Να την δούμε βρε Αλέξανδρε και την ουσία, εννοείται ότι πρέπει να μένουμε στην ουσία. Ποια είναι κατά την γνώμη σου η ουσία; Ότι πρέπει ο Έλληνας κυνηγός των υδροβίων να εναρμονιστεί με την χρήση μη τοξικών φυσιγγιών στον υδροβιότοπο; Εσύ δηλαδή που χρησιμοποιείς τοξικά φυσίγγια στο κυνήγι της φάσας είσαι νόμιμος αλλά είσαι ωστόσο και ηθικός; Τα δικά σου τοξικά σκάγια δεν καταλήγουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον υδροφορο ορίζοντα και στην τροφική αλυσίδα;
Η ουσία είναι να βλέπουμε τα Ελληνικά νομικά τερτίπια που σκοπο εχουν να αποφεύγουν τα Ευρωπαϊκά πρόστιμα ή να απαιτήσουμε την προστασία της φύσης μέσα από τακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και μπορούν να τα κάνουν ουσιαστικά αποτελεσματικά π.χ. μέσα από τα ομοιώματα και τους φισητούς κράχτες, όσον αφορά το κυνήγι των υδροβίων;
Είσαι σίγουρος ότι η χρήση τοξικών σκαγιών γίνεται για να αυτοπροβληθούν και να κερδίσουν το χειροκρότημα αυτοί που τα χρησιμοποιούν ή γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς στο μπουρδέλο που ζούμε;
Μήπως η ουσία είναι να ζητήσεις και συ την απαγόρευση μη τοξικών σκαγιών στο βουνό αλλά να απαιτήσεις να δωθούν παράλληλα τα κίνητρα εκείνα που πρέπει στους κατασκευαστες Ελληνικών φυσιγγιων να παράξουν μη τοξικά προϊόντα φθηνότερα από τα τοξικά; Ο σίδηρος είναι πιο φθηνός από το μολύβι, παρόλα αυτά τα φυσίγγια με σιδερένια σκάγια στην Ελλάδα πωλούνται σαν να είναι γεμισμένα με χρυσάφι. Χώρια που η απόδοση τους είναι τραγική. Όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα απλά ατσάλινα (δεν μιλάω για πανάκριβα κραματα ) έχουν γίνει όχι απλά εφαμιλλα αλλά πολύ καλύτερα των μολύβδινων. Πάμφθηνα ατσάλινα φυσίγγια με ταχύτητες 480-500 m/s καταβάλουν για πλάκα χήνες και πάπιες σε εξοφρενικές αποστάσεις. Ποιος θα γεμίσει τέτοια φυσίγγια στην Ελλάδα; Περιμένεις να το δημοσιεύσει ο ιδιογωμοτής;
Θα ήθελα να ξανασκεφτείς λίγο τι είναι ουσιαστικό και σε καλώ να απαιτήσεις και συ ο ίδιος στα πλαίσια της ουσίας αυτής, την απαγόρευση όλων των τοξικών φυσιγγίων σε όλα τα κυνήγια και σκοπευτηρια, ήτε πρόκειται για υδρόβια είτε upland που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.
Αυτό κατά την γνώμη μου θα δείξει άνθρωπο με παιδεία, κατά την ταπεινή μου φυσικά γνώμη!
ΥΓ) Βασίλη, αν θες την γνωμη μου, άσε τις απόψεις να κυλάνε, δεν χαλάει κάποιο θέμα με διαφορετικές απόψεις. Δεν χρειάζονται στεγανά για την σωστή λειτουργία, η κακή προαίρεση πρέπει να γίνεται αντιληπτή από σένα και από που μπορεί να εκπορεύεται. Σίγουρα πάντως σε κανέναν από όσους συμμετέχουν σε αυτόν τον διάλογο!
Οταν εκανα μια δημοσια παρατηρηση πανω στην εικονα του φορουμ καλο θα ηταν απο την στιγμη που μπηκες στον κοπο να την διαβασεις
να απαντησεις απο κατω και να γινει μια συζητηση πανω σε αυτο το θεμα και να μην την τσουβαλιασεις μαζι με το θεμα των μη τοξικων
σκαγιων στους υγροβιοτοπους.Ο Βασιλης μπορει να σε βοηθησει οσο αφορα την αποψη και τις προτασεις μου πανω σε αυτο το θεμα.
Τωρα οσο αφορα την ουσια του θεματος.Μιλησα για το αυτονοητο!Η νομοθεσια ειναι σαφης και πρεπει να εφαρμοστει.Προς το παρον
ειναι μονο για υγροβιοτοπους οπως ισχυει και σε αλλες Ευρωπαικες χωρες που εχω την τυχη να κυνηγησω.Εαν φτασει η απαγορευση
και σε αλλους τομεις,οπως φασσα να το δουμε!Ηθικο ειναι να εχεις μη τοξικα σκαγια στο κυνηγι των υδροβιων,οταν φτανεις το οριο
να μην πεταγεσαι στην καλυβα να τα αφηνεις και να ξαναγυριζεις στο καρτερι.Ηθικο ειναι ολα αυτα που προστατευουν το κυνηγι και το
διατηρουν για τις επομενες γενιες.Οταν βλεπεις το κυνηγι επαγγελματικα αλλα εισαι Ελληνας βιοτεχνης φυσιγγιων δεν βλεπεις περα απο τα
ποδια σου.Δεν τους ενδιαφερει τι γινεται αρκει να εχουν κερδος απο τις πωλησεις τους.Οσο κυνηγοι θα αγοραζουν φτηνα φυσιγγια για
κυνηγια βαλτου αυτοι θα γεμιζουν.Οταν μας παρει και μας σηκωσει εδω θα στραφουν σε αγορες αλλων χωρων.Οταν απο δημοσιο βημα
οπως αυτο το φορουμ που οπως ξερουμε το διαβαζουν και ατομα απεξω γινονται συζητησεις και προτασεις μη καταλληλων φυσιγγιων
στο κυνηγι των υδροβιων αληθεια ποιον ευνοει??Εμας?Την επομενη γενια?Το κυνηγι?Τους απεξω?Οταν εμεις οι ιδιογομωτες ανεβαζουμε
σεταπ για υδροβια με μολυβδινα σκαγια για χρηση σε βαλτο ποιον ευνοει και γιατι γινεται ειναι το θεμα?Ολο το βαρος πεφτει στην συγκεντρωση και διατρηση,οχι στην παρανομια.Ενας ιδιογομωτης γιατι ανεβαζει δοκιμες με ακαταλληλα σκαγια?Εφτιαξες ενα φυσιγγι
καλα εκανες στην τελικη,ριξτο οπου εσυ νομιζεις οτι ειναι "ηθικο" αλλα μην το πλασαρεις.....κανεις ζημια,τοσο απλα.Οταν γινει ομως
το 99% των αντιδρασεων εδω μεσα ειναι χειροκροτημα τοτε η ζημια ειναι καταστροφικη.Εκανα μια ερωτηση και σε ποιο παλιους εδω
μεσα...δειξτε μου ενα σεταπ με μη τοξικα.....απαντηση....δεν υπαρχει!!Αντι να υπαρχει επι της ουσιας συμμορφωση των μελων πανω σε
καιρια ζητηματα υπαρχει στο τελος η επαναφορα της ταξης απο την διαχειρηση....ηρεμια παιδες....συνεχιζουμε!!Επειδη κυνηγαω βαλτο
και γεμιζω δικα μου φυσιγγια,προτιμω να χασω σε συγκεντρωσεις και αριθμο καταβολων αλλα στο πισω μερος του μυαλου μου εχω
οτι μονο ετσι θα μπορεσω να δωσω την ευκαιρια στο παιδι μου μεθαυριο να κυνηγησει στα ιδια μερη.Μου εχουν κανει ελεγχο και εκοψα
ενα τυχαιο φυσιγγι που επιασε ο θηροφυλακας,αυτο ειναι ηθικο φιλε μου.Η εικονα που παρουσιαζουν μερικα τοπικ εδω μεσα ειναι απο
μονη της κοκκινη καρτα για το κυνηγι.Οποιος την αναγνωριζει καλως......
Οταν στην Λετονια αρχισε να εφαρμοζεται ο νομος περι μη τοξικων σκαγιων παγωσαν ολοι.Μιλαμε για μια χωρα που εκεινη την στιγμη
ο μισθος ηταν στα 400 ευρο και ενα κουτι φυσιγγια με μη τοξικα ειχαν 70!Την λυση την εδωσαν οι ιδιογομωτες που γεμιζαν για τους
κυνηγετικους συλλογους στο 1/3 της τιμης.Τα υλικα αγοραζονταν απο τους συλλογους με την αναλογη παραγγελια του καθε κυνηγου
και το κερδος του ιδιογομωτη ηταν ενα κουτι φυσιγγια ανα 20 κουτια.Οταν παγωσε η αγορα και εφτασε το κουτι στα 25ε τοτε αρχισε
το πραγμα να κινειται ξανα.Δεν περιμεναν κανενα επαγγελματια να τους λυπηθει!Εδω στην Ελλαδα η εικονα εδω μεσα αλλα και στην
αρενα προβολης facebook οσο αφορα τους ιδιογομωτες και μη πανω στα φυσιγγια υγροβιοτοπων την εχετε δει,την ξερετε........
Aν καποιος νομιζει οτι με αυτη την εικονα προσφερεται γνωση-παιδεια ας το πει δημοσια.