Έτσι! Και η ζημιά γινόταν μετά τη φάση όπου ορμούσε σχεδόν κάθετα το Στούκας για να αφήσει το φονικό του φορτίο και στα πολλά G της επαναφοράς κρέμαγε ο κινητήρας, με αποτέλεσμα την πτώση του αεροπλάνου σχεδόν στο σημείο όπου είχε πέσει η βόμβα του...Σωστά.Ο Γεώργιος Ιβάνοφ με ΕΑΜιτες εργάτες φέρνουν είς πέρας το μεγαλύτερο σαμποτάζ.Καταφερνουν να καταστρέφονται οι κινητήρες των Στούκας μετά την απογείωση τους.Ολοι βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στον τοίχο της Καισαριανής...
Το μεγαλύτερο σαμποτάζ του Β' Παγκοσμίου πολέμου, δεν ήταν στον Γοργοπόταμο,
ήταν στην ΠΥΡΚΑΛ.
Έτσι! Και η ζημιά γινόταν μετά τη φάση όπου ορμούσε σχεδόν κάθετα το Στούκας για να αφήσει το φονικό του φορτίο και στα πολλά G της επαναφοράς κρέμαγε ο κινητήρας, με αποτέλεσμα την πτώση του αεροπλάνου σχεδόν στο σημείο όπου είχε πέσει η βόμβα του...
Μια ιστορική σημείωση: οι σαμποτέρ έπεσαν ηρωικά από τα όπλα των γερμανών μπροστά από έναν από τους τοίχους της Πυρκάλ, όπου παραδίπλα υπάρχει και το μνημείο τους.
Αυτο είναι το βίντεο λέει και για το σαμποτάζΣωστά.Ο Γεώργιος Ιβάνοφ με ΕΑΜιτες εργάτες φέρνουν είς πέρας το μεγαλύτερο σαμποτάζ.Καταφερνουν να καταστρέφονται οι κινητήρες των Στούκας μετά την απογείωση τους.Ολοι βρέθηκαν και οδηγήθηκαν στον τοίχο της Καισαριανής...
Εδω εχει ενα καλό βίντεο ιστορίας της πυρκαλ
Τα φουγάρα και η βιομηχανία δεν μας άρεσε.μου 'ρχονται στον νου δυο στίχοι από τον Ύμνο Εις την Ελευθερίαν
Δυστυχής! Παρηγορία μόνη σού έμενε να λές
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.
Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά
το ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι από την απελπισιά
τώρα που είναι η ΠΥΡΚΑΛ;
πού είναι τα κυνηγετικά όπλα που θα κατασκεύαζαν τα ΕΑΣ;
πού είναι τα κυνηγετικά όπλα που κατασκεύαζαν οι Ζιγλίνας, Μυλωνάς, Παπατσαρούχας;
χαιντε καρντασια, όλοι στο μπιτ παζάρ, έχει προσφορά χαιβαν ντουφεκ... μασσιαλά.......
Ακόμα ένα βήμα προς το παγκόσμιο σερβιτοριλίκη
Πριν την ναυτιλιακή "κρίση" του 1980 υπήρχαν 180000 Έλληνες Ναυτικοί...Ακόμα ένα βήμα προς το παγκόσμιο σερβιτοριλίκη
Συνονόματε, το γεγονός ΕΙΝΑΙ οτι η Θάλασσα είναι σκληρή ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!!!Τελευταία έχει υπάρξει μια κίνηση από τη νεολαία προς το επάγγελμα αλλά πιο πολύ για οικονομικούς λόγους εξάλλου χωρίς να θέλω να χαρακτηρίσω την εικόνα της κοινωνίας πως εξελισεται έχω ακούσει από πολλούς νέους ανθρώπους την αποφυγή του επαγγέλματος για λόγους οικογενειακής φύσεως όπως (ποια γυναίκα θα μείνει μαζί μου όταν θα λείπω για 6/8 μήνες )κάτι που στη σημερινή κοινωνία δυστυχώς έχει μεγάλη δόση αλήθειας.Παρεπιμπτωντος έχω δύο ανιψιά που τελειώνουν φέτος και βγαίνουν μηχανικοί και πολύ τους γουστάρω .
Νομίζω ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως δεν είμαστε οι σερβιτόροι της Ευρώπης. Αλλά εμείς το ξεπεράσαμε, γινόμαστε οι σερβιτότοι της υφηλίου!Πριν την ναυτιλιακή "κρίση" του 1980 υπήρχαν 180000 Έλληνες Ναυτικοί...
Τώρα είμαστε 20000 δια βίας μαζί με την Ακτοπλοΐα...
Προτιμητέο το σερβιτοριλίκι...
Υ.Γ1:..δεν λοιδορώ το επάγγελμα, ούτε το υποβιβάζω, προς Θεού! η δουλειά δεν είναι ντροπή, ...και δεν είναι ο μοναδικός λόγος για την κατάντια αυτή, ούτε ο σημαντικότερος, αλλά είναι και αυτός....
+1000Νομίζω ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει πως δεν είμαστε οι σερβιτόροι της Ευρώπης. Αλλά εμείς το ξεπεράσαμε, γινόμαστε οι σερβιτότοι της υφηλίου!
Με σερβιτοριλίκη εννοώ βέβαια την διαχρονική καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων στην Ελλάδα. Ακόμα και τις εναπομείνασες υποδομές τις θυσιάζουν στον βωμό του τουρισμού. Για μένα ο σημερινός τουρισμός είναι η κερκόπορτα της διαφθοράς και της εκπόρνευσης των "μικρών" ανθρώπων, δηλ. του λαού. Είναι αγγούρι νάσαι ναυτικός, ή αγρότης, ή ιδιωτικός υπάλληλος, γι'αυτό πήγαινε στον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι, όπως και το ντιλιβερι ή το σερβιτοριλίκη, για πολλούς νέους ανθρώπους ενδιάμεσος σταθμός για κάτι καλύτερο. Και αυτό το κάτι καλύτερο είναι κάτι το ενδιάμεσο για τον τελικό επιθυμητό στόχο, την αποθέωση της αποκατάστασης: μιά θεσούλα στο δημόσιο.
ΥΓ: προς Θεού μην παρεξηγηθώ! Ολοι οι εργαζόμενοι, άσχετα τι δουλειά κάνουν, έχουν την εκτίμησή μου και τον σεβασμό μου. Αυτό που με τρελλαίνει είναι μία νοοτροπία που καλλιεργείται μέσα σε πολλές οικογένειες (όχι σε όλες βέβαια) και προωθείται στα νέα παιδιά: κάνε ότι κάνεις, απόφυγε τα δύσκολα, αλλά βρες (ή θα σου βρούμε) μια θεσούλα στο δημόσιο.
ΥΥΓ: η διαχρονική ελλειψη πολιτικής βούλησης - για να μην πω κάτι άλλο - να στηριχθεί η δευτερογενής παραγωγή και η διάβρωση πρώην μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών με "δικά μας παιδιά" - δηλ. απόβλητα του πολιτικού συστήματος, οδήγησαν στην καταστροφή σχεδόν όλων των μεγάλων βιομηχανιών της Ελλάδας και μας έκαναν σήμερα προμηθευτές του Airbnb.
FIN
Νίκο πολύ όμορφα!