Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα το ξανάπροσπαθήσαμε και μετά από 2 ώρες βρίσκουμε τα πουλιά σε πλαγιά με πάρα πολύ πυκνό μέρος απο πουρναρι περισσότερο κ λιγοτερο κεδρο.. Στη μοναδική προσπάθεια για τουφεκιά η σκανδάλη μουλάρωσε και δεν, λες και το όπλο είχε ασφάλεια . Ειλικρινά εκείνη τη στιγμή είχα όλη την καλή διάθεση να το κάνω ακόντιο, να το παρατήσω εκεί και να σηκωθώ να φύγω αν δεν είχα συνέπειες. Αυτό μου το έχει ξανακάνει άλλη μία φορά και πρέπει να το δω Τέλος πάντων τα πουλιά φύγανε ήταν απίθανο να μπορέσουμε να τα ξαναβρούμε μιας και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε καν από εκείνο το σημείο και μετά.
Από πάνω άρχισε να χιονίζει μας έπιασε ψιλόβροχο ,ο καιρός έκλεινε και λέμε ας κατεβούμε καμιά ώρα χαμηλότερα για καμία μπεκάτσα .
Στο πρώτο μισάωρο ξεπετάμε την πρώτη και ενώ το πουλί το έχω γύρω στα 20 μέτρα έχει γυρίσει με την κοιλιά για να φύγει πίσω από κάτι πανύψηλα πουρνάρια πατάω τη σκανδάλη και πάλι μουλαρωμένη . Την 391 σημερα κατι την έτρωγε ......Μετά από κάνα εικοσάλεπτο μας έπιασε βροχή ο καιρός έκλεισε ,οπότε ήρθαμε για τζάκι.
Καριολομέρα η σημερινή.

Λίγες φωτογραφίες από εκεί που ηταν το αμάξι
1670153016269.png

1670152933983.png

1670153072286.png

1670153374011.png

ανεβηκα ψηλα για περδικες Στην αρχη ολα καλα μετα ειρθε και εκατσε μια ομιχλη ,δεν εβλεπα τα σκυλια Δεξια μου ακουσα κουβεντες και ενα κουδουνακι .Αποφασησα να ψαξω ενα βουνο αριστερα .Τον μαυρο λογγο ετσι το λενε .Εκει αλλη μια φορα ειχα κυνηγηση ,ειχε πολλα γουρουνια και δεν ξαναπηγα .Εψαξα ωραιες μπεκατσοφωλιες ξεχαστηκα και μες στην ομιχλη χαθηκα Ακολουθησα το ενστικτο μου εκανα αριστερα και σε καμοια ωρα ευτηχως βρηκα απο εκει που ειχα ανεβει και πηγα στο αμαξι .Αγχωθηκα λιγο σφιχτηκε το στομαχι μου ,αλλα τελος καλο ,ολα καλα .Οι περδικες συκωθηκαν στην ομιχλη δεν τις ειδα καθολου Αφου το εχω το ριμαδι τοGPS γιατι δεν το πηρα

Σήμερα το ξανάπροσπαθήσαμε και μετά από 2 ώρες βρίσκουμε τα πουλιά σε πλαγιά με πάρα πολύ πυκνό μέρος απο πουρναρι περισσότερο κ λιγοτερο κεδρο.. Στη μοναδική προσπάθεια για τουφεκιά η σκανδάλη μουλάρωσε και δεν, λες και το όπλο είχε ασφάλεια . Ειλικρινά εκείνη τη στιγμή είχα όλη την καλή διάθεση να το κάνω ακόντιο, να το παρατήσω εκεί και να σηκωθώ να φύγω αν δεν είχα συνέπειες. Αυτό μου το έχει ξανακάνει άλλη μία φορά και πρέπει να το δω Τέλος πάντων τα πουλιά φύγανε ήταν απίθανο να μπορέσουμε να τα ξαναβρούμε μιας και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε καν από εκείνο το σημείο και μετά.
Από πάνω άρχισε να χιονίζει μας έπιασε ψιλόβροχο ,ο καιρός έκλεινε και λέμε ας κατεβούμε καμιά ώρα χαμηλότερα για καμία μπεκάτσα .
Στο πρώτο μισάωρο ξεπετάμε την πρώτη και ενώ το πουλί το έχω γύρω στα 20 μέτρα έχει γυρίσει με την κοιλιά για να φύγει πίσω από κάτι πανύψηλα πουρνάρια πατάω τη σκανδάλη και πάλι μουλαρωμένη . Την 391 σημερα κατι την έτρωγε ......Μετά από κάνα εικοσάλεπτο μας έπιασε βροχή ο καιρός έκλεισε ,οπότε ήρθαμε για τζάκι.
Καριολομέρα η σημερινή.

Λίγες φωτογραφίες από εκεί που ηταν το αμάξι
View attachment 61925

View attachment 61923

View attachment 61926

View attachment 61927
Κρίμα για τον κοπο σας να μην δουλέψει την κρίσιμη στιγμή το οπλο.
Ένα γουιντσεστερ νόμιζα πως είχες για όπλο.

Κάτι θα έχει σπάσει ή φραζει στον μηχανισμό της σκανδαλης και το μπλοκάρει.

Κρίμα για τον κοπο σας να μην δουλέψει την κρίσιμη στιγμή το οπλο.
Ένα γουιντσεστερ νόμιζα πως είχες για όπλο.

Κάτι θα έχει σπάσει ή φραζει στον μηχανισμό της σκανδαλης και το μπλοκάρει.
Έχω ένα winchester και έχω πάρει και μία 391 light το οποίο πήρα σήμερα γιατί είναι πιο ελαφρύ .
Αυτό που είδα απόψε είναι ότι η ασφάλεια έχει ένα τζόγο πάρα πολύ μικρό, μικρότερο του χιλιοστού και χωρίς να κουμπώσει η ασφάλεια μόνο με αυτό το τζόγο δεν αφήνει τη σκανδάλη να τραβηχτεί. Αφαίρεσα τελείως την ασφάλεια απόψε και όταν επιστρέψω Αθήνα θα δούμε τι θα γίνει.

Να τη βάλεις σ'ενα κουτί και να την αποθηκεύσεις,να την εχεις,σε περίπτωση που δώσεις το όπλο.Ειναι μεγαλύτερη ασφάλεια το όπλο να μην έχει ασφάλεια,με αποτέλεσμα όταν τη χρειάζεσαι,το αδειάζεις, κάνοντάς το εντελώς ασφαλή,δε θα σου πατηθεί ποτέ άσκοπα ,δε θα την ξεχάσεις πατημένη όταν χρειαστεί να τουφεκισεις.Προσωπικα,τις βγάζω...

Να τη βάλεις σ'ενα κουτί και να την αποθηκεύσεις,να την εχεις,σε περίπτωση που δώσεις το όπλο.Ειναι μεγαλύτερη ασφάλεια το όπλο να μην έχει ασφάλεια,με αποτέλεσμα όταν τη χρειάζεσαι,το αδειάζεις, κάνοντάς το εντελώς ασφαλή,δε θα σου πατηθεί ποτέ άσκοπα ,δε θα την ξεχάσεις πατημένη όταν χρειαστεί να τουφεκισεις.Προσωπικα,τις βγάζω...
Εγώ προσωπικά δεν την βγάζω ποτέ παρά μόνο όταν θα το σηκώσω για να ρίξω, είναι θέμα συνήθειας

Απόλυτα σεβαστό όπως και άλλες συμπεριφορές.Ειναι κάποιες ασφάλειες που αφοπλίζουν την σφύρα,κάποιες την σκανδάλη οι οποίες σ'ενα πέσιμο δεν είναι ασφαλής.Καποια δικαννα ασφαλίζουν με την όπλιση.Απο τέτοιο όπλο ,κόπηκε ο αορτηρας και πήρε φωτιά πεφτοντας. Προσωπικα, προτιμώ ν'αδειασω το όπλο έχοντας φυσίγγι στη γλώσσα.Εχω φύγει σε χαλιά,με ασφάλεια στο όπλο, γιατί ήμουν μες στα πουλιά και να παρακαλάω να μην απασφαλισει ή να μην πάρει φωτιά.Ειναι να μη σου τύχει...

Απόλυτα σεβαστό όπως και άλλες συμπεριφορές.Ειναι κάποιες ασφάλειες που αφοπλίζουν την σφύρα,κάποιες την σκανδάλη οι οποίες σ'ενα πέσιμο δεν είναι ασφαλής.Καποια δικαννα ασφαλίζουν με την όπλιση.Απο τέτοιο όπλο ,κόπηκε ο αορτηρας και πήρε φωτιά πεφτοντας. Προσωπικα, προτιμώ ν'αδειασω το όπλο έχοντας φυσίγγι στη γλώσσα.Εχω φύγει σε χαλιά,με ασφάλεια στο όπλο, γιατί ήμουν μες στα πουλιά και να παρακαλάω να μην απασφαλισει ή να μην πάρει φωτιά.Ειναι να μη σου τύχει...
Εννοείται πως όπου πρέπει το όπλο αδειάζει, μόνο έτσι είναι ασφαλές
Το ότι πηγαίνω συνεχώς με ασφάλεια και την βγάζω τελευταία στιγμή δεν σημαίνει ότι νομίζω ότι το όπλο αποκλείεται να ρίξει
Και άδειο να είναι η συμπεριφορά μας πρέπει να είναι ίδια όπως θα ήταν εάν ήταν γεμάτο

Για ακόμη μια χρονιά η βασίλισσα των βουνών μας δέχτηκε κοντά της, χαριζοντάς μας μοναδικές εικόνες και συναισθήματα.
Στα βουνά της Μάνης βρέθηκα για εξι φορές αναζητώντας την πάντοτε από το ξημέρωμα. Τα πρωινά κελαιδίσματα και φέτος ήταν περιορισμένα και τείνει να γίνει συνήθεια.
Μείναμε (εγώ και ο ξάδελφος) όμως απόλυτα ικανοποιημένοι από τα κοπάδια που συναντήσαμε τόσο σε αριθμούς όσο και σε εκτάσεις που είχαμε χρόνια να ξαναδούμε πληθυσμούς.
Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως προφανώς ευνοήθηκαν οι γέννες.Πιστεύουμε όμως ακόμα πως λόγω των ανεμογεννητριών κάποια ζευγάρια έψαξαν αλλού καταφύγιο και μετακινήθηκαν.
Η αναζήτησή τους έγινε με μια θυληκή ποιντερίνα, έμπειρη πλέον, και σε κάθε εξόρμηση είχαμε συναντήσεις.
Για εμάς τους 'πουλάδες' είναι ίσως το μόνο θήραμα στο οποίο αξίζει να επενδύσουμε και να προστατέψουμε, όχι μόνο γιατί το αξίζει αλλά και γιατί είναι η αιτία να ανεβαίνουμε σ αυτές τις κορφές....

Attachments

• PA040373.JPG
    PA040373.JPG
    322,6 KB · Προβολές: 39
  • PA040377.JPG
    PA040377.JPG
    496,5 KB · Προβολές: 39
  • PA190010.JPG
    PA190010.JPG
    194,9 KB · Προβολές: 39
Για ακόμη μια χρονιά η βασίλισσα των βουνών μας δέχτηκε κοντά της, χαριζοντάς μας μοναδικές εικόνες και συναισθήματα.
Στα βουνά της Μάνης βρέθηκα για εξι φορές αναζητώντας την πάντοτε από το ξημέρωμα. Τα πρωινά κελαιδίσματα και φέτος ήταν περιορισμένα και τείνει να γίνει συνήθεια.
Μείναμε (εγώ και ο ξάδελφος) όμως απόλυτα ικανοποιημένοι από τα κοπάδια που συναντήσαμε τόσο σε αριθμούς όσο και σε εκτάσεις που είχαμε χρόνια να ξαναδούμε πληθυσμούς.
Η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως προφανώς ευνοήθηκαν οι γέννες.Πιστεύουμε όμως ακόμα πως λόγω των ανεμογεννητριών κάποια ζευγάρια έψαξαν αλλού καταφύγιο και μετακινήθηκαν.
Η αναζήτησή τους έγινε με μια θυληκή ποιντερίνα, έμπειρη πλέον, και σε κάθε εξόρμηση είχαμε συναντήσεις.
Για εμάς τους 'πουλάδες' είναι ίσως το μόνο θήραμα στο οποίο αξίζει να επενδύσουμε και να προστατέψουμε, όχι μόνο γιατί το αξίζει αλλά και γιατί είναι η αιτία να ανεβαίνουμε σ αυτές τις κορφές....
Σαγγιάς, Τηγάνι...ομορφιές!!!

Δεν τα ενοχλούν οι Ανεμογεννητριες οι δρόμοι για τις Ανεμογεννητριες τα ενοχλούν και τα σακατεβουν οι τυχαίοι.
Φέτος τα ευνόησαν οι βροχές τις άνοιξης και του καλοκαιριού τα πουλια.. είναι καλή χρονιά φέτος!

Last edited:
Κοιτάχτε ποιός μιλάει...Να δω πότε θα εκπληρώσεις την υπόσχεση σου...

μπεκατσας ειμαι οχι περδικαςςςςς ;)
;) .yel.
Μην ακουμπήσει μια φορά το άρβυλό σου πέτρα και πάθεις τίποτα,🍌 μόνο λάσπες παλιολινάτσα!!!

Και φυσικά οι ανεμογεννήτριες και τα συνοδά τους έργα,υποβαθμίζουν τα ενδιαιτήματα της Πέρδικας.
Και το κυριότερο: Υπάρχει Κυνηγός, που να του αρέσει να κυνηγάει,σε παλουκωμένα βουνά;
Δεν θελει κάνεις Ανεμογεννητριες στα βουνά.
Το εχω ξανά γράψει δεν τις ενοχλούν οι Ανεμογεννητριες..
Και βέβαια υπάρχουν κυνηγοί που τους αρέσει να κυνηγάνε στις Ανεμογεννητριες γιατί έχει ΔΡΌΜΟ και δεν τους αρέσει το περπάτημα θα παω 1 ώρα το απόγευμα θα κανω μια στροφή την κορυφή και αν τις βρω τις βρήκα..
Επίσης βάζουν χέρι όσοι δεν θα ανέβαιναν ποτέ και κυρίως ΛΑΓΑΔΕΣ για μενα από την στιγμή που γίνει το κακό και μπουν Ανεμογεννητριες θελει από τον σύλλογο απαγόρευση απευθείας το βουνό. Και να το έχουν για εκπαίδευση.

για μενα από την στιγμή που γίνει το κακό και μπουν Ανεμογεννητριες θελει από τον σύλλογο απαγόρευση απευθείας το βουνό. Και να το έχουν για εκπαίδευση.
Θα κοπεί το κυνήγι στην μισή Ελλάδα τότε

Status
Not open for further replies.
Back