Πέρδικα

Έβγαλα μια βόλτα τη σκύλα την 25η και κόπηκε στο πέλμα σε γυαλί μάλλον. Βαθύ κόψιμο στο μεγάλο μαξιλάρακι.

Μίλησα με την κτηνίατρο τηλεφωνικά λόγω της ημέρας και μου είπε αντιβίωση και καλύτερα να μείνει ανοιχτή η πληγή.

Τώρα βλέπω ένα χάσμα στο σημείο και ανησυχώ αν θα μείνει κάποια ουλή χωρίς το σκληρό δέρμα που έχει το μαξιλάρι.

Τωρα στην κτηνίατρο τι να πω; Ότι ανησυχώ αν θα βγάζει 6 ώρες στην πέτρα...
Έχει κανένας ανάλογη εμπειρία;
Μήν ανησυχείς θα θρέψει.
ΣΤα πρώτα κυνήγια έχω δει πέλματα που λες πότε θα ξαναπερπατησουν.
Αν είναι γιαλί όπως λες , μόνο μην έχει μείνει κάποιο κομμάτι μέσα, αλλά δύσκολο.
Η αντιβίωση υποχρεωτική.

Έβγαλα μια βόλτα τη σκύλα την 25η και κόπηκε στο πέλμα σε γυαλί μάλλον. Βαθύ κόψιμο στο μεγάλο μαξιλάρακι.

Μίλησα με την κτηνίατρο τηλεφωνικά λόγω της ημέρας και μου είπε αντιβίωση και καλύτερα να μείνει ανοιχτή η πληγή.

Τώρα βλέπω ένα χάσμα στο σημείο και ανησυχώ αν θα μείνει κάποια ουλή χωρίς το σκληρό δέρμα που έχει το μαξιλάρι.

Σου εδωσε περα απο αντιβιωση φαρμακα,αλοιφες κλπ;
Υπαρχουν αλοιφες αλλά και σπρέι που επιταχύνουν την επούλωση.
Εμενα πέρυσι εφαγε καλο σκισιμο απο πορσελάνη στα Μεσόγεια. Οχι στο πελμα αλλα ψηλοτερα Με τους γιατρούς τα ειδα ολα. Οτι ναναι . Αναγκαστηκα να κανω δρομολόγια σε γιατρο στο Καπανδριτι ,αλλα βρηκα σωστη αντιμετωπιση.
Ασε που ειχε παθει και μολυνση και ο πρωτος γιατρος απλα τον επαιζε .

Last edited:

Θα θρέψει το πόδι κανονικά. Εκτός από την αντιβίωση δε βάζεις και το μπλε αντισηπτικό σπρέι ή pulvo;

Σου εδωσε περα απο αντιβιωση φαρμακα,αλοιφες κλπ;
Υπαρχουν αλοιφες αλλά και σπρέι που επιταχύνουν την επούλωση.
Εμενα πέρυσι εφαγε καλο σκισιμο απο πορσελάνη στα Μεσόγεια. Οχι στο πελμα αλλα ψηλοτερα Με τους γιατρούς τα ειδα ολα. Οτι ναναι . Αναγκαστηκα να κανω δρομολόγια σε γιατρο στο Καπανδριτι ,αλλα βρηκα σωστη αντιμετωπιση.
Ασε που ειχε παθει και μολυνση και ο πρωτος γιατρος απλα τον επαιζε .
Όχι. Άλλες φορές σε τραύματα μου έχει πει pulvo. Σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι;

Εγώ ανησυχώ που είναι βαθύ το σκίσιμο και μήπως έπρεπε να πιέσω για να του κάνει ράμματα έστω και την επόμενη μέρα ώστε ενωθεί.

Θα θρέψει το πόδι κανονικά. Εκτός από την αντιβίωση δε βάζεις και το μπλε αντισηπτικό σπρέι ή pulvo;
Ενώ είναι πολύ ήρεμη γενικά, με αυτά τα σπρέι που βγαίνουν με πίεση γίνεται μάχη. Δεν το έχω δοκιμάσει πάλι αλλά σκέφτομαι να βάζω octanisept που ειναι υγρό - μόλις είδα και σε site ότι το χρησιμοποιούν.

Ενώ είναι πολύ ήρεμη γενικά, με αυτά τα σπρέι που βγαίνουν με πίεση γίνεται μάχη. Δεν το έχω δοκιμάσει πάλι αλλά σκέφτομαι να βάζω octanisept που ειναι υγρό - μόλις είδα και σε site ότι το χρησιμοποιούν.
Όλα τα σκυλιά το φοβούνται τον ήχο του σπρέι. Αλλά αυτό που σου είπα το μπλε σαν μελάνι είναι πολύ καλό...... ένας ψεκασμός αρκεί. Υπάρχουν και άλλες αλοιφές για ανθρώπους που βοηθούν στην επούλωση και στο να μη μένουν ουλές αλλά δεν χρειάζεται. Βάλε pulvo ή αυτό το μελάνι.... ένας ψεκασμός αρκεί. Βάλε το σκυλί να ξαπλώσει κρατά το πόδι και κάνε έναν ψεκασμό...... μέχρι να το καταλάβει θα έχεις τελειώσει

Όχι. Άλλες φορές σε τραύματα μου έχει πει pulvo. Σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι;

Εγώ ανησυχώ που είναι βαθύ το σκίσιμο και μήπως έπρεπε να πιέσω για να του κάνει ράμματα έστω και την επόμενη μέρα ώστε ενωθεί.
Κανονικα πρεπει να το δει γιατρος.
Εγω απλα σου δείχνω περα των φαρμακων πιυ μου ειχε δωσει λογω μόλυνσης, μου έδωσε ένα σπρέι και μία αλοιφή . Το σπρει βέβαια δεν μπόρεσα να το βάλω ποτέ γιατί και ο δικός μου στο σπρέι αντιδρά πάντα .
Η αλοιφη όμως κάνει φοβερή δουλειά γιατί βοηθαει στην επουλωση και κλεινει η πληγή γρήγορα. Η αλοιφή αυτή πουλιέται στα φαρμακεία.

1743275284821.jpeg
1743275447300.jpeg

Back