Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Kαταρχην αν κ διαβασα πολυ βιαστικα τα μυνημα λογω χρονου, μην τρελαινεσται ρε, κουβεντα κανουμε, δεν υπαρχει σωστο κ λαθος, τις αποψεις μας λεμε, οι οποιες στηριζονται στις προσωπικες μας εμπειριες οπου κατα μεσο ορο ειναι πολυ λιγες για να εχουμε ασφαλη συμπερασματα... Κ οι δικες μου ειναι πολυ μικρες, μακαρι με τη μουρλια που εχω, να μπορουσα να ειχα αλλαξει 20 οπλα και 5-6... Σιγουρα θα ειχα καλυτερα συμπερασματα...
Τωρα ειναι κ λιγο θεμα τυχης σε τι οπλο θα πεσει καθενας και τι συμπερασματα θα βγαλει... Τι συμπερασμα θα εβγαζα εγω αν επεφτε στα χερια μου ενα οπλο δειυρυμενου αυλου που σκορπιζε την τουφεκια, αντι ενα που τη μαζευε, ενω ειχαν περασει απο τα χερια μου αλλα 3-4 οπλα με στενο αυλο και σωστη τουφεκια?
Σιγουρα υποκειμενικη κ οχι αντικειμενικη... Γι αυτο λεω... Μην τρελαινεστε, κουβεντα κανουμε δεν μοιραζουμε τιποτα... ;)

Eυριπιδη γιατι η Βενελλι προσφερει όλα τα οπλα της βελτιωμένα από το perfomance shop στο αμερικα με αυλους 18,6 ??????

.ο αρης μιλησε για ιδιογομωση.αυτο ειναι αλλο εργο γιατι ο ιδιογομωτης κανει οτι γουσταρει ο εμπειρος ετσι και φερνει το φυσιγγι στα μετρα του οπλου του.προσωπικα μονο 1 φυσιγγι εμποριου γνωριζω με εμφραξη καταλληλη για διευρυμενο αυλο και λεγεται n-speed της nsi.

Φιλε, μαλλον εγω δεν το διατυπωσα σωστα... Δεν αναφερομαι σε ιδιογομωση σαν εννοια... Ηθελα να πω οτι πανω στην ιδιογομωση, εχω την δυαντοτητα και το εχω κανει, πειραματικα να βαλω σε μια συνταγη 7-8 διαφορετικους συγκεντρωτηρες, αλλες με αρκετα στενη φουστα κ θεωρητικα ακαταλληλους για διευρυμενο αυλο, και αλλους με πιο φαρδια κ θεωρητικα καταλληλους... Αυτο που ειδα ειναι οτι τα αποτελεσματα και σε 18,4 και σε 18,7 ηταν παρομοια η αναξια λογου... Δεν ειδα δηλάδη σε ενα σωστα στημμενο φυσιγγι να παιρνω διαφορες που θα μπορουσαν να δικαιολογησουν μια κακη εμφραξη λογω κυαθιου... Μπορει σε πιο φαρδιους αυλους να ανοιγει η ψαλιδα, εγω δεν το ειδα τοσο... Με μαλλινες ταπες δεν εχω ασχοληθει καθολου πειραματικα, εκει οντως μπορει να υπαρχει θεμα....

Μακάρι να μπορούσατε όλοι να δείτε τουφεκιές σε ημερήσιο μπάσιμο παπιού με το 725 sporter και φυσίγγια 33γρ και σίγουρα θα αλλάζατε πολλές απόψεις ...:)
Ο χειριστής ίδιος με αυτογεμες 18,4. Το αποτέλεσμα η μέρα με την νύχτα :)

με τι φυσιγγια εμποριου η αρης καλαματα?? με τι τσοκ μαμα η aftermarket??? γιατι οι περισσοτεροι απο a5 εως 725 παραπονιουνται για τα ds.βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις

Το 725 για μενα εχει ανωτερη τουφεκια σε συμπεριοφορα πανω στο στοχο απο την Μ2 στο συνολο των φυσιγγιων... Κ στα δυο οπλα εχω σωστα τσοκ, και με τα δυο οπλα παιρνω σωστες συγκεντρωσεις κ με το παραπανω σε καθε αποσταση, αλλα πανω στον στοχο το 725 εχει αλλη δυναμη... Δεν μπορω να το περιγραψω με λογια... Να τουφεκας το παπι στα 50 μετρα με ενα φυσιολογικο φυσιγγι 33 γραμμαριων που εχω ριξει χιλιαδες με 2 αστρα, απλο τσοκ, και να νομιζεις οτι το βαρας με σφυρι, να νομιζεις οτι το τουφεκας στα 20... Αυτη την εικονα, αυτη τη δυναμη δεν την εχει η Μ2...
Με την Μ2 τουφακαω πολυ καλυτερα, εχω βρει την εικονα σκοπευτικα, στελνω την τουφεκια οταν μπορω γιατι σε σκοπευτικα τεχνικη καταρτιση ειμαι μετριος, και εχω επιτυχιες... Επιτυχιες πολυ περισσοτερες απο το δικανο, που ακομα στο κυνηγι ψαχνω αυτη τη "μαγικη" εικονα που θα μου στελνει την τουφεκια ακριβως εκει που θελω με την εικονα που θελω να βλεπω...
Τα θηραματα που ποαιρνω με την καραμπινα ειναι ψημμενα απο τα σκαγια, με το δικανο οχι παντα... Αλλα οταν ειμαι κεντρο με το δικανο, η εικονα της καταβολης ειναι πολυ πιο εντυπωσιακη απο οτι με την καραμπινα...
Τωρα μπορει να αρχισουμε να λεμε, αλλο το δικανο, αλλο η καραμπινα, αλλο 71 αλλο 76 ποντους κανη, ετσι ειναι... Υποκειμενικες ειναι οι παρατηρησεις μου...
Τσοκ ευρυπιδη δεν ειχε η Μ2 σωστα σε αποδοση γι αυτο κ τα αλλαξα κ ειδα τρομερη βελτιωση με απλα BRiley... To δικανο ειχε εξαιρετικες τουφεκιες με τα DS, λιγο ανοιχτες βαση των αναγραφομενων συσφιξεων, αλλα πολυ καλες... Αλλαξα τα τσοκ πιο πολυ απο μοδα κ γιατι υπηρχε μεγαλο κενο στις συσφιξεις απο LM μεχρι Full, κ οχι γιατι δεν ημουν ευχαριστημενος με το DS σε αποδοση... Φαντασου οτι τα 2 αστρα σε DS ηταν μολις LM σε παργματικη συσφιξη...
Εχω δει κ αλλα οπλα με DS ομως κ διευρυμενο αυλο που δεν βγαζουν τις τουφεκιες που βγαζει το οπλο μου σε καμια περιπτωση, οπως εχω δει κ αλλες Μ2 που δεν βγαζουν τις τουφεκιες της δικης μου...
Η αποψη μου ειναι απλα, απο τη στιγμη που εχω δυο κανες που τουφεκανε σωστα, οτι το 725 μετα τα 40-45 μετρα εχει περισσοτερη δυναμη πανω στο στοχο, απλα γιατι εχει περισσοτερα ποιοτικα σκαγια στην κατανομη... Με αλλα οπλα πιθανον να ειχα αλλα συμπερασματα... ;)

ενα all around οπλο ειναι στα 66 φιλε αν δεν εχειςι την δυνατοτητα να παρεις αλλο εγω με αυτο κανω ολα τα κυνηγια περπατητο πυκνο για μπεκατσα καρτερι απογευμα και λαγο... προς το παρον ειμαι 1.80 και μου εχει κατσει κουτι
Αυτη ειναι δικια σου αποψη και σε βολευει για τα κυνηγια σου,εγω εχω αλλη αποψη γιατι δεν κυνηγαω ποτε μου μπεκατσα ορτυκι λαγο ουτε πολυ περπατητο....και η γνωμες οπως εχουμε πει ειναι σαν τις πορδες ο καθενας αντεχει μονο τις δικες του

Συγνωμη δεν κατάλαβα, οι ο Ιταλοί δεν κάνουν μετρήσεις για αυτο προτείνουν τους στενούς αυλούς ; και ποιοι τις κάνουν οι Έλληνες ;
Για να προτιμεις τους στενους αυλους,εννοειται,οσο για αυτους που μετρανε της δοκιμες τους....το ποσοστο αν το γραψω θα εχουμε νεες αντιδρασεις,αστο καλυτερα,και δεν αφορα καποια χωρα συγκεκριμενα η χωρες.

Last edited:
O σκοπος ειναι να μην αφηνουμε τραυματισμενα πουλια!!αυτο ειναι ιερο για μενα!!αν λοιπον τα γραφομενα και τα λεγομενα αν τον κοσμο δε συμβαδιζουν με αυτο,τοτε πολυ απλα τα παραμεριζω!!και επισης η ωραια κατανομη του μεγαλου αυλου με ελαφρια γομωση δε λεει απολυτως τιποτα για το ποσο ακαριαια σκοτωνει στο κυνηγι!αν παλι σκοτωνει καλα τοτε ουδεν προβλημα!!

Αν θελουμε ακαριαία σκοτωματα τα φρενατα τσοκ είναι μονόδρομος. Kill or miss που λένε οι Αμερικανοί.

εχω γραψει 1000 φορες ποσο σημασια εχει το κοντακι τα μετρα του και το βασικοτερο ολων η τεχνικη της τουφεκιας , ξαφνικα επεσε το θεμα διαμετρος αυλων , εχω στην κατοχή μου οπλα από 18.3 εως και 18,8 μετρημένα με αυλομετρο , ξερω λοιπον αναλυτικα τις δυνατότητες της κάθε κανης , διαβαζω κατεβατα copy και paste διαφορων αρθογραφων , τελειως αδιαφορα είναι για μενα και ας διαβαζεται λιγο εγωιστικο , αν πιστευα και ακουγα περιοδικα και αρθογραφους θα ειχα μουρλαθεί , τα πραγματα είναι απλα λοιπον , να τα ξαναγραψω , το κοντακι και η τεχνικη πανω από όλα , αν συνοδευεται και από 30 - 34 ιντσες με 18,8 αυλο ακομα καλυτερα

Ειναι κατι που δεν με απασχολησε και ουτε προκειται ποτε οπως και ο κωνος, τα θεωρω μαρκετινγκ και τιποτα παραπανω. Ενα οποιοδηποτε οπλο με σωστα στημενο φυσιγγι εως 40 μετρα δεν χρειαζεται κατι απο αυτα...
κανεις μεγαλο λαθος , και νομιζω εισαι και παπιατζης , τερμα φτιαξιμο ότι παιρνει κανε όλα τα οπλα σου φιλε

Λενε οτι οι στενοι αυλοι παραμορφωνουν σκαγια και ρωτάω πως γινεται αυτο αφου υποτίθεται οτι ειναι μεσα σε συγκεντρωτηρα?
Επισης ξαναλενε οτι οι στενοι αυλοι αποδιδουν καλυτερα με μαλλινοταπες..Εδω ομως ειναι για πολλα γελια ...
Αν οντως μεσα στον συγκεντρωτηρα παραμορφωνονται τοτε με την μαλλινη έπρεπε να γινεται χαμος κ να βγενουν απαράδεκτες τουφεκιες πραγμα που σε καμια περιπτωση δεν συμβαινει......
Οσοι κυνηγαν με μαλλινη ανεξαρτήτως αυλου έχουν εντυπωσιαστει απο της μακρινες βολες που μπορει να πετυχουν..
Και στην τελικη δεν ξερω ποσα ακριβως σκαγια παραμορφωνονται αυτο που ξερω ειναι οτι απο ολα τα σκαγια που εχει μεσα ενα φυσιγγι εμεις θα χρειαστουμε 3-4 να κανουμε την δουλεια μας τα υπολοιπα πανε χαμενα στο..διαστημα..
Α και με ενα πεφτει αν στραβοσημαδεψουμε κ ειμαστε κ λιγο τυχεροι..
Σε ολους εχει τυχει οτι αυλο κ αν εχει το οπλο μας να στραπατσαρουμε,να πεφτει αθικτο το θηραμα,ζωντανο,η να αστοχουμε..τι θα πει αυτο??
Ολα την δουλεια τους την κανουν..
Ας ειναι καλα τα ματια μας και τα χερια μας....:)

Last edited:
Εδω ομως ειναι για πολλα γελια ...
Τουλάχιστον διασκεδάζουμε...;)
Καλά είναι ρε συ Τάσο, είπαμε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα :cool:
Όπως γουστάρει ο καθένας, εξάλλου όπως λες και συ, οι παππούδες μας δεν ήξεραν τέτοια πράγματα .buy.

Αυτη ειναι δικια σου αποψη και σε βολευει για τα κυνηγια σου,εγω εχω αλλη αποψη γιατι δεν κυνηγαω ποτε μου μπεκατσα ορτυκι λαγο ουτε πολυ περπατητο....και η γνωμες οπως εχουμε πει ειναι σαν τις πορδες ο καθενας αντεχει μονο τις δικες του

συμφωνουμε οτι διαφωνουμε αλλο κυνηγη ο ενας αλλο ο αλλος
δεν θα βρεθουμε σε κλειστο χωρο θα σου πω εγω πορδες χαχαχαχα.yelling.

Λενε οτι οι στενοι αυλοι παραμορφωνουν σκαγια και ρωτάω πως γινεται αυτο αφου υποτίθεται οτι ειναι μεσα σε συγκεντρωτηρα?
Επισης ξαναλενε οτι οι στενοι αυλοι αποδιδουν καλυτερα με μαλλινοταπες..Εδω ομως ειναι για πολλα γελια ...
Αν οντως μεσα στον συγκεντρωτηρα παραμορφωνονται τοτε με την μαλλινη έπρεπε να γινεται χαμος κ να βγενουν απαράδεκτες τουφεκιες πραγμα που σε καμια περιπτωση δεν συμβαινει......
Οσοι κυνηγαν με μαλλινη ανεξαρτήτως αυλου έχουν εντυπωσιαστει απο της μακρινες βολες που μπορει να πετυχουν..
Και στην τελικη δεν ξερω ποσα ακριβως σκαγια παραμορφωνονται αυτο που ξερω ειναι οτι απο ολα τα σκαγια που εχει μεσα ενα φυσιγγι εμεις θα χρειαστουμε 3-4 να κανουμε την δουλεια μας τα υπολοιπα πανε χαμενα στο..διαστημα..
Α και με ενα πεφτει αν στραβοσημαδεψουμε κ ειμαστε κ λιγο τυχεροι..
Σε ολους εχει τυχει οτι αυλο κ αν εχει το οπλο μας να στραπατσαρουμε,να πεφτει αθικτο το θηραμα,ζωντανο,η να αστοχουμε..τι θα πει αυτο??
Ολα την δουλεια τους την κανουν..
Ας ειναι καλα τα ματια μας και τα χερια μας....:)
Μέσα στον συγκεντρωτηρα παραμορφωνονται λόγω πιέσεων, σφιξιματος, στην μαλινη είναι πιο ελεύθερα αλλά τα πλαϊνά τρώνε στραπάτσο.

Νικολή μου, επέτρεψε μου να διαφωνήσω και να σου πω ότι ξεκινάς με λάθος σκεπτικό τον συλλογισμό σου, οπότε καταλήγεις σε λάθος συμπέρασμα. Αν δεις κάτι που έχουν γράψει οι περισσότεροι είναι ότι ακόμα και με 24γρ, ένας διευρυμένος θα βγάλει "καλύτερη" τουφεκιά. Μην παίρνεις τα Ελληνικά δεδομένα, σαν παγκόσμια. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει μονοπώλιο στην παραγωγή σκαγιών, μην το θεωρείς και παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν νομίζω να λείπει οι σκληρότητα και από ξένους κατασκευαστες σκαγιών. Το περίεργο ξέρεις ποιο είναι, ότι όσο περνούν τα χρόνια και οι αυλοί "ανοίγουν " τόσο οι κυνηγοί σκοπευτές, πέφτουν σε γομώσεις. Αν μου έλεγες πριν 20 χρόνια να ρίξω με το baikal του παππού μου, 18,2, φυσιγγι με μικρότερη γομωση από 36 γρ, σίγουρα θα σε έπαιρνα για τρελό. Τώρα ρίχνω με 18,9 αυλό, 28γρ και 24. Επίσης η αύξηση του βάρους δεν είναι αναλογική με την αύξηση της πυριτιδας. Αν δεν κάνω λάθος και ας με διορθώσουν οι ειδικοί, ένα φυσιγγι 36γρ, έχει την ίδια ή μπορεί και λιγότερη πυριτιδα από ένα 42+.
Ξαναδιάβασε λίγο αυτό που έγραψα παραπάνω για το σημείο που σταματάει να τρυπάει ένα σκαγι ;). Δεν είναι εκμεταλευσιμο για κανέναν χρήστη, οπότε γίνεται άχρηστο και για τους στενούς αυλούς ;)

Το διάβασα Γιώργο το σημείο που σταματά να τρυπάει ένα σκάγι, δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις εσύ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι κυνηγοί πιο έμπειροι απο εμένα, απλά προσπαθώ να καταλάβω την καλύτερη λειτουργία του λειωκαννου, που το διοικούν οι νόμοι των πιθανοτήτων (σκάγια).
Επέτρεψε μου ένα παραλληλισμό. Θέλω την γνώμη σου/σας. Όταν <πήγε> ο διευρυμένος αυλός στην Ιταλία τα περισσότερα σκοπευτήρια στην Ιταλία κατόπιν συνεννόησης έκαναν το γνωστό πείραμα με το gel βλητικης στα 36μ. Με τα ίδια εμπορικά φυσίγγια 32γ νο6 είδαν ότι την μεγαλύτερη διάτρηση την είχαν οι άυλοι 18,2 - 18,3 έν συγκρίσει με τους διευρυμένους, βάση αυτών των αποτελεσμάτων ο 18.8 δεν έχει ζήτηση στο ιταλικό κυνήγι, άραγε αυτοί κατανοούν την στατιστική καλύτερα απο εμάς που ορίζει ότι η μέση τιμή τείνει στο σωστότερο αποτέλεσμα;
Γιατί εχουν αποκλείσει οτι ειναι μεγαλύτερο σε μήκος των 66cm, μήπως και εκεί η μέση τιμή βοηθά το αποτέλεσμα; διαβάζω ποστ με όπλα 65-66cm κάννες στο καρτέρι χήνας με 32-33γρ (Ιδιογομωση) σε τρομερές απόστασης και συνθήκες κρύου.
Και διερωτώμενος σε ολα αυτά, μήπως ο Έλληνας κυνηγός έχει επιλέξει λάθος πρότυπα, δηλαδή το άθλημα της σκοποβολής προσπαθεί να ενσωματώσει στο κυνήγι, κάννες τσοκακια, αυλούς, κώνους,;
Γιατί οι Ιταλοί δεν ασχολούνται με τους κώνους ; στην Ελλάδα ακούω δεν προλαβαίνουν οι Έλληνες οπλουργοι.
Μήπως το μυστικό ειναι η Ιδιογομωση στο να πλησιάσουμε την άριστη βλητικοτητα;
Το φυσίγγι των 33γ νο4 του Άρη ειναι όντως φωτιά και λάβρα το ειδα σε 302, κόντεψε να κόψει το φράκτη στα 36μ και τα σκάγια πέρασαν ένα κατάλογο βρεγμένο πάνω απο 500 σελίδες.
Σε λειωκαννο cal 12 πιστεύω στην μέση τιμή απο 18.1-18.9 βάση στατιστικής, γιατί τα μαθηματικά ειναι η μητέρα των επιστημών δεν ειναι άποψη.
Επειδή όμως είμαστε κυνηγοί και το κυνήγι εκφράζει συναισθήματα δέχομαι να ακούω ότι ο 18.8 ειναι ο καλυτερος συγκριτικά με άλλους.

Δεν διαφωνούμε Νικολή, εμπειρικά στον μ.ο. έχω καταλήξει και γω με την όπτιμα...:)
Τι κάνουν οι Ιταλοί δεν ξέρω φίλε, η μακριά κάννη με βοηθάει στην σκόπευση. Μακάρι να είχα μια καραμπίνα με 86 πόντους για καρτέρι .sarcastic.
Τώρα για τζελ και τις δοκιμές δεν έχω λόγω να διαφωνήσω, όταν το κάνω θα σου πω. Το θέμα όμως ποιο είναι; Να τρυπήσει ο στενός αυλός δύο πάπιες στην σειρά στα 36 μέτρα, ενώ ο διευρυμένος 1 1/2 ή να πάνε περισσότερα ικανά σκάγια στον στόχο; Για τα ψόφια περιφεριακά σκάγια και τα flyers, λένε τίποτα οι Ιταλοί; :)

Για να προτιμεις τους στενους αυλους,εννοειται,οσο για αυτους που μετρανε της δοκιμες τους....το ποσοστο αν το γραψω θα εχουμε νεες αντιδρασεις,αστο καλυτερα,και δεν αφορα καποια χωρα συγκεκριμενα η χωρες.
Και οτι δεν μετρανε ενα πολυ καλο παραδειγμα ειναι η δοκιμη της greystone που παρουσιασε ο φιλος εχτες.Δοκιμασανε το οπλο αυτο εναντιων μιας καννης 18,4,και δεν ξερανε τη μετρησαν,και το συμπερασμα τους ηταν οτι η φουλ τσοκ αποδωση που πηραν απο τη greystone ειναι κατι σημαντικο.Δηλαδη ανακαλυψαν τη φουλ αποδωση,Θες κιαλλο?Φαμπαρμ στα 30 μετρα,ακριβως το ιδιο εργο,ανακαλυψαν τη φουλ τσοκ αποδωση,ξανα εναντιων μιας καννης με βλαβη.Γιαυτο και δεν θελω να γραψω για το ποσοστο που δεν μετραει της δοκιμες.Και αυτα απο πηγες που υποτιθεται οτι γνωριζουν τι κανουν.Διοτι τα νουμερα δεν λαθευουν,αυτα εγιναν,και τα ποσοστα αυτοι τα εδωσαν,ενας γνωστης θα ειχε βαλει στη παντα αυτες της καννες ως προβληματικες.Απλα γιατι θα ειχε κανει ερευνα για την ακριβη συγκεντωση της φουλ-τσοκ στις αποστασεις που προκειται να γινουν η δοκιμες,

Επέτρεψε μου ένα παραλληλισμό. Θέλω την γνώμη σου/σας. Όταν <πήγε> ο διευρυμένος αυλός στην Ιταλία τα περισσότερα σκοπευτήρια στην Ιταλία κατόπιν συνεννόησης έκαναν το γνωστό πείραμα με το gel βλητικης στα 36μ. Με τα ίδια εμπορικά φυσίγγια 32γ νο6 είδαν ότι την μεγαλύτερη διάτρηση την είχαν οι άυλοι 18,2 - 18,3 έν συγκρίσει με τους διευρυμένους, βάση αυτών των αποτελεσμάτων ο 18.8 δεν έχει ζήτηση στο ιταλικό κυνήγι, άραγε αυτοί κατανοούν την στατιστική καλύτερα απο εμάς που ορίζει ότι η μέση τιμή τείνει στο σωστότερο αποτέλεσμα;
Αυτα φιλε δεν γινονται,βρες μονος σου καννες και κανε δικες σου δοκιμες,στα 40μ και ανω,και θα τα δεις .Και ο λαδοτενεκες καλος ειναι.

Oταν κανεις δοκιμες διατρησεις ,το παχος του υλικου πρεπει να ειναι ομοιο ,και τα σκαγια σε πληθωρα ομοια, επανω στο υλικο,ποσα απο αυτα τηρησαν η Ιταλοι?Και δευτερον ποτε μια καννη δεν εχασε τη στιγμη που ειχε μεγαλυτερες αρχικες σε τεστ διατρησεις,οποτε αφου το αποτελεσμα επαναλαμβανεται μια απλη χρονογραφηση αρκει.

Δηλ,τα flyers δεν σκοτωνουν??
Επειδή έχω την εντύπωση, πως τουλάχιστον τα 4 στα 10 θηραματα που μπαίνουν στην τσαντα,τα χρωστάμε σ'αυτά.....xm.
Την τσίχλα μπορεί να την σκοτώνουν. Από τρυγονι και πάνω, όχι. Γνώμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος.

τις δοκιμες τις δικες σου και τα νουμερα σου δε βλεπουμε φιλε σαραντο που τις διαφημιζεις τοσο πολυ. παραθεσε λοιπον τα στοιχεια σου και τους αριθμους σου για να μαθουμε κι εμεις οι ασχετοι. γθατι ολο για δοκιμες ακουμε και δοκιμες δε βλεπουμε. για να δουμε και τα περιβοητα νουμερα και οποιος αλλος θελει

Back