχτο μέρος την αφήνω για να δω τι θα κάνει . Φτάνει στο σημείο και αρχίζει να ψάχνει κατά μήκος των αυλάκων που ήταν σπαρμένα τα καλαμπόκια . Καθώς πλησίαζα την βλέπω να κουνάει χαρακτηριστικό την ουρά της και να εντείνει το ψάξιμο . Με το που φερμαρει σηκώνεται ένα 10 μέτρα μπροστά της το οποίο δεν μπόρεσα να πάρω . Συνεχίζοντας στην άκρη του χωραφιού σε σημείο με ψηλά χόρτα την βλέπω πάλι να ψάχνει έντονα και μπενοντας στα χόρτα ξεπετάει ένα το οποίο το βλέπω να κάθεται 100 μέτρα μακριά σε ένα βαμβακοχώραφα . Την φωνάζω και την βάζω περίπου στην αυλάκια που είδα να κάθεται το ορτύκι . Δεν κάναμε 5 μέτρα και το πουλί πετάγεται μπροστά μας . Με την δεύτερη πέφτει. Βάζω σημάδι που περίπου έπεσε την στέλνω για απορτ και πάω και εγώ . Την βλέπω προσπερνάει το σημείο χωρίς να εντοπίσει το πουλί το οποίο πλέον αρχίζω να ψάχνω και εγώ χωρίς αποτέλεσμα . Περνάει κάνα δεκάλεπτο με ψάξιμο από εμένα και το σκυλί χωρίς αποτέλεσμα και μες τα νεύρα αποφασίζω να φύγω . Ξεκινάω προς το αυτοκίνητο κινούμενος παράλληλα με την βαμβάκια και το σκυλί να ψάχνει δεξιά αριστερά . Αφού έχουμε φύγει περί τα 100 μέτρα από το σημείο του πυροβολισμού την βλέπω να στρίβει ξαφνικά να μπενει στο βαμβάκι και σε λίγο να μου φέρνει το ορτύκι στα χέρια . Εννοείτε ότι έφυγε όλος ο εκνευρισμοσ και τα μπράβο πήγαν σύννεφο . Τέλος καλό όλα καλά

και εμης εδω απο ορτυκι μαυρο χαληηηη,,πρεπη να πατησης καμια 30αρια στρεματα και να σηκωσης 2 πουλια,,, .hair. δεν πηραζη θα ειμαστε στην αναμωνη για κανενα περασμαααα;)
Σάκη αύριο εάν μπορείς πήγαινε προς Σιδηρόκαστρο... 🐕‍🦺🐕‍🦺🐕‍🦺

Επιστροφή από κωπαιδα 7 σηκώσαμε πήραμε τα 6 δυστυχώς το εν δε μπορεί να μπει στη φωτό γιατί ο συνάδελφος για να μη του φύγει στη καλάμια το τουφεκισε κοντά και δεν έμεινε πολυ από 3 έκαστος

Attachments

• IMG_20240915_094745.jpg
    IMG_20240915_094745.jpg
    168,1 KB · Προβολές: 47
Καλημέρα...
3 σηκώσαμε...
Ένα στο γιλέκο, ένα στην γνωστή τρύπα που ανοίγει η γη και εξαφανίζεται, και ένα μας έδειξε τα όργανα του....
Ερώτηση..
Επειδη ένας φίλος με κοροϊδεύει για πείτε μου..
Αυτά δεν είναι τα ιδανικά φυσιγγια για ορτυκι;;

Attachments

• IMG_20240915_110456.jpg
    IMG_20240915_110456.jpg
    460,9 KB · Προβολές: 109
Καλημέρα μια ωραία δίωρη έξοδο στην Κωπαΐδα δύο συναντήσεις το πρώτο έφυγε χωρίς να δεχτεί φερμα και λίγο ποιο κάτω ένα δεύτερο που δέχτηκε σταθερή Φέρμα και ήρθε μαζί μας. Οι άλλοι δύο που ήταν στην παρέα σήκωσαν και αυτοί ένα με φερμα αλλά ακόμη πάει. Φανταστείτε μετά τα πειράγματα αλλά για μένα αυτό είναι το κυνήγι ωραίες στιγμές με φίλους .

Back