Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια κατάφερα το προηγούμενο Σάββατο... Φέτος δεν τις κυνήγησα όπως ήθελα αλλά ανακάλυψα 2 καινούρια μέρη με πουλιά.
View attachment 60877
Την Κυριακή σήκωσα σε άλλο μέρος ένα κοπάδι από 20+ πουλιά δυστυχώς όμως σε γκρεμό που δεν μπορούσα να κατέβω....απλά έβλεπα τον γέρο μου να τις σηκώνει από ψηλά.
.shake hands. ...μπράβο Στρατή, πολυ όμορφη!.love.!!!

Και εγώ όταν δεν θέλω να σηκωθώ νωρίς, λέω ότι το κυνήγι μετά τις 10 είναι πιο αποδοτικό.
Πες μου έναν λόγο να βγεις πρωί πρωί για πέρδικα που είναι στη γύρα εκείνη την ώρα και σε βλέπει από μακρυά και εξαφανίζεται;

Ο μόνος λόγος για να ξεκινάει κάποιος πολύ νωρίς είναι για να κάνει μεγάλη πορεία που να μην τον πέρνει χρονικά να ξεκινήσει αργά ή όταν σκοπεύει να φύγει νωρίς και θέλει να έχει κάνει τη βόλτα του.

Το ίδιο είναι να τις πετύχεις μεσημέρι στον ύπνο στο κοτέτσι της;

Το πιο αποδοτικό κυνήγι περδικας γίνεται το μεσημέρι και με ζέστη.

Μπορεί να είναι πιο δύσκολο αυτές τις ώρες αλλά είναι πιο αποδοτικό.

Πες μου έναν λόγο να βγεις πρωί πρωί
Για τον λαλο μήπως;

μόνος λόγος για να ξεκινάει κάποιος πολύ νωρίς είναι για να κάνει μεγάλη πορεία
Υπάρχει και κόσμος μου κυνηγάει με σκυλιά λεμεεε...
Το πιο αποδοτικό κυνήγι περδικας γίνεται το μεσημέρι και με ζέστη.
Πίστεψέ με,υπάρχουν κι άλλοι πιο αποδοτικοί τρόποι, εξίσου νόμιμοι.
Μπορεί να είναι πιο δύσκολο αυτές τις ώρες αλλά είναι πιο αποδοτικό.
Υπάρχουν και εύκολοι τρόποι,αποδοτικοί και νόμιμοι που για λόγους δεοντολογίας,δε μπορώ να αναφέρω.Το ζητούμενο,στο συγκεκριμένο κυνηγι,δεν είναι η καρπωση,την οποία πλέον,μπορεί να την πιάσεις στο πρώτο κιόλας σηκωμα.Υπαρχουν και Κυνηγοί που κυνηγούν για τα σκυλιά τους...Μικρότερη καρπωση , μεγαλύτερη απόλαυση...

Για τον λαλο μήπως;

Υπάρχει και κόσμος μου κυνηγάει με σκυλιά λεμεεε...

Πίστεψέ με,υπάρχουν κι άλλοι πιο αποδοτικοί τρόποι, εξίσου νόμιμοι.

Υπάρχουν και εύκολοι τρόποι,αποδοτικοί και νόμιμοι που για λόγους δεοντολογίας,δε μπορώ να αναφέρω.Το ζητούμενο,στο συγκεκριμένο κυνηγι,δεν είναι η καρπωση,την οποία πλέον,μπορεί να την πιάσεις στο πρώτο κιόλας σηκωμα.Υπαρχουν και Κυνηγοί που κυνηγούν για τα σκυλιά τους...Μικρότερη καρπωση , μεγαλύτερη απόλαυση...
Το ξέρω ότι κυνηγούν με σκυλιά.
Γι αυτό αναφέρω στη ζέστη είναι πιο δύσκολο.

Πρόσεξε είπα είναι πιο δύσκολο να περπατάς μεσημέρι στο βουνό.
Πιο εύκολο να τις πετύχεις σε σημείο που τις περιμένεις.

Οπότε δεν μιλάω για ευκολία.
Αλλά για δυσκολία.

Όλοι ξέρουμε τι είναι να περπατάς μεσημέρι στο βουνό με ζέστη και ήλιο.

Ντάξει το κυνηγι με τα σκυλιά είναι μαγικό και πάντα ζηλεύω στα βιντεάκια.

Απλώς δεν είναι για μένα.

Το ζητούμενο,στο συγκεκριμένο κυνηγι,δεν είναι η καρπωση,την οποία πλέον,μπορεί να την πιάσεις στο πρώτο κιόλας σηκωμα.Υπαρχουν και Κυνηγοί που κυνηγούν για τα σκυλιά τους...Μικρότερη καρπωση , μεγαλύτερη απόλαυση...
Τα ρέστα μου...

Στο σημερινό περδικοκυνήγι, κατόπιν φέρμας φύγανε από μια συστάδα ψηλά πουρνάρια, δύο πέρδικες που δεν μπορούσα να τις δω σε απόσταση βολής.
Ο σκύλος αλλά και εγώ αμέσως μετά, περάσαμε ανάμεσα από τη συστάδα και ψάξαμε στην κατεύθυνση που πήγαν γιατί είχα την εντύπωση πως έκατσαν πάλι στα 100 μέτρα περίπου...
Σε 10 λεπτά επιστροφή στην αρχική πορεία μου και κοντά στην θέση που σηκώθηκαν τα πουλιά, σε διπλανή συστάδα, ο σκύλος πήρε λευκή φέρμα που την έσπασε σχεδόν αμέσως όταν πλησίασα και άρχισε να μυρίζει το χορταράκι της λάκας δίπλα στα πουρνάρια.
Κοίταξα κάτω στο χορτάρι και είδα αρκετές πολύ φρέσκες κουτσουλιές πέρδικας (μέτρησα 9 σε ένα χώρο δύο m2) ...
Έμεινα λοιπόν με την απορία, είναι δυνατόν όλες αυτές οι κουτσουλιές να ήταν από τα δύο αυτά πουλιά; !!!
Έχει κάποιος άποψη για κάτι τέτοιο;

Στο σημερινό περδικοκυνήγι, κατόπιν φέρμας φύγανε από μια συστάδα ψηλά πουρνάρια, δύο πέρδικες που δεν μπορούσα να τις δω σε απόσταση βολής.
Ο σκύλος αλλά και εγώ αμέσως μετά, περάσαμε ανάμεσα από τη συστάδα και ψάξαμε στην κατεύθυνση που πήγαν γιατί είχα την εντύπωση πως έκατσαν πάλι στα 100 μέτρα περίπου...
Σε 10 λεπτά επιστροφή στην αρχική πορεία μου και κοντά στην θέση που σηκώθηκαν τα πουλιά, σε διπλανή συστάδα, ο σκύλος πήρε λευκή φέρμα που την έσπασε σχεδόν αμέσως όταν πλησίασα και άρχισε να μυρίζει το χορταράκι της λάκας δίπλα στα πουρνάρια.
Κοίταξα κάτω στο χορτάρι και είδα αρκετές πολύ φρέσκες κουτσουλιές πέρδικας (μέτρησα 9 σε ένα χώρο δύο m2) ...
Έμεινα λοιπόν με την απορία, είναι δυνατόν όλες αυτές οι κουτσουλιές να ήταν από τα δύο αυτά πουλιά; !!!
Μαλλον το κοπαδι ήταν εκεί , καμια φορά σπάνε και δεν τις βλέπουμε ολες

Μαλλον το κοπαδι ήταν εκεί , καμια φορά σπάνε και δεν τις βλέπουμε ολες
Αυτό θέλω να καταλάβω, αν ήταν εκεί και έφυγαν μετά, πρέπει να είμαι πολύ κουφός !!! (όχι ότι δεν είμαι χα χα)
Σκέψου ότι σε αυτό το σημείο με τα πουρνάρια τελείωνε το ρέμα που έψαχνα, ξανακατέβηκα για τις δύο και ανέβηκα πάλι και βρήκα τις κουτσουλιές. Αν είχαν φύγει κι άλλα πουλιά, την ώρα που έψαχνα τις δύο, θα πέρναγαν από δίπλα μου!

Αυτό θέλω να καταλάβω, αν ήταν εκεί και έφυγαν μετά, πρέπει να είμαι πολύ κουφός !!! (όχι ότι δεν είμαι χα χα)
Σκέψου ότι σε αυτό το σημείο με τα πουρνάρια τελείωνε το ρέμα που έψαχνα, ξανακατέβηκα για τις δύο και ανέβηκα πάλι και βρήκα τις κουτσουλιές. Αν είχαν φύγει κι άλλα πουλιά, την ώρα που έψαχνα τις δύο, θα πέρναγαν από δίπλα μου!
Ο ήχος που κάνουν οι πέρδικες όταν σηκώνονται,έχει σκοπό να αιφνιδιάσει τον κυνηγό τους.Εχει τύχει να δω πουλιά να σηκώνονται αθόρυβα και με πτηση χαμηλή με ελιγμούς,σαν κοτσυφας..

Ο ήχος που κάνουν οι πέρδικες όταν σηκώνονται,έχει σκοπό να αιφνιδιάσει τον κυνηγό τους.Εχει τύχει να δω πουλιά να σηκώνονται αθόρυβα και με πτηση χαμηλή με ελιγμούς,σαν κοτσυφας..
Ξέρεις αν μόνο δύο πουλιά μπορεί να έκαναν τόσες κουτσουλιές ;

Ήταν και άλλες σίγουρα αν βρήκες τόσες κουτσουλιές αλλά μπορεί να έφυγαν ποιο πριν

Τα πουλιά ήταν παραπάνω φίλε μου τουλάχιστον 5 θα έλεγα
Νίκο γεια σου, αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη όταν τις είδα και έψαξα όλη την κορυφή ... ούτε μυρωδιά!
Μέχρι που μου πέρασε από το μυαλό μετά, ότι τρύπωσαν εκεί γύρω και δεν έφυγαν ... (είχε κάτι πολύ σφιχτά κομμάτια με ξάλαυτα )
Πάντως και εγώ νομίζω πως δύο πουλιά δεν γίνεται να έχουν κάνει τόσες κουτσουλιές τόσο κοντά μεταξύ τους ...

Δύο πουλιά ήταν,αλλά τα είχε πιάσει κόψιμο!
Πέρα απ' την πλάκα,κι εγώ πιστεύω πως ήταν κι άλλα πουλιά κι έκαναν φτερό.
Το λογικό αυτό είναι, δεν μπορεί τόσες κουτσουλιές να είναι μόνο από τα δύο πουλιά, όσες ώρες και αν έμειναν εκεί. Τι έγιναν τα υπόλοιπα ; πως έφυγαν (πετώντας ή τρέχοντας ) και που πήγαν ...
Αν έφυγαν πετώντας μόνο πλάγια δεν θα τα καταλάβαινα ... αν έφευγαν μέσα στο ρέμα, νομίζω πως και θα τα έβλεπα και θα τα άκουγα .

Status
Not open for further replies.
Back